12×18 The Memory Remains | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 18ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο The Memory Remains. Το σενάριο του επεισοδίου έγραψε ο John Bring σε σκηνοθεσία του Phil Sgriccia.

Ο Μολώχ που κάνει εμφάνιση στο επεισόδιο είναι η πρώτη παγανιστική θεότητα που βλέπουμε (στο περίπου δηλαδή), μετά την Καλλιόπη στο Fan Fiction της 10ης σεζόν. 

Συμπτωματικά ( ; ), ο ηθοποιός John DeSantis, που ενσαρκώνει τον Μολώχ, είχε παίξει το Σκιάχτρο στο Fan Fiction. Ο DeSantis, είναι παλιός γνώριμος του Supernatural, αφού έχει παίξει επίσης τον Freeman Daggett στο 3×13 Ghostfacers και το Golem στο 8×13 Everybody Hates Hitler.


Pete: And hell, I’m a Bishop. That’s what we do, right? Hunting people. Killing them. The family business.

Η ατάκα του Pete, που γέννησε ένα βλέμμα απέχθειας από τον Dean και πολλά χάχανα από εμάς, είναι το άκρως αντίθετο του θρυλικού motto των  Winchesters “saving people, hunting things, the family business“, που πρωτοακούσαμε από τον Dean στο 1×02 Wendigo  κι έχει φτάσει μέχρι και να εμπνεύσει τον ίδιο τον Jensen στην δική του επιχείρηση.


Mr. Ketch: Just as I thought. Can’t see a damn thing.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό David Haydn-Jones, το να κοιτάξει ο Ketch μέσα από το τηλεσκόπιο και να μην δει τίποτα ήταν ιδέα και inside joke (που μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε τι σημαίνει) του σκηνοθέτη Phil Sgriccia.


Σε αυτό το επεισόδιο αποκαλύφθηκε ότι το Colt έχει την δυνατότητα να σκοτώνει παγανιστές θεούς. (Άρα, δεν είναι οι θεοί το ένα από τα 5 πλάσματα που δεν σκοτώνει το Colt. Και η αναζήτηση συνεχίζεται…)

Ο Μολώχ είναι το δεύτερο ισχυρό υπερφυσικό πλάσμα που σκοτώνει ο Sam με το Colt φέτος, μετά τον Άλφα Βρυκόλακα στο 12×14.


Σε μια σκηνή που καθρεφτίζει το flashback του φινάλε της 5ης σεζόν, όπου είδαμε τους δυο μικρούς Winchesters να χαράζουν τα αρχικά τους στην Impala, βλέπουμε σε αυτό το επεισόδιο τα αδέρφια να χαράζουν πάλι τα αρχικά τους δίπλα-δίπλα στο τραπέζι του Καταφυγίου. Τώρα πια έχουν άλλο ένα σπίτι που μπορούν να ονομάζουν δικό τους…


Dean: So now we’re reporting to low rent Christian Bale? Seriously? I don’t like that guy. He creeps me out. And he rides the oldest, worst, most unreliable bike.

Ο Dean εκφράζει την αποδοκιμασία του για τον Ketch και για την μηχανή του, μια μαύρη Norton Commando, που έχουμε δει σε προηγούμενα επεισόδια. Οι μηχανές αυτές πρωτοκατασκευάστηκαν το 1967 (την ίδια χρονιά με την Impala δηλαδή) και, παρά την μεγάλη δημοτικότητά τους, όντως δεν θεωρούνται πολύ αξιόπιστες, λόγω του σχεδιασμού τους. [πηγή]

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Dean είδε για πρώτη φορά την μηχανή (στο 12×03 The Foundry, περνώντας μπροστά της έξω από ένα βενζινάδικο, πριν μάθει ότι είναι του Ketch) είχε εκφράσει τον θαυμασμό του.


Για το επεισόδιο, η παραγωγή, παράλληλα με το promo trailer που πρόβαλλε το κανάλι, δημοσίευσε ένα ‘χιτσκοκικό’ teaser trailer με τίτλο “Bill’s House”. Μετά την προβολή του επεισοδίου μας έδωσαν κι ένα ξεκαρδιστικό blooper από τα γυρίσματα με τίτλο “Hunting With Your Mother”! Διαλέξτε και πάρτε!


Δείτε επίσης:

  • 12×18 – Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα (προσεχώς)

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
17 April 2017 16:18

Kill Bill!!!

comment image
comment image

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα