Supernatural Ιστορία: Τα Ευαγγέλια των Winchester

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Τα πάντα είναι γραμμένα εδώ μέσα, από το ρατσιστικό φορτηγό μέχρι το να κάνω σεξ.

– Dean | Route 666, 4×18 The Monster at the End of This Book

Τα Ευαγγέλια των Winchester είναι μια σειρά βιβλίων βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν στις ζωές των Sam & Dean. Τα βιβλία γράφονται από τον Chuck Shurley, δηλαδή τον Carver Edlund, έναν “προφήτη”. Τα βιβλία δημοσιεύτηκαν από την “Flying Wiccan Press: Publishers of Quality Science Fiction and Graphic Novels”. Εκδότρια η Julie Siege. Ο Castiel λέει στον Ντιν ότι αυτά τα βιβλία μια μέρα θα γίνουν τα Ευαγγέλια των Winchester.

Κάθε τίτλος βιβλίου είναι και τίτλος επεισοδίου: #1 Supernatural, #2 Wendigo, #3 Phantom Traveler, #4 Bloody Mary, #5 Skin, #6 Hook Man, #7 Bugs, #8 Home, #9 Asylum, #10 Scarecrow, #11 Faith, #12 Route 666, #13 Nightmare, #14 The Benders, #15 Shadow, #16 Salvation, #17 Bloodlust, #18 Croatoan, #19 Heart, #20 Sin City, #21 Fresh Blood, #22 Mystery Spot, #23 Jus in Bello, #24 No Rest for the Wicked. Η λίστα δεν έχει κάποια επεισόδια της 1ης σεζόν και τα περισσότερα της 2ης και 3ης, ενώ έχει αναφερθεί ότι έχουν δημοσιευτεί τα “Red Sky at Morning” και “Time Is on My Side”.

Ο Τσακ αργότερα είπε στον Σαμ και στον Ντιν ότι έχει έναν χρηματοδότη ο οποίος τον βοηθάει στην έκδοση των βιβλίων του, αλλά ο Σαμ προτείνει στον Τσακ να σταματήσει γιατί “Έχουμε όπλα και θα σε βρούμε.”

Το τελευταίο γνωστό βιβλίο του Τσακ είναι το “Swan Song”. Όταν το τελειώνει, εξαφανίζεται.

Βλέπουμε τον Crowley με ένα αντίγραφο των Supernatural βιβλίων. Προσπαθεί να βρει κάθε άτομο που ο Σαμ και ο Ντιν έχουν σώσει για να τους σκοτώσει ώστε οι Winchesters να μην κλείσουν τις Πύλες της Κολάσεως.

Βρήκα επίσης μια σειρά βιβλίων του Carver Edlund. Πραγματικά συνέβησαν; Ουάου, αυτό θα πει meta-τρέλα. Ευχαριστούμε που σώσατε τον κόσμο και τα σχετικά. Είχατε μηδέν τύχη με τις γυναίκες.

– Charlie Bradbury, 8×20 Pac-Man Fever

Η Charlie Bradbury λέει στα αγόρια ότι έχει διαβάσει όλα τα βιβλία ώστε να μάθει τα πάντα για το κυνήγι. Όταν παρηγορεί τον Σαμ για την “κακή του τύχη στις γυναίκες” απαιτεί από τον Ντιν να κάψουν όλα τα βιβλία. Η Charlie όμως τους ενημερώνει ότι δεν υπάρχει νόημα σε αυτό διότι τα βιβλία βρίσκονται online. Αποκαλύπτεται ότι τα αδημοσίευτα βιβλία τα “ανέβασε” στο ίντερνετ η Becky Rosen.

  • Τα εξώφυλλα κάποιων βιβλίων υπάρχουν στο βιβλίο “The Essential Supernatural: On the Road with Sam and Dean Winchester.”

SPNFront.jpg
SPNBack.jpg

Ο Metatron πέταξε ένα από τα βιβλία του Τσακ στο τζάκι και τα χαρακτήρισε… πλαδαρά.

Metafiction

Τα βιβλία του Supernatural λειτουργούν ως μια meta συσκευή με την οποία οι σεναριογράφοι μπορούν και σχολιάζουν την πραγματική σειρά, το γράψιμό της αλλά και το fandom μας. Ένα παράδειγμα είναι το “σπάσιμο” του τέταρτου τοίχου.

Κάποια άλλα παραδείγματα:

  • Ο χαρακτήρας του Chuck Shurley είναι επίσης avatar του Eric Kripke. Ο Rob Benedict μιλά για τον Τσακ όπως ο Eric μίλησε το 2009 στο Convention του Σικάγου.
  • Ο Chuck αναφέρει ότι τα βιβλία “ghost ship” (3×06 Red Sky at Morning) και “bugs” (1×08 Bugs) είναι κακογραμμένα. Ο Eric Kripke έχει αναφέρει στο Supernatural: The Official Companion Season 3, ότι τα συγκεκριμένα επεισόδια είναι τα χειρότερά του.

 

Στην Χριστιανική Βίβλιο, τα Ευαγγέλια είναι τα βιβλία που περιγράφουν τη ζωή του Ιησού.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
4 years ago

Να κυκλοφορούσαν να τα είχα και γραπτά!!! Ωραία θα ήταν να διαβάζαμε τα βιβλία που αντιστοιχούν στα επεισόδια… Διαβάζεις ένα κεφάλαιο και μετά πας για ύπνο… αν μπορέσεις να κοιμηθείς,

Sawyer Orestis
Reply to  Castiel Lover
4 years ago

Τα χουμε σαν σεναρια 😉
http://supernaturalgreece.gr/senaria-epeisodion-supernatural/

Castiel Lover
Reply to  Sawyer Orestis
4 years ago

Το ξέρω! Είστε εκπληκτικοί!!! Με έχετε βοηθήσει πολλές φορές όταν έψαχνα την ατάκα που ήθελα. Απλά θα ήταν πολύ φάση να τα είχαμε τυπωμένα!!!

Τελευταία Άρθρα

Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα