Fun facts & Trivia | 15×19 Inherit the Earth

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν παρατηρήσατε στο προτελευταίο επεισόδιο του Supernatural με τίτλο Inherit the Earth, το οποίο υπογράφουν οι Eugenie Ross-Leming & Brad Buckner στο σενάριο κι ο John F. Showalter στη σκηνοθεσία.

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Όπως είχε συμβεί και με τη Billie όταν ανέλαβε το ρόλο του Καβαλάρη του Θανάτου, η Betty αποκτά ένα ολοκαίνουργιο δρεπάνι και δαχτυλίδι.

Βλέπουμε τον Εωσφόρο να εξαϋλώνει τη Betty χτυπώντας απλά τα δάχτυλά του, υποδηλώνοντας ότι είναι ισχυρότερος από το Θάνατο, κάτι που δεν ήταν γνωστό για τους αρχαγγέλους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να είναι σεναριακό λάθος (εξάλλου, το επεισόδιο είναι γραμμένο από δυο σεναριογράφους διαβόητους στο fandom για τέτοιες εξόφθαλμες γκάφες), αλλά είναι πιθανό ο Chuck να έδωσε περισσότερη δύναμη στον Εωσφόρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του. (Το ξέρω, είναι τραβηγμένη σαν θεωρία, και δεν υποστηρίζεται από τους διαλόγους του επεισοδίου, αλλά πάντα προσπαθούσα η καημένη να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα αυτών των δυο ρημαδοσεναριογράφων που ανάθεμα κι αν άξιζαν την εξέχουσα θέση που τους δόθηκε στη συγγραφική ομάδα του Supernatural! Ουφ, το είπα και ησύχασα!)

Ο Μιχαήλ σκοτώνει τον Εωσφόρο, όπως σκόπευε να κάνει στην πρώτη Αποκάλυψη. Όταν τον καρφώνει με την αρχαγγελική λεπίδα, ο Διάβολος εκρήγνυται και γίνεται στάχτη, αντί να αφήσει πίσω του πτώμα. Την προηγούμενη φορά που είχε σκοτωθεί ο Εωσφόρος (από τον Μιχαήλ της άλλης διάστασης), το σώμα είχε επιζήσει και μάλιστα με τον Nick να επανακτά τον έλεγχο.

Τα ονόματα των Castiel και Jack χαράχτηκαν και αυτά δίπλα στα αρχικά των ονομάτων των 3 Winchesters (Sam, Dean & Mary) στην ξύλινη τραπεζαρία του Καταφυγίου.

Στις διάφορες σκηνές του μοντάζ που βλέπουμε στο τέλος του επεισοδίου από τα 15 χρόνια του Supernatural, εκτός από τους Sam και Dean, βλέπουμε τους: Jessica Moore, Bela Talbot, Chuck Shurley, Θάνατο, Crowley, Zachariah, Anna Milton, Μιχαήλ, Becky Rosen, Σερίφη Donna Hanscum, Charlie Bradbury, Kevin Tran, Abaddon, Ruby, Kelly Kline, Jack Kline, Sully, Daphne Blake, Bobby Singer, Pamela Barnes, Ellen Harvelle, Castiel, Sheriff Jody Mills, Rufus Turner, Garth, Missouri Moseley, Γαβριήλ, Rowena, Eileen Leahy, Jo Harvelle, Mary Winchester, Amara, Εωσφόρο, Metatron, Arthur Ketch, Anael, John Winchester, Asmodeus, Meg, Mick Davies, Belphegor, Kaia Nieves, Patience Turner, Claire Novak και Alex Jones.

Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με ένα flashback στον Sam να κλείνει το πορτ-μπαγκάζ της Impala στο πιλοτικό επεισόδιο (η διάσημη σκηνή “We Got Work to Do“), όπως περίπου τελείωσε και η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, δεν υπάρχει κανένας επιζών αρχάγγελος στο Supernatural. Ο Ραφαήλ είναι ο μοναδικός αρχάγγελος που δεν εμφανίζεται με κανέναν τρόπο στο επεισόδιο. Ο Μιχαήλ κι ο Εωσφόρος εμφανίζονται αυτοπροσώπως, ενώ ο Γαβριήλ κάνει ένα cameo στην σεκάνς του μοντάζ στο τέλος.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

O Jack, o Dean, κι ο Sam πηγαίνουν σε ένα εστιατόριο που ονομάζεται “Sammy’s Highway Cafe”. Εκεί ο Dean βάζει στον εαυτό του μια μπύρα “Family Business”, που είναι η ζυθοποιεία του Jensen Ackles.

Όταν βρίσκει τη Miracle, και πριν την εξαφανίσει ο Chuck, ο Dean καταπατά για λίγο τον ίδιο του τον κανόνα που απαγορεύει τα σκυλιά μέσα στην Impala. Τον ίδιο κανόνα είχε καταπατήσει πάλι στο Dog Dean Afternoon.

Όταν ο Sam καλεί τη Jody, ακούγεται η φωνή της κανονικά, όμως όταν τηλεφωνεί στον Garth (χωρίς να αναφέρει το όνομά του), η φωνή που ακούμε δεν είναι δική του, και ο μόνος λόγος που ξέρουμε ότι είναι αυτός είναι το ότι αναγράφεται στους επίσημους υπότιτλους του επεισοδίου.

Όταν ο Jack συζητά με τους Winchesters στο τέλος, βλέπουμε στο βάθος ένα μηχανουργείο με το όνομα “Showalter”, από τον σκηνοθέτη του επεισοδίου John F. Showalter. Στο πλάι βλέπουμε το σλόγκαν “one more…” (= ένα ακόμα), που αναφέρεται, φυσικά, στο ένα ακόμη επεισόδιο που απομένει για να τελειώσει η σειρά.

Παρόλο που αυτό είναι το προτελευταίο επεισόδιο της σειράς, ολοκληρώνει το κεντρικό storyline της μυθολογίας της με τη νίκη των Winchesters επί του Chuck. Ο Jensen Ackles χαρακτήρισε αυτό το επεισόδιο ως το “season finale” και το επόμενο ως το “series finale”.

Supernatural' 15×19 Recap: “Inherit the Earth” | The Series Regulars

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Μια μόνο μέρα γυρισμάτων είναι ολοκληρωθεί όταν η παραγωγή την σεζόν μπήκε στον πάγο λόγω της πανδημίας COVID-19 στις 13 Μαρτίου 2020. Τα γυρίσματα άρχισαν ξανά πάνω από 5 μήνες αργότερα.

Η Kimberly Sustad (Betty) είχε εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural, στο ρόλο της Amanda Willer (7×11 Adventures in Babysitting).

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 20 Αυγούστου 2020, ο Misha Collins αποκάλυψε στο Twitter spoilers που αφορούσαν το καστ που έκανε γύρισμα εκείνη τη μέρα χωρίς αυτόν, εν μέσω αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας λόγω πανδημίας. Οι φανς άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο ηθοποιός δεν θα εμφανιζόταν καθόλου στα δυο τελευταία επεισόδια — και είχαν δίκιο.

Παρόλο που ο Misha Collins δεν εμφανίζεται στο επεισόδιο, το όνομά του αναφέρεται κανονικά στους τίτλους, πιθανώς χάρη στο σύντομο φωνητικό του cameo, όταν ο Εωσφόρος ξεγελά τον Dean με την φωνή του Cas, για να του ανοίξει την πόρτα του Καταφυγίου.

Η παρουσιάστρια των ειδήσεων που βλέπουμε στην τηλεόραση του εστιατορίου έχει πάρει το όνομά της από τη συντονίστρια του post-production, Casey Hammons.

Ένας από τους ουρανοξύστες στην πόλη αναγράφει τα γράμματα “AKF”, σαν φόρο τιμής στη φιλανθρωπική καμπάνια Always Keep Fighting του Jared Padalecki.

Ο Mark Pellegrino αναγράφεται ως “Special Guest Star” στους τίτλους τέλους του επεισοδίου κι όχι στην αρχή, για να παραμείνει ως έκπληξη η επιστροφή του. Το ίδιο είχε γίνει στο τέλος του 12×12 Stuck in the Middle (With You) και του 14×01 Stranger in a Strange Land, για να παραμείνουν ως έκπληξη οι επιστροφές του Εωσφόρου και του Nick αντίστοιχα.

Μια ανώνυμη πηγή ανάρτησε φωτογραφίες από το σενάριο του 15×18 Despair, συμπεριλαμβανομένης και μιας σκηνής με κωδική ονομασία “παράρτημα A“, στην οποία επιστρέφουν όλοι οι χαρακτήρες που εξαφάνισε ο Chuck στο σιλό (Donna, Bobby-2, Charlie-2, κλπ), προφανώς χάρη στον Jack. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η σκηνή γυρίστηκε τελικά κατά τη διάρκεια του Despair, όπως ήταν προγραμματισμένο, ούτε ποιός ήταν ο λόγος που αφαιρέθηκε από το τελικό μοντάζ του 19ου επεισοδίου και δεν την είδαμε ποτέ.

Τη σκυλίτσα που ο Dean ονόμασε Miracle την έπαιζε ένα ημίαιμο τεριέ ονόματι Lexi. Η οικογένεια της Lexi πόσταρε στο Instagram παρασκηνιακές φωτογραφίες της, μαζί με τους συντελεστές, στο Καταφύγιο και στην Impala.

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα