Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural πλάσματα: Νεκρόσυλοι (Ghouls)

Supernatural πλάσματα: Νεκρόσυλοι (Ghouls)

Ιστορία

Ghouls
Τα ghouls είναι πλάσματα που παραδοσιακά τρέφονται με νεκρούς, αν και μερικά τρέφονται με ζωντανούς ανθρώπους. Σκοτώνονται με αποκεφαλισμό ή με καταστροφή των κεφαλιών τους. Μπορούν να αλλάξουν εμφάνιση, παίρνοντας τη μορφή του τελευταίου ανθρώπου που έφαγαν. Τα ghouls δεν επηρεάζονται από ασήμι ή αγιασμό.

Χαρακτηριστικά

Δυνάμεις και δυνατότητες

  • Μπορούν πάρουν τη μορφή του προσώπου που τράφηκαν.

Αδυναμίες

  • Αποκεφαλισμός
  • Ακραία τραύματα στο κεφάλι

Ghouls σε λαϊκές παραδόσεις

Ένα ghoul είναι ένα απέθαντο υπερφυσικό ον που προέρχεται από την αραβική λαογραφία. Ένα ghoul ή αλλιώς ghūl (το οποίο στα αραβικά σημαίνει «δαίμονας»), είναι γνωστό ότι ζει σε νεκροταφεία. Σε λαϊκές παραδόσεις είναι γνωστά για το ότι κυνηγούν μικρά παιδιά, πίνουν αίμα, κλέβουν κέρματα και ότι καταναλώνουν τη σάρκα των νεκρών. Το ότι τρώνε τους νεκρούς τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν τη μορφή τους. Σε ορισμένες λαϊκές παραδόσεις, τα ghouls δεν είναι άλλα από τα ζόμπι, δηλαδή πτώματα που τα ελέγχουν μάγισσες ή δαίμονες. Όπως και τα ζόμπι, η τυπική μέθοδος για τον θάνατο ενός ghoul είναι να καταστραφεί ο εγκέφαλος τους.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
Top