Supernatural Πλάσματα: Πολυμορφικός (Shapeshifter)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε πολλούς πολιτισμούς πιστεύουν ότι η φωτογραφία αιχμαλωτίζει την ψυχή. Τα μάτια των πολυμορφικών είναι άσπρα.

Ο πολυμορφικός μπορεί να αλλάξει τη μορφή του, έτσι ώστε να εμφανίζεται ως οποιοδήποτε πρόσωπο ζωντανό, νεκρό ή φανταστικό. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τέρατα, οι πολυμορφικοί έχουν εμφανιστεί να έχει καθαρά ανθρώπινα κίνητρα, που κυμαίνονται από ζήλια, απληστία αλλά και τη μοναξιά. Φαίνεται ότι δεν έχουν όλοι οι πολυμορφικοί τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες. Ο Dean λέει ότι αυτός που συνάντησαν στο Μιλγουόκι αλλάζει γρηγορότερα από αυτόν που είχαν δει στο Σεντ Λούις. Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν το δέρμα τους, τα δόντια, τα νύχια και να περάσουν από τη μία μορφή στην άλλη. Ωστόσο, ο Sam και ο Dean έχουν αντιμετωπίσει πολυμορφικούς, όπως ο Άλφα – Βασιλιάς πολυμορφικός – ο πρόγονος όλων αυτών των πλασμάτων- που δεν απαιτείται οι ίδιοι να αλλάξουν το δέρμα τους όταν αλλάζουν μορφή.

Ennis: Ποιος είσαι εσύ;
David: Το όνομά μου είναι  David Lassiter. Είμαι πολυμορφικός.
Ennis: Είσαι τί;
David: Αλλάζω … τη μορφή μου. Φαίνεται και από το όνομά μας.

Ennis Ross και David Lassiter, 9×20 Bloodlines

Μέσα από την φωτογραφία ή την κάμερα μπορείς να τα ξεχωρίσεις, είναι σαν να γυαλίζουν, σαν αντικατοπτρισμός. Μεταμορφώνεται σε όποιον άνθρωπο θέλει. Και όταν αλλάζει μορφή, αλλάζει και δέρμα. Ένας σίγουρος τρόπος για να τον σκοτώσεις είναι με μια ασημένια σφαίρα στην καρδιά. Μπορεί να χρησιμοποιεί υπονόμους για να κινείται. Διαβάζει τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του προσώπου που έχει μεταμορφωθεί. Αυτό το πράγμα γεννήθηκε άνθρωπος, αλλά ήταν διαφορετικός. Αποκρουστικός, μισητός. Μέχρι που έμαθε να γίνεται κάποιος άλλος. Για να πάρει τις σκέψεις αυτού που μεταμορφώθηκε, ΔΕΝ πρέπει να τον σκοτώσει, η λεγόμενη «ψυχική σύνδεση». Μπορούν να κάνουν παιδιά, όπως ένας κανονικός άνθρωπος.

Αδυναμίες

  • Κάρφωμα την καρδιά με ασήμι.
  • Ιρίδιο.
  • Αποκεφαλισμός.
  • Βαμπιρονίτης – Σύμφωνα με Edgar, τα Λεβιάθαν έχουν ένα πρόσθετο συστατικό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να σκοτώσει πολυμορφικούς.

Βασιλιάς Πολυμορφικός. Ο πρώτος που έβγαλε όλους τους άλλους. Ο «Άλφα» τους. Υπάρχουν χιλιάδες παραδόσεις, γι’αυτόν. Είναι πάρα πολύ δυνατός. Αν υπάρχει μωρο-πολυμορφικός, μπορεί να το αισθανθεί και να το βρει που είναι, σαν να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους. Τον σκοτώνει το ιρίδιο, το οποίο μοιάζει με το ασήμι.

6×02 Two and a Half Men

Ένας πολυμορφικός μιμείται τους άνδρες, αφήνοντας έγκυες τις γυναίκες του, και στη συνέχεια επιστρέφει όταν το παιδί είναι έξι μηνών για να το απαγάγει. Ο Sam και ο Dean καταφέρνουν να διασώσουν ένα μωρό, το οποίο αποκαλούν Bobby John. Ενώ βρίσκονται σε μια αγορά για να πάρουν προμήθειες, το μωρό κλαίει και μια γυναίκα πλησιάζει για να  προσφέρει βοήθεια. Ο Dean είδε την λάμψη του αμφιβληστροειδούς στα μάτια της μέσα από  τις κάμερες ασφαλείας και, ενώ ο πολυμορφικός προσπαθεί να κλέψει το μωρό, καταφέρνουν να ξεφύγουν, για να ανακαλύψουν ότι το ίδιο το μωρό είναι πολυμορφικό όταν αλλάζει από Καυκάσιο μωρό σε ένα αφρο-αμερικάνικο όμοιο με την εικόνα που βλέπει σε ένα πακέτο από πάνες. Ο πολυμορφικός από το κατάστημα, τώρα με το πρόσχημα του αστυνομικού, τους εντοπίζει σε ένα δωμάτιο μοτέλ, και ο Sam πυροβολεί στοχεύοντας την καρδιά του και τον  σκοτώνει. Παίρνουν το μωρό για να πάνε στο καταφύγιο των Campbell, όπου ο Samuel θα αποφάσιζε ποια θα ήταν η τύχη του. Σύμφωνα με τον Samuel, ο Christian Campbell και η σύζυγός του, Arlene, έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν ένα μωρό. Ο Christian συμφωνεί να πάρει και να μεγαλώσει το πολυμορφικό μωρό αλλά στη συνέχεια δέχονται επίθεση από τον Άλφα πολυμορφικό, ο οποίος έχει ανοσία σε πυροβολισμούς, το ασημένιο μαχαίρι αλλά και ηρεμιστικά ελέφαντα. Ο Άλφα σκοτώνει τον Mark Campbell, εξουδετερώνει τους άλλους και παίρνει το παιδί. Αυτός ο πολυμορφικός φαινομενικά είναι σε θέση να αλλάξει μορφή απλά κοιτάζοντας κάποιον ενώ μπορεί να το πετύχει αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να αλλάξει το δέρμα του.

11×13 Love Hurts                

Όταν προσπαθούσε να καταλάβει τι σκότωσε την Staci Altman, ο Dean παίρνει τα πλάνα της δολοφονίας της νταντάς από μια κάμερα από τον Dan Harper, η οποία δείχνει τον άντρα να ξεσκίζει την καρδιά της την ίδια στιγμή που εκείνος ήταν σε δείπνο με τη σύζυγό του. Όταν ο Dean δείχνει το βίντεο στον αδερφό του, ο Sam παρατηρεί ότι φαίνεται να υπάρχει μια λάμψη στα μάτια συμπεραίνοντας ότι είναι πολυμορφικός. Ο Sam και ο Dean δοκιμάζουν πρώτα τη γυναίκα, την Melissa Harper, η οποία περνά το τεστ. Αργότερα, όταν η Melissa αναζητά βοήθεια από τον Sam και τον Dean, ενώ η ίδια είναι διώκεται από τον νεκρό σύζυγό της. Ο  Dean πυροβολεί τον σωσία του συζύγου της με ασημένιες σφαίρες, που δεν έχουν καμία επίδραση πάνω του. Ο Sam και ο Dean τελικά θα μάθουν ότι έχουν να κάνουν με ένα Καρίν.

Οι πολυμορφικοί στην λαϊκή παράδοση

Στην ευρύτερη έννοιά του, ο πολυμορφικός είναι ένα ον με την ικανότητα να αλλάζει τη φυσική του εμφάνιση. Η αλλαγή μορφής μπορεί να είναι σκόπιμη ή όχι ανάλογα με το αν έχει επηρεαστεί από μια κατάρα ή ένα ξόρκι. Τα πλάσματα αυτά εμφανίζονται σε λαϊκές παραδόσεις από όλες τις γωνιές του κόσμου όπως στην ελληνορωμαϊκή, στους Βρετανούς, Ιρλανδούς, Νορβηγούς, Σλαβικές χώρες αλλά και στην μυθολογία και λαογραφία στην Ασία και στην Άπω Ανατολή. Επίσης, εμφανίζονται σε πολλές ιστορίες τρόμου, υπερφυσικού και επιστημονικής φαντασίας σήμερα.

 

Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια για τα συγκεκριμένα τέρατα.

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Billmanolo7
Billmanolo7
11 years ago

ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Γεια σας, ηθελα να πω πως αυριο θα παρουσιασω εκεινο το αρθρο που σας ειχα πει για τον Doctor ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΛΠΗΚΤΙΚΟ. Αν δεν μπει στην εφημεριδα, ολοι θα εχουν μια δωρεαν φαπα εκ μερους μου.😂
Ευχαριστω που σπαταλησατε 2 λεπτα απ’ τη ζωη σας για να διαβασετε αυτο το σχολιο.
(…)

Sawyer Orestis
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Αντε καλή επιτυχία και πες μας πως πήγε μόλις έχεις νεότερα!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα