Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Ιστορία: Το Ασήμι (Silver)

Supernatural Ιστορία: Το Ασήμι (Silver)

Το Ασήμι στο Supernatural

Δεκάδες πλάσματα είναι ευάλωτα σε όπλα φτιαγμένα από ασήμι. Οι ασημένιες σφαίρες έχουν χρησιμοποιηθεί για τους:

Ο Sam και ο Dean χρησιμοποίησαν το ασήμι κατά των Nατσεχρέρ που αντιμετώπισαν. Ωστόσο, το ασήμι απλά να τους επιβραδύνει όπως φαίνεται στο 11×04 Baby.

Ο Dean χρησιμοποιεί ασημένιες σφαίρες σε Καρίν, πιστεύοντας ότι είναι ένας πολυμορφικός στο 11×13 Love Hurts.

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με δύο λυκανθρώπους, o Sam πυροβόλησε με μια ασημένια σφαίρα από το δικό του όπλο. Αργότερα χρησιμοποιεί μια ασημένια σφαίρα για να σκοτώσει τον Corbin Tilghman στο 11×17 Red Meat.

H Mary χρησιμοποιεί  σφαίρες από ασήμι για να σκοτώσει έναν λυκάνθρωπο στο 12×06 Celebrating the Life of Asa Fox.

Στο 12×14 The Raid, ο Sam αποκαλύπτει ότι οι νέες σφαίρες του Colt είναι ασημένιες με επικάλυψη από ένα μείγμα από άγιο λάδι, φασκόμηλο και μύρο και στη συνέχεια ένα ξόρκι που εκτελείται πάνω από τις σφαίρες.

Στο 13×04 The Big Empty, ο Sam χρησιμοποιεί μια ασημένια σφαίρα για να σκοτώσει τον πολυμορφικό Buddy.

Οι λεπίδες από ασήμι, ακόμη και εκείνες με ένα λεπτό στρώμα ασημένιας πλάκας στο εξωτερικό, ήταν αποτελεσματικές κατά:

  • Των λυκανθρώπων Σερίφη Pat, Russ και Joba από τον Dean στο 9×12 Sharp Teeth.
  • Του Alonso, που ήταν πιστάκο, στο 9×13 The Purge από τον Dean.
  • Ενός πολυμορφικού από τον Sam στο 9×16 Blade Runners.
  • Ο Irv Sokolowski χρησιμοποιεί ένα γάντι με νύχια από ασημένιες λεπίδες για να σκοτώσει τον πολυμορφικό Sal Lassiter καθώς και άλλα άγνωστα τέρατα.
  • Των λυκανθρώπων Brandon και Travis από τον Sam και της Tasha από την Kate στο 10×04 Paper Moon.
  • Δύο ανώνυμων λυκανθρώπων και της Rose από τον Sam και ενός άγνωστου λυκανθρώπου από τον Dean στο 11×17 Red Meat.
  • Ενός στοιχειού από τον Dean στο 13×03 Patience

Οι ασημένιοι πάσσαλοι χρησιμοποιούνται επίσης για να εξουδετερωθούν ζόμπι στο 2×04 Children Shouldn’t Play with Dead Things και στο 4×07 It’s The Great Pumpkin, Sam Winchester. Στο παρελθόν, ασημένιες σφαίρες αποδυνάμωναν τα ζόμπι αλλά δεν τα σκότωναν. Ο Ketch χρησιμοποιεί ασημένιες βέργες για να βασανίσει έναν πολυμορφικό επιδιώκοντας να μάθει πληροφορίες σχετικά με την μέρος όπου βρισκόταν η οικογένειά του.

Το ασήμι δεν χρειάζεται να σκοτώσει το τέρας για να έχει επίδραση σε αυτό. Φαντάσματα καίγονται όταν κάτι ασημένιο αγγίζει το δέρμα τους. Ο θηριάνθρωπος Lucky στο 6×08 All Dogs Go to Heaven εγλωβίζεται από τον Sam και τον Dean χρησιμοποιώντας αλυσίδες από ασήμι. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο, άγνωστο τέρας, ο Dean υποδεικνύει ότι οι ασημένιες σφαίρες είναι η καλύτερη ευκαιρία τους για να το εξουδετερώσουν.

Το ασήμι είναι, επομένως, ένα χρήσιμο τεστ για τους κυνηγούς, που τους επιτρέπει να δουν αν έχουν να κάνουν με έναν άνθρωπο. Όταν ο Dean επιστρέφει από την Κόλαση κόβει το χέρι του με μια ασημένια λεπίδα για να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ότι είναι άνθρωπος, όπως και ο Sam κατά την επιστροφή του από το Κλουβί του Εωσφόρου. Στο 4×19 Jump the Shark, ο Dean αντικαθιστά τα μαχαιροπίρουνα στην τραπεζαρία με ασημένια σκεύη για να ελέγξει αν ο Adam Milligan είναι άνθρωπος. Αυτός δεν αντιδρά στο ασήμι αλλά δεν είναι άνθρωπος. Είναι στην πραγματικότητα μια λάμια, ένα ον που δεν επηρεάζεται από το ασήμι και προσποιείται ότι είναι ο Adam.

Οι Άλφα των πολυμορφικών φαίνεται επίσης να είναι απρόσβλητοι στο ασήμι, όπως είναι τα Λεβιάθαν. Ο Sam και ο Dean  χρησιμοποιούν μαχαίρια για βούτυρο, που πιστεύουν πως είναι ασημένια για να δοκιμάσουν έναν πολυμορφικό στο 10×06 Ask Jeeves αλλά τα μαχαίρια είναι πραγματικά από ανοξείδωτο χάλυβα κι έτσι δεν έχουν καμία επίδραση.

Ο Mick Davies χρησιμοποιεί μια ασημένια ένεση με νιτρικό άλας για να σκοτώσει μια έφηβη κοπέλα που μόλις είχε μετατραπεί σε λυκάνθρωπο στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, σκοτώνοντας το κορίτσι σχεδόν αμέσως.

Το Ασήμι στην Ιστορία και στην Λαϊκή Παράδοση

Το ασήμι είναι ένα λευκό, στοιχειακό μέταλλο που πιστεύεται ότι έχει εξορυχτεί ήδη από το 4000 π.Χ. Έχει χρησιμοποιηθεί για κοσμήματα, σκεύη, νομίσματα και την οδοντιατρική. Το ασήμι είναι επίσης αξιόλογο, τόσο στην αρχαία όσο και στη σύγχρονη εποχή, για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Ασημένια νομίσματα, κάποιες φορές, τοποθετούνται σε βαρέλια με νερό για την πρόληψη ρύπανσης και χειρουργικά εργαλεία εμφανίζονται να έχουν μια επίστρωση αργύρου. Παραδοσιακά, ο άργυρος συνδέεται με το νερό, το φεγγάρι και τις θεότητες της σελήνης, όπως η Selene. Επειδή οι λυκάνθρωποι μαρτυρείται ότι αλλάζουν σύμφωνα με  τον κύκλο της σελήνης, αυτό μπορεί να εξηγήσει τη θεωρία ότι το ασήμι είναι η αδυναμία τους. Το ασήμι εμφανίζεται σε διάφορες λαϊκές παροιμίες, συμπεριλαμβανομένης και της “Κάθε σύννεφο έχει μια ασημένια επένδυση”. Μια “ασημένια σφαίρα” είναι μια τέλεια λύση σε ένα πρόβλημα.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Iro

Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Top