Supernatural Fun Fact | Από τις ‘Wayward Daughters’ στις ‘Wayward Sisters’…

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Το 10ο επεισόδιο του 13ου κύκλου του Supernatural, με τίτλο Wayward Sisters, λειτούργησε ως πιλότος μιας πιθανής spin-off σειράς. Πολύ πριν αποκτήσει όνομα και πραγματική υπόσταση, όμως, το “Wayward Sisters” υπήρχε σαν ιδέα στο fandom του Supernatural, αντιπροσωπεύοντας την αλληλεγγύη των φανς που στηρίζουν ο ένας τον άλλο σαν οικογένεια κι ας μην έχουν συγγένεια, αλλά και την ανάγκη μιας κίνησης που προωθεί την θετική εκπροσώπηση των γυναικών στο Supernatural και στα media γενικά.

Η γέννηση της ιδέας…

Τα πρώτα ψήγματα της ιδέας γεννήθηκαν μετά το 9×19 Alex Annie Alexis Ann, όπου η Σερίφης Jody Mills πήρε υπό την προστασία της την Alex Jones, μια έφηβη που είχε μεγαλώσει αιχμάλωτη σε μια φωλιά βρικολάκων. Αργότερα, στο 10×20 Angel Heart, οι Winchesters στέλνουν στην Jody και την χαροκαμένη κόρη του Jimmy Novak, την Claire, η οποία έμεινε ορφανή εξαιτίας του Υπερφυσικού. Καθώς φεύγει για το σπίτι της Jody, η Claire λέει: “This is some sort of halfway house for wayward girls?”, και κάπως έτσι η ιδέα της σκληροτράχηλης σερίφη που διευθύνει ένα καταφύγιο για νεαρά κορίτσια, παρέα με τη φίλη της, τη Σερίφη Donna Hanscum, φύτρωσε στο συλλογικό μυαλό του fandom σαν spin-off με τίτλο “Wayward Daughters Academy“.

Αποτέλεσμα εικόνας για Wayward Daughters AcademyΤην Άνοιξη του 2015, δυο φανς, η Riley Keshner και η Betty Days δημιούργησαν λογαριασμούς στο Twitter και στο Tumblr για να προωθήσουν την ιδέα, κάνοντας petition για την πραγματοποίησή της. Το νέο άρχισε να κυκλοφορεί στο fandom, εξάπτοντας της φαντασία των υπολοίπων φανατικών, αλλά τράβηξε και την προσοχή των ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένης της Kim Rhodes (Jody Mills) και της Briana Buckmaster (Donna Hanscum).

Η Riley Krushner δήλωσε:

Ήξερα ότι είμαστε πολλοί, έτσι κάλεσα το fandom να αναλάβει δράση. Η Betty κι εγώ δημιουργήσαμε τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα κι ένα petition έτσι ώστε να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε τον ενθουσιασμό όλων σε έναν κεντρικό στόχο. Το ονομάσαμε ‘Wayward Daughters Academy’. Αυτό έγινε την 1η Μαΐου 2015, μια μέρα μετά την προβολή του Angel Heart. Την ίδια μέρα, και η Kim και η Briana μας έκαναν follow και συζητήσαμε μαζί τους, [τους είπαμε] ότι εκτιμούμε την υποστήριξή τους, αλλά δεν θα κάναμε κάτι χωρίς την έγκρισή τους. Ήταν και οι δυο σύμφωνες, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…” 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Wayward Daughters AcademyΟι φιλανθρωπικές καμπάνιες ‘Wayward’

Η ιδέα των ‘Wayward Daughters’ εξελίχθηκε γρήγορα από ένα απλό fanfiction σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έγινε το σύμβολο της προώθησης της θετικής γυναικείας εκπροσώπησης στο Supernatural και στα άλλα media, καθώς και της ιδέας των φανς που υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο. Το Δεκέμβρη του 2015, η Kim και η Briana ξεκίνησαν μια καμπάνια μέσω της Creation Stands, πουλώντας κοντομάνικα με στάμπα ‘Wayward Daughters’. Τα έσοδα της καμπάνιας πήγαν στη φιλανθρωπική οργάνωση Random Acts. Ως μέρος της καμπάνιας, οι φανς πόσταραν τι σήμαινε για αυτούς η συγκεκριμένη καμπάνια, με το tag #istandwityhwaywarddaughters.

Η φιλανθρωπική καμπάνια των δυο γυναικών επεκτάθηκε, υιοθετώντας το tagline #WaywardAF και άλλες παραλλαγές του, όπως #WaywardStrong, κι έχει οδηγήσει σε πολλές επιμέρους καμπάνιες με μπλουζάκια.

Το γράμμα που συνόδεψε την πρώτη φιλανθρωπική καμπάνια των κοριτσιών

Η πραγμάτωση του spin-off

Οι παραγωγοί του Supernatural φλέρταραν πολύ καιρό με την ιδέα του spin-off, αλλά μετά την παταγώδη αποτυχία του Bloodlines, έπρεπε να προσέξουν πολύ τα βήματά τους. Πάντως, με κάθε εμφάνιση της Jody στη σειρά από την 9η σεζόν και μετά, ερχόμασταν, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ένα βήμα πιο κοντά στο spin-off. Το 11×12 Don’t You Forget About Me έδειξε στο κοινό τι είδους ζωή έχουν χτίσει μαζί η Jody με τις δυο θετές τις κόρες, την Alex και την Claire, και αναζωπύρωσε τον ενθουσιασμό για μια σειρά που θα εστιάζει σε αυτούς τους χαρακτήρες. 

Το 12×16 Ladies Drink Free εστίασε μόνο στην Claire, που διάγει πια βίο κυνηγού και συνεργάζεται με τους Winchesters για να εντοπίσει κάποιους λυκανθρώπους. Στο preview εκείνου του επεισοδίου ο showrunner Andrew Dabb περιέγραψε την Claire ως “έναν χαρακτήρα αγαπημένο του κοινού, κάποια που πραγματικά συμπαθούμε”, ενώ ο έτερος showrunner, Robert Singer δήλωσε ότι το επεισόδιο “εισάγει πολύ διακριτικά μια ιδέα στην οποία θα επανέλθουμε του χρόνου”. Όλοι τότε νομίσαμε ότι εννοούσε την Ακαδημία Kendricks των Βρετανών Ανθρώπων των Γραμμάτων, αλλά στην πραγματικότητα μας αποκάλυψε έμμεσα τις βλέψεις των παραγωγών για το Wayward Sisters

Η εμφάνιση της Jody και της Alex στο αιματηρό φινάλε της 12ης σεζόν, από το οποίο βγήκαν απροσδόκητα αλώβητες, μας εδραίωσε την υποψία ότι οι σεναριογράφοι κάτι ψήνουν στα παρασκήνια. Και η υποψία έγινε βεβαιότητα στις 20 Ιουνίου 2017, όταν οι παραγωγοί ανακοίνωσαν ότι, επιτέλους, κατά τη διάρκεια της 13ης σεζόν του Supernatural θα βλέπαμε έναν ‘φυτευτό’ πιλότο για μια spin-off σειρά με τίτλο “Wayward Sisters”, με πρωταγωνίστριες την Σερίφη Jody Mills και μια ομάδα νεαρών γυναικών που έχουν όλες επηρεαστεί από κάποια υπερφυσική τραγωδία.

Ο Andrew Dabb, που ανέλαβε να χτίσει το spin-off, μαζί με τον Robert Berens, δήλωσε ότι το Wayward Sisters έχει τις ίδιες ευαισθησίες, τις ίδιες κινητήριες δυνάμεις και τον ίδιο θεματικό πυρήνα, που είναι η οικογένεια… Και όσον αφορά το ερώτημα του εάν είναι αυτή η κατάλληλη χρονική στιγμή να ξαναπροσπαθήσουν να διευρύνουν το σύμπαν του Supernatural , ο showrunner σημείωσε ότι αυτή η συγκεκριμένη ιδέα είναι κάτι το οποίο οι παραγωγοί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους από την 10η σεζόν, όταν επανεισήχθη η Claire Novak στη σειρά, ως ενήλικη πια. Και με την Jody να έχει ήδη πάρει υπό την προστασία της μια ταλαιπωρημένη έφηβη, σκέφτηκαν ότι εδώ υπήρχε μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να πάει χαμένη.

“Ήταν κάτι που σιγόβραζε για εμάς, και οι φανς πραγματικά προσκολλήθηκαν σε αυτό σε βαθμό που δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε, με έναν φανταστικό τρόπο.” Όμως, έπρεπε να περιμένουν για να έρθει η κατάλληλη ώρα και τα storylines της σειράς να ισορροπήσουν. “Την περασμένη σεζόν, εξαιτίας των Βρετανών Ανθρώπων των Γραμμάτων και της Μαμάς, δεν μας καθόταν καλά. Φέτος, το νοιώθουμε σωστό. Και ο τρόπος που πάει, όπως θα δείτε παρακολουθώντας της σειρά, εξελίσσεται πολύ φυσικά στο πρώτο μέρος της σεζόν… επειδή βλέπουμε αρκετά κάθε έναν από τους χαρακτήρες.”

Στην 13η σεζόν, λοιπόν, εισήγαγαν ομαλά τους νέους χαρακτήρες που θα πλαισιώσουν τους παλιούς στο spin-off. Στο 3ο επεισόδιο, γνωρίσαμε την Patience Turner, εγγονή της Missouri Moseley, που μοιράζεται τις ψυχικές ικανότητες της γιαγιάς της, αλλά δεν μπορεί να τις ελέγξει ακόμη. Το χειμερινό φινάλε της σεζόν μας γνώρισε και την Kaia Nieves, μια πανίσχυρη ονειροβάτη με μυστηριώδες παρελθόν, που μπορεί να ταξιδέψει σε παράλληλους κόσμους. Οι δυο τους έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να μαζευτούν οι Wayward Sisters και να συμμαχήσουν για να σώσουν τους Winchesters στη χειμερινή πρεμιέρα της σειράς

Η ακύρωση

Μετά από θετικότατες κριτικές, καλές τηλεθεάσεις, και τον Πρόεδρο του καναλιού να καθησυχάζει το fandom ότι έχουν το spin-off στο τσεπάκι, τον Μάιο του 2018, το CW ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει τελικά με το Wayward Sisters. Οι συντελεστές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, δηλώνοντας -δικαιολογημένα- ξαφνιασμένοι και απογοητευμένοι. Για πολλές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης, οι παραγωγοί, οι ηθοποιοί καθώς και ολόκληρο το fandom συνέχισαν να πολεμούν για τη σειρά μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ένα online petition έχει μαζέψει πάνω από 80.000 υπογραφές.

Διαβάστε εδώ μερικά tweets από τον αγώνα του fandom να αναστήσει τη σειρά.

Πολλοί, ίσως διαβλέποντας τη δυσκολία της αντιστροφής της κατάστασης, αλλά επιμένοντας στο ίδιο το μήνυμα των Waywards, δήλωσαν πως το Wayward Sisters, ήταν, είναι, και θα είναι πάντα κάτι περισσότερο από μια τηλεοπτική σειρά. Ήταν πάντα ένα σύμβολο της γυναικείας εκπροσώπησης και της ποικιλομορφίας στα media, καθώς και της γυναικείας αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης.

Το μήνυμα του Bob Berens προς στους φανς

Ο Πρόεδρος του CW, Mark Pedowitz, είχε δηλώσει αρχικά ότι του άρεσε ο πιλότος κι ότι το μέλλον της σειράς θα εξαρτιόταν από την υποστήριξη του fandom. Στα CW Upfronts για τη σεζόν 2018-2019, όμως, φάνηκε να αγνοεί την χειμαρρώδη υποστήριξη του fanodm και δήλωσε πως τελικά θεωρεί καλύτερη επιλογή το Legacies (spin-off των The Vampire Diaries και The Originals). Δήλωσε επίσης πως οι επικεφαλής του CW είναι όλοι “μεγάλοι φανς” των ηθοποιών στο Wayward Sisters κι ότι ελπίζει να συνεχίσουν ως… guests στο Supernatural. 

Οι παραγωγοί, πάντως, έχουν ήδη δηλώσει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν την ιστορία των Waywards μέσα στο Supernatural — ίσως στην 14η σεζόν.

πηγή

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This