Supernatural αφιέρωμα: Οι 5 καλύτερες σεναριακές ιδέες της σειράς

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

The Winchester Family Business - The Castiel Love Fest on Twitter -  Impromptu Fun For All

Πριν πάμε να δούμε το top-5, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω τι εννοώ λέγοντας “σεναριακές ιδέες”, για να ξέρουμε για τι μιλάμε. Θα μιλήσω για storylines, που μπορεί να καλύπτουν αρκετά επεισόδια, ίσως ολόκληρες σεζόν, ή ενίοτε και όλη την σειρά, κι όχι για τις ιστορίες που ολοκληρώνονται κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου. (Για αυτό, μην περιμένετε μεμονωμένα επεισόδια στη λίστα)

Επίσης, να ξέρετε από τώρα ότι δεν θα βρείτε στη λίστα κανένα από τα storylines της 9ης σεζόν – όχι επειδή δεν τα θεωρώ δυνατά, αλλά επειδή είναι ανολοκλήρωτα.

Τέλος, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλα όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι προϊόν καθαρά προσωπικού μου γούστου. Αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να συντάξω αυτή τη λίστα και παραδέχομαι ότι ίσως έχω αδικήσει κάποια storylines που ίσως άξιζαν να είναι στην 5άδα περισσότερο από κάποια άλλα. Κακά τα ψέματα, σε τέτοια θέματα μπορείς να είσαι αντικειμενικός μέχρι ένα σημείο. Στη λίστα έχω συμπεριλάβει τις σεναριακές ιδέες που θεωρώ ότι αναπτύχτηκαν ωραία στη σειρά, έφτασαν κάπου, και δεν έκαναν κοιλιά.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από την πέμπτη καλύτερη σεναριακή ιδέα…

The Winchester Family Business - The Castiel Love Fest on Twitter -  Impromptu Fun For All

#5 Η προδοσία του Castiel (season 6)

Πιστεύω αυτή εδώ η επιλογή θα ξεσηκώσει τα περισσότερα αρνητικά σχόλια, κυρίως επειδή η 6η σεζόν θεωρείται από πολλούς ως μια από τις πιο αδύναμες. Εγώ ποτέ δεν συμφώνησα με αυτό. Θεωρώ την 6η μια αξιοπρεπέστατη σεζόν που απλά είχε την ατυχία να έπεται της πιο δυνατής σεζόν της σειράς, και να πρέπει να κάνει restart. Παραδέχομαι ότι η σεζόν είχε θεματάκι στην ταχύτητά της (κι είχε και κανά 2 απαράδεκτα storylines) αλλά είχε -για μένα τουλάχιστον- ένα εκπληκτικό  twist εκεί λίγο πριν το τέλος που όποιος πει ότι το περίμενε λέει ψέματα. Όταν αποκαλύπτεται στο Mommy Dearest ότι ο Castiel έχει συμμαχήσει με τον Crowley σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσει τον Παράδεισο από τον Ραφαήλ, και αρχίζεις σιγά-σιγά να συνειδητοποιείς ότι ουσιαστικά ο καλούλης μας ο Κας είναι o Big Bad της σεζόν κι όχι η Εύα, είναι ένα συναίσθημα που δεν το ξεπερνάς εύκολα.

Αυτό το storyline  θα μπορούσε να είναι είναι στην 5άδα μου και μόνο για έναν λόγο: το σπαρακτικό μονόλογο του Castiel στο αριστουργηματικό The Man Who Would be King, έκκληση ενός μπερδεμένου παιδιού σε έναν αδιάφορο (;) Πατέρα που τους έχει παρατήσει όλους στην τύχη τους :

«So, that’s everything. I believe is it what you would call a… tragedy from the human perspective. But maybe the human perspective is, limited, I don’t know. That’s why, I’m asking you father; one last time. Am I doing the right thing? Am I on the right path? You have to tell me; you have to give me… a sign. Give me. A sign. Because if you don’t I’m going to cho- I’m going to do whatever I… whatever I must.»

Ξέρω τι θα μου πείτε: δεν είναι πρωτότυπο (όσοι έχουν δει Buffy θα εντοπίσουν ομοιότητες αμέσως), αλλά αυτό δεν το έκανε λιγότερο σοκαριστικό. Γιατί ήταν η αποκορύφωση του προσωπικού ταξιδιού ενός αγγέλου που επαναστάτησε για τα πιστεύω του, διχάστηκε ανάμεσα σε γη και ουρανό, αλλά πάλεψε για τον τόπο του και τους ανθρώπους του, υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, και απέδειξε οτι ακόμα και οι άγγελοι κάνουν λάθη. Πολλά, και κάποια ασυγχώρητα… Τίποτα δεν είναι άσπρο-μαύρο στον κόσμο του Supernatural, όλοι τους έχουν οδηγηθεί σε ηθικά γκρίζα μονοπάτια νομίζοντας οτι πράττουν το σωστό, κι όλοι τους τώρα ζητάνε την εξιλέωση

***

men of letters#4 Οι Άνδρες των Γραμμάτων (season 8- )

Μετά από μια 6η σεζόν που πάσχιζε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα της σειράς και μια 7η σεζόν που είχε τα κακά της τα χάλια (κακιούλες), όλα φαινόταν χαμένα για την σειρά. Ακόμα και οι πιο πιστοί φανς είχαμε αρχίσει να μιλάμε για την αρχή του τέλους. Όμως ο νέος show-runner της σειράς Jeremy Carver και η σεναριακή του ομάδα είχαν άλλα σχέδια και κάπου εκεί στη μέση της 8ης ανέστησαν κυριολεκτικά τη σειρά δίνοντας μετά από 8 χρόνια ένα σπίτι στους Winchesters κι ανοίγοντας ταυτόχρονα μια τεράστια καινούργια πόρτα στη μυθολογία της σειράς. Ο παππούς Winchester ταξιδεύει στο μέλλον, φέρνοντας μαζί του το ξεχασμένο παρελθόν μιας μυστικής οργάνωσης παρατηρητών του Υπερφυσικού, της οποίας οι Winchesters φαίνεται να είναι οι μοναδικοί εν ζωή συνεχιστές. Έτσι, τα αδέρφια ‘κληρονομούν’ ένα απόρθητο καταφύγιο, και αποκτούν πρόσβαση σε μια αστείρευτη πηγή γνώσης και πληροφόρησης. Οι δυνατότητες αυτού του storyline είναι πραγματικά άπειρες! (Τόσο άπειρες που θα μπορούσαν να κάνουν spin-off σειρά ένα πράγμα! Ωπ! Ιδέα; Το ακούσατε αυτό σεναριογράφοι; )

***

creenshot-The-Monster-At-The-End-Of-This-Book#3 Τα βιβλία Supernatural (season 4- )

Οι σεναριογράφοι του Supernatural ήταν πάντα μανούλες στην αυτοαναφορά και στα inside jokes. Στην αρχή, ήταν μικρές χαριτωμένες ατάκες που έκλειναν το μάτι στον θεατή, αλλά με το επεισόδιο The Monster At The End of this Book πήγαν το metafiction ένα βήμα πιο πέρα. (Aκόμα δεν ξέρετε τι είναι το metafiction μετά από τόσα χρόνια που βλέπετε τη σειρα; Αχ, αχ… Δεν πειράζει, για αυτό είμαι εγώ εδώ για να σας εκπαιδεύω! Διαβάστε εδώ για να γίνετε σοφότεροι! 🙂 )

Έτσι, βλέπουμε στη σειρά τα cult βιβλία Supernatural, conventions, πωρωμένους φανς, cosplayers, διαδικτυακές συζητήσεις που καθρεφτίζουν την πραγματικότητα, και τους αδερφούς να μας μεταφέρουν έμμεσα τα σχόλια των συντελεστών της σειράς για όλα τα παλαβά που βλέπουν στο fandom. Ο ‘Τέταρτος Τοίχος’ έχει πια σπάσει (Πάλι απορία; Σοβαρά, διαβάστε το αφιέρωμα για το metafiction), κι οι παραγωγοί το εκμεταλλεύονται στο έπακρο δίνοντάς μας πανέξυπνα meta-επεισόδια όπως το The French Mistake και το Changing Channels, που είναι γεμάτα αυτοσαρκαστικά αστεία και αναφορές στην ποπ-κουλτούρα.

Όμως, αυτό το storyline μας έχει αποδείξει με τον πιο επίπονο τρόπο ότι δεν είναι μόνο χαμόγελα (όσοι ακόμα κλαίνε για την Sarah Blake, κι όλους τους νεκρούς αθώους του 8.22, ας σηκώσουν το χέρι τους). Η ύπαρξη των βιβλίων με καταγεγραμμένες τις ζωές των Winchesters (σαν ένας -όχι και τόσο διακριτικός- παραλληλισμός με την Αγία Γραφή) ήταν ο λόγος που ο Crowley παραλίγο να πάρει το πάνω χέρι στην 8η σεζόν (πριν τον μπουζουριάσουν) – κι ο λόγος που ακόμα δεν μπορώ να τον συμπαθήσω… (son on a witch!!)

***

Sam_crossroads_demon#2 Οι δαιμονικές συμφωνίες (season 2- )

Το συγκεκριμένο subplot το οποίο μας εισήγαγε το 2×01 είναι το αυτό που έχει ‘επιζήσει’ τις περισσότερες σεζόν, και χρησιμοποιείται σπάνια και μόνο εκεί που πρέπει (εχμ, όπως καταλαβαίνετε, έχω ήδη διαγράψει από τη μνήμη μου το αβυσσαλέα άθλιο Season 7: Time For A Wedding) – είναι η αλά Supernatural εκδοχή του ‘από μηχανής θεού’. Εγώ το θεωρώ την κύρια κινητήρια δύναμη της αφήγησης της σειράς! Η εμμονοληπτική συνήθεια των Winchesters να σώζουν ο ένας για τον άλλο μέσω συμφωνιών με δαίμονες έχει επιτρέψει σε πολλά άλλα storylines να προχωρήσουν μπροστά. Το ξεκίνησε ο John, που έδωσε τη ζωή του για να σώσει τον Dean, ο οποίος με τη σειρά του θυσιάστηκε για να σώσει τον αδερφό του, βάζοντας έτσι το πρώτο λιθαράκι για την Αποκάλυψη. (Από μια απόφαση ενός Winchester είχαμε εξελίξεις για 5 σεζόν!) Επίσης, αυτό το plotline μας έχει εισάγει τον πιο γαμάτο villain της σειράς. Χρειάζεται να πω όνομα; Τον Crowley τον γνωρίσαμε ως Βασιλιά των Σταυροδρομιών στην 5η σεζόν (το νοιώθεις σαν να’ναι πολύ περισσότερος καιρός ε;) κι όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει με την παμπονηριά του αλλά και να γίνει Βασιλιάς της Κόλασης – κι αναπόσπαστο μέλος του καστ!

***

Lucifer-Rising

#1 Οι 66 Σφραγίδες (season 4)

Η σεναριακή ιδέα των 66 Σφραγίδων που πρέπει να σπάσουν για να βγει ο Εωσφόρος από το Κλουβί, εκτός από πρακτική σημασία (το να βγει μια ολόκληρη σεζόν με αυτή την υπόθεση), είχε και αφηγηματική σημασία αφού μας έδειξε τον ρόλο των αδερφών Winchester στην Αποκάλυψη και μας έκανε να εκτιμήσουμε την σατανική ιδιοφυία του Azazel (εχμ… του Kripke δηλαδή) που κατάφερε να στήσει άψογα ένα τόσο περίπλοκο σχέδιο, συνδέοντας ουσιαστικά αυτό το storyline με ΟΛΑ όσα είχαν προηγηθεί στις προηγούμενες 3 σεζόν και με όσα θα ακολουθήσουν στην 4η και την 5η. Από τη μία πλευρά έχουμε τον Dean, τον Ενάρετο Άνδρα που θυσιάζεται για να σώσει τη ζωή του αδερφού του, αλλά λιγοψυχεί στην Κόλαση και σπάει την 1η σφραγίδα, ανοίγοντας -εν αγνοία του- το δρόμο για την Αποκάλυψη. Κι από την άλλη έχουμε τον Sam, κυριευμένο από την εμμονή να αποδείξει ότι δεν είναι ‘τέρας’, να κάνει όλες τις λάθος επιλογές για τους σωστούς λόγους. Μετά από την πανούργα χειραγώγηση της Ruby, πίνει δαιμονικό αίμα (καλά, τέρμα ηλίθιος ο Sammy, τι να λέμε τώρα) και γίνεται ένα πανίσχυρο όπλο κατά των δαιμόνων, αλλά ουσιαστικά είναι υποχείριο της Κόλασης αφού η δύναμή του είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει η 66η σφραγίδα που θα απελευθερώσει τον Εωσφόρο. Έτσι, οι 2 Winchesters είναι ουσιαστικά οι υπαίτιοι για το ξεκίνημα της Αποκάλυψης, κι όπως αποδεικνύεται στην πορεία, οι 2 κύριοι πρωταγωνιστές της, αφού προορίζονται ως δοχεία των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Εωσφόρου στην Τελική Αναμέτρηση… (Εντάξει, το παραδέχομαι, έκλεψα λιγάκι στην πρώτη θέση, συμπεριλαμβάνοντας 3 παρακλάδια του ίδιου storyline, αλλά και τι να έκανα; Οι 5 πρώτες σεζόν είναι τόσο σφιχτοδεμένες που δεν ξέρεις που τελειώνει το ένα storyline και που αρχίζει το άλλο.)

***

Τιμητική μνεία:

best_s9_moments_mark_of_cainΌταν ξανακάνω αυτή τη λίστα στο τέλος της σειράς (μακάρι να είναι μακριά αυτή η μέρα ακόμα), είμαι σίγουρη ότι το Σημάδι του Κάιν και όλο το storyline που οδήγησε το Dean να ξυπνήσει ως δαίμονας στο φινάλε της 9ης σεζόν θα κατέχει επάξια μια θέση στην 5άδα των καλύτερων σεναριακών ιδεών της σειράς. Ο μοναδικός λόγος που δεν το κατέταξα τώρα είναι γιατί ακόμη ουσιαστικά δεν έχουμε δει τίποτα. Η ιστορία αυτή τώρα ξεκίνησε και μπορεί να μας πάει οπουδήποτε. Η προοπτική πάντως του να είναι ο Dean δαίμονας στην επόμενη σεζόν είναι συνταρακτική (διαβάστε όσα είχα να πω για το συγκεκριμένο θέμα εδώ)!

ΥΓ Υπενθυμίζω ξανά οτι η λίστα είναι προσωπική και την έκανα για την πλάκα μου κι όχι για να επιβάλλω σε κανέναν τη γνώμη μου. Αν διαφωνείτε (ας ελπίσουμε μόνο με κάποια, κι όχι με όλα όσα γράφω) είστε ευπρόσδεκτοι να μοιραστείτε τα σχόλιά σας και να δώσετε τις δικές σας επιλογές. 🙂

25 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

25 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sawyer Orestis
8 years ago

1) RESPECT ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ…

Δύσκολες επιλογές. Πολύ δύσκολες επιλογές. Το να διαλέξεις 5 μυθολογικά από 8 σεζόν είναι πράγματι κάτι υπερβολικά δύσκολο.

Πάμε στα επιμέρους.
Θα συμφωνήσω με 1-2-4. Ειδικά με το 2 και το 4 ήταν σαν φώτιση από τους σεναριογράφους. Πραγματικά επικά. Και νομίζω για τους Ανθρώπους των Γραμμάτων θα δούμε πράγματα ακόμα.

Διαφωνώ αρχικά με το 3. Ναι βρίστε με αλλά διαφωνώ. Δεν μου άρεσε όταν το πρωτοείδα. Ήταν περίεργο όλο αυτό με τον Τσακ και τα βιβλία. Άσε που τα χάσαν την μπάλα πλέον. Ο Τσακ αποχώρησε στην 5η σεζόν, ενώ ο Κράουλη σκότωσε μια γυναίκα από την 7η σεζόν. Πως γκεν ατό, που λέει και ο Ογκουνσότο;

Επίσης διαφωνώ με το 5. Ναι μεν ωραία η ιστορία του Κας, αλλά δεν ξέρω. Περίεργη πολύ. Δεν τον είδαμε πολύ στο πρώτο μισό της σεζόν(μια σεζόν πολύ αδικημένη βέβαια). Και έπειτα τελείωσε κακήν κακώς νομίζω και απότομα ενώ μπορούσαν να του δώσουν κι άλλα επεισόδια στην 6η. Νομίζω πως υπάρχουν πολύ καλύτερα Stories στη σειρά..

Καλά για το Σημάδι του Κάιν συμφωνώ 1000%. Είναι προσωπικά το αγαπημένο μου στόρι έως τώρα αλλά δεν μιλάω και πολύ γιατί δεν έχουμε δει πολλά. Εύχομαι να παραμείνει σε αγωνία και να το πάνε όμορφα

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Αυτό με τα βιβλία ξέρω κι άλλους που δεν τους αρέσει. Είναι παράξενο, απο τα ωραία παράξενα όμως θεωρώ… Ο καθένας με τα γουστα του… Εμένα μ’αρέσει γενικά το metafiction, οπότε το λάτρεψα το συγκεκριμένο storyline! Kαι οσον αφορά το “πως γκεν ατο”, έχει ειπωθεί μέσα στη σειρά κάποια στιγμή (αν θυμάμαι καλά το είπε η Τσάρλι στο επεισόδιο με το Οζ), ότι ο Τσακ συνέχισε να γράφει κι άλλα βιβλία μετά, τα οποία κυκλοφόρησαν online.

Για το 5, τις περίμενα τις αντιδράσεις. Εγώ δεν πιστεύω οτι στην 6η θα μπορούσαν να του έχουν δώσει περισσότερα επεισόδια. Τέλειο ήταν το στοριλαιν εκεί. Στην 7η ίσως έπρεπε να το έχουν κάνει καλύτερα, εκεί φάνηκε λίγο εσπευσμένο, που εφυγε απο το 1ο επεισόδιο!

Για το Σημάδι του Κάιν έχω κι εγώ πολλές προσδοκίες, ελπίζω να μην απογοητευτούμε…

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Μα αυτό είναι το ερώτημά μου. Αφού εξαφανίστηκε πως συνέχισε να γράφει κι άλλα βιβλία;

Κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην 6η. Γενικά ο άψυχος Σαμ για μένα ήταν μέγα Fail από όποια πλευρά κι αν το πιάσεις. Δηλαδή δεν έβγαζε και πολύ νόημα αν το καλοσκεφτείς. Άσε που το συγκεκριμένο αν το σκεφτείς και πολύ καίγεται ο εγκέφαλος. Κάπου εκεί μετά μπαίνει ο Κας με κάτι επικά επεισόδια (6×20) και σίγουρα φτιάχνει κάποιες κακές εντυπώσεις της σεζόν. Αλλά ως top δεν θα μπορούσα να το βάλω. Μ’άρεσε βέβαια το γεγονός ότι είδαμε τον Κας σε ένα σταυροδρόμι που δεν ήξερε ποιο είναι ο σωστό και ποιο όχι.

Έχω πωρωθεί απίστευτα με το Σημάδι. Αν με απογοητεύσουν θα κάψω το Βανκούβερ 😛

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Χαχαχαχα! Με τόση υγρασία που έχει εκεί πάνω δεν νομίζω οτι θα καταφέρεις και πολλά! 😛

Τα
είχε γράψει πριν εξαφανιστεί, υποθέτω; Εξάλλου το είχε πει κι ο ίδιος ο
Τσακ οτι συνέχιζε να γράφει, και αφότου σταμάτησαν να του εκδίδουν τα
βιβλία.

Ο Άψυχος Σαμ εμένα μου άρεσε! (καλά, μη βαράτε) Είδαμε
μια άλλη πτυχή του Σαμ, ακόμα πιο σκοτεινή απο το πρεζόνι-Σαμ. Και
ταυτόχρονα μας έδωσε και αρκετές αστείες στιγμές (ειδικά σε εκείνο το
επεισόδιο με τις νεράιδες). Και μας έκανε να εκτιμήσουμε και τον παλιό
καλό Σάμι με το κουταβίσιο βλέμμα! 😉 Έτσι κι αλλιώς δεν κράτησε πολύ το
στόρι αυτό για να ξεχειλώσει…

Εσύ ποια άλλα storylines θα έβαζες στο τοπ-5?

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Μα εξαφανίστηκε όταν τελείωσε την 5η. Το είδαμε εξ’ άλλου. Άρα πότε τα γραψε; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω σε αυτή την περίπτωση ότι όντως τελικά είναι ο Θεός και γράφει ακόμα…

Δεν ήταν άσχημος ο Σαμ τότε. Αλλά δεν έβγαζε νόημα σεναριακά το θέμα. Ναι γελάσαμε ναι αναρωτηθήκαμε αλλά οι τρύπες στο σενάριο ήταν απίστευτες. Το θέμα εκεί ήταν ότι η Sera ήθελε να κρατήσει πιο πολύ τον Σαμ άψυχο στην 6η και επειδή λέει την έβριζαν πολύ πήγε και άλλαξε το στόρι. Μέγα λάθος προφανώς κατά τη γνώμη μου…

Δύσκολα μου βάζεις. Σίγουρα θα έβαζα το στόρι της 3ης με τον Ντιν να προσπαθεί να ξεφύγει από τη συμφωνία του. Καθώς επίσης μ’άρεσε υπερβολικά πολύ το Καθαρτήριο αν και κράτησε πολύ λίγο και κρίμα

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Ο Τσακ έβλεπε στο μέλλον (Προφήτης γαρ) οπότε ότι έγραφε μπορεί να το
είχε δει μήνες ή χρόνια πριν. Οπότε λογικά τα έγραψε πριν πεθάνει (αν
όντως πέθανε).

Ευτυχώς που η Sera Gamble δεν κράτησε περισσότερο
τον Αψυχο Σαμ, γιατι οκέι, αστείος-αστείος αλλά θα κούραζε! Μέχρι εκεί
ήταν πολύ καλά. Γιατί λες οτι ο Άψυχος Σαμ δεν έβγαζε νόημα σεναριακά;
Χμ, νομίζω υποπτεύομαι. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μεγάλος σεναριακός κρατήρας ο Αψυχος Σαμ: χωρίς ψυχή δεν είχε συναισθήματα, και
χωρίς συναισθήματα τι τον έκοφτε και κυνηγούσε; Όταν είχα πρωτοδει την
6η σεζόν αυτό μου είχε κάτσει κι εμένα στραβά! Όντως δεν βγάζει νόημα αν
δεν του ρίξεις και μια δεύτερη ματιά. Πέρασε μια 1μιση σεζόν για να εκτιμήσω την σεναριακή ιδέα του Άψυχου Σαμ, όταν άκουσα τη Meg να λέει στο 7.21:
«Look, I’m simpler than you think. I’ve figured one thing out about this
world – just one, pretty much. You find a cause, and you serve it. Give
yourself over, and it orders your life. Lucifer and Yellow Eyes – their mission
was it for me[…]»
Αυτό ήταν λοιπόν το κυνήγι και για τον Άψυχο Σαμ: ένας αυτοσκοπός. Δεν νοιαζόταν να σώσει αθώους αλλά να σκοτώσει τέρατα. Προφανώς, αφού πολλές φορές τον είδαμε να θυσιάζει αθώους για να σκοτώσει κάποιο τέρας. Για μένα λοιπόν, ο Άψυχος Σαμ δεν είναι σεναριακή τρύπα, είναι ένα απο τα αγαπημένα μου storylines για να πω την αλήθεια, που παραλίγο να μπει στην 5αδα! (ωχ, να περιμένω κράξιμο; )

Τα storylines που προτείνεις, καλά δεν λέω, αλλά όχι αβανταδόρικα. Την προσπάθεια του Ντιν να ξεφύγει απο τη συμφωνία, δεν τη θυμάμαι καν! Δεν θυμάμαι να έκανε κάτι φοβερό!

Κι όσο για το Καθαρτήριο, εδώ μου πάτησες κουμπί! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη να δω Καθαρτήριο και ξενέρωσα τόσο πολύ στην 8η σεζόν που το είδαμε ελάχιστα! Κρίμα, θα μπορούσαν να μας έχουν πωρώσει πολύ με αυτό το storyline κι αυτοί καθησαν κι ασχολήθηκαν με την Amelia! πφ!

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Ναι αλλά όταν εξαφανίστηκε έγραψε το τέλος της 5ης το είδαμε στην οθόνη του…

Σωστό και αυτό που λες με τον άψυχο Σαμ. Αλλά είναι και το άλλο. Πως ένα σώμα ανθρώπου απλά περιφέρεται. Και ο Σαμ ουσιαστικά ήταν στην Κόλαση; Εγώ το χω στο μυαλό μου λες και υπήρχαν 2 Σαμ, ένας κάτω ένας εδώ. Προφανώς δεν ήταν έτσι, αλλά αν σκεφτείς πολύ το όλο στόρι καίγεται το μυαλό.
Ντροπή άκου 5αδα 😛

Εννοώ όλο το στόρι του Ντιν στην 3η σεζόν μέχρι και που πέθανε.
Αυτή η Amelia είναι από τις 5 χειρότερες σεναριακές ιδέες του Supernatural 😛

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Το οτι έγραφε τον επίλογο της 5ης δεν σημαίνει οτι δεν είχε γράψει κάποιες ιστόριες πιο πριν για το πιο μακρινό μέλλον… (Πω, πονοκεφαλιάζεις με όλα αυτά τα υπερφυσικά/προφητικά/συγγραφικά) Όλα αυτά είναι θεωρίες φυσικά.

Το όλο θέμα με το αλλού το σώμα αλλού η ψυχή του Σαμ είναι μεγάλος φιλοσοφικός προβληματισμός. Εγώ το βλέπω ως εξής: ένας άνθρωπος (μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα) αποτελείται απο 2 μέρη, τη λογική (εγκέφαλος) και το συναίσθημα (ψυχή). Αυτά τα 2 συνήθως συνυπάρχουν και σε φυσιολογικές συνθήκες δεν χωρίζουν ποτέ, όμως επειδή εδώ μιλάμε για supernatural συνθήκες χωρίστηκαν, κι έτσι είχαμε έναν άνθρωπο με τη λογική του (μνήμη, αντίληψη, κλπ), αλλά χωρίς κανένα συναίσθημα – χωρίς ηθική, μόνο ένστικτο, σαν τα ζώα. Δεν ήταν 2 Σαμ, αλλά ένας κομμένος στα 2, ο μισός Σαμ ήταν στη Γη, κι ο άλλος μισός στην Κόλαση.
(Ναι, ρε, 5άδα, και δεν ντρέπομαι καθόλου! 😛 )

Για την Amelia χτυπάει η καμπάνα, μην ανησυχεις! Ετοιμάζω αρθράκι με τις χειρότερες σεναριακές ιδέες! 🙂

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Ίσως ναι τι να πω. Απλά δεν βγάζει και τόσο νόημα 😛

Έτσι ακριβώς το σκέφτομαι και εγώ. Απλά είναι περίεργο και καίγεται ο εγκέφαλος με τα πολλά πολλά 😛

Νομίζω θα είναι το πρώτο άρθρο που εμείς οι 2 θα συμφωνήσουμε 😀

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Ουφ! Ακόμα δεν πείστηκες για τη γαματοσύνη του Άψυχου Σαμ;; 😛

Θα συμφωνήσουμε; Καλά περίμενε, μην λες μεγάλα λόγια! 😛

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Δεν ήταν γαμάτος…! 😛

Με φοβίζεις!

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Χαχαχα Οχι μωρε, θα είμαι πολύ πιο αντικειμενική! Εκεί τα πράγματα είναι ανέλπιστα εύκολα! Σε ένα μόνο περιμένω αντιδράσεις…

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Ωχ…

Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

χεχεχε

Dinos
Dinos
8 years ago

Πολύ καλογραμμένο άρθρο και εύστοχο. Οι ιστορίες απο το 1,2,4 και 5 μας είχαν χαρίσει suspense στις εκάστοτε περιόδους που τα βλέπαμε. Βέβαια δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση με το 3. Εγω θα το έβαζα μάλιστα στα άσχημα storie lines. Ήταν λίγο fail απο πλευράς σεναριογράφων να μας παρουσιάσουν ξαφνικά μια γραμμένη έκδοση των ιστοριών των αδερφών που την μοιράζονταν πολυς κόσμος και ουσιαστικά πέραν οτι γνωρίσαμε τον Τσάκ(που η ιστορία του ακόμα είναι γεμάτη ερωτηματικά που δεν απαντήθηκαν ποτέ), η χρησιμότητα τους ήταν μηδενική! Άποψη μου πάντα…
Σε γενικές γραμμές τα υπόλοιπα ήταν σεναριακές καινοτομίες που έβγαλαν ”ζουμί” με πρώτο και καλύτερο το επεισόδιο που ο ίδιος ο Dean Winchester κάνει συμφωνία με άτομο που έχει ορκιστεί να κυνηγάει σε όλη του την ζωή (storyline 2 προφανώς). Όμοια και το πρώτο storyline είχε πολύ ενδιαφέρον. Εξάλλου έβγαλε μια ολόκληρη 4η season με ένα ανατρεπτικό τέλος. Ο Dean σπάει την πρώτη σφραγίδα και o Sammy την τελευταία (το έκαναν οικογενειακή υπόθεση 😉 ). To 4ο storyline επίσης το θεωρώ σημαντικό κυρίως για το λόγο του οτι ήταν στην 8η περίοδο που σε εκείνη την περιόδο άλλα serial έχουν ήδη κάνει κοιλιά, το SPN πάλι κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον 😉 . Ξαφνικά ανακαλύπτουμε οτι υπάρχουν και άλλης πάστας άνθρωποι που ασχολούνται με supernatural stuff και να τα γιατρεύουν αυτή την φορά. Και Ο Εκπληξη! Ο παππούς τους ήταν ένας απο αυτούς!(Υ.Γ. Αλησμόνητη ατάκα του Henry Winchester στο επεισόδιο που μαθαίνουμε για τους Men of letters… ”Hunters are apes!!!”)
Τέλος μια διόρθωση που θα έκανα για το 5ο storyline ειναι ο τίτλος του που εγω θα έβαζα κάτι άλλο και οχι την βαρεία λέξη ”προδοσία”. Οι συνθήκες εξάλλου δεν επέτρεπαν κάτι άλλο και εγω θεωρώ οτι διαχειρίστικε τέλεια την κατάσταση (κράξτε όσο θέλετε). Anyway άλλο ενα ανατρεπτικό σενάριο που είδαμε…Ά ρε Κάς….! 😛

Amalia
Reply to  Dinos
8 years ago

Δεκτές όλες οι απόψεις, εννοείται! 😀 H “χρησιμοτητα” των βιβλίων στην αρχή ήταν μόνο στο να βγάζουν γέλιο σε συγκεκριμένα επεισόδια. Στο 8.22 απέκτησαν αληθινή αφηγηματική χρησιμότητα τα βιβλία όταν μέσω αυτών ο Κράουλι εντόπισε και σκότωσε ανθρώπους που είχαν σώσει παλιά οι Winchesters, για να τους τυρανήσει ψυχολογικά.

Όσον αφορά τη “βαριά λέξη” προδοσία, όσο κι αν δεν μας αρέσει ο χαρακτηρισμός (ούτε εμένα μ’αρέσει), είναι αυτό που έγινε. Δεν διαφωνώ οτι ο Κας ήταν σε αδιέξοδο και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αλλά προδωσε τους Winchesters. Και αυτός ήταν ο λόγος που μου άρεσε το συγκεκριμένο storyline τόσο πολύ: μας έδειξε για άλλη μια φορά την πορεία ενός ήρωα σε δρόμους ηθικά αμφιλεγόμενους, προσπαθώντας να κάνει το σωστό. Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Dimitris St
Dimitris St
8 years ago

Καταπληκτικό και αρκετά αναλυτικό άρθρο…Συμφωνώ με όλα,ακόμα και με το 3 καθώς πιστεύω ήταν κάτι το καινούριο,το διαφορετικό.Έδωσε μια γεύση απο την άλλη πλευρά του νομίσματος για το Supernatural που δεν είναι άλλο από τους fans του που συγκροτούν μια μεγάλη οικογένεια.Βέβαια θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο,αλλά,όπως είπα,σαν ιδέα ήταν πολύ καλή..Με τα υπόλοιπα συμφωνώ 1000% και δεν χρειάζεται καν να πω κάτι….Για την ιστορία,που βρίσκεται σε εξέλιξη,με το σημάδι του Κάιν και τον δαίμονα Ντιν,εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να το συνεχίσουν με ωραίο τρόπο και πιστεύω,αν γίνει αυτό,μπορεί να καταταχθεί ακόμα και στο no1…

Amalia
Reply to  Dimitris St
8 years ago

Μου φαίνεται δύσκολο εμένα να βγάλω τις 66 Σφραγίδες απο το Νο1 μου! Η 4η σεζόν νομίζω πάντα θα είναι η αγαπημένη μου ιστορία! Αλλά το συγκεκριμένο στόρι με το δαίμονα Ντιν μ’έχει πριζώσει πολύ και πιστεύω/ελπίζω να είναι πολύ καλό!

Το στόρι με τα βιβλία δεν ξέρω πως θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν main-plot, ήταν πάντα μια δευτερεύουσα ιστορία-καρύκευμα, που -όσο κι αν τη βρήκα πανέξυπνη- δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας. Ήταν πιο πολύ για την χαριτωμένη πρωτοτυπία του θέματος, παρά για την αφηγηματική της αξία.

Dimitris St
Dimitris St
Reply to  Amalia
8 years ago

Συμφώνω με την άποψή σου για το story με τα βιβλία…Για το story με τον δαίμονα Ντιν,”only time will tell”…

HugoLost
8 years ago

Πολύ ωραίο άρθρο!!!

Στο Νο.1 θα έβαζα γενικά όλη την Αποκάλυψη σαν ιδέα, και το πριν και το μετά (είδαμε και τους καβαλάρηδες της Αποκάλυψης που μου άρεσε πολύ και πως ανέπτυξαν στη συνέχεια τον Death). Στα 2 και 4 συμφωνώ απόλυτα!

Στη δικιά μου λίστα αντί για τα 3 και 5, θα έβαζα 2 storyline της 6ης σεζόν. Το 1ο είναι με τον άψυχο Σαμ, για τον οποίο υπήρχε ένα μυστήριο του τι τρέχει, και ολοκληρώθηκε σε ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια, 6Χ11 με τον Ντιν να γίνεται Reaper. Το 2ο που θα πρόσθετα είναι μία ιδέα που στην αρχή την περίμενα πως και πως αλλά τελικά δε μου άρεσε και τόσο η εκτέλεση. Πρόκειται για την Mother of All. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να την κρατήσουν και ολόκληρη σεζόν με μία πιο σωστή παρουσίαση του χαρακτήρα της. Μάλιστα αφού δημιουργεί τέρατα θα μπορούσαν να φέρουν και πιο ενδιαφέροντα αυτοτελή επεισόδια (άνετα θα την έβαζα για βασικό κακό στην 7η αντί για τα χαζολεβιάθαν).

Amalia
Reply to  HugoLost
8 years ago

Α, σ’αρέσει κι εσενα ο Άψυχος Σαμ; Παρομοιώς! 😀 (Να τ’ακούει ο Ορέστης αυτά! χαχα) Σκεφτόμουν μήπως τον βάλω στην 5η θέση της λίστας να φανταστείς, αλλά νίκησε η αδυναμία μου ο Κας! 🙂

Οι Καβαλάρηδες ήταν κι αυτοί επιλαχόντες για την 5άδα αλλά δεν τα κατάφεραν! 😛 Όντως, ωραίο στορι και αυτό, και ο Death είναι ίσως ο πιο awesome χαρακτηρας της σειράς!

Η Εύα μου άρεσε πολύ σαν χαρακτήρας (αλλά δεν την αξιοποίησαν σχεδόν καθόλου, γιαυτο δεν θα μπορούσα να την βάλω στην 5αδα), κι έχεις δίκιο, θα έπρεπε να έχουν κρατήσει αυτή για Big Bad στην 7η! Θα μπορούσε να βγάλει καλά storylines!

Sawyer Orestis
Reply to  HugoLost
8 years ago

Εγώ συμφωνώ σε αυτό που λες με την Eve σε ότι αφορά ότι έπρεπε να μείνει κι άλλο. Χαζο ιδέα τελικά που την έφεραν για 2 επεισόδια μόνο. Αλλά όχι να μπει στα τοπ με τον άψυχο! Αρνούμαι κύριοι 😀

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
8 years ago

Με πολλή δυσκολία το δικό μου top5+1:

1) Lucifer (season 5)
2) Άγγελοι και Παράδεισος (season 4-)
3) 66 seals
4) Crossroads Demons (και τι συμβαίνει με τις ψυχές στην Κόλαση)
5) Men of Letters

+1 Τα special children του Azazel

ncis merlin like
ncis merlin like
6 years ago

To “The Man Who Would Be King” είναι, μακράν, ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια, μαζί με το “Goodbye, Stranger”. Ήταν τόσο σπαρακτικό αυτό το επεισόδιο… Αξέχαστο μου ‘χει μείνει. Πραγματικά καταπληκτική δουλειά και ένα μεγάλο μπράβο στον Misha Collins που κατάφερε να μας συγκλονίσει για πολλοστή φορά και να “σηκώσει στους ώμους του” ένα τόσο αξιομνημόνευτο επεισόδιο.

Λου
Λου
5 years ago

Χα,τι πλάκα που έχει να διαβάζεις σχόλια γραμμένα πριν από 3 χρόνια που δεν ξέρατε – ξέραμε- ότι ο Τσακ είναι ο Θεός.
Για το άρθρο,δεν έχω να σχολιάσω τίποτα,εκτός βέβαια το προφανές,ότι είναι καλογραμμένο και καλοδουλεμένο.
Είμαι ένα Supernatural sucker,μ’αρέσουν όλα τα storylines.
Ακόμα και τα πιο χαζά.
Θα έβλεπα με χαρά μια σεζόν τον Ντην να κάνει γαργάρες με στοματικό διάλυμα και τον Σαμ να τον κοιτάζει κατσούφικα.
Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο (ψέμματα,μπορώ).
Αλλά επειδή σχολιάζω με διαφορά 3 χρόνων και νιώθω σαν να γύρισα στο παρελθόν,φοβάμαι ότι δε πρέπει να πω στους πριν-3-χρόνια-εαυτούς σας το αγαπημένο μου stroyline,γιατί,ξέρετε,μπορεί να αλλάξει η ιστορία και οι συνέπειες να είναι τραγικές….

Είναι ο Demon Dean και όλη η φάση με το σημάδι του Καιν.
Το οποίο μια μέρα θα το κάνω ταττού.

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα