Fun facts & Trivia | 14×03 The Scar

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 3ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural.

The Scar

Σενάριο: Robert Berens

Σκηνοθεσία: Robert Singer 

Πρώτη προβολή: 25/10/2018ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται περίπου τον Οκτώβριο του 2018.

 Λαμβάνει χώρα σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες: στο Lebanon (Castiel & Jack) και στο Sioux Falls (Winchesters & Jody)

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τελευταία φορά που είδαμε την Jody Mills και την Kaia Nieves του Κακού Μέρους με το δόρυ της, ήταν στο επεισόδιο Wayward Sisters της 13ης σεζόν, το οποίο λειτουργούσε σαν πιλότος μιας πιθανής spin-off σειράς, που ποτέ δεν προχώρησε στο CW. Οι παραγωγοί αποκάλυψαν ότι η ιστορία που είχε μείνει στη μέση σε εκείνο το επεισόδιο, και με αυτήν θα ξεκινούσε η νέα σειρά, θα εξερευνηθεί στη 14η σεζόν του Supernatural τελικά. Εδώ έγινε η αρχή, αφού είδαμε τον Μιχαήλ να ενδιαφέρεται να πάρει με το μέρος του την Kaia, και να ανακαλύπτει ότι το όπλο της είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να τον τραυματίσει.

Επίσης, σε εκείνο το επεισόδιο είχε υπονοηθεί πως η Kaia και η Claire Novak είχαν αισθήματα η μια για την άλλη, κάτι που επιβεβαιώνει η Jody εδώ, αναφέροντας ότι η Kaia ήταν ο πρώτος έρωτας της Claire, κι ότι έχει πάρει πολύ βαριά το θάνατό της.

Τέλος, η εναλλακτική Kaia αποκαλύπτεται ως ονειροβάτης και αυτή, και μάλιστα αναφέρει ότι οι δυο σωσίες μοιράζονταν οράματα, η μία από τον κόσμο της άλλης. Η Kaia-2 αναφέρει τη φάση που ο Dean απείλησε την Kaia-1 με ένα πιστόλι στο The Bad Place.

H απουσία του Bobby και της Mary εξηγείται μέσα από τους διαλόγους και συνδέεται με τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου: έμειναν πίσω στο Duluth για να καθαρίσουν το χαμό που έγινε στο μπαρ και τα πτώματα που μαζεύτηκαν.

Η τελευταία φορά που είδαμε μάγισσα στη σειρά ήταν στο Exodus της 13ης σεζόν.

 Όταν μιλούν για τη σωσία της Kaia, ο Dean αναφέρει τον εναλλακτικό Castiel του Κόσμου της Αποκάλυψης, αποκαλώντας τον “Bad Cass”, τον οποίο είδαμε στο Exodus. Αναφέρει επίσης τον εναλλακτικό Bobby, τον οποίο αποκαλεί “new Bobby”.

 Ο Castiel λέει στους Winchesters ότι ο Nick έφυγε λέγοντας πως είχε να φροντίσει κάποια προσωπική υπόθεση κι ότι δεν έχει απαντήσει στα τηλεφωνήματά τους. Τελευταία φορά είδαμε τον Nick στο προηγούμενο επεισόδιο να εξοργίζεται και να σκοτώνει τον γείτονά του.

 Αυτό το επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Castiel και η Jody διαδρούν μεταξύ τους επί της οθόνης – αν και είναι μόνο τηλεφωνικά.

 Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς που αναφέρεται ότι ιστοί από κάποιο πτώμα ελέγχθηκαν με τις ουσίες που επηρεάζουν τέρατα για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους. Η Jody αναφέρει ότι τέσταρε τα 3 ακέφαλα πτώματα με ασήμι και αίμα νεκρού για να επιβεβαιώσει αν ήταν βαμπίρ.

 

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Δύο ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί παλιότερα σε άλλους ρόλους στη σειρά:

  • Η Catherine Lough Haggquist (Jules) είχε εμφανιστεί ως Detective Glass στο 8×08 Hunteri Heroici.
  • Ο Warren Abbot (Spencer) είχε παίξει έναν αστυνομικό στο 11×06 Our Little World.

 Ο Jack θεωρεί τον Castiel, τον Dean, και τον Sam, πατεράδες του, όπως αναφέρει ο ίδιος στην Lora όταν συζητούν.

 Ο Jack έχει αρχίσει -για άγνωστους λόγους- να βήχει και να φτύνει αίμα, κάτι που κρύβει από τους υπόλοιπους.

 Επιβεβαιώνεται στο επεισόδιο ότι η Rowena έχει ακόμα καλές σχέσεις με τους Winchesters — παρά το ότι υπάρχει προφητεία που τη θέλει να πεθαίνει από το χέρι του Sam (Funeralia). Μπορεί να μην την είδαμε στο επεισόδιο, αλλά ο Castiel αναφέρει πως εκείνη τον βοήθησε (τηλεφωνικώς) με την υπόθεση της ‘ωραίας κοιμωμένης’.

 Σχολιάζοντας τους φόνους που έγιναν στο Sioux Falls, o Sam αναφέρει πως ο τελευταίος κατά συρροή δολοφόνος της περιοχής ήταν ο Robert Leroy Anderson. Ο Sam έχει δείξει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον του για τους serial killers, στο 10×14 και στο 11×05.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Ο σεναριογράφος του επεισοδίου, Robert Berens, επιβεβαίωσε πως η κυνηγός από τον Κόσμο της Αποκάλυψης, η ‘Jules‘, έχει το όνομα της διαχειρίστριας του Supernatural Wiki, της Jules Wilkinson. Αυτός είναι ο δεύτερος χαρακτήρας της σειράς που παίρνει το όνομά του από τη Wilkinson. O πρώτος ήταν η ‘Julia Wilkinson‘ που δημιούργησε ο σεναριογράφος Adam Glass για το επεισόδιο Mother’s Little Helper της 9ης σεζόν.


BEHIND THE SCENES

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:The Scar BTS 02.jpg

File:The Scar BTS 05.jpg

File:The Scar BTS 04.jpg

File:The Scar BTS 10.jpg

πηγές: 1/2

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img