Supernatural Ιστορία: Δρεπάνι του Θανάτου {UPDATED}

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ιστορία

Death's Scythe Το δρεπάνι του Θανάτου

Αυτό το όπλο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κατοχή του Άλιστερ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ένας παλιός του φίλος του το δάνεισε. Το χρειαζόταν για να σκοτώσει δύο θεριστές, ώστε να σπάσει μια σφραγίδα για την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Η αντιπάθεια όμως του Θανάτου για τα σχέδια του Εωσφόρου, δείχνουν ότι δεν έδωσε ο ίδιος το δρεπάνι.

Σύμφωνα με τον Κράουλι, αυτό το δρεπάνι μπορεί να σκοτώσει θεριστές, δαίμονες και αγγέλους. Επίσης είπε στον Ντιν και τον Σαμ ότι σύμφωνα με τις φήμες, μπορεί να σκοτώσει και τον ίδιο τον Θάνατο. Αυτό επιβεβαιώθηκε όταν ο Ντιν σκότωσε τον Θάνατο για να προστατεύσει τον Σαμ. Το δρεπάνι γίνεται σκόνη όπως και ο αφέντης του.

10x23 Promo photos -  brother's keeper - season finale - death3

Η Billie έχει αποκαλύψει πως όταν μια ενσάρκωση του Θανάτου πεθαίνει τότε ο επόμενος νεκρός Θεριστής παίρνει τη θέση του μαζί με το Δρεπάνι του Θανάτου.

Στο επεισόδιο 15×12 Galaxy Brain, η Billie σκοτώνει με το δρεπάνι την θεριστή Merle, που παράκουσε τις διαταγές της και βοήθησε τον Τζακ να σώσει την Κάια από το Bad Place χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις του.

Χαρακτηριστικά

Ο Θάνατος μπορεί να «καλέσει» το Δρεπάνι ακόμη κι όταν είναι μακριά του και να βρεθεί στα χέρια του έχοντας τη μορφή που έχουμε γνωρίσει ή με τη μορφή από ένα απλό δρεπάνι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κράουλι, το Δρεπάνι είναι ένα ισχυρό όπλο, που μπορεί να σκοτώσει αγγέλους, δαίμονες, Θεριστές αλλά και τον ίδιο τον Θάνατο.

Το επεισόδιο, που εμφανίζεται για πρώτη φορά το Δρεπάνι του Θανάτου είναι το 4×05 Death Takes A Holiday, όπου ο δαίμονας Άλαστερ επιχειρεί με αυτό να σκοτώσει την Θεριστή Τέσα, ενώ τελευταία φορά αναφέρθηκε από τον Chuck στο τελευταίο επεισόδιο του 14ου κύκλου, 14×20 Moriah.

Trivia

Αν και προφανώς δεν είναι το δρεπάνι του Θανάτου, υπάρχει ένα παρόμοιο όπλο στο τραπέζι, στο υπόγειο της καλύβας του Ρούφους, όταν ο Ντιν πηγαίνει εκεί τον Κέβιν Τραν, στο 7×21 Reading Is Fundamental.

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

15 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Charlie
Charlie
4 May 2015 15:06

ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ? Αν ο ίδιος ο θάνατος έχει την ίδια ηλικία με τον θεό ή μπορεί και μεγαλύτερος δεν θα ξέρει πως αφαιρείται το σημάδι??

Sawyer Orestis
4 May 2015 18:19
Reply to  Charlie

Πολύ πιθανό. Ίσως να είναι αυτός που θα το αφαιρέσει αλλά με κάποιο αντάλλαγμα

Charlie
Charlie
4 May 2015 20:29
Reply to  Sawyer Orestis

με έβαλες σε σκέψεις τώρα… :)Εσύ τι λες??

Sawyer Orestis
4 May 2015 21:07
Reply to  Charlie

Πιστεύω ο Σαμ θα κάνει κάποια επίκληση στον Θάνατο ώστε να ζητήσει κάποια ανταλλαγή..

Amalia
Amalia
4 May 2015 23:31
Reply to  Sawyer Orestis

Τι θα μπορούσε να έχει ο Σαμ που να ενδιαφέρει το Θάνατο; Ωωωω, την ψυχή του, ίσως;

Sawyer Orestis
5 May 2015 11:36
Reply to  Amalia

Τι να την κάνει την ψυχή του;

Amalia
Amalia
6 May 2015 12:59
Reply to  Sawyer Orestis

Ειναι ό,τι πολυτιμότερο έχει. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να την θέλει ο Θάνατος. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ οτιδήποτε που θα ήθελε ο Θάνατος…

Sawyer Orestis
7 May 2015 00:32
Reply to  Amalia

Πάντως τι ώρα που δεν ξέρουμε τίποτα για το φινάλε. Πέρυσι τα είχαμε μάθει όλα 😛

Amalia
Amalia
7 May 2015 00:38
Reply to  Sawyer Orestis

Έμαθαν το μάθημα τους φέτος και δεν λένε πολλά. Έτσι πρέπει να είναι! Να λένε μικρά teasers που μπριζώνουν, όχι να αποκαλύπτουν όλο το φινάλε!

Charlie
Charlie
5 May 2015 15:30
Reply to  Sawyer Orestis

αυτό εννοώ τι ανταλλαγή πιστεύεις ότι θα κάνει??

Sawyer Orestis
7 May 2015 00:32
Reply to  Charlie

Ιδέα δεν έχω είναι η αλήθεια

angR
angR
11 June 2015 02:47
Reply to  Charlie

Good guessing! Πολύ κοντά έπεσες.

TV Guru_39
TV Guru_39
5 May 2015 03:42

Ωρεστη,Αμαλια θυμαστε που στο 6χ10 ο θάνατος ζητησε απο τον Ντην σαν ανταλαγμα για να επαναφερει τη ψυχη του Σαμ να παρει το δακτυλιδι του ο Ντην και να ειναι ο νεος θανατος, μηπως να ζητησει το ιδιο απο τους σαμ-ντην ή κατι χειροτερο σαν ανταλαγμα;

Sofia
Sofia
5 May 2015 04:25
Reply to  TV Guru_39

Αυτό ήταν μια καλή δοκιμασία αλλά δεν ήταν κάτι τόσο φοβερό. Δεν άφησε κατι πισω του. Νομίζω αν ζητησει κάτι για αντάλαγμα θα είναι κατι πιο βαρύ η σοβαρό που θα μας παιδέψει λιγο.

Μαρία
Μαρία
5 May 2015 14:14

Ο Θάνατος στο Supernatural εμφανίζεται ως ένα πανίσχυρο ον, το οποίο είναι ταυτόχρονα ουδέτερο. Η ύπαρξή του δεν ορίζεται από το Καλό ή το Κακό. Το μόνο που θέλει είναι η διατήρηση της φυσικής τάξης. Παρόλο που θεωρεί πως είναι υπεράνω όλων, δεν επιθυμεί να κυριεύσει τον κόσμο και, μέχρι τώρα, όσες φορές έχει βοηθήσει τους Γουιντσέστερ, δεν τους έχει κοροϊδέψει.

Στις συνομιλίες του με τον Ντιν ήταν πάντα ειλικρινής και ευθύς. Μέχρι στιγμής, έχει παρουσιαστεί τρεις φορές (στο υποσυνείδητο του Σαμ δεν ήταν ο ίδιος), στις οποίες ο κόσμος βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Στο 5.21 αναγκάστηκε να ζητήσει από τον Ντιν να υποστηρίξει το σχέδιο του Σαμ. Στο 6.11 τον προειδοποίησε για τις ψυχές και στο 7.01 δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να τις βάλουν ξανά μέσα στο Καθαρτήριο.

Όσον αφορά στο αντάλλαγμα που ζήτησε από τον Ντιν στο 6.11, όπως του είπε και ο ίδιος, ήταν περισσότερο ένα μάθημα που ήθελε να του διδάξει για τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Αν και πιστεύω πως απέτυχε παταγωδώς γιατί, ακόμη και τώρα, ο Σαμ και ο Ντιν τη διαταράσσουν συνεχώς, παρόλο που προσπαθούν πάντα να κάνουν καλό.

Έχετε δίκιο στο ότι ο Θάνατος θα μπορούσε να αφαιρέσει το σημάδι, αλλά αν ο κόσμος δεν απειλείται άμεσα από αυτό και επηρεάζεται μόνο ένας άνθρωπος, τότε δεν νομίζω πως θα επενέβαινε για κάτι τέτοιο, αλλιώς θα το είχε κάνει μέχρι τώρα. Για τον Ντιν, κυρίως, και για τους υπόλοιπους ανθρώπους, που τον αγαπούν, αυτό που συμβαίνει εξαιτίας του σημαδιού είναι φοβερό. Όμως αυτό δεν είναι υπόθεση του Θανάτου. Για εκείνον, ο Ντιν είναι ένας ασήμαντος άνθρωπος ή όπως αλλιώς τον είχε χαρακτηρίσει στην πρώτη τους συνάντηση.

Αν, τελικά, ενφανιστεί ο Θάνατος, νομίζω πως θα έχει άμεση σχέση με το βιβλίο των καταραμένων και όχι με το σημάδι. Έχουν τονίσει αρκετές φορές πως το να χρησιμοποιεί κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αρκετά επικίνδυνο, κάνοντας περισσότερο κακό παρά καλό.

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα