Review – Supernatural 15×20 Carry On – Series Finale

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Συναισθήματα. Πολλά, πολλά συναισθήματα προκλήθηκαν μετά από αυτό το επεισόδιο. Το είδα σε live stream στις 4 το πρωί και δεν μπορώ να συνέλθω ψυχολογικά. “Το τέλος μιας μεγάλης εποχής” είναι πλέον μια λάθος έκφραση γιατί δεν υπάρχει έκφραση που να μπορεί να δείξει όσα νιώσαμε κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του φινάλε.

Τις τελευταίες ώρες πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάζει την κόρη μου και να δακρύζει. Γνώρισα τη γυναίκα μου, τη Σοφία, λόγω του Supernatural και τώρα έχω μια όμορφη οικογένεια. Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που νιώθω μετά το τέλος της σειράς που αυτό το Review πάντα θα μου φαίνεται λειψό. Είναι συναισθήματα που αδυνατείς να τα αποτυπώσεις σε μια πρόταση, σε μια φράση, σε μια παράγραφο ή σελίδες ολόκληρες. Ίσως τις επόμενες μέρες να προσθέσω κάποια περισσότερα πράγματα στο review. Για να μπορέσω και εγώ να βάλω τη δική μου τελεία…

Είμαι τόσο περήφανος για όλα όσα έχουμε καταφέρει ΟΛΟΙ μαζί σαν Supernatural Greece και σίγουρα χωρίς εσάς δεν θα φτάναμε εδώ που είμαστε! Να είστε χαρούμενοι για όσα μας έδωσε το Supernatural και αν στενοχωριέστε που τελείωσε, θυμηθείτε όσα κερδίσατε και… Carry On.

Κοιμήθηκα ελάχιστα γιατί δεν μπορούσα να κλείσω μάτι από τη θλίψη μου. Το επεισόδιο τελείωσε στις 5 το πρωί και εγώ δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να πληκτρολογήσω λέξεις, δεν γινόταν να γράψω αυτό το review. Προσπάθησα -μάταια- να κοιμηθώ και όταν ξύπνησα από την ολιγόλεπτη λιποθυμία, σηκώθηκα από το κρεβάτι και για αρκετές ώρες περπατούσα στο σπίτι παίζοντας και με την μικρή Ερμιόνη σκεπτόμενος τι θα μπορούσα να γράψω στο review. Στο πιο δύσκολο review που μου έχει ανατεθεί ποτέ. Στο τέλος του Supernatural…

Πριν μπω στο επεισόδιο θα ήθελα να καταλάβουμε όλοι πόσο δύσκολο ήταν να γυριστούν τα τελευταία 2 επεισόδια της σειράς. Ο κορονοϊός έχει χτυπήσει όλον τον πλανήτη αλύπητα και οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν το σενάριο στα νέα δεδομένα της εποχής. Χάσαμε πολλά cameos που θα έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό το επεισόδιο αλλά όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα ήταν πολύ πολύ δύσκολα για όλους. Κάθε ηθοποιός που θα έκανε γυρίσματα, θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει test για τον ιό και να μένει σε καραντίνα για 14 μέρες ΑΝ έβγαινε αρνητικός στα tests. Τότε και μόνο τότε θα ξεκίναγαν τα γυρίσματα. Άρα τους αξίζει μια πιο ήρεμη κριτική σε αυτό το θέμα.

Ξεκινώντας από το τέλος του επεισοδίου, για πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω σε μια σειρά να μας αποχαιρετούν συντελεστές και να μας ευχαριστούν οι πρωταγωνιστές. Και αρχίζω με αυτό γιατί θέλω τόσο πολύ να αναφέρω και πάλι ότι το Supernatural ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή σειρά για πολλούς από εμάς αλλά για το ίδιο το Crew!

Το επεισόδιο είχε αλληγορίες, έκρυβε πολλά μηνύματα και συμβολισμούς για την ιστορία του Supernatural που σίγουρα χρειάζεται και μια σκέψη αφού δεις το επεισόδιο για να βρεις τις κρυμμένες λεπτομέρειες. Πολλές από αυτές είναι ολοφάνερες, άλλες θέλουν ιδιαίτερη σκέψη, και άλλες είναι καλά σφραγισμένες στον φακό της κάμερας του μεγάλου φινάλε. Θα προσπαθήσω να σας αναφέρω πολλές από αυτές, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλύπτουμε πράγματα και αρκετές μέρες μετά!

Το Supernatural έμεινε έως το τέλος πιστό στους χαρακτήρες του, στο σενάριό του και στην οικογένεια που δημιουργήθηκε μέσω αυτής. Το ίδιο το φινάλε προσπάθησε και τα κατάφερε να μας δείξει ένα τέλος το οποίο είχε προοικονομηθεί πολλές φορές μέσα στη σεζόν, αλλά και στα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου, πλέον, τη σκηνή από το 14ο επεισόδιο της 8ης σεζόν στο οποίο ο Dean μιλά στον Sam για τις δοκιμασίες των Πυλών της Κολάσεως. Εκεί του απαγορεύει να εκτελέσει τις δοκιμασίες γιατί ο Dean γνωρίζει ότι το τέλος του θα είναι με αίμα και θα είναι κακό, ενώ τον Sam τον βλέπει με παιδιά και εγγόνια ως τα βαθιά γεράματα. Και έτσι έγινε…

JACK & CASTIEL

Στο περασμένο επεισόδιο ο Chuck νικήθηκε και τη θέση του ως ο Παντοδύναμος πήρε ο Jack, ο οποίος με το Reset που έκανε αναίρεσε όλα τα κακά που έκανε αυτή τη σεζόν ο… πρώην! Τα σύμπαντα επανήλθαν, οι άνθρωποι του κάθε σύμπαντος θεωρώ ότι πήγαν στους κόσμους τους και όλα βρήκαν την ισορροπία τους. Όλοι όσοι εξαφανίστηκαν γύρισαν πίσω, όπως και είδαμε άλλωστε στο τέλος του 19ου επεισοδίου, και μαζί και η Eilleen.

But what about Castiel; Ο Jack κατάλαβε ότι ο πιο ειδικός στην ισορροπία δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Cas. Ο Bobby ενημερώνει τον Dean ότι ο Jack σώζει από το Κενό τον αγαπημένο μας άγγελο και βοήθησε στην δημιουργία ενός νέου Παραδείσου, ενός Παραδείσου που αξίζουν να βρίσκονται οι άνθρωποι. Δεν ζουν πλέον ξανά και ξανά τις όμορφες αναμνήσεις τους αλλά ζουν κανονικά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με τον Jack Θεό, τον Castiel στο πλευρό του, το Κενό σε αιώνιο ύπνο, τον Παράδεισο οργανωμένο και την Κόλαση στα χέρια της Ροβίνα ο κόσμος σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερος από εκείνον που έζησαν οι Winchesters.

O Cas και ο Jack έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο επεισόδιο κι ας μην τους είδαμε ποτέ. Άλλωστε στο επεισόδιο έπρεπε να κυριαρχούν μόνο οι Winchesters. Ήταν “ζωτικής σημασίας” για το φινάλε το γεγονός αυτό.

SAM WINCHESTER

Ο Sam ήταν πάντα ο… ιδιοφυής από τα 2 αδέρφια. Από την ώρα που έμαθε για την ύπαρξη του Υπερφυσικού δίσταζε και κάτι δεν του κόλλαγε. Ο Dean προσπάθησε να τον προστατέψει από την αλήθεια αλλά δεν τα κατάφερε. Ποτέ δεν ήθελε να γίνει κυνηγός, όμως η μοίρα του, ή μάλλον τώρα που ξέρουμε όλη την ιστορία, ο Chuck δεν ήθελε να τον δει ήρεμο και με μια φυσιολογική ζωή. Αναγκάστηκε και μπήκε ξανά στη ζωή του κυνηγού και όσες φορές προσπάθησε να βγει, δε τα κατάφερε. Πάντα κάτι θα παραμόνευε στις σκιές για να τον παρασύρει στο κυνήγι και πάντα ο Chuck θα έβαζε το χέρι του για να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Ήρθε, όμως, η στιγμή που ο Sam θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την σκληρή αλήθεια. Από την στιγμή που ο Chuck δεν είναι πλέον στο προσκήνιο για να τους ελέγχει σαν μαριονέτες, οι Winchesters είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ. Ένα απλό κυνήγι μπορεί να αποβεί μοιραίο και να μετατραπεί σε ένα ταξίδι δίχως επιστροφή. Κι έτσι ήρθαν τα πράγματα ώστε ο Sammy να αποχαιρετήσει τον αδερφό του που τόσο πολύ αγαπούσε. Έσωσαν τον κόσμο μαζί δεκάδες φορές. Χωρίς να έχουν υπερδυνάμεις αλλά μόνο με την αδελφική τους αγάπη έγιναν οι δικοί μας superheroes.

Και τώρα πρέπει να θάψει τον Dean ή μάλλον να τον κάψει α λα Winchesters way. Θα επιστρέψει στο καταφύγιο των Ανθρώπων των Γραμμάτων για να θρηνήσει τον χαμό του αδερφού του αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι είναι στο αίμα του να βοηθάει ανθρώπους και δεν μπορεί να ζει αλλιώς. Αποχαιρετά για πάντα το bunker του και αποφασίζει το ότι να μείνει μόνος θρηνώντας για τον εαυτό του δεν θα τον βγάλει πουθενά. Και φυσικά είναι κάτι που ποτέ δεν θα ήθελε ποτέ ο Dean.

Τα χρόνια, στον κόσμο του Supernatural, περνάνε και ο Sam παντρεύεται την Eileen και αποκτά έναν γιο, τον Dean Winchester! Όπως ο Dean μεγάλωσε τον Sam, έτσι τώρα ο Sam μεγαλώνει τον Dean. Ο Sammy γίνεται ένας πολύ καλός μπαμπάς, όπως προοριζόταν να γίνει άλλωστε σε όλη του τη ζωή. Κατάφερε να μεγαλώσει τον γιο του, να παίζει μαζί του, να γελάσει μαζί του και να τον διαβάζει. Ταυτόχρονα η τελευταία σκηνή του Dean Jr. μας λέει ότι ο γιος του Sam έγινε και κυνηγός. Ο Sam, πλέον, χωρίς τον Chuck να τον κρυφοκοιτάζει, μπόρεσε να κάνει την οικογένεια που πάντα ήθελε αλλά και να σώζει ανθρώπους προετοιμάζοντας παράλληλα και τον γιο του για την επόμενη γενιά hunters!

Ο μικρότερος αδερφός Winchester μεγάλωσε και γκρίζαρε. Πάντα, όμως, με την σκέψη στην οικογένειά του που έχει χάσει αλλά και στον Dean που σίγουρα του έλειψε πολύ. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε η ώρα για τον Sammy να αποχαιρετήσει την επίγεια ζωή για πάντα. Όντας παππούς πια, στο νεκροκρέβατό του και ακόμα φορώντας το ρολόι του Dean, ο Sam θα πεθάνει γαλήνια με τον γιο του, Dean, να είναι δίπλα του και να του κρατά το χέρι.

DAD, IT’S OK. YOU CAN GO NOW.

O Sam Winchester πεθαίνει με ένα χαμόγελο στα χείλη και ένα δάκρυ στα μάτια. Δεν “έφυγε” από κάποιο τέρας. Γιατί τα τέρατα τα κέρδισε. Τους δαίμονες τους ξόρκισε και τους αγγέλους τους σκότωσε. Τον Διάβολο τον πάτησε, ενώ τον Θεό τον γονάτισε. Ο Sammy μας, πέθανε στα γεράματά του.

DEAN WINCHESTER

Ο Dean δείχνει να απολαμβάνει την ελευθερία του. Γνωρίζοντας ότι ο Jack είναι ο νέος Θεός, το κεφάλι του ηρεμεί και κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα! Τρώει, κοιμάται, είναι ακατάστατος και ψάχνει για νέες υποθέσεις! Πάντα όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται ο Castiel και ο Jack. Πάντα θα λείπουν και οι 2 στα αδέρφια και πάντα θα είναι μια οικογένεια! Η σκηνή στο φεστιβάλ πίτας είναι όλα τα λεφτά! Το επεισόδιο δείχνει ανάλαφρο, γεμάτο ζωντάνια και γέλιο όπως ακριβώς αρμόζει στο Supernatural.

Οι Winchesters περνούν χρόνο οι δυό τους μέχρις ότου μια υπόθεση με βρικόλακες κάνει την εμφάνισή της! Αμέσως οι δύο κυνηγοί αναλαμβάνουν δράση. Μελετούν την υπόθεση, ερευνούν (με τέλειο κλείσιμο του ματιού ως Agents Singer & Kripke), κάνουν ερωτήσεις, διαβάζουν το ημερολόγιο του John Winchester και ξεκινούν την επιχείρηση! Όπως ακριβώς συμβαίνει σε κάθε επεισόδιο του Supernatural. Έτσι, λοιπόν, θα κλείσει και η σειρά μας.

Οι γονείς μιας οικογένειας δολοφονούνται με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θυμίζει το πρώτο επεισόδιο και την οικογένεια των Winchester! Το σπίτι θυμίζει εκείνο που είχαμε δει στο Lawrence στον πιλότο, τα παιδιά ανεβαίνουν τον όροφο για να σωθούν αλλά οι βρικόλακες θα τους πιάσουν στο σχέδιό τους για παιδομάζωμα! Οι Winchesters θα τους εντοπίσουν και θα βρουν τη φωλιά τους. Εκεί ο Dean θα θυμηθεί μια παλιά… γνωστή από την 1η κιόλας σεζόν. Την Jenny την είδαμε στο επεισόδιο 1×20 Dead Man’s Blood στο οποίο βρικόλακες την μετέτρεψαν και εκείνη!

Ένα από τα αρνητικά του επεισοδίου ήταν το άσκοπο αυτό cameo για μια χαρακτήρα που ελάχιστοι θυμούνται. Δε ξέρω γιατί υπήρχε λόγος να την δούμε ξανά και δεν νομίζω ότι η επιστροφή της Jenny βοήθησε κάπου για το τελευταίο επεισόδιο του Supernatural.

Και ενώ ο Sam και ο Dean ξεπαστρεύουν -δύσκολα- τους βρικόλακες, ένα από τα τέρατα ρίχνει σε μια κολόνα τον Dean και ο Winchester καρφώνεται σε ένα κομμάτι σίδερου. Ο συμβολισμός του σίδερου για μένα είναι πολύ σημαντικός. Μπορεί το ίντερνετ να έχει… πέσει λέγοντας αστεία για ότι ο Dean νίκησε τον Θεό αλλά έχασε από ένα καρφί (για κάποιο λόγο ονομάζουν καρφί το σίδερο) αλλά για μένα ο θάνατος του Winchester με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ σημαντικός.

Για αρχή, ο Dean έδειξε ότι κανένα τέρας δεν θα τον νικήσει! Σε συνδυασμό με τον αδερφό του είναι οι καλύτεροι κυνηγοί τεράτων και για μια ακόμη φορά καθάρισαν όλη τη φωλιά των βρικολάκων. Όμως, ο Chuck πλέον νικήθηκε. Είδαμε μέσα στη σεζόν ότι εκείνος ήταν εκεί –νοερά– για να τους βοηθήσει να σωθούν από τέτοιες “μικρές” καταστάσεις. Σίγουρα τους έχει βοηθήσει από παρόμοια χτυπήματα ή/και αποφυγή σφαιρών, για παράδειγμα. Πλέον ο Jack δεν θέλει να κάνει τα ίδια λάθη και πολύ σωστά δεν επεμβαίνει στο οτιδήποτε. Αν οι παρεμβάσεις ξεκινήσουν, έστω και για κάτι μικρό, τότε δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Δεύτερον, ο μόνος τρόπος για να πεθάνει ο απόλυτος στρατιώτης, ο Dean, ήταν… κατά λάθος με ένα απλό σπρώξιμο στον τοίχο! Τώρα που κανείς δεν τους προστατεύει, ο Dean & o Sam ήταν πιο ευάλωτοι από ποτέ και μοιραία κάποια στιγμή θα συνέβαινε και το κακό. Και σκοπός του επεισοδίου δεν ήταν να μας δείξει το Monster of the Week, αλλά τον θάνατο του Dean πάνω στο καθήκον. Το φινάλε ήθελε να μας δείξει το τέλος των Winchesters και ο Dean πάντα θα πέθαινε πάνω σε μάχη. Το είχε αναφέρει σε περασμένες σεζόν πολλές φορές.

