Supernatural Ιστορία: Κυνηγοί (Hunters)

0
514
Best Supernatural Hunters!

Supernatural και κυνήγι υπερφυσικών τεράτων είναι συνώνυμες έννοιες. Η επικράτηση του κακού, που προέρχεται από τον κόσμο του υπερφυσικού, είναι πάντα ο στόχος όλων των κυνηγών, οι οποίοι παρέλασαν μπροστά στις οθόνες μας από το 2005 μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, στην οικογένεια των κυνηγών του υπερφυσικού δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο όσοι κουβαλούσαν όπλο και ήταν στην κατηγορία των…μάχιμων αλλά και όσοι ασχολούνταν με τον…εφοδιασμό όπλων συμβατικών αλλά και αποκρυφιστικών ή όλο και κάποιο ξόρκι ανέσυραν από τα αρχεία τους για να βοηθήσουν τους Winchester και όχι μόνο. Στους δύο τελευταίους κύκλους γνωρίσαμε και κυνηγούς από τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που μάχονταν ενάντια στον μετα-αποκαλυπτικό Αρχάγγελο Μιχαήλ. Εκτός από την γνωστή σε όλους μας παρέα των κυνηγών της οικογένειας των Winchester, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε όλους όσους βρέθηκαν στον δρόμο του Σαμ και του Ντην.

Σύμφωνα με τον Samuel Campbell, τον παππού του Σαμ και Ντην, οι Winchesters είχαν προγόνους που «έπαιρναν τα κεφάλια από βαμπίρ στο Mayflower», αναφορά που τοποθετεί την ύπαρξή τους από τον 17ο αιώνα. Από την άλλη, ο Mick Davies, που ανήκε στους Βρετανούς Άνδρες των Γραμμάτων, ανέφερε ότι οι μοναχοί, όπως ο Martin Luther ήταν από τους πρώτους κυνηγούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ύπαρξη των κυνηγών χρονολογείται ήδη από τον 15ο αιώνα. Ας θυμηθούμε κάποιους από αυτούς…

Ο παππούς του Σαμ και Ντην,

Πιο συγκεκριμένα, ο Jim Murphy ήταν ένας ιερέας, που λειτουργούσε και ως κυνηγός. Η εκκλησία του βρισκόταν στο Blue Earth, στην Μινεσότα. Υπήρξε φίλος του John Winchester τουλάχιστον από το 1989. Φρόντιζε τον Σαμ και Ντην,  όταν ο πατέρας τους έλειπε σε κυνήγι. Τελικά, σκοτώνεται από την δαίμονα Meg ως μέρος του σχεδίου της να αναγκάσει τον  John να της παραδώσει το Colt.(1×21 Salvation)

Το μπαρ της Ellen Harvelle

Μέσα στην καρδιά μας σίγουρα βρίσκεται μια γυναίκα κυνηγός, η Ellen Harvelle, ιδιοκτήτρια του μπαρ στην Νεμπράσκα, του Roadhouse Harvelle, όπου σύχναζαν οι κυνηγοί μέχρι την καταστροφή του από τους δαίμονες. Είναι η χήρα του Bill Harvelle, ο οποίος πέθανε σε ένα κυνήγι με τον John Winchester το 1995, και η μητέρα της Jo. Παλιά φίλη του John Winchester , αφού τον γνώριζε τουλάχιστον ήδη από το 1994, αλλά δεν είχε μιλήσει μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από το θάνατό του. Μαζί με την κόρη της Jo, θα θυσιαστούν για να προστατέψουν το σχέδιο του Σαμ και Ντην να σκοτώσουν τον Εωσφόρο. (2×02 Everybody Loves a Clown)

Η θυσία της Ellen και Jo Harvelle…

Η κόρη της Ellen, Jo Harvelle, γεννήθηκε το 1985 ενώ η μητέρα της συνήθιζε να την φωνάζει “Joanna Beth” κυρίως όταν επρόκειτο να την επιπλήξει. Κι αυτό μάλλον ήταν συνηθισμένο φαινόμενο αφού αρχικά η Ellen ήταν αντίθετη στην επιθυμία της κόρης της να γίνει και αυτή κυνηγός. Όταν πηγαίνουν να βοηθήσουν τον Σαμ και Ντην να εντοπίσουν και να σκοτώσουν τον Εωσφόρο με το Colt, τραυματίζεται θανάσιμα από τα διαολόσκυλα, που εξαπέλυσε η δαίμονας Meg εναντίον της και γνωρίζοντας πως δεν θα απέφευγε το θάνατο, προθυμοποιείται να γίνει το δόλωμα για τα διαολόσκυλα των δαιμόνων προστατεύοντας τους Winchester.  (5×10 Abandon All Hope)

