Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Pop-Culture > 2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

2×22 All Hell Breaks Loose: Part Two | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου. 

Φτωχό σε αναφορές το φινάλε της 2ης σεζόν πάντως…

Αποτέλεσμα εικόνας για all hell breaks loose jake

The Yellow-Eyed Demon: Well congratulations, Jake. You’re it–last man standing. The American Idol.

Το American Idol είναι ένα reality talent show, όπου οι διαγωνιζόμενοι τραγουδούν ένα διαφορετικό τραγούδι κάθε βδομάδα, κι ο λιγότερο δημοφιλής αποκλείεται μέσω τηλεφωνικής ψηφοφορίας.


Dean: Whoa, whoa, whoa. Easy, Van Damme. You just woke up, all right?

Ο Jean-Claude Van Damme είναι πρωταθλητής του kick-boxing που έκανε και καριέρα ηθοποιού σε ταινίες με δράση και πολύ ξυλίκι φυσικά!


Jake: See, that Ava girl was right. Once you give in to it, there’s all sorts of new Jedi mind tricks you can learn.

Οι Jedi είναι πολεμιστές που μέσω της Δύναμης αποκτούν διάφορες νοητικές ικανότητες, όπως για παράδειγμα τηλεκίνηση ή τηλεπάθεια. Ο Jake παραλληλίζει τον εαυτό του και τα υπόλοιπα ‘παιδιά του Azazel’ με τους Jedi λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων που έχουν και μπορούν να καλλιεργήσουν περισσότερο αν το θελήσουν. Ο Jake μιλάει για «νέα κόλπα των Jedi» – ο Jabba στο Return of the Jedi αναφέρεται στην τηλεπαθητική ικανότητα των Jedi ως «παλιό κόλπο».

Οι ικανότητες των ξεχωριστών παιδιών έχουν παραλληλιστεί και στο παρελθόν με τις ικανότητες των Jedi. [Δείτε εδώ το σχετικό αφιέρωμα με τις αναφορές του Supernatural στο Star Wars]

ΠΗΓΗ

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top