I´M GONNA DIE WITH α GUN IN MY HAND. THAT´S ALL I HAVE WAITING FOR ME.

Το μεγάλο ‘αντίο‘ στον Sammy του ήταν σπαρακτικό, ήταν συγκλονιστικό. Τα λόγια του έβγαιναν από την βαθιά αγάπη που έχει για τον αδερφό του που τον φρόντιζε από όταν ήταν μωράκι. Μόνος του. Μόνος του όταν η μαμά τους πέθανε ουρλιάζοντας στο ταβάνι του σπιτιού τους. Μόνος του όταν ο John του έδινε ένα όπλο για προστατέψει το μωρό. Μόνος του όταν ο John έφευγε για βδομάδες και άφηνε δύο μικρά παιδιά πίσω ολομόναχα. Μόνος του όταν ο Sam πέθανε και ο Dean έμενε πίσω ρίχνοντας ευθύνες στον εαυτό του για τον χαμό του μικρού του αδερφού. Δεν “έφυγε” όμως μόνος. Ήταν αγκαλιά στον αδερφό του. Στον άνθρωπο που αγάπησε περισσότερο στη ζωή του. Και αυτό ήταν το ιδανικό τέλος για εκείνον.

Ο Dean λέει επιτέλους στον Sam πόσο πολύ τον αγαπάει. Πόσο φοβόταν στο πρώτο επεισόδιο όταν πήγε στο σπίτι του για να του πει ότι ο πατέρας τους λείπει και δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Ο Dean ήξερε ότι θα πέθαινε με αυτόν τον τρόπο αργά ή γρήγορα. Ο Dean ΗΘΕΛΕ να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο. Όντας μαχητής. “It was supposed to end like this, right? Saving people, hunting things.” Ο Winchester πέθανε για να σώσει 2 αδέρφια!

Τα τελευταία, εν ζωή, λόγια του Dean Winchester μπορούν κάλλιστα να είναι λόγια των σεναριογράφων προς τους fans. Όλα κατέληξαν όμορφα. Όλα πήγαν καλά. Ένα ποιητικός θάνατος, στα συγκινητικά τελευταία λόγια.

Και ζήσαμε μια καταπληκτική διαδρομή. Αλλά όλα κάποτε τελειώνουν. Αλλά όλα θα πάνε καλά. Γιατί είμαστε περήφανοι για την Supernatural Family που φτιάξαμε. Σε όλον κόσμο, αλλά την τεράστια παρέα που φτιάξαμε στην Ελλάδα, με την τεράστια απήχηση του Supernatural Greece εξαιτίας του πάθους και της δική σας αγάπης για τη σειρά!

I’M GONNA BE WITH YOU. RIGHT HERE… EVERY DAY. EVERY DAY YOU’RE OUT, AND YOU’RE LIVING AND YOU’RE FIGHTING, ‘CAUSE YOU… YOU ALWAYS KEEP FIGHTING. YOU HEAR ME? I’LL BE THERE EVERY STEP. I LOVE YOU SO MUCH. MY BABY BROTHER. WELL, I DID NOT THINK THIS WOULD BE THE DAY. BUT IT IS. IT IS, AND THAT’S… THAT’S OKAY. I NEED YOU TO… I NEED YOU TO PROMISE ME. I NEED YOU TO… TO… TO TELL ME… THAT IT’S OKAY. I NEED YOU TO TELL ME THAT IT’S OKAY.

Ο θρήνος του Sam για τον χαμό του αδερφού του βγαίνει από την ψυχή του Jared σε μια εξαιρετική ερμηνεία και από τους δύο ηθοποιούς! Είμαι σίγουρος ότι οι J2 αποχαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο το Supernatural και τα κλάματα είναι 100% αληθινά. Δεν έκαναν καν προσπάθεια να κλάψουν.

O Dean πηγαίνει στον Παράδεισο όπου συναντά τον Bobby, τον δικό μας Bobby. Ο Singer του εξηγεί πώς έχουν τα πράγματα σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων, σε αυτόν τον νέο κόσμο που δημιούργησε ο Jack και ο Castiel. Το χαμόγελο του Dean όταν μαθαίνει πως ο Cas είναι καλά και ζωντανός είναι όλα τα λεφτά. Οι γονείς του είναι παραδίπλα και πιο πέρα ο Rufus με το νέο αμόρε. Ο Bobby μας βρίσκει και αυτός τη δική του γαλήνη στο Harvelle’s Roadhouse μαζί περισσότερους αγαπημένους μας χαρακτήρες, που όμως μας στέρησε ο κορονοϊός από το να τους δούμε.

Ο Winchester παίρνει την Impala, την βάζει μπρος και ακούγεται το θρυλικό, πλέον, άσμα του Supernatural, το Carry On My Wayward Son! Η Impala στην Γη μπαίνει στο γκαράζ του Sammy που κληρονομείται από τον… Dean Winchester!

Σε όμορφα τοπία ο Dean σκίζει τον δρόμο με την Impala, και ο Sammy παίζει με τον γιο του χαμογελαστοί και όμορφοι. Η Impala διασχίζει δάση και λαγκάδια και ο Sam μεγαλώνει με μια υπέροχη οικογένεια, όπως πάντα ήθελε ο Dean. Το Carry on my Wayward Son ακούγεται σε όλον τον Παράδεισο μέσω του πιο σημαντικού αυτοκινήτου στην ιστορία της Γης, και ο μπαμπάς Sam διαβάζει τον γιο του και τον κάνει κυνηγό τεράτων.

Το τελευταίο Carry On που ακούστηκε είναι μια διασκευή από μια fan της σειράς που ανέβηκε στο Youtube πριν 2 χρόνια. Ταίριαξε απόλυτα με το τέλος του Supernatural και έδωσε ρίγη συγκίνησης ενώ το κλάμα του κάθε fan έπεφτε βροχή, σαν τους αγγέλους στο τέλος της 8ης σεζόν.

Κι όταν ο Dean Winchester βρίσκει τη γαλήνη του σε ένα όμορφο τοπίο με έναν υπέροχο ήλιο και ένα ποτάμι σαν από παραμύθι, ο Sam Winchester “σβήνει” στη Γη και βρίσκεται στην αγκαλιά του αδερφού του και πάλι καθώς περνάνε μαζί την αιωνιότητα. Όπως θα έπρεπε να τελειώσει το Supernatural. Οι Winchesters μαζί, ευτυχισμένοι σε έναν Παράδεισο που έφτιαξαν ο Jack και Cas. Σε μια γαλήνη που βρήκαν μετά από τόσα χρόνια πολέμου, θυσιών, πόνου και ανείπωτης τραγωδίας. Δύο στρατιώτες που έσωσαν τη Γη και τα έβαλαν με δαίμονες, αγγέλους, τέρατα του απόκοσμου και τον ίδιο τον Θεό! Δύο υπέροχοι υπερήρωες, με δύναμη την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον, έσωσαν την ημέρα και πάλι, έσωσαν τον κόσμο και πάλι και δημιούργησαν μια μεγάλη κληρονομιά.

Στην τελευταία σκηνή του Supernatural η λεπτή ισορροπία μεταξύ χαρακτήρα και ηθοποιού χάθηκε. Οι Sam & Dean κλείνουν με τα ίδια ρούχα που τους είδαμε και στο πρώτο επεισόδιο και η Impala έχει την πρώτη της πινακίδα ξανά. Οι Winchesters είναι και πάλι μαζί χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι. Και επιτέλους, ευτυχισμένοι! Τα κατάφεραν…

ΥΓ: Στο επεισόδιο έκλαψα πολύ, πάρα πολύ και με λυγμούς. Με συγκλόνισε πολύ, όμως, η εικόνα του Sammy να είναι γονιός. Να παίζει με το παιδάκι του, να τον βοηθάει με το σχολείο και να τον κάνει κυνηγό. Και φυσικά ο θάνατος του Sam. Για κάποιο λόγο, όσες φορές και να παίξω αυτές τις σκηνές στο μυαλό η καρδιά μου σφίγγεται δυνατά. Το άξιζε αυτό το τέλος ο Sam. Και με το παραπάνω…

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Εφέ

ΣΥΝΟΨΗ

Το τελευταίο επεισόδιο του Supernatural κλείνει οριστικά έναν κύκλο 15 ετών. Σε ένα συγκινητικό φινάλε η σειρά φροντίζει μέχρι τέλους να κρατά τα ιδανικά της σταθερά και τους χαρακτήρες της πιστούς στο 'είναι' τους. Αντίο Supernatural. Σ' ευχαριστούμε για όλα.

84 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

84 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Mhtsos Bardas
Mhtsos Bardas
3 years ago

Εμενα προσωπικα το τελος δε μου αρεσε καθολου, βασικα το βρισκω αθλιο και αναξιο της σειρας. Ο Ντην ο Γουιντσεστερ, το δοχειο του Μιχαηλ, ο τυπος που σκοτωσε τον ιδιο το Θανατο με το δρεπανι του και σταματησε την Αποκαλυψη να πεθανει απο ενα σιδερο σε ενα απλο κυνηγι βρυκολακων; Σοβαρα τωρα; Και αν δεχτουμε οτι ηταν επειδη ο Τσακ δεν τους “προστευε” πλεον, αυτο σημαινει οτι ο Σαμ και ο Ντην ειναι αχρηστοι χωρις να τους προστατευει ο Τσακ και οτι ολα οσα κανανε 15 χρονια ακυρωνονται ετσι απλα αφου ποτε δεν θα καταφερνανε τιποτα αν δεν τους βοηθουσε ο Τσακ. Το φιναλε δηλαδη ακυρωσε 15 χρονια σειρας μεσα σε 40 λεπτα αν το καλοσκεφτεις. Οσο για τη διασκευη του Carry On My Wayward Son που επαιξε στη σκηνη που ο Σαμ πεθαινει απο γεραματα κρατωντας το χερι του γιου του, προσωπικα εμενα μου διελυσε ολη τη συγκινηση που μου δημιουργησε η σκηνη, δεν μπορει να παιζει το κανονικο Carry On My Wayward Son λιγο πριν και να το σταματανε για παιξουν μια αθλια ποπ διασκευη και μαλιστα στη σκηνη που ο Σαμ πεθαινει απο γεραματα. Συγνωμη αλλα πραγματικα η σειρα αξιζε πολυ καλυτερη τελευταια σεζον και πολυ καλυτερο φιναλε απο αυτο που μας εδωσε, το Swan Song ηταν ετη φωτος καλυτερο φιναλε και πραγματικα για μενα η σειρα επρεπε να τελειωσει εκει.

Dimitris St
Dimitris St
3 years ago

Αυτό ήταν παιδία, τέλος….Σαν ψέμα μου φαίνεται, σαν να μου κάνει πλάκα κάποιος. Είδα το επεισόδιο live Παρασκευή ξημερώματα και παρακολουθούσα στο twitter τα συγκινητικά αποχαιρετιστήρια posts και τις αντιδράσεις cast/crew και fans (και με ελληνικό στοιχείο μετά την παρότρυνση του Ορέστη, ήταν πολύ όμορφο να νιώθεις πως είμαστε μια τεράστια παρέα που βιώνουμε μαζί αυτές τις στιγμές). Δεν πίστευα ότι έβλεπα το φινάλε του Supernatural και ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι τελείωσε. Το φινάλε με συγκλόνισε πραγματικά, με σόκαρε. Όλες αυτές τις μέρες δεν μπορούσα να διαβάσω σχόλια και review, δεν μπορώ ακόμη να ξαναδώ το επεισόδιο από τη συγκίνηση και το σοκ, ό,τι σχετικό με το φινάλε κι αν έβλεπα τυχαία στο ίντερνετ ήταν μια γροθιά στο στομάχι.

Για μένα ήταν το ιδανικό κλείσιμο για το Supernatural και τους χαρακτήρες, η σειρά ως το τέλος έμεινε πιστή στην ιστορία της, σεβάστηκε απόλυτα όσα έχτισε όλα αυτά τα χρόνια και μας ράγισε την καρδιά με ένα γλυκόπικρο αλλά πανέμορφο φινάλε. Από το θάνατο του Ντιν ως το τέλος δεν μπορείς να μη δακρύσεις, δεν μπορούν να μην περάσουν από μπροστά σου χρόνια, στιγμές, συναισθήματα και αναμνήσεις, τόσο από την ίδια τη σειρά αλλά και από το κομμάτι της ζωής σου που αυτή σε συντρόφευε, δεν μπορείς να μη νιώσεις περήφανος…..

Καταλαβαίνω ότι σε πολλούς δεν άρεσε, αν και εδώ στα σχόλια διάβασα κυρίως θετικές απόψεις, σίγουρα μπορεί να βρει κανείς αδυναμίες. Έτσι είναι τα φινάλε, δε γίνεται να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Σημασία εν τέλει δεν έχει τόσο αν ήταν άριστο ή όχι το φινάλε, σημασία έχει ότι ολοκληρώθηκε ένα πανέμορφο ταξίδι.

Ξεκίνησα το Supernatural πριν 8 χρόνια περίπου και χωρίς υπερβολή ήταν και είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω ζήσει. Μου χει χαρίσει πάρα πολλά, δε θα ξεχάσω ποτέ τίποτα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να πάρει σάρκα και οστά η σειρά και να έχει αυτήν τη φανταστική πορεία που έγραψε ιστορία. Και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και από μεριάς μου σε εσάς εδώ στο σάιτ, σε όλη την ομάδα του Supernatural Greece και σε όλα τα παιδιά που γράφουν τα σχόλιά τους, είστε μια φοβερή παρέα, χωρίς να έχουμε προσωπικές σχέσεις νιώθω ότι σας ξέρω με κάποιον τρόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσει αυτή η παρέα και όλη η SPN Family, εδώ θα μαστε όλοι, η μαγεία που δημιούργησε το Supernatural δε θα σβήσει ποτέ!

Carry On guys….
#ThankYouSupernatural

maryjoanna spn
maryjoanna spn
3 years ago

Τα είπατε όλα παιδιά οπότε εγώ θα πω ότι για μένα είναι το σωστό τέλος. Σας ευχαριστώ όλους για την παρέα που μου κρατήσατε όλα αυτά τα χρόνια.