Jo Harvelle…

O Isaac είναι ένας κυνηγός, που ζει και εργάζεται κοντά στο Lincoln, στην Νεμπράσκα, με τη σύζυγό του, Tamara. Ακολούθησαν τη ζωή των κυνηγών, όταν κάποια  σκοτεινή υπερφυσική οντότητα σκότωσε την κόρη τους. Μέσα στα οκτώ χρόνια, που κυνηγούσαν, γνώρισαν και τον Μπόμπυ. Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν  μαζί τους σαν όπλο, το Palo Santo («τίμιο ξύλο») και ένα σπίτι γεμάτο όπλα κατά του κακού άγνωστης ταυτότητας. Ο Isaac, θα σκοτωθεί τελικά από δαίμονες. (3×01 The Magnificent Seven)

Η Pamela στον προσωπικό της Παράδεισο…

Αξέχαστη θα μείνει και η εντυπωσιακή Pamela Barnes ήταν ένα ισχυρό μέντιουμ και παλιά πιστή  φίλη του Μπόμπυ. Όπως αξέχαστο θα μείνει και στον Σαμ και Ντην το τατουάζ της χαμηλά στην πλάτη της «Jesse Forever»… Ο Σαμ και ο Ντην ζήτησαν από την  Pamela να τους βοηθήσει να εντοπίσουν θεριστές. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματός τους, η Pamela μαχαιρώθηκε θανάσιμα από έναν δαίμονα. Η ψυχή της άφησε το σώμα της, έφτασε στον Ουρανό, όπου ξαναζεί και βιώνει τις πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις της.(4×01 Lazarus Rising)

Ο Martin απόλυτος ενάντια στο κακό…

Ο Martin Creaser ήταν ένας κυνηγός που έσωσε πολλές φορές τη ζωή του John Winchester, ενώ σταμάτησε το κυνήγι μετά από ένα περιστατικό στο Albuquerque, που ο Σαμ και ο Ντην γνωρίζουν. Οι λεπτομέρειες του τι συνέβη δεν αποκαλύφθηκε, αλλά τον οδήγησε να εγκαταλείψει το κυνήγι και να εισαχθεί εθελοντικά στο Ψυχιατρείο Glenwood Springs, στο Ketchum, στην Οκλαχόμα. Εκεί, κάποια στιγμή θα βοηθήσει τον Σαμ και Ντην να εξιχνιάσουν μια υπόθεση με ένα στοιχειό ενώ τελικά θα σκοτωθεί από τον Benny, το βαμπίρ και φίλο στου Ντην από το Καθαρτήριο. (5×11 Sam, Interrupted)

Όλα τα ξαδέρφια μαζί…

Από την οικογένεια των Campell. η Gwen Campbell είναι κυνηγός αλλά και τρίτη ξαδέλφη του Σαμ και Ντην από το σόι της μητέρας τους. Ακολουθεί το παράδειγμα του Samuel Campbell, στο κυνήγι, ενώ δυστυχώς θα έχει άδοξο τέλος αφού θα σκοτωθεί από τον Ντην, όταν εκείνος είχε καταληφθεί από σκουλήκι Khan. (6×16 And Then There Were None…)

Καθόλου αδιάφορη δεν ήταν η παρουσία του Frank Devereaux, είναι ειδικός σε πλαστά έγγραφα αλλά και να ξετρυπώνει τις συνωμοσίες της κυβέρνησης.  Όταν ήταν 26 ετών, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Γνώριζε τον Μπόμπυ, ο οποίος κάποτε του έσωσε τη ζωή στο Port Huron. Ο Frank ζει σε μια απομονωμένη περιοχή, σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι  ανάμεσα σε κάθε είδους ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Περιγράφει τον εαυτό του ως «διπολικό με παραληρητικές ιδεοληψίες»(;!) (7×06 Slash Fiction)

Αρχεία του Δρακόπουλου.

Αλλά και η χώρα μας βγάζει κυνηγούς! Ένας από αυτούς, ο Δρακόπουλος, είχε ανακαλύψει μια παγίδα για να σκοτώσει το θεό Δία. Επιπλέον, είχε πλούσιο υλικό για το κυνήγι του υπερφυσικού, συγκεντρωμένο στο ημερολόγιό του, το οποίο μεταφράστηκε από τους Άνδρες των Γραμμάτων και βρισκόταν έκτοτε στο Καταφύγιό τους. (8×16 Remember The Titans)

Η Dorothy ταξιδεύει στη χώρα του Οζ με την Τσάρλυ!

Και από τον Κόσμο του Οζ, ξεπετιέται η Dorothy, κόρη του αμερικανού συγγραφέα L.Frank. Baum, που ανήκε στους Άνδρες των Γραμμάτων. Βοήθησε στην μάχη κατά της Κακιάς Μάγισσας της Δύσης ενώ κάποια στιγμή θα νικηθεί και θα σκοτωθεί από την Μάγισσα. Όμως, η Καλή Μάγισσα του Βορρά θα την αναστήσει χωρία να επηρεάζεται πια από τη δύναμη της Κακιάς Μάγισσας. Θα εγκλωβιστεί μαζί με την Κακιά Μάγισσα για την εμποδίσει να καταστρέψει τη χώρα του Οζ και θα εμφανιστεί στη ζωή των Winchester, που τυχαία θα ελευθερώσουν την Μάγισσα και μοιραία και αυτή. Θα γνωρίσει την Τσάρλυ, η οποία θα την βοηθήσει να ελευθερώσουν την Σμαραγδένια πόλη και η ίδια θα γίνει η νέα βασίλισσα στη χώρα του Οζ.(9×04 Slumber Party)

Ο Cole συνεργάζεται με τον Ντην.

Ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Cole Trenton, πρώην στρατιωτικός,  που αρχικά εμφανίζεται να κυνηγά τον Ντην αφού τον κατηγορεί για τη δολοφονία του πατέρα του, Ed Trenton στις 21 Ιουνίου 2003. ‘Όταν αποκαλύφθηκε, όμως, ότι ο πατέρας του ήταν ένα υπερφυσικό τέρας, σταμάτησε η εμμονική καταδίωξη του Ντην από αυτόν. Και όχι μόνο αυτό αλλά συνέβαλε και στην διαλεύκανση την υπόθεσης με το σκουλήκι του Khan, όταν αυτό είχε καταλάβει τον καλύτερό του φίλο. (10×15 The Things They Carried)

Η Eileen σκοτώνει το Banshee, που δολοφόνησε τους γονείς της.

Γλυκιά παρουσία και ιδιαίτερα αγαπητή σε εμάς, η Eileen Leahy μια ιρλανδή, κόρη κυνηγών. Τριάντα χρόνια πριν ο πατέρας της σκοτώθηκε από ένα Banshee ενώ η μητέρα της θυσίασε τον εαυτό της για την προστασία της Eileen, την οποία μεγάλωσε  μια άλλη κυνηγός, η Lilian O’Grady. H Eileen ήταν 16 ετών,  όταν ξεκίνησε μόνη της το κυνήγι με στόχο να βρει το Banshee, που σκότωσε τους γονείς της και άφησε την ίδια κωφή. Ήταν απόγονος των ανδρών των Γραμμάτων, καθώς ο παππούς της Edward Durban II ανήκε σε αυτούς. Σκοτώνεται δυστυχώς από ένα διαολόσκυλο στον 12ο κύκλο. (11×11 Into The Mystic)

Τα παιδιά του Asa Fox!

Ο Asa Fox, γιος της Lorraine Fox, είχε τη φήμη ενός πολύ καλού κυνηγού με μύθους να κυκλοφορούν  γύρω από το όνομά του, όπως ότι σκότωσε πέντε γουέντιγκο μέσα σε μια νύχτα. Το 1997, ο Asa  θα αποκτήσει έναν ισχυρό εχθρό, τον δαίμονα Τζάελ, που κάποτε είχε εξορκίσει από το σώμα ενός κοριτσιού, ο οποίος θα επιστρέψει τη μέρα της κηδείας του Asa καταλαμβάνοντας την σερίφη Τζόντυ Μιλς, που είχε γνωρίσει τον Asa παλιότερα και είχαν κυνηγήσει μαζί. Μετά το θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο πατέρας των διδύμων κυνηγών Alicia Banes και Max Banes που ανατράφηκαν από τη μάγισσα Tasha Banes.(12×06 Celebrating the Life of Asa Fox)

Claire, η μοναχική κυνηγός!

Μια από τις Wayward sisters, η Claire Novak, κόρη του Jimmy και της Amelia Novak, τον πατέρα της οποίας είχε καταλάβει ο Κάστιελ το 2008 όταν η ίδια ήταν δέκα ετών. Κάποια στιγμή και μετά από πολλές περιπλανήσεις, τέθηκε υπό την κηδεμονία της Jody Mills, ενώ είχε βοηθήσει να σκοτωθούν τα βαμπίρ, που κυνηγούσαν την «αδερφή» της Alex….Το 2017, συναντιέται ξανά με τον Σαμ και Ντην σε μια υπόθεση λυκανθρώπων, όπου θα δαγκωθεί αλλά τελικά θα την σώσει ο Mick Davies με ένα ξόρκι. Συνεχίζει ωστόσο το κυνήγι μόνη της…(12×16 Ladies Drink Free)  

Στον 14ο κύκλο, θα μπουν στην ενεργό δράση και πρόσφυγες από τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Ένας από αυτούς, ο Smithy,  που έγινε κυνηγός υπό την ηγεσία του Sam Winchester. Δυστυχώς, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την επέλαση των τεράτων του Μιχαήλ, θα βρεθεί δολοφονημένος από ένα ρουγκαρού μέσα στο Καταφύγιο. (14×10 Nihilism)

Υ.Γ. Φυσικά ο κατάλογος των κυνηγών είναι αρκετά μεγάλος αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο επιλέχτηκαν κάποιοι που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση.

Υ.Γ. Αν αναρωτιέστε γιατί δεν αναφέρθηκαν αναλυτικά τα μέλη τηης οικογένειας των Winchester, ο Μπόμπυ, ο Γκαρθ αλλά η Τσάρλυ, αυτό έγινε γιατί υπάρχουν αναλυτικά αφιερώματα για τον καθένα από αυτούς.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια