Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Ιστορία: Δρεπάνι του Θανάτου

Supernatural Ιστορία: Δρεπάνι του Θανάτου

Ιστορία

Death's Scythe Το δρεπάνι του Θανάτου

Αυτό το όπλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κατοχή του Άλιστερ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ένας παλιός του φίλος του το δάνεισε. Το χρειαζόταν για να σκοτώσει δύο θεριστές, ώστε να σπάσει μια σφραγίδα για την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Η αντιπάθεια όμως του Θανάτου για τα σχέδια του Εωσφόρου, δείχνουν ότι δεν έδωσε ο ίδιος το δρεπάνι.

Σύμφωνα με τον Κράουλι, αυτό το δρεπάνι μπορεί να σκοτώσει θεριστές, δαίμονες και αγγέλους. Επίσης είπε στον Ντιν και τον Σαμ ότι σύμφωνα με τις φήμες, μπορεί να σκοτώσει και τον ίδιο τον Θάνατο. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν ο Ντιν σκότωσε τον Θάνατο για να προστατεύσει τον Σαμ. Το δρεπάνι γίνεται σκόνη όπως και ο αφέντης του.

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - death3

Trivia

Αν και προφανώς δεν είναι το δρεπάνι του Θανάτου, υπάρχει ένα παρόμοιο όπλο στο τραπέζι, στο υπόγειο της καλύβας του Ρούφους, όταν ο Ντιν πηγαίνει εκεί τον Κέβιν Τραν, στο 7×21 Reading Is Fundamental.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Sofia

Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ’την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

 • Charlie

  ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ? Αν ο ίδιος ο θάνατος έχει την ίδια ηλικία με τον θεό ή μπορεί και μεγαλύτερος δεν θα ξέρει πως αφαιρείται το σημάδι??

  • Πολύ πιθανό. Ίσως να είναι αυτός που θα το αφαιρέσει αλλά με κάποιο αντάλλαγμα

   • Charlie

    με έβαλες σε σκέψεις τώρα… :)Εσύ τι λες??

    • Πιστεύω ο Σαμ θα κάνει κάποια επίκληση στον Θάνατο ώστε να ζητήσει κάποια ανταλλαγή..

     • Amalia

      Τι θα μπορούσε να έχει ο Σαμ που να ενδιαφέρει το Θάνατο; Ωωωω, την ψυχή του, ίσως;

     • Τι να την κάνει την ψυχή του;

     • Amalia

      Ειναι ό,τι πολυτιμότερο έχει. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να την θέλει ο Θάνατος. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ οτιδήποτε που θα ήθελε ο Θάνατος…

     • Πάντως τι ώρα που δεν ξέρουμε τίποτα για το φινάλε. Πέρυσι τα είχαμε μάθει όλα 😛

     • Amalia

      Έμαθαν το μάθημα τους φέτος και δεν λένε πολλά. Έτσι πρέπει να είναι! Να λένε μικρά teasers που μπριζώνουν, όχι να αποκαλύπτουν όλο το φινάλε!

     • Charlie

      αυτό εννοώ τι ανταλλαγή πιστεύεις ότι θα κάνει??

     • Ιδέα δεν έχω είναι η αλήθεια

    • angR

     Good guessing! Πολύ κοντά έπεσες.

 • TV Guru_39

  Ωρεστη,Αμαλια θυμαστε που στο 6χ10 ο θάνατος ζητησε απο τον Ντην σαν ανταλαγμα για να επαναφερει τη ψυχη του Σαμ να παρει το δακτυλιδι του ο Ντην και να ειναι ο νεος θανατος, μηπως να ζητησει το ιδιο απο τους σαμ-ντην ή κατι χειροτερο σαν ανταλαγμα;

  • Sofia

   Αυτό ήταν μια καλή δοκιμασία αλλά δεν ήταν κάτι τόσο φοβερό. Δεν άφησε κατι πισω του. Νομίζω αν ζητησει κάτι για αντάλαγμα θα είναι κατι πιο βαρύ η σοβαρό που θα μας παιδέψει λιγο.

 • Μαρία

  Ο Θάνατος στο Supernatural εμφανίζεται ως ένα πανίσχυρο ον, το οποίο είναι ταυτόχρονα ουδέτερο. Η ύπαρξή του δεν ορίζεται από το Καλό ή το Κακό. Το μόνο που θέλει είναι η διατήρηση της φυσικής τάξης. Παρόλο που θεωρεί πως είναι υπεράνω όλων, δεν επιθυμεί να κυριεύσει τον κόσμο και, μέχρι τώρα, όσες φορές έχει βοηθήσει τους Γουιντσέστερ, δεν τους έχει κοροϊδέψει.

  Στις συνομιλίες του με τον Ντιν ήταν πάντα ειλικρινής και ευθύς. Μέχρι στιγμής, έχει παρουσιαστεί τρεις φορές (στο υποσυνείδητο του Σαμ δεν ήταν ο ίδιος), στις οποίες ο κόσμος βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Στο 5.21 αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Ντιν να υποστηρίξει το σχέδιο του Σαμ. Στο 6.11 τον προειδοποίησε για τις ψυχές και στο 7.01 δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να τις βάλουν ξανά μέσα στο Καθαρτήριο.

  Όσον αφορά στο αντάλλαγμα που ζήτησε από τον Ντιν στο 6.11, όπως του είπε και ο ίδιος, ήταν περισσότερο ένα μάθημα που ήθελε να του διδάξει για τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Αν και πιστεύω πως απέτυχε παταγωδώς γιατί, ακόμη και τώρα, ο Σαμ και ο Ντιν τη διαταράσσουν συνεχώς, παρόλο που προσπαθούν πάντα να κάνουν καλό.

  Έχετε δίκιο στο ότι ο Θάνατος θα μπορούσε να αφαιρέσει το σημάδι, αλλά αν ο κόσμος δεν απειλείται άμεσα από αυτό και επηρεάζεται μόνο ένας άνθρωπος, τότε δεν νομίζω πως θα επενέβαινε για κάτι τέτοιο, αλλιώς θα το είχε κάνει μέχρι τώρα. Για τον Ντιν, κυρίως, και για τους υπόλοιπους ανθρώπους, που τον αγαπούν, αυτό που συμβαίνει εξαιτίας του σημαδιού είναι φοβερό. Όμως αυτό δεν είναι υπόθεση του Θανάτου. Για εκείνον, ο Ντιν είναι ένας ασήμαντος άνθρωπος ή όπως αλλιώς τον είχε χαρακτηρίσει στην πρώτη τους συνάντηση.

  Αν, τελικά, ενφανιστεί ο Θάνατος, νομίζω πως θα έχει άμεση σχέση με το βιβλίο των καταραμένων και όχι με το σημάδι. Έχουν τονίσει αρκετές φορές πως το να χρησιμοποιεί κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά επικίνδυνο, κάνοντας περισσότερο κακό παρά καλό.

Top