Eruanna Cr.
Eruanna Cr.
3 years ago

Γεια σας παιδιά, κι εγώ πρωτη φορά σχολιάζω αν και παρακολουθώ χρόνια τη σελίδα. Ήθελα με κάποιο τρόπο να αποχαιρετησω την αγαπημένη μου σειρα.. Ξεκινησα να την παρακολουθω στο σταρ πριν 9 χρόνια περίπου κι εγώ λιγο πριν τις πανελλαδικες. Νωρίτερα ειχα δει επεισόδια αλλά αραια και που. Την εποχη όμως εκεινη κολλησα παραπάνω με τη σειρά και ήταν ενας τρόπος για να χαλαρωνω εκείνη τη περιοδο που το χρειαζόμουν πραγματικά. Με το supernatural στην αρχή κολλησα κυρίως απο τα κωμικα επεισοδια. Θυμάμαι να το βλέπω μονη μου το βράδυ και να γελαω μονη μου με κατι κορυφαιες σκηνες! Απο τότε δεν σταματησα να την παρακολουθώ ποτέ. Η αλήθεια είναι οτι σε κάποια σημεία μου φαινοταν οτι ειχε τραβήξει πολυ και οτι θα έπρεπε να τελειώσει κάποια στιγμή. Όμως καθε φορά μου μαθαινα ότι ανανεωθηκε για ακομη μια σεζον χαιρομουν μεσα μου κι ας ήξερα ότι δεν θα είναι τοσο δυνατη οσο οι πρωτες. Το τελευταίο επεισόδιο με εκανε να κλαψω οσο δεν έχω κλαψει ποτε για σειρα (βασικά δεν νομίζω να εχω ξανακλαψει για κάποια). Ηταν γλυκοπικρο οπως ειχαν πει αλλα τελειωσε πολυ όμορφα την ιστορία. Το μονο που δεν μου αρεσε ήταν η σύγκριση με το προτελευταίο επεισόδιο. Τοσα χρόνια νομίζω οι περισσότεροι είχαμε συμβιβαστει με την ιδεα οτι δεν θα έχει happy ending και λογικά ενα απο τα αδέρφια ή και τα 2 θα πεθανουν. Όμως έτσι όπως τελειωσε το 15χ19 με τον Sam και Dean να φευγουν ελευθεροι και στο τέλος το recap των ηθοποιών που περασαν πιστεψα πραγματικά ότι θα υπάρξει happy ending και οτι το τελευταίο δεν θα προσφερει κάποια συνέχεια, ίσως μονο ένα ακόμα κυνήγι. Πιστεύω ότι οι σεναριογραφοι έπρεπε να επιλεξουν ένα απο τα δύο γιατί έτσι το ένιωσα σαν ένα emotional rollecoaster, περιμεναμε κατι δυσάρεστο, χαρηκαμε για λίγο για να καταλήξουμε στο λυπητερο τέλος που φανταζομασταν τόσα χρόνια. Βέβαια αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τελειωσε όπως έπρεπε η σειρά. Ελπίζω σε ένα reunion σε κάποια χρόνια αλλά με πρωταγωνιστες Jensen και Jared, οχι κατι τυπου ο γιος του Sam και τέτοια, δεν πιστεύω θα ειχε νόημα. Χιλια μπράβο στους διαχειριστες της σελίδας για ολα αυτα τα χρόνια που καναν φοβερή δουλειά!! Περιμενα το review καθε βδομάδα! Δεν νομίζω άλλη ξενη σειρά να έχει τοσο οργανωμενη ιστοσελιδα στην Ελλάδα. Καλη συνέχεια σε όλους!

Giannis Partikonidis
Giannis Partikonidis
3 years ago

Σημαντικο παιδιά να μπορέσει να γίνει ένα βιβλίο με τις supernatural ιστοριες τέρατα κτλ..με συγγραφέις εννοείτε τα παιδιά της σελίδας.να είστε καλά ολοι

geoka
geoka
3 years ago

ένας να φώναζε τον Τζακ, δεν γινόταν?

🍪 Helen 🍪
🍪 Helen 🍪
Reply to  geoka
3 years ago

οχι δεν γινοταν γιατι αν θυμασαι οταν ο τζακ εγινε θεος ειπε οτι το λαθος που εκανε ο τσακ ηταν οτι εκανε τον εαυτο του μερος της ιστοριας, γι αυτο εφυγε ο τζακ και δεν θα ξαναπαρεμβει στην ιστορια τους οποια και αν ειναι αυτη…

Anonymous Visitor
Anonymous Visitor
Reply to  🍪 Helen 🍪
3 years ago

Σωστά.
Όταν πέθαινε ο Ντην πάντως σκεφτόμουν ότι ισως ο Σαμ έκανε καμιά προσευχή για να τον καλέσει.

Πίστευα πάντως μόλις είδα τον Ντην στον Παράδεισο ότι θα περνούσε μία επίσκεψη ο Τζακ να τον δει. Όσο νάναι κατά μία έννοια τη θέση του Θεού τη… χρωστάει και σαυτόν και ήταν στενά με τα αδέρφια. Άλλωστε απ ότι φαίνεται πέρασε από το Παραδεισο καποια στιγμή για να τον αναμορφώσει μαζί με τον Καστιελ και άλλους αγγέλους (;) και έπειτα τον εγκατέλειψε (τι φάση πια, κάθε Θεός το έχει συνήθειο αυτό, να εγκαταλείπει την έδρα του;), έπρεπε μία σκηνή να την είχε. Αλλά εδώ άλλοι και άλλοι δεν είχαν ελέω πανδημίας…

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Anonymous Visitor
3 years ago

Νομιζω οτι αυτο εγινε λογω του corona. Αν δεν υπηρχε σιγουρα το κλεισιμο θα ηταν διαφορετικο σχετικα με τους χαρακτηρες που θα εμφανιζονταν.

Sawyer Orestis
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

Ευελπιστώ σύντομα να μας πουν ποιους ήθελαν για το φινάλε! Να έχουμε κάτι στο μυαλό μας…

Εγώ θεωρώ:
John, Mary, Eileen, Jo, Helen, Ash, Rufus, Charlie στα σίγουρα…

Anonymous Visitor
Anonymous Visitor
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

Ναι το έλεγε και στο review γιαυτο δεν ειδαμε τιποτα γονεις των αδερφών, Ρούφους κτλπ. Αλλά ένα ατομο τον νέο Θεό έστω θα μπορούσαν…χωρίς αγκαλιές και τέτοια. Τέλος πάντων

Marianna Winchester
Marianna Winchester
3 years ago

Όταν λοιπόν σκοτώθηκε ο Dean έμοιαζε εντελώς αφύσικο και…θνητό. Εκείνη τη στιγμή άρχισα να κλαίω (και δεν σταμάτησα μέχρι το τέλος). Δεν το συνειδητοποιούσα ότι όντως…έφυγε… Κι ύστερα η ζωή του Sam. Μου φάνηκε τόσο μόνος. Τόσο άδικο όλο αυτό…Αλλά βρήκε τη γαλήνη του. Έκανε οικογένεια, μεγάλωσε έναν υπέροχο γιο αν και όλα αυτά έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς να προλάβουμε να τα χωνέψουμε. Αλλά πάλι δεν μπορούσαν να το δείξουν και πιο αργά… Δεν θα άλλαζα τίποτα, τα φρόντισαν όλα στην εντέλεια.
Ο θάνατος του Dean ήταν σπαρακτικός αλλά ο θάνατος του Sam…με συγκίνησε (και συγκλόνισε) παραπάνω. Γιατί συνέχισα να έχω αυτή την αίσθηση ότι είναι..μόνος. Θέλω να πω…ο Dean πέθανε στα χέρια του αδερφού του…o Sam; Βεβαίως είχε την οικογένεια του μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά εε εμείς δεν τους γνωρίσαμε οπότε δεν υπήρξε “συναισθηματική” ανταπόκριση και σύνδεση μεταξύ εμάς (των φανς) και του Dean Jr.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ευτυχώς τα αδέρφια αντάμωσαν στον Παράδεισο.
Ένα πανέμορφο τέλος.
Μπράβο σε όλους. Ήταν το ιδανικό κλείσιμο.
Πετάγονται στο μυαλό μου αποσπάσματα με τους θανάτους των δύο αδερφών και βαραίνει η καρδιά μου αλλά αμέσως σκέφτομαι το πως τελικά έκλεισε η σειρά και…χαμογελάω. Και φυσικά τα δικά σας σχόλια ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα.
Από τη μία στενοχωριέμαι τόσο πολύ….από την άλλη ανυπομονώ να τους δω στους νέους τους ρόλους! Και αυτό πρέπει να κρατήσουμε, ότι η ζωή συνεχίζεται!

ΥΓ.
Συγχαρητήρια Αμαλία, Ορέστη, Ηρώ και όποιος άλλος συνέδραμε στη δημιουργία και διατήρηση αυτού του site. …Αυτής της οικογένειας. Το Supernatural δεν θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχατε εσείς.

“It’s okay. You can go now.”

Sawyer Orestis
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

“Το Supernatural δεν θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχατε εσείς.”

Με κανες να βουρκώσω διάολε και εσύ και τα υπόλοιπα σχόλιά σας!!! <3

Amalia
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

“Το Supernatural δεν θα ήταν ίδιο αν δεν υπήρχατε εσείς.” Ρεεεε, μην τα λες αυτά έτσι απότομα! Εχω που κλαίω από χτες με το φιναλε, μην με συγκινείτε κι άλλο, δεν θα αντέξω μεγάλη γυναίκα! Σας ευχαριστούμε όλους απο καρδιάς για αυτήν την υποστήριξη! <3

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

Μαριαννα σε ευχαριστω που συνεχιζες να σχολιαζεις εδω<3 Ησουν απο τα πρωτα ατομα που συζητησουμε για την σειρα εδω μεσα και εχουν περασει χρονια και ακομα εδω!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
3 years ago

Γιατί σταμάτησα ποτέ;😜
Είναι τέλειο που εμείς συναντιόμαστε και στα social, σε πόσα βίντεο με έχεις πετύχει και σε έχω πετύχει; 😅 awesome

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Marianna Winchester
2 years ago

Oχι απλα απο αυτους που σχολιαζαμε μαζι στην 12η αν θυμασαι, μονο εγω και εσυ εμεινα! Χαχαχα ναι καθε φορα ειμαι σε φαση “Μαριαννααα”

Marianna Winchester
Marianna Winchester
3 years ago

Αν σταματήσω να τρέμω θα σας γράψω το δικό μου σχόλιο.

BadNews
BadNews
3 years ago

Ότι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν για τελικό φινάλε οριστικό και αμετάκλητο ήταν αυτό το επεισόδιο. Συγκίνιση και ρίγοι υπερηφάνιας, μου έχει σηκωθεί η τρίχα, θέλω να κλαίω γιατί σκέφτομαι δεν μπορεί να τελείωσε και θέλω να γελάσω δυνατά γιατί ήταν τέλειο. Ένα μεγάλο respect για τα δύο τελευταία. Περίμενα ένα πιο ευτυχισμένο και αισιόδοξο τέλος, αλλά αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν θα μπορούσε να κλείσει πιο ιδανικά αυτή η επική σειρά. Η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Manolis 7
Manolis 7
3 years ago

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΤΟ SPN
Ούτε GοΤ ούτε Casa de Papel και μοντέρνα πραγματάκια να χαμε να λέγαμε.
Βλέποντας τον Σαμ να γερνάει αυτομάτως πέρασαν 15 χρόνια μπροστά από τα μάτια μου. Τόσα επεισόδια και τόσες επαναλήψεις. Ένα φινάλε γεμάτο ρίγος.

xalias
xalias
3 years ago

Καλησπερα και απο εμενα παιδια, τελος! αυτο ηταν.. παρακολουθω την σειρα απο το 2008 και μολις τελειωσε ενα μεγαλο κομματι της ζωης μου, θυμαμαι ημουν φανταρος στην σαμο και οταν επερνα ξοδο ετρεχα στο σπιτι ενος φιλου που σπουδαζε εκει και εβλεπα την τοτε 6η σεζον! Το επεισοδειο για μενα ηταν πολυ καλο με χαρα γελιο συγκινηση, δεν θα σχολιασω το τεχνικο κομματι η τις ατελειες κατι το οπιοι πολυς μα πολυς κοσμος στο εξωτερικο το κανει και ριχνει πολυ hate για το finale. Το τελος ηταν δοσμενο υπεροχα με τον Τζακ που εκανε ολες αυτες τις αλλαγες και τον Cass που βοηθησε!! Το μονο που υστερουσε το επεισοδειο ηταν σε guest but i blame covid-19 for that. Η ουσια ειναι οτι βρηκαν γαληνη τα αδερφια και τωρα θα ειναι περιτριγυρισμενοι απο τους δικους τους ανθρωπους, ετσι το επλασα εγω στο μυαλο μου και ας μην μας το δειξανε με φυσικα προσωπα.. Ειναι πολλα αυτα που θελω να πω αλλα δεν μπορω να τα συγκροτησω στο μυαλο μου, Αυτο που θελω να πω ειναι ευχαριστω ολα τα παιδια στο σαιτ για την δουλεια τους, ανακαλυψα το σαιτ το 2013 αν θυμαμαι καλα και το ακολουθω απο τοτε, ειχα ερθει και στα event στην αθηνα και ειχα περασει τελεια. Σας ευχαριστω ολους, Αμαλια Ορεστη, Ηρω και οσους αλλους εμπλεκονται σε αυτο το σαιτ και σε αυτη την spn οικογενεια που φτιαξαμε εδω μου κραταγε συντροφια ολα αυτα τα χρονια και το λεω με ολη μου την καρδια. ελπιζω παρολο που τελειωσε το spn να συνεχισετε να μας κρατατε συντροφια μεσα απο αυτο το υπεροχο σαιτ. always keep fighting..

Nikgi
Nikgi
3 years ago

Τελείωσε ενα μεγαλο κομματι της καθημερινότητας μας, της ζωης μας τα τελευταία χρόνια. Και τελείωσε με τον πιο όμορφο τροπο. Σίγουρα έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για το τελος της σειρας, καθως αυτο το γλυκοπικρο αίσθημα που σου αφήνει δε λεει να φύγει. Ο Ντιν που σταθηκε περισσότερο σαν πατερας παρα σαν αδερφός στον Σαμ τον αφησε να συνεχίσει τη ζωη του και λέγοντας του πως μπορει να τα καταφέρει. Η πιο σημαντική και καθηλωτικη σκηνή σε ολόκληρη την ιστορία του supernatutal . Ο Σαμ εγινε ο πατερας που παντα ηθελε, δεν αφησε το γιο του εκτος του κοσμου του κυνηγιού κατι που με εξέπληξε ευχάριστα και φυσικα του έδωσε το ονομα του αλλου του μισου, Ντιν. Στη συνέχεια, εκει οπου αρχισαν ολα, ανταμωσαν τα αδέρφια ξανα, κλείνοντας ενας κύκλος 15 χρονων οπως ακριβως του άρμοζε. Ευχαριστούμε supernatural και supernatural greece που ήσασταν μαζι μας και δωσατε μια μοναδική συντροφιά ολα αυτα τα χρόνια…

Kosmas Sakelias
Kosmas Sakelias
3 years ago

Ηταν πολυ ωραίο αλλά πολύ εύκολα σκότωσαν τον Dean 😛 Κατί πιο δυνατό ρε παιδιά όχι από κάτι βαμπίρια. Τόσα έχει κάνει. Τεσπα…Farewell..

ncis merlin like
ncis merlin like
3 years ago

Εγώ δεν ξέρω πραγματικά τι να πω – από εκεί που έγραφα σεντόνια, στο να μην ξέρω τι να γράψω. Αναπάντεχο τέλος μπορώ να πω. Εντάξει, περιμέναμε και τα 2 αδέλφια να πεθάνουνε μαζί, αλλά όχι ο ένας πρώτος να περιμένει τον άλλον. Αλλά τους άξιζε, τους άξιζε και με το παραπάνω. Ο Ντιν που ζήταγε την άδεια του μικρού του αδελφού να πεθάνει και η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ζωή του Σαμ μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Σκεφτόμουνα μετά ότι ήταν κρίμα που δεν ήταν εκεί ο Κας, ο Ντιν και ο Τζακ, γιατί όσο και να το κάνουμε ήταν μια καινούργια προσθήκη στην οικογένεια ο γιος – Ντιν Γουίντσεστερ κι αυτός :,) – και η σύζυγος του Σαμ και ειδικά ο Ντιν θα ήτανε πολύ καλός θείος, πιστεύω, αλλά ξεφεύγω. Λάτρεψα τον παραλληλισμό της βόλτας του Ντιν στην Ιμπάλα στον Παράδεισο με την ζωή του Σαμ στην Γη και μας έδωσε να καταλάβουμε πώς περνάει ο χρόνος στον Παράδεισο κιόλας. Οι αλλαγές που έκανε ο Τζακ με τον Κας στον Παράδεισο τον έκαναν να είναι έτσι όπως θα έπρεπε να ήταν πάντα – κάπου να μπορούν πραγματικά να αναπαύονται οι ψυχές των αποθανούντων, να είναι όλοι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι σε αυτή την μεταθανάτια ζωή. Καταπληκτικό, πραγματικά, δεν ξέρω τι να πω. Έκλαιγα σχεδόν όλο το επεισόδιο – δεν το συνηθίζω, πρέπει να είναι από τα πολύ λίγα επεισόδια αν όχι το μόνο της σειράς που με έκανε να κλάψω. Μπράβο τους πραγματικά. To 15×19 και 15×20 μας έδωσαν πραγματικά το τέλος που άξιζε σε όλους μας να δουμε. Και για να το λήξουμε κι έτσι όπως πρέπει:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΕΝΣΕΝ, ΤΖΑΡΕΝΤ, ΜΙΣΑ, ΑΛΕΞ, ΤΖΙΜ, ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΣΤ ΚΑΙ ΤΟ CREW ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ.

