Supernatural Ιστορία: Η Νεκρική Πυρά των Κυνηγών (Hunter’s Funeral Pyre)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Η νεκρική πυρά

Είναι μια  κατασκευή, συνήθως ένα ανάχωμα από ξύλα, το οποίο χρησιμοποιείται για την καύση του σώματος ενός νεκρού ως μέρος της τελετής μιας κηδείας. Το σώμα τοποθετείται επάνω στην νεκρική πυρά και στη συνέχεια κάποιος βάζει φωτιά. Σε μια κηδεία Viking η νεκρική πυρά κατασκευάζεται σε ένα πλοίο, το οποίο στη συνέχεια ανοίγεται στην θάλασσα καθώς καίγεται.

Μπλοκ των Ορισμών (2×02 Everybody Loves a Clown), Επίσημη Ιστοσελίδα

Μια νεκρική πυρά είναι μια παραδοσιακή μορφή καύσης των νεκρών σε μερικούς πολιτισμούς, ιδιαίτερα στην ινδουιστική θρησκεία. Είναι συνήθως μια υπερυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα πάνω στην οποία τοποθετείται ο νεκρός είτε σε ένα φέρετρο ή τυλιγμένος σε ένα περίβλημα, για αποτέφρωση. Στο Supernatural, η νεκρική πυρά είναι μια παράδοση, που ακολουθείται για νεκρούς κυνηγούς. Το αλάτι σε συνδυασμό με την καύση του σώματος έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα: το νεκρό πρόσωπο δεν επιστρέφει ως εκδικητικό πνεύμα ή παρόμοια υπερφυσική οντότητα. Οι εικόνες θανάτου ενός πολεμιστή θυμίζουν, επίσης, την περίφημη σκηνή της νεκρικής πυράς του Darth Vader στο Return of the Jedi.

Είναι ενδιαφέρον ότι, σε καμία από τις πολλές περιπτώσεις που ο Sam και ο Dean πεθαίνουν, δεν έχουν αποτεφρωθεί. Όταν ο Sam σκοτώνεται από τον Jake, ο Bobby προτείνει να κάψουν το σώμα του, αλλά ο Dean αντιστέκεται. Ο Dean, από την άλλη, αφού έσκαψε για να βγει έξω από τον τάφο του, καθώς είχε ελευθερωθεί από την Κόλαση, εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι θάφτηκε, αλλά δεν αποτεφρώθηκε:

Bobby: Οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν ακριβώς εύκολοι, ξέρεις. Ούτε για αυτόν ούτε για μένα. Έπρεπε να σε θάψουμε.
Dean: Γιατί με θάψατε, όμως;
Bobby: Ήθελα να σου ρίξουμε αλάτι και να σε κάψουμε. Συνήθης διαδικασία. Αλλά … ο Sam δεν το ήθελε.

Για την Jo και την Ellen πραγματοποιείται μια τελετή συμβολικής νεκρικής πυράς, όταν η φωτογραφία τους καίγεται στο τζάκι του Bobby.

Στον Rufus Turner θα παρέχουν μια τελετή κηδείας αλλά η εβραϊκή παράδοση απαγορεύει την αποτέφρωση. Έτσι ο Rufus ενταφιάζεται σε ένα εβραϊκό νεκροταφείο, αντί να ακολουθήσουν την τελετή της νεκρικής πυράς ενός κυνηγού. Ο Bobby χύνει στον τάφο λίγο από το αγαπημένο ποτό του Rufus – Johnny Walker Blue Label.

Ο Sam και ο Dean ρίχνουν αλάτι και καίνε τον Bobby, αν και δεν εμφανίζεται αυτό το γεγονός στην σειρά. Αργότερα, ως φάντασμα, ο Bobby καταλαβαίνει ότι μετατρέπεται σε  εκδικητικό πνεύμα και παροτρύνει τον Sam και τον Dean να κάψουν το φλασκί του, το τελευταίο στοιχείο που τον συνδέει με τον κόσμο των ζωντανών, σε μια δεύτερη νεκρική πυρά.

Η Annie Hawkins επιθυμεί την κηδεία ενός κυνηγού αφότου σκοτώνεται από τον Whitman Van Ness, κάτι που ο Sam και ο Dean θα πραγματοποιήσουν τελικά.

Μετά την δολοφονία του Kevin Tran από τον Gadreel, ο Dean  πραγματοποιεί για αυτόν την τελετή κηδείας ενός κυνηγού.

Όταν η Charlie Bradbury δολοφονείται από τον Eldon Styne, ακολουθείται για αυτήν η κηδεία ενός κυνηγού. Βλέπουμε, για πρώτη φορά, τον Sam και τον Dean να κόβουν δέντρα και να κατασκευάζουν την νεκρική πυρά καθώς ανακαλούν τις στιγμές που έζησαν μαζί της. Ο Dean μεταφέρει το σώμα της Charlie προς την πυρά, ενώ ακούγεται το τραγούδι “Go wherever you wanna go” από την Patti Griffin.

Αφού οι Bisaan έχουν σκοτωθεί, ο Jesse Cuevas βρίσκει το σώμα του αδελφού του, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από αυτούς το 1989. Ο Jesse παρέχει στον αδελφό του την κηδεία ενός κυνηγού, την οποία παρακολούθησαν μαζί με τον σύζυγό του Cesar Cuevas και ο Sam και ο Dean.

Στον 14ο κύκλο, αναφέρεται ότι ο Σαμ και ο Ντην απέδωσαν τιμές στην Μάγκυ και στους άλλους πέντε κυνηγούς από τον αποκαλυπτικό κόσμο, που σκότωσε ο Μιχαήλ, παρέχοντας μια ανάλογη κηδεία.

5×15 Dead Men dont wear plaid

Όταν η γυναίκα του Bobby Singer, Karen επιστρέφει ως ζόμπι, ο Bobby πρέπει να την σκοτώσει για δεύτερη φορά.

12×20 Twigs &Twine & Tasha Banes

Ο Max Banes χρησιμοποιεί μαγεία για να πραγματοποιήσει για την  αδελφή του, Alicia, την κηδεία ενός κυνηγού.

13×01 Lost and Found

Μετά τον θάνατο του Castiel και της Kelly Kline οι αδερφοί Winchester μαζί με τον Jack τους αποχαιρετούν σε μια νεκρική πυρά ακολουθώντας την κηδεία, που ταιριάζει σε έναν κυνηγό.

14×18 Absence

Ο Σαμ, ο Ντην και ο Κάστιελ παρακολουθούν με βουβό πόνο την νεκρική πυρά της Μαίρης Γουίντσεστερ μετά τον θάνατό της από το Νεφελίμ.

15×20Carry On

Ο Σαμ θα σταθεί μπροστά στην νεκρική πυρά του μεγάλου αδερφού του, Ντην.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα