Supernatural Trivia | Τα μάτια των δαιμόνων

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Όπως στο Παράδεισο, έτσι και στην Κόλαση υπάρχει ιεραρχία. Δεν κατέχουν όλοι οι δαίμονες την ίδια δύναμη, ούτε καν ανήκουν στο ίδιο είδος, πέρα από το ότι χρειάζονται όλοι ανθρώπινα σώματα για να περπατήσουν στη Γη. Οι δαιμονισμένοι έχουν είτε μαύρα, είτε κόκκινα, είτε λευκά είτε κίτρινα μάτια, ανάλογα με τον δαίμονα που τους έχει κυριεύσει.

Μαύρα μάτια

Οι μαυρομάτηδες δαίμονες είναι η πλειοψηφία, αλλά δεν είναι ομοιογενής ομάδα. Συνήθως είναι τελευταίας κλάσης λακέδες ή μπορεί να κατέχουν μια μεσαία θέση στην ιεραρχία, όπως η Ruby, η Meg και τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα. Όλοι οι μαυρομάτηδες υπηρετούν κάποιον πιο υψηλόβαθμο δαίμονα, και έχουν τις κλασικές αδυναμίες των δαιμόνων: αγιασμό, αλάτι, εξορκισμό, το Κολτ, το μαχαίρι της Ruby, και την δαιμονοπαγίδα. Κάποιοι είναι πιο ισχυροί βέβαια, όπως η Meg που είχε ανοσία στο ιερό έδαφος.

Οι Ιππότες της Κόλασης είναι μια ειδική ομάδα δαιμόνων με μαύρα μάτια. Ήταν οι ελίτ στρατιώτες της Κόλασης με ισχυρότερες δυνάμεις και πολύ λιγότερες αδυναμίες από τους κοινούς μαυρομάτηδες δαίμονες.

Κόκκινα μάτια

Οι μοναδικοί δαίμονες με κόκκινα μάτια είναι οι δαίμονες των Σταυροδρομιών, μια αρκετά μεγάλη δαιμονική ομάδα, αλλά όχι τόσο όσο οι μαυρομάτηδες. Οι δυο ομάδες φαίνεται να είναι στην ίδια κλάση στην ιεραρχία της Κόλασης, αν και υπάρχουν υψηλόβαθμοι κοκκινομάτηδες δαίμονες, όπως ο Βασιλιάς των Σταυροδρομιών, που είναι επικεφαλής τους και επιβλέπει τις δαιμονικές συμφωνίες που κλείνουν με τους θνητούς. Και σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν διάφορες ιεραρχίες. Ο πιο γνωστός κοκκινομάτης δαίμονας στη σειρά μέχρι σήμερα είναι ο Crowley που αρχικά ήταν Βασιλιάς των Σταυροδρομιών, αλλά κατάφερε να ελιχθεί και να πάρει για λίγα χρόνια τον θρόνο της Κόλασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Εωσφόρος έχει κόκκινα μάτια, παρόλο που δεν είναι δαίμονας…

Λευκά μάτια

Οι δαίμονες με τα λευκά μάτια είναι η πιο υψηλόβαθμη κλάση δαιμόνων που έχουμε δει στη σειρά. Είναι οι υπαρχηγοί του Εωσφόρου. Αυτοί είναι οι πιο ισχυροί, και μπορούν να υπερισχύσουν ακόμη και ενός αγγέλου. Μόνο δυο τέτοιοι δαίμονες έχουν εμφανιστεί στο Supernatural: η Lilithο πρώτος δαίμονας που δημιούργησε ποτέ ο Εωσφόρος, και ο Alastair, που υπονοείται ότι ήταν ο δεύτερος. Ενδέχεται αυτό το είδος δαίμονα να είναι το αρχαιότερο που υπάρχει, αν και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιος άλλος ζωντανός αυτή τη στιγμή.

Ένας άλλος δαίμονας που θα μπορούσε να ταξινομηθεί στους ασπρομάτηδες, είναι ο Samhain, όμως, σε αντίθεση με τους δυο προαναφερθέντες, των οποίων τα μάτια ήταν ολόκληρα λευκά, του Samhain είχαν υπόλευκες ίριδες και μαύρες κόρες.

Κίτρινα μάτια

Οι κιτρινομάτηδες Πρίγκιπες της Κόλασης ήταν η πρώτη γενιά δαιμόνων μετά την Lilith. Σε αυτή τη γενιά ανήκουν μόνο 4 δαίμονες:  ο Azazel, ο Ramiel, ο Asmodeus, και η αδερφή τους η Dagon. Δημιουργήθηκαν από τον Εωσφόρο ως στρατηγοί του δαιμονικού στρατού του, αλλά μετά τη φυλάκισή του στο Κλουβί, οι Πρίγκιπες απαρνήθηκαν το ρόλο τους και αποσύρθηκαν στη Γη. Ο μόνος που παρέμεινε και πάσχισε για να απελευθερώσει τον πατέρα του ήταν ο Azazel.

Λόγω της αρχαιότητάς τους, οι Κιτρινομάτηδες είναι πιο δυνατοί από τους περισσότερους και έχουν κάποιες ικανότητες και δυνάμεις που δεν έχουν οι απλοί δαίμονες. Μάλιστα, υπονοείται ότι απέκτησαν και άλλες δυνάμεις, πέρα από αυτές που τους είχε δώσει ο Εωσφόρος.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This