Η αυλαία έπεσε οριστικά… :,) :,) :,) :,) :,)

Υ.Γ.: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ BUNKER. Τίποτα άλλο δεν λέω, αυτό. Θεοί όλοι τους 🙂

Χρηστος Κωσταρακος
Χρηστος Κωσταρακος
3 years ago

κοίτα δυστυχώς έπεσα μέσα οτι θα πεθάνει ο dean.Ετσι οπως πεθανε ηταν πολυ “απλο” αλλά το περίμενα γιατί κάνουν αυτη τη δουλεια τοσα χρονια και ειναι επικινδυνη.Μας εδειξαν οι σεναριογραφοι οτι καλως δεν ειναι ολα καλα στο τελος.Ελεγα μην τυχον επικαλουσαν τον Τζακ να τον αναστησει,αλλα ο ιδιος ο dean ειπε “οτι ειδες την προηγουμενη φορα πως πηγε αυτο” στον Sam εννοοντας οτι παλι θα γινοταν ο χαμος.Επισης ο ιδιος ο τζακ δεν νομιζω να το εκανε.Ειναι ρεαλιστικο το τελος και εκλαιγα απο τη στιγμη που μπηκε στο αμαξι ο Dean και επαιξε το Carry On μέχρι το τέλος.Με αποκολρυφωμα το δευτερο carry on που ηταν διασκευη.Απλώς τέλειο τέλος για εμενα.Θα ηθελα να δω και μια σκηνη με τον Jack,τους γονεις των Winchester,τον Crowely,αλλα προφανως δεν κολλαγε σεναριακα να τους πεταξουν φως φαναρι.Νομιζα στο τελος οτι εκει που συναντηθηκαν τα αδερφια θα αλλαζε το ζουμ και θα εδιχνε μακρια το σπιτι των γονιων τους.Οτι πανε να τους δουν.Αλλα περα απο αυτα δεν με χαλασε κατι αλλο.Λιγο ισως οτι ο γιος του Σαμ ακολουθησε το hunting ,νομιζα οτι δεν θα τον παρετρινε να το κανειο Σαμ.Καταταλλα,ξεκινησα να βλεπω τη σειρα το 2013 και απλώς πέρασα υπέροχα.Να ειναι καλα ολοι που μας χαρισαν αυτες τις ωραιες σστιγμες.

Red
Red
3 years ago

Είχα παρατήσει την σειρά απο πέρσι. Είχε καταντήσει κουραστική και αδιάφορη ενω η όλη κόντρα με τον Θεο μου φαινόταν σαν μια μπούρδα και μισή. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να δω τα επεισόδια που έχω αφήσει απλώς διάβασα τι συμβαίνει για να ξέρω τι μου γίνεται στο φινάλε γιατι αυτό τουλάχιστον ήθελα να το δω. Παρακολουθούσα την σειρά απο το 2008 τότε στην εποχή του Star οπότε το να αποχαιρετήσω αυτη τη σειρά ηταν σαν να αποχαιρετώ κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας και αναμνήσεων.

Χαίρομαι που το τελευταίο επεισόδιο ηταν αφιερωμένο στα αδέρφια να είναι απλά hunters, χωρίς δαίμονες και αγγέλους, χωρίς Καστιελ και Τζακ και άλλους τόσους guest χαρακτήρες που έχουν περάσει απο την σειρά. Απλά αυτά τα δύο αδέρφια να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα όπως τις παλιές καλές εποχές.

Είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που τελείωσε. Νομίζω πως έτσι έπρεπε να γίνει, ο Ντιν να πεθαίνει στην δουλειά και ο Σαμ γέρος στο κρεββάτι του και εν τέλει τα αδέρφια να βρίσκουν γαλήνη στον παράδεισο. Δεν νομίζω να υπήρχε καλύτερο τέλος, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο η πιο ταιριαστό.

Ας είναι καλά οι ηθοποιοί και όλοι οι άνθρωποι μπροστά και πίσω απο τις κάμερες που δούλεψαν με υπομονή και μεράκι για 15 ολόκληρα χρόνια σε μια απο τις καλύτερες – κατ’ εμέ – σειρές που υπήρξαν ποτέ. Αντίο Ντιν, αντίο Σαμ, αντίο Supernatural, σας ευχαριστώ για όλα, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ.

Endings are hard….But then again….Nothing ever really ends does it?

– Μόνο εγώ ήθελα ο Ντιν να σκοτωθεί απο τον γιό της Amy απο την έβδομη σεζόν??? (επεισόδιο The Girl Next Door)

IOANNA333
IOANNA333
3 years ago

Δεν μπορώ έβγαλα τα μάτια μου να κλαίω.Νομιζω θα χρειαστώ ένα ποτό πρωινιάτικα.Ανυπομονουμε για το review.Σε ποιον άλλον θύμισε λιγο TVD η τελευταία σκηνή;

Sawyer Orestis
Reply to  IOANNA333
3 years ago

Σε μένα θύμισε Lost λιγάκι..

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  IOANNA333
3 years ago

Ναι, μου θύμισε εμένα λίγο TVD και Avengers Endgame, μπορώ να πω. Αλλά έκλαιγα κι εγώ, ναι

Nikos Polyzois
Nikos Polyzois
3 years ago

Δεν ξέρω αν είναι το ιδανικό series finale, αλλά σίγουρα με αφήνει με ικανοποίηση στο τέλος. Δύσκολα δε θα αρέσει σε κάποιον fan κατά τη γνώμη μου. Πολύ κλάμα όντως, πολύ πολύ δυνατή στιγμή με τα αδέρφια. Πολύ συγκινητικό επίσης και το ευχαριστώ τους στο τέλος, όπως και όλης της παραγωγής. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ όλους για αυτή την παρέα των 15 χρόνων.
Με πιο ψύχραιμη ματιά, ίσως να έγιναν κάποια πράγματα λίγο βιαστικά. Όχι στο επεισόδιο αυτό, γενικά στον κύκλο. Θα μπορούσαν να το φέρουν λίγο πιο ομαλά, ιδιαίτερα τη ζωή του Sam μετά τον Dean… Ίσως με πιο πολλά επεισόδια. Επίσης, θα μπορούσαν να είχαν γερασμένο τον Sam στην Impala ως ηλικιωμένο, ακριβώς όπως τον είχαν στο νοσοκομειακό κρεβάτι. Είναι λίγο αστείο να βλέπεις τον 40άρη Sam με περούκα ηλικιωμένου απλά να μη μπορεί να πάρει τα πόδια του. Δεν ξέρω όμως αν είχε γυριστεί άλλη στιγμή, ίσως και προ lockdown η σκηνή αυτή.
Από κει και μετά, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον. Έμοιαζε όντως με οριστικό φινάλε. Αυτό σαν γεγονός μου αφήνει μια στενοχώρια, μια μελαγχολία, οπότε το βλέπω δύσκολο για sequel. Δυσκολεύομαι να βρω κάποιο σενάριο, τουλάχιστον που να περιλαμβάνει και τον Dean. Ίσως κάτι με τον γιο του Sam (Dean Jr) και τον Sam; Κάποιο prequel;
Ας ελπίσουμε να τα ξαναδούμε τα παιδιά στο μέλλον, με ακριβότερη παραγωγή και σε μεγαλύτερη πλατφόρμα.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε σας παιδιά εδώ στο Supernatural Greece. Ορέστη, Αμαλία και όποια άλλα παιδιά. Για το χρόνο σας, τον κόπο σας, την αγάπη σας για το Supernatural. Να μη χαθούμε. Α, και να κάνουμε και κανα after covid event ή έστω quarantine event internetικά. Σας το είχα προτείνει πριν λίγες μέρες και στο messenger, σκεφτείτε το.

CB Punk
CB Punk
3 years ago

There ‘ll be peace when you are done!! Πρωτη φορα που ειδα τη σειρα ηταν το 2005,εχασα 15 επεισοδια μεχρι να τη μαθω.Νομιζα οτι ειναι μια συνηθισμενη σειρα του CW…μεχρι που εχασαν τα αδερφια των Τζον και εγω τον δικο μου μπαμπα λιγους μηνες μετα. Ετσι θεωρησα οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο,μεσα απο δυσκολιες,πονους,χαρες,λυπες στιγμες εντασεις ταυτιστηκα μαυτους τους δυο,οπως μου λειπει ο μπαμπας μου,ο δικος μου ηρωας ετσι και οι Γουιντσεστερς,σαν χαρακτηρες σωτηρες στη ζωη μας!! Ημουν 11 οταν ξεκινησα κ σημερα 26 15 χρονια μετα βλεπω το τελος.Ενα τελος που ηταν γλυκοπικρο,τελειο τελος για την καλυτερη σειρα επιστημονικης φαντασιας,που δεν ειχε Κας ή Τζακ ειχε καθημερινοτητα,δακρυα,κυνηγι,γελιο,ζωή!!Δεν ξερω αν υπαρχει ζωη μετα τον θανατο,αλλα ελπιζω κ γω χρονια μετα ν φυγω απο γεραματα κ να μαζευω ομορφες στιγμες στο μυαλο μου.Εξαλειφθηκε ή οχι το υπερφυσικο,η απορια μου για το πως πεθαινει ο Ντιν θα υπαρχει. Εζησε απο τοσα πραγματα κ τερατα για να φυγει απο καρφωμα μιας προκας!! Ναι ,δεν υπαρχει ο Τσακ απτην αλλη ν τους αφηνει ζωντανους κ πλεον καθε πληγη ειναι φυσιολογικη,ο Σαμ εμεινε πισω εκανε οικογενεια κ αφηνει πισω νεα γενια κυνηγων.Ο Γιος του με το τατου προστασιας βλεπουμε πως το υπερφυσικο υπαρχει αλλα με Τζακ Θεο ολα ειναι ειρηνικα κ στη Γη κ στον παραδεισο οπου ειχαμε αλλαγες!! Χαιρομαι που ειχαμε Μπομπυ στο τελος επιτελους μαθαμε τι απεγινε.Ετσι φυσιολογικα κ οι δυο πανε στον παραδεισο,αγκαλιασμενοι συγκινημενοι κ μεις με δακρυα χαρες και νοσταλγια. Προσωπικα,θα το αρχισω απο την πρωτη σεζον κανονικα μεχρι το τελος και ξανα και ξανα……με την ελπιδα οτι θα ξαναγυρισουν!!

ΥΓ1: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ενα τεραστιο ευχαριστω σε σας τα παιδια του σαιτ τοσα χρονια μας κρατατε συντροφια,βρισκετε χρονο κ χρηματα στις δυσκολες εποχες που βιωνουμε ν μας δινετε καθε στιγμη πληροφοριας κ διασκεδασης

ΥΓ2 : Recap της σειρας κ δεν ειδα ARTHUR KETCH ειναι δυνατον???? 😛

” No doubt,endings are hard but then again,nothing ever really ends….does it ?? ” 10/10 #CARRYONMYWAYWARDSON

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
3 years ago

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Ειναι πολυ περιεργο συναισθημα! Τελειωσε, δεν θα ξαναδω αλλο επεισοδιο! Πολυ πολυ περιεργο. Βασικα ας μιλησω πρωτα για το επεισοδιο και μετα για τα υπολοιπα.

Είχε παρα πολυ πλακα το πρωτο μισο με τον Ντην να κανει χαλια τις δουλειες του σπιτιου και μετα που πηγαν σε αυτο με τις πιτες και ο Ντην ζουσε την ζωαρα του ;P Επίσης μην ξεχασουμε οτι συστηθηκανε ως πρακτορες Singer και Kripkey!! Μετα πάμε στο κυνήγι! Χάρηκα παρα πολυ που ο Ντην πεθανε απο ενα απλο κυνηγι. Δεν θα ηθελα να καταστρεφεται παλι η γη και να θυσιαστει. Ο τελειος θανατος, απλα ενα κυνηγι. Τερμα συγκινητικη η σκηνη που πεθαινει, που μιλουσε στον Σαμ….

Ενα μπραβο στον Τζακ και τον ΚΑΣ(!!!!!!) που εκαναν καλυτερο τον παραδεισο, ετσι θα επρεπε να ειναι ο παραδεισος και αν υπαρχει και στον δικο μας κοσμο ετσι θα ηθελα να ειναι και οχι απλα να ξαναζω στιγμες του παρελθοντος προφανως. ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΙ <3 <3 <3

Ο Σαμ εχει γιο!! Μολις που τον γνωρισαμε αλλα ηδη τον εχω στην καρδια μου τον Ντην τζουνιορ αφου ειναι γιος του Σαμ και σιγουρα θα ειναι τελειος ;P Xαρηκα παρα πολυ που έκανε οικογένεια και εμαθε και στον γιο του να ειανι κυνηγος μαλλον λογω του τατουαζ αλλα μπορει να το εχει μονο για προστασια χωρις να ακολουθει το επαγγελμα (εστω και χωρις την Αιλιν σνιφ σνιφ). Ο Ντην ζει την ζωαρα του με την Ιμπαλα και στο τελος τον βρισκει ο Σαμ!!! Καταπληκτικο επεισοδιο για μενα, πολυ ωραιο τελος!

ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ Ο ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΝΣΕΝ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ CREW ΤΟΥ ΣΠΝ <3

Αυτη η σειρα σημαινει παρα πολλα για μενα οπως και για ολους μας. Την βλέπω 8 χρονια! Απο 1η γυμνασιου και τωρα ειμαι 2ο ετος! Καθε εβδομαδα περιμενα νεο επεισοδιο και μου κρατησε συντροφια τοσα χρονια. Δεν στεναχωριεμαι που τελειωσε, χαιρομαι που υπηρχε μονο. Ειναι πολυ περιεργο που ηταν το τελευταιο επεισοδιο!

Επίσης, την σειρά την αγάπησα περισσοτερο λογω της supernatural family! Πέρα απο το εξαιρετικο και καλυτερο fandom του κοσμου, η spn family ηταν κατι πολυ σημαντικο για μενα.
Γνώρισα πολλά εξαιρετικά ατομα που εγιναν φιλοι μου λογω της σειρας και φυσικα η εφαρμογη Spn amino με τα always keep fighting support chats με βοηθησαν παρα πολυ. Στην τριτη γυμνασιου ειχε πεθανει ο κολλητος μου, ενα ατομο που ημασταν ολη μερα μαζι και ενιωθα οτι ειχα μεινει μονος. Για τα επομενα χρονια πολλες φορες φανταστηκα την spn family διπλα μου και ενιωσα πιο δυνατος. Ηταν δυσκολα χρονια καταθλιψης κτλ που ακομα συνεχιζονται. Ομως χωρις την family θα ημουν πολυ χειροτερα τωρα. Ας μην μιλησω για το εξαιρετικο cast! Ενας προς ενας καταπληκτικοι. Με εκαναν να νιωσω ωραια, να αποδεκτω τον εαυτο μου, καποιες πραξεις τους τις εχω ως προτυπες, απο τις καμπανιες για το mental health μεχρι τις πολλαπλες εθελοντικες πραξεις(Ειδικα του Μισα που κανει απιστευτα πολλες μεχρι και σημερα!).

Εχω να σας πω κατι. Μπορει να τελειωνει το supernatural, αλλα εμενα δεν με στεναχωρει καθολου. Γιατι ξερω οτι η spn family δεν θα σταματησει να υπαρχει ποτε. Εξ'αλλου αν σας λειπει η ολη κατασταση, η οπως ειπε ο Μισα "Αν νοιωθεται μοναξια ή καπως χαλια, κοιτάξτε στον ουρανο και θα ξερετε οτι δεν ειστε μονοι σας, οτι πολλοι φανς θα κοιτανε εκεινη την στιγμη στον ουρανο, ειμαστε μια φαμιλυ". Αναφερομαι στο ΑΣΤΕΡΙ!! που αγορασε ο Μισα περυσι και το ονομασε "Spn Family". Ειναι η δεν ειναι ο πιο τελειος ανθρωπος που υπαρχει; ;P

Δεν χρειαζονται πολλα για την ιστοσελιδα, τα ειχα ξαναπει πριν κατι μηνες. Κανατε καταπληκτικη δουλεια στο σαι, καθε εβδομαδα εδω και 5-6 χρονια γραφω το review μου και μοιραζομαστε μαζι τις σκεψεις μας. Απο εδω γνωρισα καποια εξαιρετικα ατομα, και συγκεκριμενα δυο ατομα που εγιναν φιλοι μου και χαιρομαι που τους εχω η τουλαχιστον ειχα (για τον ενα) στην ζωη μου.

Οσα και να περνατε, οσο δυσκολη και να ειναι η ζωης σας, ακομα και να νιωθετε οτι δεν αντεχετε αλλο, οτι κουραστηκατε....απλά σκεφτείτε το τραγουδι το carry on...

Carry on my wayward son
There will be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Dont you cry no more

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
3 years ago

❤️

Christos
3 years ago

Συγκινητικό και όμορφο τέλος για μια σειρά που μας κράτησε συντροφιά τόσα χρόνια. Δεν θέλω να αναλύσω ολόκληρο το επεισόδιο καθώς τα παιδιά εδώ στη σελίδα κάνουν πολύ ωραία review αλλά θέλω να σταθώ στον θάνατο του Ντην και στον τρόπο που έγινε. Πολλοί κράζουν κυρίως σε ξένες σελίδες λέγοντας μας πως είναι δυνατόν μετά από τόσα πολλά να πεθάνει από ένα καρφί και λοιπά αλλά για μένα αυτή είναι η μαγεία και η πρωτοτυπία του Supernatural. Όλοι όταν βλέπουμε μια ταινία/σειρά με δράση,κυνηγητό,πυροβολισμούς,ξύλο αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσο άτρωτος ο πρωταγωνιστής, αποφεύγει όλες τις σφαίρες, πέφτει από τον 2ο όροφο και σηκώνεται και τρέχει κλπ. Και σίγουρα σε μια σειρά σαν το Supernatural όλοι λέγαμε στην αρχή μα πως είναι δυνατόν 2 άνθρωποι όση εκπαίδευση και να είχαν από τον πατέρα τους να τα έχουν βάλει με φαντάσματα, βαμπίρ, λυκανθρώπους,τέρατα,θεότητες,δαίμονες,αγγέλους και ότι άλλο να μην τα πολυλογώ, και να έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Και έρχεται το τέλος της 14ης σεζόν με αυτή την ανατροπή και μας λέει τόσο καιρό επιβιώνουν γιατί έτσι γουστάρει ο Θεός γιατί είναι η ιστορία του και διασκεδάζει βλέποντας τους να παλεύουν και κάθε φορά που πετυχαίνουν κάτι τους βάζει σε κάτι άλλο σαν δοκιμασία και φτάνουμε στο σημείο όπου τα αγόρια έχουν να αντιμετωπίσουν τον ίδιο τον Θεό. Και φυσικά θα τα καταφέρουν, και θα βάλουν στη θέση του έναν σωστό Θεό που δεν ανακατεύεται στα πεπραγμένα της ανθρωπότητας αλλά τους αφήνει ελεύθερους και αναλαμβάνει τα ουράνια. Έτσι επιτέλους τα αγόρια έχουν ελεύθερη βούληση και δεν παίρνουν τις αποφάσεις που γράφει για αυτούς ο Τσακ. Αυτή η ελευθερία όμως έχει και ένα τίμημα. Ο Ντην μπορεί να πεθάνει ακόμα και από ένα καρφί που βρίσκεται καρφωμένο τυχαία σε έναν τοίχο.

geoka
geoka
3 years ago

με πήραν τα ζουμιά

LAURY
LAURY
3 years ago

Τα μάτια μου είναι πρησμένα, το κεφάλι μου πονάει, είμαι άγρυπνη σε διαδικτυακό μάθημα επειδή έκατσα να το δω λάιβ, αλλά δεν θα το άλλαζα για τίποτα. Γιατι τα αγόρια μας και το Superatural το αξίζουν. Πολύ γλυκόπικρο το τέλος (φουλ κλάμα στο αντίο του Ντιν στον Σαμ), ένα φινάλε άξιο για τα αδέρφια της καρδιάς μας που τα άφησε μαζί σε έναν κόσμο με τον Μπόμπι, τους γονείς τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ο Σαμ έκανε οικογένεια, μεγάλωσε τον μικρό Ντιν και του παρέδωσε τα ηνία των Γουιντσεστερ. Ο Ντιν στο afterlife βρήκε την ηρεμία και την ελευθερία που πάντα αναζητούσε (φυσικά και πόνεσε ο θάνατος του, είχε και στοιχεία Τόνι Σταρκ). Τέλος καλό όλα καλά για τα αγόρια μας λοιπον. There’ll be peace when you are done λέει το τραγούδι και νομίζω την βρήκαν… Ευχαριστούμε Supernatural ❣️

Billakos
Billakos
3 years ago

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του Supernatural.

Για μένα προσωπικά που έβλεπα τη σειρά σχδόν από την αρχή, ήταν από ένα σημείο και μετά ένα είδος ταξιδιού που σημασία είχε η διαδρομή και όχι ο προορισμός. Αυτό το σημείο ήταν το τέλος της 5ης σεζον. Ξέρω πως ακούγομαι σαν παππούς, αλλά σειρά τελείωσε στην 5η σεζόν όπου και έφτασε και στο peak της καθώς ο Cripke κατάφερε να κλείσει άψογα το storyline της αποκάλυψης, που δικαιολογούσε την μέχρι τότε πορεία το αδερφών.

Από εκεί και πέρα η σειρά ταλαιπωρήθηκε από κακά concepts (με αποκορύφωμα τους Leviathan), κατάφερε να γελοιποιήσει τους δύο κορυφαίους villain, τους Crowley και Lucifer, και (πρέπει να το πω κάποια στιγμή) την κακή υποκριτική του Jared Padalecki που ποτέ δεν κατάφερε να κάνει την μετάβαση από teen σε άνδρα και αρκέστηκε απλά να σφίγγει τα χειλη, ακόμα και στη σκηνη του θανάτου του.

Παρόλαυτα το κέφι και η αγάπη των πρωταγωνιστών κατάφερε να κρατήσει την σειρά ζωντανή, να ικανοποιεί το πολύ μέγαλο fanbase και όντως έδειξαν ότι μπορόυσαν να κάνουν άλλες 10 σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως οι ηθοποιοί που έπαιξαν για ελλάχιστα ή και ένα επεισόδιο (Michael) ήταν καλεσμένοι στα conventions ανά τον κόσμο.

Mια σταθερή συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια, που πιστεύω πως θα εκτιμηθεί περισσότερο τώρα που θα την χάσουμε. Πολλά μπράβο στο site για την ασταμάτητη δουλειά. Πάντα ερχόμουν μέτα από επεισόδιο για το review και το trailer του επόμενου.

YΓ. Πάντα πίστευα για κάποιο λόγο πως ο Sam θα κατέληγε με την Sarah Blake (s1e19 Provenance) παρόλο που την σκότωσε ο Crowley.

ΥΓ2 Και πάντα ήθελα να μάθω αν ο Ben είναι υιός του Dean.

Super_Mario☘️
Super_Mario☘️
3 years ago

Τελείωσε λοιπόν η αγαπημένη μου σειρά μετά από 15 χρόνια τι να πω έπιασα τον εαυτό μου να κλαίει με λυγμούς σαν μικρό παιδί…Πέθανε ο αγαπημένος μου Ντιν…Αν και ο Σαμ που έμεινε πίσω πέρασε πιο δύσκολα χωρίς τον αγαπημένο του αδερφό σκηνές που θα μπυ μείνουν αξέχαστες πέρα φυσικά από τον θάνατο του μεγάλου Winchester ήταν η σκηνή με το Σαμ στο γκαράζ μέσα στο αμάξι αλλά και το τέλος του όταν πια γέρασε!!!Carry on guys!!!There will be peace when you are done
Lay your weary head to rest Dont you cry no more!

Captain Cooper
Captain Cooper
3 years ago

Ήταν καλοκαίρι του 2009 όταν πρωτάκουσα για το Supernatural. Μια παρέα που βρισκόταν κοντά μου συζητούσε για κάποιον Καστιήλ πού έσωσε κάποιον και για κάτι αγγέλους. Το πάθος της με το οποίο μιλούσαν για μία όπως κατάλαβα εκ των υστέρων τηλεοπτική σειρά μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Η δεύτερη επαφή μου με τη σειρά ήταν ένα απόσπασμα από το επεισόδειο “Death Takes A Holiday” της τέταρτης σεζόν στην τηλεόραση.

Το καλοκαίρι του 2011 τελικά είδα μονορούφι τις 6 πρώτες σεζόν και ξεκίνησα από το ίδιο φθινόπωρο να παρακολουθώ τη σειρά. Έως και σήμερα.

Λίγες σεζόν μετά ανακάλυψα και αυτή την ιστοσελίδα. Η ανάγνωση των κριτικών μετά από κάθε επεισόδιο καθιερώθηκε καθώς και η ανάγνωση των διαφόρων άλλων ενδιαφερόντων θεμάτων. Είδα και αρκετά από τα video. Πρώτη φορά όμως σχολιάζω. Το πάθος της ομάδας πίσω από τη σελίδα και ιδίως του Ορέστη είναι αξιοζήλευτο. Τους ευχαριστώ όλους για τη δημιουργία και την ενημέρωση της σελίδας αυτής.

Όσον αφορά το τέλος της σειράς. Θα έλεγα ότι είχα φοβηθεί λίγο για το τι θα δούμε. Τελικά δεν απογοητεύτηκα. Ο Σαμ πήρε επιτέλους τη “φυσιολογική” ζωή που πάντα ήθελε. Βαρύ το τίμημα βέβαια. Στερήθηκε τον αδερφό του για αρκετά χρόνια.

Ο Ντιν είχε το ηρωικό τέλος που του άξιζε. Ναι, δεν το νίκησε κανένα “καρφί”. Βασικά δεν τον νίκησε κανείς 15 σεζόν τώρα.Πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης χωρίς όμως να χάσει και από τον εχθρό. Το να είχαν προσπαθήσει να χτίσουν μέσα σε ένα τέταρτο μία επική μάχη δε νομίζω ότι θα κατέληγε κάπου. Έχουμε δει εξάλλου τα αδέρφια να θυσιάζονται για τον κόσμο άπειρες φορές.

Συνεπώς το τέλος εμένα με άφησε ικανοποιημένο. Ήθελε κάποιος να δει τα αδέρφια ζωντανά στο τέλος να συνεχίζουν τη ζωή τους; Ας μείνει στο προτελευταίο επεισόδιο και ας θεωρήσει αυτό σαν κλείσιμο της σειράς.

Σίγουρα αυτό που μου έλειψε περισσότερο ήταν τα cameos. Φαντάζομαι ότι τα περισσότερα θα ήταν στις σκηνές του Παραδείσου. Τι να κάνουμε όμως ήταν λόγω ανωτέρας βίας.

Ακόμη δεν έχω αντιληφθεί ότι τελείωσε το Supernatural. Θα το καταλάβω φαντάζομαι σιγά σιγά όταν περνάνε εβδομάδες χωρίς να έχω επεισόδειο να δω. Τότε θα νιώσω το κενό, το οποίο νομίζω ότι δύσκολα κάποια άλλη σειρά θα αναπληρώσει.

Τι να κάνουμε όμως, Στη ζωή όλα τα ωραία τελειώνουν και εμείς πρέπει να πάμε παρακάτω…(Carry on)

Υ.Γ. Είναι κρίμα που η σειρά παρ όλη την τεράστια μυθολογία που έχτισε δεν κατάφερε να αφήσει τελικά ένα spinoff. Νομίζω ότι θα ήταν μία μικρή παρηγοριά η συνέχιση του σύμπαντος της σειράς.

ΥΓ2 Αν δεν έχετε δει το anime κάντε το. Προσωπικά το είδα πριν την έναρξη της 10ης σεζόν. Νομίζω ότι θα αποτελέσει ένα καλό υποκατάστατο της έλλειψης που θα μας αφήσει το τέλος της σειράς.

Ionlydas
Ionlydas
3 years ago

That’s the end….Λοιπόν…Μια στιγμή που νόμιζα πως δεν θα ερχόταν Ποτέ!!!!
Δεν μπορώ να σκεφτώ τι να αποτυπώσω καθώς τα συναισθήματά μου είναι τόσα και ανάμεικτα…
Μεγάλη φόρτιση και συγκίνηση γιατί πράγματι το spn δεν είναι απλά μία σειρά αλλά κάτι πολύ παραπάνω για μένα και θεωρώ για τους περισσότερους εδώ…..
Ταυτόχρονα έχω και μια γλυκιά γεύση από το Φινάλε καθώς τι διαφορετικό θα μπορούσε να είναι …. Ελεύθερα επιτέλους τα αδέλφια δικαιώθηκαν φτάνοντας στο τέλος τους όπως ενδόμυχα αυτοί επιθυμούσαν…..
Φυσικά δεν είναι δυνατόν για κανέναν φαντάζομαι σε δυο γραμμές να περιγράψει αυτά που ένιωσε με το φινάλε και αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία να τα λέμε εδώ!!! Στο Supernatural Greece,και έχουμε πολλά να διαβάσουμε και να πούμε γιατί δεν ήταν ένα απλό επεισόδιο…

Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά το SPN GREECE και όλους τους συντελεστές του με τον Ορέστη στο Τιμόνι ,το οποίο μαζί με την σειρά έφτιαξε την εδώ, την δική μας οικογένεια ,δίνοντάς μας την δυνατότητα να μοιραστούμε ξεχωριστές στιγμές και συναισθήματα όλα αυτά τα χρόνια….
Κλείνω με μια ευχή….να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί σε ένα αποχαιρετιστήριο Convantion και να τα πούμε όλοι από κοντά!
Ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια!
Carry On…….

Sawyer Orestis
3 years ago

Α ρε πανάθεμα σας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλια σας. Τα διαβάζω και συγκινούμαι με αυτά που γράφετε για το Supernatural και για το Supernatural Greece. Χαίρομαι για τις σκέψεις σας, για τον τρόπο που σκέφτεστε για το Supernatural και η αγκαλιά σας με ζέστανε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του τέλος! Κοιτάζω τι έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια και μόνο περηφάνια νιώθω! Carry on!!!

ΥΓ: Ειλικρινά, δεν έχει σημασία για μένα αν σε κάποιους άρεσε ή δεν άρεσε το φινάλε. Σημασία έχει όλο αυτό που δημιουργήσαμε. Και δεν θα το πίστευα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα!!!

Mary Xipolitaki
Mary Xipolitaki
3 years ago

Θυμαμαι και εγω απο το σχολειο να το βλεπω αλλα οχι τακτικα…Μετα ηρθαν τα φοιτητικα χρονια και ενας πολυ σημαντικος ανθρωπος στη ζωη μου ηταν φανατικος οποτε ξεκινησα απο τοτε και εγω να το βλεπω φανατικα….Ειναι μακράν η καλυτερη σειρα που εχει υπάρξει ποτέ.Μπορει το τελος να μην ηταν αυτο το happy ending που ολοι ελπιζαμε στο επεισόδιο 19 αλλα ήταν σιγουρα ενα τελος ακριβως στα μετρα του supernatural. Πολύ κλαμα αλλα ενα τεραστιο ευχαριστω σε αυτους τους ανθρωπους για το αποτελεσμα που εβγαζαν τοσα χρονια .Θα μας λειψετε.

Rosa@abouttvseries
3 years ago

Πάνω που είχα λίγο ηρεμήσει από το κλάμα, διάβασα το review και άντε πάλι…
Συμφωνώ 💯% με όσα έγραψες …τι έμεινε τελικά; Μια μεγάλη οικογένεια…
Άλλωστε και και η δική μας φιλία από το spn δεν ξεκίνησε;

Sawyer Orestis
Reply to  Rosa@abouttvseries
3 years ago

comment image

Annia Vani
Annia Vani
3 years ago

Στη φάση που είναι ο Ντιν καρφωμένος λέω έλα σώσε τον ρε Τζακ..έλα τώρα θα έρθει δεν παίζει..έχοντας πλαντάξει στο κλάμα από εκείνη την ώρα και για όλο το υπόλοιπο επεισόδιο αλλά και μετά. όπως επίσης και διαβάζοντας το review.. Ήταν πολύ καλό, αν και δεν ήθελα να πεθάνει ο Dean, ήθελα να έχει και αυτός μια ζωή όπως ο Sam,μετά από τόσες θυσίες που έχει κάνει για όλους, αλλά εντάξει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.. δεν μπορώ να πω ότι απογοητευτηκα από το επεισόδιο, όχι. Κλαίγαμε για από τη μια για τον Dean και από την άλλη γιατί θα μας λείψει η σειρά, κακά τα ψέματα μετά από τόσα χρόνια ήταν κομμάτι της ζωής μας..

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
3 years ago

Είχα αρκετά χρόνια να σχολιάσω εδώ, κυρίως λόγω του ότι είχα μείνει λίγο πίσω και έβλεπα τα επεισόδια σε διαφορετικό χρόνο. Ωστόσο, πάντοτε θεωρούσα αυτή τη σελίδα, όπως και την ίδια τη σειρά, ένα δικό μου κομμάτι, και δε θα μπορούσα να μην αφήσω το σεντονακι μου για μια τελευταία φορά (όσοι θυμάστε τα σεντονο-σχολια που έγραφα θα καταλάβετε😂). Με αφορμή το series finale, και με την ευκαιρία της φετινής πανδημίας, έκανα catch up με τα επεισόδια που είχα χάσει, και κάπως έτσι είδα το δεύτερο μισό της 15ης σεζόν κάθε βδομάδα, καθώς έβγαιναν τα επεισόδια.

Αρχικά, δε μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω ότι διαβάζω το τελευταίο review σου, Ορέστη. Μετά από τόσα χρόνια, τα review σου ήταν για μένα κάτι αυτονόητο, κάτι που, οπως και το Supernatural, δε μπορώ να πιστέψω ότι ήρθε η ώρα να το αποχαιρετισω. Ανέφερες τη γυναίκα και το παιδί σου, και δε μπόρεσα παρά να χαμογελάσω. Μέσα από αυτή τη σελίδα και τα social είχα την ευκαιρία να σας δω να ξεκινάτε τη σχέση σας με τη Σοφία και με το πέρασμα των χρόνων να φτιάχνετε τη δική σας οικογένεια. Κάθε φορά που βλέπω κάποιο δικό σας post σκέφτομαι ότι ήμασταν παιδιά όταν το Supernatural μπήκε στις ζωές μας και πώς μεγαλώσαμε όλοι μας μέσα σε αυτή τη σελίδα. Το Supernatural και αυτή η σελίδα, το διαδικτυακό σου παιδί, στάθηκε αφορμή για πολλούς από εμάς να γνωρίσουμε ανθρώπους που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, άτομα που δε μπορούμε να φανταστούμε ότι δε θα γνωρίζαμε ποτέ.

Όσον αφορά το επεισόδιο αυτό καθαυτό, για πρώτη φορά βρίσκω τον εαυτό μου να μην ξέρει τι να πει και τι να γράψει. Κατακλύζουν το μυαλό μου λέξεις δίχως συνοχή, που δυσκολεύομαι να βάλω σε μια σειρά. Ανάμικτα τα συναισθήματα, γλυκόπικρα, όπως θα έπρεπε να είναι. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου κλαίγοντας, ίσως κλαίγοντας παραπάνω απ’ ότι περίμενα.

Καθένα από τα easter eggs του επεισοδίου με συγκίνησε βαθύτατα, ιδίως όταν είδα την ιμπαλα του παραδείσου με την ορίτζιναλ πινακίδα κυκλοφορίας. Το “always keep fighting” του Dean προς τον Sam, έμοιαζε ταυτόχρονα σαν ένα μήνυμα τόσο προς τον Jared όσο και προς όλους εμάς. Με πήγε χρόνια πίσω, όταν πρωτοξεκινησε ο Jared την καμπανια του AKF και βοήθησε τους fans της σειράς να ανοίξουν ένα διάλογο για την ψυχική υγεία. Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, ότι η κοινότητα του Supernatural, το μικρό μας cult όπως αστειευομασταν όλοι, αποτέλεσε στήριγμα για πολλούς από εμάς, και όλοι οι συντελεστές φρόντιζαν να μας υπενθυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι.

Ημουν σχεδόν σίγουρη ότι θα βλέπαμε τον Dean να φεύγει σε αυτό το επεισόδιο με έναν τέτοιο τρόπο, και όσο κι αν δεν ήθελα να το σκέφτομαι, καθώς ήθελα για εκείνον κάτι καλύτερο (για μένα ανήκε πάντα με τη Lisa και τον Ben), κατά βάθος ισχύει ότι αυτός ήταν ο τρόπος που του ταίριαζε, το πραγματικό του πεπρωμένο. Ταυτόχρονα, ταίριαζε στον Sam να φύγει ηλικιωμένος και γεματος από τη φυσιολογική ζωή που στερήθηκε. Ποιητικό το τέλος και η μετά θάνατον ζωή τους.

Χάρηκα όταν έμαθα για τις αλλαγές στον Παράδεισο. Ακόμη κι αν δεν καταφέραμε να δούμε τους αγαπημένους μας χαρακτηρες (κατανοητό με την παρούσα κατάσταση), ήταν σαν να είναι όλοι εκεί. Για μένα ήταν σαν να είδα τους γονείς Winchester, το ντουέτο Bobby και Rufus με τις απίστευτες ατάκες τους, τη Jo και τη Helen μέσα στο Roadhouse, τον Ash και την Pamela να είναι απλώς τυπαρες. By the way, μπράβο στον Rufus που “έριξε” την Aretha Franklin.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και στο σφράγισμα του καταφυγιου. Το τέλος μίας εποχής. Ήταν όμως καιρός να βγει ο Sam στον έξω κόσμο ξανά. Τυχαία η επιλογή να φύγει ο Sam μετά από ένα τηλεφώνημα από το Austin ή ένα συμβολικό πέρασμα του Jared από το Supernatural στο Texas Walker Ranger;

Τέλος, χάρηκα που είδα ότι ο Dean υιοθέτησε το σκύλο. Εκτός ότι το υπέροχο “θαύμα” έπρεπε να έρθει μαζί τους μετά το δέσιμο τους στο προηγούμενο επεισόδιο, ο Dean άξιζε να νιώσει αυτή την ανιδιοτελή αγάπη που μόνο ένας σκύλος μπορεί να δώσει. Και κάπως έτσι “έφυγε”, με τη συνοδεία του αδερφού του και ενός πλάσματος που του έδωσε απέραντη αγάπη δίχως να ζητά αντάλλαγμα.

Σε κάποια σημεία βρήκα το επεισόδιο αντικλιμακτικο, αλλά, αν είμαστε ειλικρινείς, έτσι θα έπρεπε να είναι, όπως και η ίδια η ζωή. Κάποιες φορές τα πράγματα ‘απλώς συμβαίνουν’.

Αντίο Supernatural, αντίο SupernaturalGreece. Ευχαριστούμε για όλα. ❤️

Δεν αποχαιρετώ, όμως, την SPNfamily. Εμείς θα είμαστε πάντοτε μία κοινότητα, μία διαδικτυακή οικογένεια. Σε εσάς θα πω “εις το επανιδειν”.

Υ. Γ. Ελπίζω μετά το τέλος της πανδημίας να καταφέρουμε να κάνουμε τη farewell παρταρα που μας αξίζει 😂

Vlassis VL.
Vlassis VL.
3 years ago

Γεια σας, τα μάτια μου είναι πρησμένα από το κλάμα και το δικό μου κεφάλι πονάει επίσης και χείμαρρος τα συναισθήματα… Σπάραξε η ψυχή μου στον αποχωρισμό των αδελφών, στην τρομακτική μοναξιά και τη θλίψη του Σαμ και το bunker άδεια κι έρημο.Ήταν ένα άρτιο επεισόδιο και ιδανικό φινάλε κα’ εμέ. Νομίζω το εξαιρετικό review του Ορέστη με καλύπτει πλήρως στο όπως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Πολύ δυνατό συναισθηματικά, μας τσάκισε για πολλούς λόγους, έπειτα μας παρηγόρησε και ήρθε η κάθαρση. Το σοκ ότι αυτό είναι πλέον το τέλος του δρόμου, το αίσθημα του κενού από τη γλυκιά σχέση και εξάρτηση που είχαμε. Βλέπετε το Supernatural ήταν οικογενειακή υπόθεση και στο σπίτι μας καθώς ο πατέρας εγώ κι ο μικρότερος από μένα αδερφός μου το στρώναμε πάντα και το βλέπαμε παρέα. . Όπως οικογενειακή υπόθεση και το Supernatural Greece, υπέροχες, αξέχαστες αναμνήσεις από τα events, φιλίες και καλή παρέα κι ας άργησα σχετικά να μπω. Αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Βαθιά συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη! Κρίμα μόνο που ο covid δεν άφησε την παραγωγή να βάλει περισσότερες εμφανίσεις, να γίνει party ηθοποιών και συντελεστών. Κρίμα επίσης και για εμάς εδώ που θα θέλαμε ένα series finale event από το Supernatural Greece να μοιραστούμε όλ’ αυτά από κοντά. Καλά να μαστε και βλέπουμε. CARRY ON!

wonderer100
wonderer100
3 years ago

Καλημέρα σ’ όλους,
Σκεπτόμουν να γράψω πολλά, αλλά θα κρατήσω το σχόλιο μου σύντομο. Πρώτη φορά γράφω σχόλιο αν και παρακολουθώ ανελλιπώς τη σελίδα τα τελευταία 8 χρόνια νομίζω.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν εξαιρετικό, με πάρα πολύ συναίσθημα και πολύ συγκίνηση. Μοναδικό τέλος για μια σειρά που μας συντρόφευσε τους περισσότερους για τα τελευταία 15 χρόνια. Φοβερές ερμηνείες από τα αδέρφια και επιτέλους το τέλος που τους άξιζε, να ξαναβρεθούν στον παράδεισο.

Μια γλυκιά και πικρή ταυτόχρονα αίσθηση μένει από το τέλος της σειράς. Θα μου λείψει πάρα πολύ.

Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά που συντηρούσαν την σελίδα supernaturalgreece τόσα χρόνια.

Carry on Dean and Sam!

κατερινα τσιγκου
κατερινα τσιγκου
3 years ago

Θα μπορούσε και το 19ο επεισοδιο εύκολα να ναι το τελευταίο.
Αυτο μου θυμησε παρα πολυ τα πρώτα επεισόδια του σοου που ακομα ήταν παιδάκια. Κομματιαστικε η καρδιά μου με τα κλαμματα τους και οσο και να σας φανεί παράξενο με το σκυλι. (Τρελη ευαισθησία με οτιδήποτε έχει να κανει με σκυλιά) ειλικρινά θα μου λειψουν και καταλαβα πολλά.πραγματα με το φινάλε.

Sawyer Orestis
Reply to  κατερινα τσιγκου
3 years ago

Ο Ντιν κάποτε δεν ήθελε σκυλί μέσα στην Ιμπάλα! Τώρα ήταν φουλ αγκαλιές!! <3

xalias
xalias
Reply to  Sawyer Orestis
3 years ago

Ορέστη η Αμαλία πού είναι; Δεν έχει σχολιάσει ακόμη και ανησυχώ, “επιβίωσε” από το φινάλε;

Sawyer Orestis
Reply to  xalias
3 years ago

χαχαχα παίρνει τον χρόνο της κι αυτή. Δεν είναι εύκολο να γράψεις η αλήθεια είναι…

xalias
xalias
Reply to  Sawyer Orestis
3 years ago

Ορεστη παντως πολυ μα πολυ hate το φιναλε!! 6,6 στο imdb, νομιζω ειναι πιο κατω και απο το bloodlines! Γτ? επειδη πεθανε ο Ντιν απο ενα σιδερο? επειση δεν δειξανε καστιελ και τζακ? επειδη εζησε την ζωη του ο Σαμ? νομιζω ολα αυτα τους εχουν πειραξει, πολυ θα ηθελα να ακουσω καποιο βιντεο σου, οταν μπορεσεις που να τα αναλυεις αυτα. Γιατι πραγματικα δεν αξιζει ολο αυτο το hate το series finale, Αν θα ηθελα πολλα cameo? ναι θα ηθελα, αν θα ηθελα να δω τον τζακ και τον κας να τους κοιτουν απο μακρια ναι θα ηθελα, αλλα δεν με χαλαει ουσιαστικα ολα αυτα υπαρχουν απλα δεν μας τα δειξανε με φυσικα προσωπα ελεω covid.

Sawyer Orestis
Reply to  xalias
3 years ago

Δυστυχώς απ’ότι είδα κάποιοι Destiel Fans έχουν κάνει έναν πόλεμο στο Twitter και μπήκαν μαζικά για κακές κριτικές. Οργάνωσαν μέχρι και διαδικτυακό κίνημα. Μάλιστα μπήκαν και στο προφίλ του Jim Beaver με άσχημα σχόλια και ο ηθοποιός αναγκάστηκε και έκλεισε το Twitter του!

xalias
xalias
Reply to  Sawyer Orestis
3 years ago

Τι λες βρε Ορεστη? και ολα αυτα γιατι? μπορεις να μου πεις? στον beaver γιατι κανανε επιθεση?

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Sawyer Orestis
3 years ago

Τι; Θα εννοεις προσωρινα προφανως… Δεν γινεται το hate να ειναι τοσο μεγαλο που να κλεινουν λογαριαμοι! Ελεος.
update: Πηγα και το εψαξα, τον εκλεισε τελειως το λογαριασμο. Ελεος με το πορωμενο fandom.

ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ
3 years ago

Καλησπέρα σε όλους. Δεν είχα γράψει πολλές φορές στην ιστοσελίδα σας. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν συγκλονιστικότατο!! Είναι η δικαίωση και των δυο ηρώων. Δυο αδέρφια που κυνηγούσαν πλάσματα και τελικά αυτό που βλέπεις είναι η αγάπη που είχαν μεταξύ τους. Και ότι η οικογένεια και η αγάπη είναι το παν στον κόσμο. Έχει μεταφέρει τόσα μηνύματα αυτή η σειρά που πραγματικά δεν έχω λόγια. Η αδυναμία μου στην σειρά αυτή ήταν ο Ντιν αλλά και ο Ντιν και ο Σαμ ήταν συγκλονιστικοί σ’ αυτό το επεισόδιο. Λοιπόν παιδιά καλή συνέχεια εύχομαι σε όλους. Και φυσικά “Carry on and keep fighting”!!!

Giannis Partikonidis
Giannis Partikonidis
3 years ago

Πρώτη φορά σχολιάζω… πάντα διάβαζα όσα γράφετε μόνο…Το παρακολουθώ από την πρώτη μέρα που έπαιξε…από το πρώτο επεισόδιο…1 λεπτο πριν αρχίσει θυμάμαι τον αδελφό μου μπροστά στο λάπτοπ που μόλις έβαζε υπότιτλους να μου λέει ” βγήκε μια σειρά με υπερφυσικό θα καθίσεις να την δούμε”… συγκινήθηκα και συγκινήθηκα όταν είδα Ορέστη ότι λόγο της σειράς γνώρισες την γυναίκα σου…Γκρινιαζα για λάθη που γινόταν συνέχεια ελεγα ότι οκ πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή…αλλά στην τελευταία σκηνή που μας αποχαιρέτησαν έσπασε η καρδιά μου σαν να έφυγε ένα κομμάτι της ζωής μου…15 χρόνια είναι αυτά……

Joanna
Joanna
3 years ago

Γεια σας αλάνια μου ελπίζω να είστε καλά και να έχετε πάνω από όλα υγεία…
Ξέρω ότι πάει πολύς καιρός που δεν έχω γράψει στη σελίδα. Αυτό έγινε κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και λόγω προβλημάτων υγείας τα οποία δεν θα ήθελα να αναφέρω καθώς έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε.
Αυτό που θα πω είναι ότι θα ήθελα να μιλήσω για το τέλος μιας εποχής και ξέρω πως εσείς πάντα με ακούγατε.
Το supernatural μετά από 15 χρόνια έφτασε στο τέλος του. Η κοινή λογική λέει πως όλα κάποτε πρέπει να τελειώσουν και πως η συγκεκριμένη σειρά είχε περάσει προ πολλού το ζενίθ της. Όμως όταν πια φτάσαμε στο τέλος, μείναμε με άδεια χέρια να αποζητούμε μία ακόμη συνέχεια.
Βλέποντας το τελευταίο επεισόδιο έκλαψα όπως και οι περισσότεροι από όσο έχω καταλάβει. Ομως αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι για αρκετή ώρα μετά το τέλος του επεισοδίου καθόμουν ακίνητη στην καρέκλα και σκεφτόμουν τα οκτώ τελευταία χρόνια της ζωής μου στα οποία με συντρόφευε το εβδομαδιαίο επεισόδιο του supernatural.
Πρώτη φορά μου είπε για τη σειρά μία κοπέλα όταν ήμασταν στην αρχή της τρίτης λυκείου. Έτσι ξεκίνησα να βλέπω, και ο Σαμ και ο Ντίν ήταν μαζί μου όταν έδινα πανελλαδικές εξετάσεις. Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο. Όταν πήρα το proficiency. Τα ατελείωτα βραδιά που καθόμουν να διαβάσω για την εξεταστική, και εκείνα από καθόμουν να κάνω την διπλωματική εργασία μου.
Ήταν μαζί μου όταν αποφοίτησα και τελείωσα τη σχολή. Ήταν μαζί μου τη χρονιά που ακολούθησε η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κάκιστη.
Ήταν μαζί μου την περασμένη άνοιξη στο πρώτο lock down. Όταν όντας άρρωστη, και χωρίς σχεδόν καμία ιατρική βοήθεια, είχα την οδηγία να μείνω σπίτι. Τι κι αν είχα υψηλό πυρετό βήχα, ταχυκαρδίες πόνος στους μυς, τι και αν τα συμπτώματα δεν έφευγαν για τέσσερις εβδομάδες. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να είμαι στο σπίτι κλειδωμένη κυριολεκτικά στο δωμάτιο, και να φοβάμαι. Όχι τόσο για μένα όσο για τα άτομα τα οποία έμεναν μαζί μου.
Νόμιζα ότι θα μου στρίψει. Και για άλλη μία φορά βρήκα καταφύγιο στην αγαπημένη σειρά…
Υπήρχαν κομμάτια της που δεν μου άρεσαν και πλέον είχα αρχίσει να βαριέμαι. Η ιστορία τράβαγε πολύ και οι δύο πρωταγωνιστές φαίνεται πως είχαν μεγαλώσει αρκετά και σκηνές δράσης είχαν κάπως μειωθεί.
Η ιστορία οδεύε προς το τέλος της και ήμουν ευχαριστημένη με το γεγονός ότι θα κατάφερνε να τελειώσει με τους δικούς της όρους.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η σειρά νίκησε κάθε πιθανότητα. Ξεκίνησε ως μία σειρά με πολύ λίγη κυρία ιστορία. Σε ένα πολύ μικρό κανάλι και με δύο πρωταγωνιστές οι οποίοι δεν ήταν πολύ γνωστοί. Με πολύ λίγο προϋπολογισμό, αλλά πολύ καρδιά και μεράκι, η σειρά κατάφερε να επιζήσει από την μεγάλη απεργία των σεναριογράφων, από την μεγάλη οικονομική κρίση του 2008, από την αλλαγή διοίκησης στο κανάλι, και τέλος από την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Όπως και οι πρωταγωνιστές της οι οποίοι νικούν τις μεγαλύτερες δυσκολίες έτσι και η ίδια η σειρά κατάφερε να ολοκληρωθεί και να μας χαρίσει ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια.

Ένα ταξίδι ζωής.

Ετσι ήρθε η ώρα νομίζω να πω και λίγα λόγια για το τελευταίο επεισόδιο…

Χρειάστηκε να το δω δύο φορές ώστε να το αξιολογήσω με καθαρό μυαλό και χωρίς να κλαίω.
Νομίζω ότι τα περισσότερα τα έχει πει ο Ορέστης οπότε εγώ θα αρκεστώ στο να μιλήσω για το πολύ αμφιλεγόμενο θέμα του θανάτου του Ντίν.
Την πρώτη φορά που είδα το επεισόδιο δεν πίστευα στα μάτια μου. Δεν μπορεί έλεγα από μέσα μου. Τί μ@λ@κιες είναι αυτές; Νίκησε διαβόλους δαίμονες και θεούς και θα πεθάνει έτσι;
Τη δεύτερη όμως φορά που είδα το επεισόδιο κατάλαβα ότι πραγματικά ο θάνατος αυτός είχε ένα πολύ βαθύ νόημα.
Ο Ντίν ήταν απλά κουρασμένος. Νομίζω δεν υπάρχει άλλη λέξη ώστε να περιγράψει την ανάγκη του για Ειρήνη και Γαλήνη. Για πρώτη φορά στη ζωή του είναι πλέον πραγματικά ελεύθερος. Είναι όμως και στο τέλος της διαδρομής του. Για αυτόν δεν υπάρχει ευκαιρία για μία ήρεμη ζωή στο πλάι μιας ωραίας κοπέλας. Όχι πια. Αυτό το προσπάθησε αλλά εάν σκεφτούμε ότι όλα ήταν ένα σχέδιο του Τσακ, ώστε να περνάει ωραία την ώρα του, τότε μπορούμε να πούμε πως ούτε αυτό δεν ήταν μία επιλογή δική του.
Τι μένει λοιπόν για τον στρατιώτη που δώρισε τη νιότη του πριν καν τη ζήσει; Για μία ψυχή που γνώρισε τη βία, τη στέρηση, τον πόνο; Ο Ντίν πλέον έχει μόνο έναν άνθρωπο δίπλα του αυτόν που ήθελε πάντα. Τον πολυαγαπημένο του αδερφό Σάμ. Όμως παρόλα αυτά, βαθιά μέσα του εκείνος ξέρει πώς ζει σε δανεικό χρόνο όπως έκανε από την τρίτη κιόλας σεζόν. Δεν έχει πια κάτι να δώσει, δεν υπάρχει πια κάτι για να του πάρουν. Κάνει αυτό που ήξερε πάντα και πεθαίνει ΟΡΘΙΟΣ. Για μένα αυτή η λεπτομέρεια ήταν πάρα πολύ σημαντική. Δεν πεθαίνει στα γόνατα ή ξαπλωμένος, αλλά όρθιος, υπερήφανος, πραγματικός νικητής μέσα στην ήττα του. Ορίζει για πρώτη φορά τη μοίρα του και διεκδικεί αυτό που δεν μπορούσε να έχει. Μία ευκαιρία στην Ειρήνη και τη Γαλήνη.
Και πλέον μπορεί να έχει και τα δύο.
Πάει στον παράδεισο και εκεί συναντά όλους τους αγαπημένους του ανθρώπους που τόσο βίαια και άδικα στερήθηκε. Ήθελα να τους δούμε δεν θα πω ψέματα. Όμως πρέπει να καταλάβουμε πώς σε μία τόσο δύσκολη περίοδο αυτό δεν ήταν δυνατό.
Όσο για τον αγαπημένο μου Σαμ, πλέον, κάνει το μόνο που μπορεί: προχωρά μπροστά. Δεν ξεχνά ποιος είναι και από πού έρχεται όπως ήθελε να κάνει στην αρχή. Είναι μία βασανισμένη ψυχή με απίστευτα αποθέματα δύναμης. Είναι ένας άνθρωπος που ήξερε ότι ο αδερφός του ήταν τα πάντα για εκείνον. Είναι ένας άνθρωπος που αντιμετώπισε σωματική και ψυχική κακοποίηση, είχε θέματα ψυχικής υγείας, μάχονταν την κατάθλιψη, αλλά πάντα έβρισκε τη δύναμη να σηκώνεται στα πόδια του και να συνεχίζει.
Αυτό κάνει και τώρα ο Σαμ, δίνοντας μήνυμα Ελπίδας σε πάρα πολλούς τηλεθεατές οι οποίοι τόσα χρόνια ταυτίζονται με πτυχές του χαρακτήρα του. Το βάρος του πόνου για το χαμό του αδερφού του δεν φεύγει ποτέ από πάνω του όπως δεν θα φύγει ποτέ από κανέναν άνθρωπο ο οποίος έχει χάσει ένα τόσο κοντινό του πρόσωπο. Η σκηνή όπου ο Σαμ με αργές κινήσεις και βαριά καρδιά μπαίνει στο αγαπημένο αυτοκίνητο την Ιμπάλα, και βγάζει τα γυαλιά του, ψάχνοντας έστω και για λίγο να βρει ένα θραύσμα της ζωής όπως εκείνη ήταν πριν πεθάνει ο Ντιν, είναι η απόδειξη πως δεν θα ξεχάσει ποτέ. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θέλει να ξεχάσει. Το σίγουρο είναι πως δεν μπορεί. Έτσι, η ζωή θα συνεχιστεί. Και δεν θα είναι πια άδεια, ακόμη και αν ο Ντιν δεν είναι εκεί μαζί του. Και να που στο τέλος ο παράδεισος θα περιμένει…. (“Now your life is no longer empty surely Heaven awaits for you.”)

“Πώς μαζεύεις τα κομμάτια σου και συνεχίζεις να ζεις όταν καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν θα είσαι ποτέ πια ο ίδιος; ”
Κανείς δεν ξέρει από πριν την απάντηση όμως όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει να ζει. Ο Σαμ, βρίσκει το νήμα μαζί με τον γλυκύτατο γιο του, τον οποίο τόσο αγαπά και φροντίζει.

Ο Σαμ θα πεθάνει στα γεράματα, στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τον γιο του. Άλλη μία σπαρακτική σκηνή η οποία μας θυμίζει την πραγματική δυσκολία της εποχής που ζούμε. Δεν πρέπει να γελάμε με το θάνατο, ειδικά όταν εκείνος που τον αντιμετωπίζει δεν μπορεί να έχει κανέναν δίπλα του στις τελευταίες του στιγμές.
Κάπως έτσι και ο μικρός αδερφός πάει στον παράδεισο…. Και πάνω στη γέφυρα στην οποία τα αδέλφια βρέθηκαν για πρώτη φορά, βρίσκονται και για ακόμα μία. Για το τέλος του ταξιδιού τους. Ή μήπως για την αρχή ενός ακόμα ταξιδιού;
Είναι μαζί ελεύθεροι, ενωμένοι. Μαζί στον παράδεισο, έναν παράδεισο φτιαγμένο από έναν δίκαιο Θεό, ο οποίος αναγνωρίζει τις θυσίες των ανθρώπων. Τι καλύτερο τέλος από αυτό;
Ένα βαθύ και πραγματικά στη ρίζα του αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή τον σκοπό της την Ελευθερία της βούλησης και τον ίδιο το θάνατο ο οποίος χτύπα πολλές πόρτες.
Όμως τελικά, ίσως κάτι να υπάρχει στην άλλη πλευρά. Ίσως οι άνθρωποι τους οποίους τόσο αγαπάμε δεν χάνονται αλλά μας περιμένουν για να τους ξαναβρούμε. Γιατί, τόσο ισχυροί δεσμοί όσο αυτοι της αγάπης και της οικογένειας δεν μπορούν να σπάσουν.

Αυτή ήταν η ιστορία δύο αδερφών οι οποίοι νίκησαν θεούς δαίμονες και διαβόλους. Μέσα από αίμα, δάκρυα, ψέματα, απώλειες, αλήθειες, έρωτες και λάθη, γεύτηκαν τη ζωή. Με τους ήχους από κάποιες από τις πιο όμορφες ροκ μουσικές να συντροφεύουν κάθετος κίνηση, εκοψαν τα σχοινιά που άλλος κρατούσε για εκείνους, και μας έδειξαν πως στο τέλος, πάντα θα βρίσκουμε αυτό το οποίο πραγματικά επιθυμούμε. Την ελευθερία, τη γαλήνη, την ζεστή αγκαλιά που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε. Θα έρθει η μέρα που θα την ξανά νιώσουμε.

Γιατί οι άνθρωποι, δεν μπορούν να μην αγαπούν, να μην μισούν, να μην θέλουν. Δεν μπορούν να μην καρτερούν, να μην ελπίζουν.

Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν πάντα να παλεύουν.

Ευχαριστώ από καρδιάς τα παιδιά της σελίδας για όλες τις όμορφες αναμνήσεις. Θυμάμαι γνώρισα τη σελίδα πρώτη φορά όταν ο Ορέστης ήταν ακόμα στο στρατό εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Τον ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια του κάθε φορά που έγραφα ένα ριβιου. Για τον ενθουσιασμό του όταν μιλούσαμε για το βιβλίο “Το Χόμπιτ” και για τα πολλά όμορφα review του. Ευχαριστώ πολύ την Αμαλία, για όλα τα fun facts πού έβρισκε για όλες τις όμορφες πληροφορίες που μας έδινε, αλλά κυρίως για την βοήθεια της και τη στήριξη της στο τέλος της σειράς Shadowhunters. Με άκουσε και συζήτησε μαζί μου σε μία περίοδο πραγματικά σκοτεινή.
Ευχαριστώ πολύ την Ηρώ και την Σοφία για τα πολύ όμορφα άρθρα τα οποία δημοσίευαν κατά καιρούς, για τους μύθους, τις ιστορίες, τα ζευγάρια της σειράς.

Ευχαριστώ κάθε έναν από σας και ας μη σας έχω δει από κοντά, γιατί δημιουργήσατε μία όμορφη οικογένεια η οποία αγκάλιασε κάθε έναν όταν το είχε ανάγκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον μιας και το supernatural είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία σειρά.

Είναι οικογένεια.
Υγ. Θέλω να στείλω την αγάπη μου το αγαπημένο μου jerkουλινι, το οποίο πάντα ενθάρρυνε και διάβαζε τις ιστορίες μου. (Ακόμα απορώ γιατί θα έκανε… 🤣) You are the best….💖
#Supernatural
#AlwaysKeepFighting

Joanna

geoka
geoka
Reply to  Joanna
3 years ago

Τα είπες όλα

Joanna
Joanna
Reply to  geoka
3 years ago

αχαχ, ο Ορεστης τα είπε όλα….

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Joanna
3 years ago

Hey, καλώς ήρθες πίσω, καταπληκτικό σχόλιο!

Joanna
Joanna
Reply to  Marianna Winchester
3 years ago

Αααχ, Μαριανα μου!! Καλως σας βρήκα! Ευχαριστω πολυ!! Μου λειψατε!!!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
3 years ago

Σε θυμαμαι που σχολιαζες παλια και προσφατα αναρωτηθηκα που χαθηκες! Μου ελειψαν τα σεντονια σου! 😛

Joanna
Joanna
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
3 years ago

Αχαχαχαχ χαίρεται!!! 😊😊 Χάθηκα γιατί υπήρχε το θέμα το είχα αρχίσει να βαριέμαι. μου η ιστορία έχει αρχίσει να τραβάει πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα που τελείωσε δεν μου λείπει ίσα-ίσα. Όμως παρόλα αυτά πολύ στη σελίδα τουλάχιστον για να σχολιάσω. Διάβασα όμως όλα τα άρθρα και πραγματικά μου λείπουνε!!
Εσύ όλα καλά αν θυμάμαι καλά έχεις περάσει στο πανεπιστήμιο;

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
2 years ago

Ναι ναι! Φοιτητης εν καιρω κορονοιου με κλειστα τα πανεπιστημια ολη τη χρονια ;P

Joanna
Joanna
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
2 years ago

Α καλά θυμάμαι!! 😊😊 Πω για πες πως είναι τα φοιτητικά χρόνια εν μέσω μιας πανδιμιας;

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Joanna
2 years ago

Αστο καλυτερα, μην μιλησω δυο χρονια χωρις πανεπιστημιο και λοκνταουν ;P Καλα οχι οτι εβγαινα και πολυ αλλα θελω να παραπονιεμαι 😛 Αντε να δουμε το 3ο ετος πως θα παει!

Amalia
Reply to  Joanna
3 years ago

Το σχόλιό σου με συγκίνησε όσο και το review του Ορέστη. Εξέφρασες για τον θάνατο του Dean όλα όσα είχα στο μυαλό μου τόσες μέρες και τα δάκρυα δεν τα άφησαν να γίνουν λέξεις. Αυτό που παρατηρησες ότι ο Dean πεθαίνει όρθιος είναι το σημαντικότερο. Πέθανε όρθιος, ελεύθερος, πάνω στο καθήκον, με τους δικούς του όρους, για να μπορέσει επιτέλους να βρει γαλήνη και να αφήσει και τον αδερφό του ελεύθερο να ζήσει. Εϊχα γράψει ένα άρθρο πριν κάμποσους μήνες για την αλληλεξάρτηση των Winchesters που ουσιαστικά τους κρατά στάσιμους. Νομίζω αυτό νίκησαν με αυτό το series finale. Ο Dean συνειδητοποιησε σε εκείνες τις τελευταίες στιγμές του ότι για να ζήσει ο Sammy του, πρέπει να τον αφήσει. Γι’αυτο τον έβαλε να του υποσχεθεί ότι δεν θα προσπαθήσει να τον επαναφέρει. Γι’αυτο και ο Sam του είπε στο τέλος “μπορεις να φύγεις”. Τον άφησε ο Sam να φύγει. Είχε ολοκληρώσει την αποστολή του. Τον είχε σώσει. Ο φύλακας του αδερφού του… (Πάλι με έπιασαν τα κλαματα)

Joanna
Joanna
Reply to  Amalia
3 years ago

Γεια σου Αμαλία μου ελπίζω να είσαι καλά! Και εγώ κλαίω σε διάφορες άκυρες στιγμές ειδικά όταν διαβάζω στα σχόλιά σας.
Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάλυση…
Πραγματικά νομίζω ότι ο Ντιν βρήκε τη Γαλήνη. Πήρε μία τελευταία “διαταγή” (ενός πολλών πολλών εισαγωγικών η λέξη) και αυτή ήταν να ξεκουραστεί. Στρατιώτης στο τέλος.
Η σειρά είναι πραγματικά μία σειρά που υμνεί την οικογένεια. Η οικογένεια είναι πάντα εκεί για να σε βοηθήσει αλλά όντως όπως είπες πολλές φορές σε κρατάει στάσιμο. Άθελά της τις περισσότερες φορές. Ποτέ δεν είναι εύκολο να ζήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς να φύγουν μακριά σου. Όμως αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο. για αυτό διαφωνώ με όσους είπαν ότι τα αδέρφια έπρεπε να έχουν πεθάνει μαζί. Όχι εάν είχαν πεθάνει μαζί τότε η ουσία θα είχε χαθεί. Το κρεσεντο είναι ότι επιτέλους ο Ντιν εμπιστεύεται τον αδερφό του να προσέχει ο ίδιος τον εαυτό του, και ότι ο Σαμ καταφέρνει να απαγκιστρωθεί από εκείνον.
Για αυτό ήταν σημαντικό τα αδέρφια να πεθάνουν διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Αυτά δεν μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι που έχει τελειώσει.δεν το περίμενα ότι θα στεναχωριόμουν μιας και όπως είπα και παραπάνω είχα αρχίσει να βαριέμαι…

Amalia
3 years ago

Προσπαθώ από χτες να γράψω ένα εμπεριστατωμένο σχόλιο για το τελευταίο επεισόδιο και κάθε φορά που φτάνω στη δεύτερη γραμμή μπήζω τα κλαμματα. Να τα πάλι τα ρημαδια τα δακρυα. Δεν είμαι σίγουρη αν κλαίω που τέλειωσε η σειρά. Ή αν κλαίω που πέθανε ο Ντιν. Ή που επιτέλους βρήκε τη γαλήνη που τόσο άξιζε, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή που του είχε αναθέσει ο Τζον εκείνο το βράδυ της 2ης Νοεμβρίου : “να σώσει τον Σαμι”. Μπορει να κλαίω και για τον Σαμ που έμαθε να ζει χωρίς τον αδερφό του, που χάρη σε αυτόν είχε την ευκαιρία να ζήσει τη ζωή του. Κλαίω γιατι παρόλες τις αδυναμίες του, το series finale δικαίωσε τους χαρακτήρες της σειράς. Τους έδωσε το ιδανικό τέλος και μετά από τόσα χρόνια το να σε αποχαιρετά η αγαπημένη σου σειρά με αυτόν τον όμορφο τρόπο είναι το όνειρο καθε φαν.

Δεν θα το γράψω ούτε σημερα το ολοκληρωμένο σχόλιο, λοιπόν. Ίσως το κάνω όταν βρω το κουράγιο να δω δεύτερη φορά το επεισόδιο. Ηρωας ο Ορέστης, που όχι μόνο έγραψε αυτο το review σε μια μέρα δυσκολη, αλλά το έκανε απο καρδιάς και μας άγγιξε όλους. Ευχαριστούμε Ορέστη για αυτο το υπέροχο κείμενο. Κι ευχαριστουμε Supernatural για όλα όσα μας προσέφερες, για όλα τα συναισθήματα, την ψυχαγωγία, τις γνώσεις, τις φιλίες. Ησουν και θα είσαι πάντα κάτι παραπάνω από μια σειρά…

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Amalia
3 years ago

Να μας το γράψεις το μεγάλο σχόλιο όμως! Περιμένουμε και την Iro!

Joanna Chatziathanasiou
Joanna Chatziathanasiou
3 years ago

Παρακολουθώ τη σειρά απο την αρχή της ως φοιτήτρια κι έφτασα παντρεμένη με 2 παιδιά. Πρώτη φορά που έβαλα ξυπνητήρι για να το δω live…. Πρώτη και τελευταία….. Πρώτη φορά που σχολιάζω κιολας αν και παρακολουθώ τη σελίδα κάποια χρόνια. Για μενα αναμενόμενο το τέλος, από ολες τις θεωρίες, αλλά το κλάμα κλάμα. Κλαίγαμε απο την ανακοίνωση του τέλους της σειράς, κλαιγαμε απο την ώρα που χάνουμε τον Castiel μέχρι και το φινάλε.Νομίζω ότι κάποιες σκηνές θα έπρεπε να είναι δουλεμενες καλύτερα αλλά πιστεύω οτι λόγω covid δεν είχαν οι συντελεστές την ελευθερία που θα ήθελαν για να δημιουργήσουν. Η αλήθεια περίμενα ο Dean να “φύγει” σε μια πιο φαντασμαγορική μάχη αλλά νομίζω οτι ήθελαν να το κρατησουν απλό μετά απο ολα οσα είχε κάνει. Εμενα μου άρεσε τελικά και όλα μπήκαν στη “θέση” τους. Μακάρι σε λιγα χρόνια να δούμε κατι καινούργιο, τύπου μίνι ταινία. Προσωπικά θα ξεκινήσω απο την αρχή και πάλι και περιμένω να τους δω στα “Walker” και “The Boys”. Ευχαριστώ κι εσάς παιδιά για την υπέροχη σελίδα που μας κρατούσε συντροφιά κι ενημερωμένους πάντα. Orestis να ξέρεις το pop που πήρες απο το Athenscon εκείνη τη χρονιά το ζαχάρωνα κι εγώ αλλά με προλαβες…. SPN Family Carry on & Always keep fighting….

BadNews
BadNews
Reply to  Joanna Chatziathanasiou
3 years ago

Θα ήθελα πολύ να δούμε ταινίες Supernatural βάσει όσων ισχύουν στο Supernatural με τους πρωταγωνιστές Jensen και Jared και Misha και όποιον άλλο έπρεπε ή μπορούσαν, αλλά με αυτό το φινάλε που μας έδωσαν, νομίζω εξαλείφεται κάθε πιθανότητα. Είχα στο μυαλό μου από το πρότελευταίο επεισόδιο, ότι πιθανόν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά τα αδέρφια μετά το οριστικό φινάλε της σειράς και έτσι θα δινόταν αυτή η δυνατότητα για κάποια ταινία/κάποιες ταινίες στο μέλλον με ζόμπι, βρικόλακες, λυκανθρώπους, ή αγγέλους και δαίμονες ή και λοιπά…

geoka
geoka
Reply to  BadNews
3 years ago

Σε λίγα χρόνια στο CW θα γυρίσουν το νέο spn με τον μικρό Ντιν που θα έχει μάλλον αδερφή Σαμ. Ίσως κάνουν 1,2 γκεστ ο Τζάρεντ κ ο Τζένσεν (χλωμό)

Joanna Chatziathanasiou
Joanna Chatziathanasiou
Reply to  BadNews
3 years ago

Νομίζω οι δαιμονιοι σεναριογραφοι κατι μπορεί να κάνουν. Είτε prequel, είτε κάτι ενδιάμεσο πριν το τέλος, είτε με το γιο του Sam να τους καλεί για βοήθεια….. Δύσκολο αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία😁😁😁….

BadNews
BadNews
Reply to  Joanna Chatziathanasiou
3 years ago

Σωστό αυτό με τον γιο δεν το σκέφτηκα! Μακάρι 🙂

Ερακι Τζακσον
Ερακι Τζακσον
3 years ago

Ξεκίνησα με την σκέψη “γιατί μας καθυστερούν έτσι, άντε να μπούμε στην ουσία, περνάει η ώρα”
Μετά πέρασα στο “ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΟΟΧΙΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ!!! ΤΩΡΑΑ!!”
Φυσικά δεν το πήραν… Για τον παράδεισο το φανταζόμουν οτι θα είχε γίνει έτσι (και πολύ καιρό τους πήρε, ο Ash από πριν το ζούσε)
Και φυσικά απο κει και πέρα, γίναμε ένα με τα χαρτομάντιλα…
Γλυκόπικρο το τέλος, όπως υποσχέθηκαν. Αν θα άλλαζα κάτι; Φυσικά. Αλλά γι αυτό υπάρχουν τα fanfiction… Πολύ κλάμα, ήταν όμως μια από τις καλύτερες καταλήξεις που θα μπορούσε να έχει. Χωρίς ερωτήματα για την συνέχεια. Οριστικό τέλος… Τους ευχαριστώ κι ευχαριστώ κι εσάς για αυτό που δημιουργήσατε.

Sawyer Orestis
Reply to  Ερακι Τζακσον
3 years ago

Συμφωνώ πολύ με το fan fiction κομμάτι που αναφέρεις. Πολύ θα με ενδιέφερε να διαβάζω συνέχειες του Supernatural από fans!

Vasiliki Papamichael
Vasiliki Papamichael
2 years ago

Το Supernatural μπήκε πολύ πρόσφατα στη ζωή μου, καθώς δεν την γνώριζα τη σειρά. Ύστερα όμως από συστάσεις του συζύγου μου, που την παρακολουθούσε χρόνια, αρχίσαμε να βλέπουμε μαζί.
Αν και ήμουν περίπου στη 10η σεζόν όταν παίχτηκε το τελευταίο επεισόδιο, το παρακολούθησα (μιας που λατρεύω τα spoilers, και πριν από κάθε επεισόδιο μπαίνω και διαβάζω, για να ξέρω τι μου γίνεται).
Σήμερα, λοιπόν είναι η σειρά του τελευταίου επεισοδίου- ύστερα από την παρακολούθηση ολόκληρης της σειράς-…..και δε θέλω να το δω πάλι.
Μου φαίνεται σαν να κλείνει ένα κεφάλαιο από τη ζωή μας, όσων αγαπήσαμε τόσο τη σειρά αυτή -και ναι, συμπεριλαμβάνω και εμένα, αν και “χθεσινή ” στην κοινότητα αυτή-.
Όπως λέω συχνά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει φίλοι μου. Πώς θα τους αφήσω;….
Τελοσπάντων …
Θέλω να σας ευχαριστήσω απεριόριστα όσους δουλέψετε πάνω σε αυτή τη σελίδα, για όσα ψάξατε, διαβάσατε, επιμεληθήκατε και μοιραστήκατε.
Την αγάπη μου σε όλους. Ευχαριστώ πολύ.

Amalia
Reply to  Vasiliki Papamichael
2 years ago

Δεν έχει σημασία πότε έγινες φαν. Σημασία έχει αυτό που λες “Πως θα τους αφήσω;”, γιατι αυτό σημαίνει ότι σε άγγιξαν, όπως άγγιξαν όλους εμάς όλα αυτά τα χρόνια, και θα συνεχίσουν να αγγίζουν ανθρώπους που την ξεκινάνε τώρα τη σειρά. Εγω θα σου πω καλως ήρθες στην Supernatural Οικογένεια και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Αυτά μας βοήθησαν τόσα χρόνια να χτίσουμε όλο αυτό που βλέπετε εδώ και αυτά μας κρατουν ακόμα να συνεχιζουμε!
Ανταποδίδουμε την αγάπη! :*

geoka
geoka
3 years ago

Βρέθηκε χειρότερη περούκα από αυτή που φορούσε η Elena στο τελευταίο επεισόδιο του tvd. Έχουν θέμα στο CW

Amalia
Reply to  geoka
3 years ago

Μια χαρά ήταν η περούκα της Ελένα στο TVD, τι λες τώρα; Αυτή του Σαμ ηταν χειρότερη κι από αυτές των ΑΜΑΝ! 😕 (Ίσως ήταν λίγο καλύτερη βέβαια από αυτή του Όλιβερ στα flashbacks του Arrow! 😝)

geoka
geoka
Reply to  Amalia
3 years ago

Ας μας έλεγαν ότι είναι σφιχτό το μπάτζετ να στείλουμε από τα τζάμπο μία. Ήταν η περούκα άθλια, δεν του έβαλαν ούτε μια ρυτίδα, λες κ το έκαναν επίτηδες

Τελευταία Άρθρα