Supernatural Πλάσματα: Η Άγγελος Άννα Μίλτον (Anna Milton)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ιστορία

Η Anna Milton είναι ένας Άγγελος που έχασε την χάρη της, έπεσε στην Γη και γεννήθηκε ως  άνθρωπος. Ως ανθρώπινο παιδί η Anna θυμήθηκε ότι εξακολουθούσε να είναι ένας άγγελος, όμως καθώς μεγάλωνε υπερίσχυσε η ανθρώπινη φύση της  με αποτέλεσμα τελικά να ξεχάσει ποια και τι ήταν πραγματικά. Η Anna ήταν σε θέση να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, μέχρι το Νοέμβριο του 2008, όταν άρχισε να ακούει άλλους αγγέλους να μιλούν ο ένας στον άλλο και οι γονείς της θεώρησαν ότι υπέστη ένα ψυχωτικό επεισόδιο και την εισάγουν στην ψυχιατρική κλινική Connor Beverley Behavioral Medicine Center. Με την ανάκτηση της χάρη της, το σύνολο των αγγελικών ικανοτήτων της αποκαταστάθηκαε αλλά το ανθρώπινο σώμα της είχε καταστραφεί. Αργότερα θα αναγεννηθεί, αφού η Anna ανακάλεσε ορισμένες “παλιές χάρες” έτσι ώστε να μπορέσει να κατοικήσει ξανά στο “δοχείο” της. Αν και πώς μπόρεσε να κερδίσει την συναίνεση για την κατοχή του “δοχείου” της  δεν εξηγείται ποτέ.

“Με έστειλαν στη Γη, δύο χιλιάδες χρόνια. Απλά για να παρατηρώ. Αθόρυβη, αόρατη … έξω στο δρόμο, νοσταλγώντας το σπίτι, σε αναμονή για διαταγές από έναν άγνωστο Πατέρα, που δεν μπόρεσα να ξεκινήσω να κατανοώ, έτσι μην μου λέτε αυτά …”

Anna Milton, 4×10 Heaven and Hell

Χαρακτηριστικά

Οι ικανότητές της είναι παρόμοιες με εκείνες των άλλων αγγέλων. Αν κάποιος αναζητήσει να δει την αληθινή μορφή της, θα καούν τα μάτια του και η αληθινή φωνή της είναι διαπεραστική για το ανθρώπινο αυτί. Η αγγελική παρουσία της μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο από λάμπες και φώτα. Η Anna είναι σε θέση να τηλεμεταφέρεται μέσα στο χρόνο και στο χώρο, κάνοντάς το σιωπηλά εάν είναι απαραίτητο. Μπορεί εύκολα να εξουδετερώσει τους ανθρώπους, ενώ μπορεί να μετακινεί με τηλεκίνηση αντικείμενα και ανθρώπους. Είναι ευάλωτη στην αγγελική λεπίδα. Ακόμη και χωρίς τη χάρη της, η Anna έχει την δυνατότητα να ακούσει τους αγγέλους να επικοινωνούν στον Ουρανό, να κινεί αντικείμενα με το μυαλό της, να παρουσιάζει υπεράνθρωπη φυσική δύναμη, να βλέπει τις πραγματικές όψεις των δαιμόνων και στηρίζεται στην αγγελική γνώση της για να σχεδιάσει μια σφραγίδα, που εξαφανίζει αγγέλους.

4×09 I Know What You Did Last Summer

Η Anna Milton νοσηλευόταν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα (Connor Beverley Behavioral Medicine Κέντρο) γιατί προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους ανθρώπους ότι η έρχεται η Αποκάλυψη και ότι οι φωνές που ακούει της το είπαν αυτό. Στην πραγματικότητα ακούει φωνές – αυτές των αγγέλων. Ξέρει ότι η Lilith προσπαθεί να σπάσει τις 66 Σφραγίδες και να ελευθερώσει τον Εωσφόρο. Όταν ένας δαίμονας προσπαθεί να την σκοτώσει, καταφέρνει να ξεφύγει, χρησιμοποιώντας κάποια μορφή ψυχικής δύναμης. Αναζητά καταφύγιο στην εκκλησία στην οποία ο πατέρας της ήταν διάκονος.

