Supernatural Αφιέρωμα: Ο Σαμ και ο Ντην μέσα από τις ατάκες τους

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ποιος να θυμάται και τί να πρωτοθυμάται κανείς μέσα στα δεκαπέντε χρόνια που πέρασαν από την μέρα που ξεπήδησαν στην οθόνη ο Τζον Γουίντσεστερ και η οικογένειά του! Επικές μάχες, δυνατοί διάλογοι, βαθιά συναισθήματα αναμειγνύνται με ατάκες που οδηγούν σε αμήχανα χαμόγελα ή και απρόσμενα γέλια…Σίγουρα δεν βαρεθήκαμε να παρακολουθούμε διαλόγους ανάμεσα στον Σαμ και Ντην, που κάποιες φορές έμοιαζε με αγώνα για το ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα! Ξεχώρισα κάποιες από τους πρώτους κύκλους αλλά σίγουρα κι εσείς έχετε να προτείνετε και άλλες πολλές!

Ντην – ο μεγάλος αδερφός – κυνηγός – δεινός ατακαδόρος

Dean: You were wasted by Teenage Mutant Ninja Angel? (5×03 Free to be You and Me)

Μάλλον είναι οικογενειακή παράδοση οι Γουίντσεστερ να στολίζουν τους αρχαγγέλους με χαρακτηρισμούς, που ξεχειλίζουν από αγάπη. Χαρακτηρισμούς, που χρειάζονται παραπάνω από λίγα λεπτά για να γίνουν αντιληπτοί από τον Κάστιελ…Ιδιαίτερα ο Ντην, που δεν έτρεφε και την καλύτερη άποψη για τους αγγέλους…

Ντην vs Κάστιελ: 1 – 0

Dean: My name is Dean Winchester. I’m an Aquarius. I enjoy sunsets, long walks on the beach, and frisky women.  (2×07 The Usual Suspects)

Το πιο εύστοχο και σύντομο «βιογραφικό» του Ντην ή πέντε λέξεις που περιγράφουν τον Ντην. Δεν ξέρω, βέβαια, κατά πόσο αυτά τα στοιχεία ενδιέφεραν τόσο πολύ τον ντετέκτιβ Σέρινταν, που  είχε στοχοποιήσει τον Ντην ως δολοφόνο για να καλύψει τα δικά του εγκλήματα….

Ντην vs Σέρινταν:  1 – 0

Dean: Let me get dressed, Robo-Cop. (6×08 All dogs go to Heaven)

Ο Ντην προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση του άψυχου Σαμ, που δεν είναι παρά ένα ψυχρό θανάσιμο εργαλείο…Είναι από τις αναφορές που περιγράφουν με αστείο τρόπο μια θλιβερή πραγματικότητα. To the point όμως, όπως πάντα.

Ντην vs Σαμ: 1 – 0

Dean:Team Free Will. One ex-blood junkie, one dropout with six bucks to his name, and Mr. Comatose over there. It’s awesome.(5×13 Τhe song remains the same)

Τα μέλη της Team Free Will σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις τους αν και τώρα θα τους περιγράφαμε διαφορετικά…Δεν περνάει σίγουρα απαρατήρητος ο χαρακτηρισμός του Κάστιελ: Comatose; Αλήθεια τώρα; Εδώ που τα λέμε δεν έχει ακούσει και λίγα από τον Ντην…Με την καλή έννοια πάντοτε!

Ντην –  Σαμ: 1 – 0

Dean: We going to fight or make out, ’cause I’m getting some real mixed signals here. (9×02 Devil may care)

Η Άμπαντον δεν ξέρει αλλά θα μάθει σύντομα ότι ο Ντην και ο Σαμ δεν είναι εύκολα θύματα της διαβολικής γοητείας της…Ο Ντην δε χάνει την ευκαιρία να δώσει το στίγμα του για μια ακόμη φορά. Make war, not love!

Ντην vs Άμπαντον: 1 – 0

Σαμ – ο μικρός αδερφός – κυνηγός – έξυπνος στοχαστής

Sam: You’re bossy, and short.( 2×11 Playthings)

Ή αλλιώς μια απόδειξη ότι από τρελό κι από μικρό αλλά και από μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια. Η αγάπη ανάμεσα στα αδέρφια δεν κρυβόταν ήδη από τα πρώτα επεισόδια της σειράς…μόνο που τότε ήταν ακόμη «σχεδόν ενήλικες».

Ντην vs Σαμ: 0 – 1

Sam: It’s not food anymore, Dean, it’s Darwinism! (2×15 Tall Tales)

 Όταν ο OCD Σαμ, εκπρόσωπος της υγιεινής διατροφής επιτίθεται στον εκπρόσωπο των μπέργκερ και του junk food Ντην. Το μόνο που τους ενώνει; Μπύρες και ουίσκι, που έρρεαν άφθονα στο Καταφύγιο χρόνια αργότερα. Ωραίες στιγμές, γι αυτό και θα επαναληφθούν αρκετές φορές…

Ντην vs Σαμ: 0 – 1 ή 1 – 0 {το αποτέλεσμα είναι διφορούμενο)

Sam: Dude, you’re confusing reality with porn again. (4×10 Heaven and Hell)

Δε χάνει ευκαιρία ο Σαμ να χτυπήσει το αδύναμο σημείο του Ντην Μια αδυναμία έχει ο Ντην, που μπορεί καμιά φορά να του θολώνει τη σκέψη αλλά οκ…Άνθρωποι είμαστε και πάθη έχουμε. Τουλάχιστον ο Ντην δε φοβάται τους κλόουν!

Ντην vs Σαμ: 0 – 1

Sam: (to Gabriel) So which one are you? Grumpy, Sleepy, or Douchy? (5×08 Changing Channels)

Ο Γκάμπριελ συστήνεται στον Σαμ και Ντην, ενώ ο μικρότερος αδερφός του επιφυλάσσει μια όχι και τόσο θερμή υποδοχή. Πολύ φυσική αντίδραση από κάποιον που τα γρανάζια του μυαλού του δουλεύουν ασταμάτητα αμφισβητώντας τα πάντα και τους πάντες, ακόμη κι αν αυτοί είναι ουράνια πλάσματα!

Σαμ vs Γκάμπριελ: 1 – 0

Sam: Dean, did you service Oberon, King of the Fairies? (6×09 Clap your hands if you believe)

Μέσα σε ένα πήγαινε έλα ανάμεσα σε ανθρώπους και νεράιδες, ο Σαμ δεν χάνει χρόνο να…επιτεθεί στον Ντην με μια καθοριστική ερώτηση. Είναι μια από αυτές τις στιγμές, που δεν ξέρεις αν πρέπει να απαντήσεις ή να χειροδικήσεις…

Ντην vs Σαμ: 0 – 1

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This