Η Ruby προειδοποιεί τον Sam και τον Dean για την κατάστασή της και την εντοπίζουν. Στο σπίτι της, βρίσκουν τους γονείς της νεκρούς. Στη συνέχεια βρίσκουν την Anna στην εκκλησία, που είχε καταφύγει. Τους αναγνωρίζει, και λέει ότι έχει ακούσει τους αγγέλους να μιλούν για τον Dean, καθώς αυτός μπορεί να τους σώσει. Τους αποκαλύπτει ότι ορισμένοι από αυτούς δεν συμπαθούν τον Sam. Ο δαίμονας Alastair εμφανίζεται στη συνέχεια και καθώς είναι ανεπηρέαστος από τις ικανότητες του Sam, χτυπά τον Dean, ο οποίος τον είχε συναντήσει στην Κόλαση. Μέσα σε αυτήν την σύγχυση, η Ruby παίρνει την Anna μακριά για ασφάλεια, ακόμη κι αν εκείνη φοβόταν γιατί μπορούσε να δει το δαιμονικό πρόσωπό της Ruby. Αργότερα, τα δύο αδέρφια συναντιούνται με την Ruby και την Anna. Ο Castiel και ο Uriel καταφθάνουν σε ένα κρησφύγετο για να συλλάβουν την Anna, με τον Castiel να ανακοινώνει ότι “θα πρέπει να πεθάνει.”

4×10 Heaven and Hell

Ενώ οι Winchesters και η Ruby προσπαθούν να παλέψουν με τον Castiel και τον Uriel, η Anna σχίζει τον καρπό της και σχεδιάζει μια σφραγίδα εξαφάνισης αγγέλου με το αίμα της και στέλνει τους αγγέλους “μακριά”. Όταν ρωτήθηκε, δηλώνει ότι δεν γνώριζε πώς ήξερε τι να κάνει. Αργότερα, με τη βοήθεια της Pamela Barnes, η οποία βάζει την Anna σε μια κατάσταση ύπνωσης, αποκαλύπτεται ότι είναι ένας άγγελος. Είναι η πρώην προϊσταμένη του Castiel και του Uriel, η οποία επέλεξε να χάσει την χάρη της και “πέσει” στην Γη, όπου γεννήθηκε ως άνθρωπος. Για αυτήν την ανυπακοή της οι άγγελοι θέλουν να την σκοτώσουν.

Η Anna δείχνει ότι αν αποκαταστήσει την χάρη της, θα είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της. Ο Sam εντοπίζει πού βρίσκεται η χάρη της κατά την πτώση της στην Γη αναλύοντας τα σημάδια από τη στιγμή της αναγέννησης της Anna. Θεωρήθηκε λανθασμένα ότι επρόκειτο για έναν μετεωρίτη, που έπεσε και δημιούργησε μια τεράστια βελανιδιά, όταν άγγιξε την Γη. Αλλά όταν η Anna, η Ruby, και οι Winchesters φτάνουν εκεί ανακαλύπτουν ότι η χάρη της λείπει. Η Anna τότε λαμβάνει νέα μηνύματα από τους αγγέλους, που της ζητούν να γυρίσει πάνω στον Ουρανό μέχρι τα μεσάνυχτα αλλιώς ο Dean θα επέστρεφε στην Κόλαση.

Συζητά με τον Dean για την απογοήτευση της όταν ήταν ένας άγγελος, ιδιαίτερα την τυφλή υπακοή στο Θεό και την έλλειψη συναισθημάτων. Εξηγεί ότι δεν έχει δει ποτέ τον Θεό και ότι στην πραγματικότητα μόνο τέσσερις άγγελοι το είχαν καταφέρει αυτό. Επίσης αποκαλύπτει ότι ξέρει τι έκανε ο Dean στην Κόλαση και τον ενθαρρύνει να συγχωρήσει τον εαυτό του. Τον φιλάει και στην συνέχεια, κάνουν έρωτα στην Impala. Αργότερα ο Uriel εμφανίζεται στον Dean σε ένα όνειρο και αποκαλύπτει ότι αυτός είναι που κρατάει την χάρη της Anna σε ένα φιαλίδιο κρεμασμένο από τον λαιμό του. Στέλνει στον Dean και  ένα τελεσίγραφο: είτε η Anna θα πεθάνει, ή ο Sam.

Όταν ο Castiel και ο Uriel εμφανίζονται το επόμενο πρωί, φαίνεται ότι ο Dean έχει προδώσει την Anna και πρόκειται να την παραδώσει. Στην πραγματικότητα, είναι μέρος ενός σχεδίου για να φέρει τους αγγέλους και τους δαίμονες (με τη μορφή του Alastair και των υποτακτικών δαιμόνων του) μαζί για να απαλλαγούν από όλους αυτούς οι Winchesters. Μια πάλη ακολουθεί, κατά την οποία η Anna κλέβει τη χάρη της πίσω από τον Uriel. Αυτή σπάει το φιαλίδιο και φωνάζει στους Dean, Sam και Ruby να κλείσουν τα μάτια τους. Μετατρέπεται ξανά σε άγγελο μέσα σε ένα ακατανίκητα λευκό φως, καταστρέφει την ανθρώπινη μορφή της και οδηγεί τον Alastair να εξαφανιστεί. Όταν το φως υποχωρεί, η ίδια έχει φύγει, πιθανώς πίσω στον Ουρανό, όπου ο Dean φαντάζεται ότι δεν θα είναι ευτυχισμένη.

5×13 The Song remains the Same

Η Άννα εμφανίζεται σε όνειρο του Dean. Του λέει ότι είχε κρατηθεί και βασανιστεί στον Ουρανό, γιατί ο Castiel την πρόδωσε. Εξαιτίας των ενωχιανών σφραγίδων στα πλευρά του, δεν μπορεί να βρει τον Dean και του ζητά να την συναντήσει. Ο Castiel φτάνει αντ ‘αυτού και λέει ότι έχει σταλεί σε μια αποστολή από τον Ουρανό, διαφορετικά δεν θα την είχαν ελευθερώσει.Εκείνη αρνείται αρχικά, επιμένοντας ότι ακολουθεί τις δικές της αποφάσεις. Η Anna ομολογεί τελικά ότι σκοπεύει να σκοτώσει τον Sam και να αποτρέψει τον Εωσφόρο να αποκτήσει το “δοχείο” του. Ο Castiel διαμαρτύρεται, επισημαίνοντας ότι ο Sam δεν είναι το μοναδικό “δοχείο” του Εωσφόρου αλλά η Anna αναφέρει ότι ο Nick καταρρέει καθώς οι δυο τους συζητούν, και ο Sam είναι το μόνο πιθανό “δοχείο” που είναι σημαντικό. Ο Castiel της λέει ότι είναι πρόθυμος να την σκοτώσει για να προστατεύσει τον Sam. Όταν ο Castiel αρνείται να την βοηθήσει να σκοτώσει τον φίλο του, η Anna εξαφανίζεται και ταξιδεύει πίσω στο 1978 σκοπεύοντας να σκοτώσει τους γονείς του Sam και να αποτρέψει τη γέννησή του. Είναι τραυματισμένη όταν φτάνει στο παρελθόν, αναφέροντας ότι δεν είχε τη δύναμη του Ουρανού μαζί της όταν ταξίδεψε στον χρόνο.

Όταν ο Castiel ταξιδεύει τον Sam και τον Dean πίσω στο χρόνο για να την σταματήσει, αυτή έχει παγιδεύσει τον John Winchester υποκρινόμενη το αφεντικό του σε μια τηλεφωνική κλήση που του κάνει. Στο γκαράζ όπου ο John δούλευε, εμφανίζεται το σώμα ενός νεαρού άνδρα του, οποίου τα μάτια είχαν μυστηριωδώς καεί, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είχε δει την αληθινή μορφή της Anna με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Η Anna δεν καταφέρνει με την πρώτη προσπάθειά της να σκοτώσει τον John και την Mary και προσωρινά εξοστρακίζεται με μια σφραγίδα εξαφάνισης αγγέλων.

Η Anna επιστρατεύει την βοήθεια ενός νεότερου Uriel για να σκοτώσει τους Winchesters. Ωστόσο, ο Michael έρχεται από το μέλλον, σκοτώνει την Anna, που προσπάθησε να επηρεάσει τα σχέδιά του και στέλνει τον Uriel πίσω στον Παράδεισο. Σε αυτό το επεισόδιο, η Anna κρατούσε μια λεπίδα με την οποία σκόπευε να σκοτώσει τον Sam. Ο  Castiel τόνισε ότι δεν ήταν μια λεπίδα που θα μπορούσε να σκοτώσει τους αγγέλους. Αυτή η λεπίδα έπεσε από το χέρι της κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης. Εκείνη τότε τράβηξε ένα σωλήνα από μια τρύπα στον τοίχο και τον χρησιμοποίησε ώστε να μαχαιρώσει τον Sam, που τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, οι πληγές του Sam  επουλώνονται όταν ο Michael επέστρεψε τα αδέλφια στο παρόν μετά το θάνατο της Anna έτσι ώστε να ματαιώσει την αποστολή της.

Επισημάνσεις

Υπάρχει μια διαφορά ως προς το πότε η Anna γεννήθηκε: διαβάζοντας τον φάκελο με το ιστορικό της ασθενούς στην ψυχιατρική κλινική ο Sam λέει ότι η ημερομηνία της γέννησής  της είναι 13 Απριλίου 1985. Ωστόσο, αργότερα στο επεισόδιο ο Sam αναφέρει ότι τον Μάρτιο του ’85, ένας μετεωρίτη εξαφανίστηκε στο νυχτερινό ουρανό πάνω από το βορειοδυτικό Οχάιο. Είχε γίνει αντιληπτό εννέα μήνες πριν από την γέννηση της Anna, που γεννήθηκε σε αυτό το τμήμα του Οχάιο, γεγονός που ορίζει τα γενέθλιά της το Δεκέμβριο του 1985.

Όταν η Anna έχασε  χάρη της και ζούσε σαν ένας αναγεννημένος άνθρωπος στη Γη, δεν “κατοίκησε” έναν άνθρωπο, είχε το δικό της σώμα της. Όταν αναγεννήθηκε με την  χάρη της, το ανθρώπινο σώμα της καταστράφηκε, το οποίο την ανάγκασε να επικαλεστεί ορισμένες χάρες ώστε να ξαναδημιουργήσουν το ανθρώπινο σώμα της για να μπορούσε να το “καταλάβει”.

Tο επώνυμό της, Milton, μπορεί να είναι μια αναφορά στον συγγραφέα John Milton, που έγραψε το έπος Paradise Lost. Το ποίημα περιγράφει την πτώση του ανθρώπου, το δέλεαρ του Αδάμ και της Εύας και την εξορία τους από τον Κήπο της Εδέμ. Ο συγγραφέας έκανε επίσης αναφορά σε έκπτωτους αγγέλους, στον Εωσφόρο, στον πόλεμο στον Ουρανό καθώς και στην σχέση μεταξύ Ουρανού και Κόλασης.

Το όνομα Anna δόθηκε σε ένα βρέφος, που αποδεικνύει ότι ο Richard και η Amy Milton με έναν υπερφυσικό τρόπο είχαν επηρεαστεί – πιθανότατα από την ίδια την Anna – στην επιλογή του ονόματος για την νεογέννητη κόρη τους. Η Julie McNiven σημειώνει ότι το πλήρες αγγελικό όνομα της Anna ήταν στην πραγματικότητα Anael, που είναι ένας άγγελος στην πραγματική λαϊκή παράδοση, ενώ το “Anna” ένα ένα ψευδώνυμο για εκείνη δοσμένο από τους άλλους αγγέλους, παρόμοιο με το “Cas” για τον Castiel. Οι οπαδοί της σειράς έχουν σκεφτεί ότι η Anna ήταν ένας από τους αγγέλους, που εμφανίζονται στην παράδοση με ονόματα που ξεκινούν με το “Ana-“ από τότε που η αποκαλύφθηκε η αληθινή φύση της. Το Anael ήταν η πιο συνηθισμένη  επιλογή.

 

 

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

5 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
15 July 2017 20:19

Στο καλό και να μην μας γράφει…

Marianna Winchester
Marianna Winchester
16 July 2017 10:11

ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ: https://twitter.com/jarpad/status/886519610165661699

ncis merlin like
ncis merlin like
16 July 2017 18:17

Αυτοί περνάνε τον χρόνο τους χακάροντας ο ένας τον λογαριασμό του άλλου. Στο τέλος θα τους μπερδέψουν κιόλας, και θα στέλνουν από μόνοι τους από άλλου τον λογαριασμό! XD XD XD

maria papadopoulou
17 July 2017 12:49

τους λατρεύω δες και αυτό https://twitter.com/Nelcydoo/status/886712703460544512

archangelstefos
28 July 2017 19:34

Αναθεμά σε Μιχαήλ, μας πήρες ενα απο τα πιο ομορφα κορίτσια και μια απο τους πιο ανεξάρτητους Αγγέλους(με τη ελευθερή της βούληση) για το αναθεματισμενο σου πεπρωμενο, αντε καλή διαμονη στο κλουβί του Εωσφόρου, εφτά χρόνια μεχρι στιγμης και αιντε εις ανωτερα, εχεις καταντησει ΚΛΑΨΑΣ και ΝΟΥΜΕΡΟ “σκληρο αντρακι” , ΞΕΧΑΣΤΗΚΕΣ απο όλους (Θεο, Αδερφια σου, Γουίνστεστερς,Φανς του Supernatural) και κανεις δεν νοιαζεται πια για τη παρτη σου, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ λοιπόν!!!

Latest

More Articles Like This