Supernatural Ιστορία: Ο Νικ, το αγαπημένο δοχείο του Εωσφόρου

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

 “I don’t know who I am if I’m not you. No consequences. No pain. No sorrow. I want that back. I want it back. I don’t want to feel now what I didn’t feel then. Where are you? Where are you? Help me. Help me.”

Ο Νικ, ζούσε με την οικογένειά του στο Pike Creek, στο Delaware. Έγινε το μόνιμο ανθρώπινο δοχείο του Εωσφόρου, μετά τις μάταιες προσπάθειες του Αρχαγγέλου να εξασφαλίσει ένα σίγουρο «ναι» από τον Σαμ, τον οποίο είχε καταλάβει για λίγο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Νικ, μαθαίνουμε στον 14ο κύκλο (14×11 Damaged Goods) πως τυχαία στοχοποιήθηκε από τον Εωσφόρο. Ο αρχάγγελος, για να του αποσπάσει την συγκατάθεσή του Νικ ώστε να τον χρησιμοποιήσει σαν δοχείου του, σχεδίασε την δολοφονία της γυναίκας του Σάρας και  του γιου του Τέντυ.

Θυμωμένος και παραδομένος στη θλίψη για το χαμό της οικογένειάς του (5×01 Sympathy for the Devil), υπήρξε «εύκολο θύμα» για τον Εωσφόρο, που τον χρησιμοποίησε για να περπατήσει στη Γη παίζοντας με την καταστραμμένη του ψυχή. Έτσι δάγκωσε το μήλο και άφησε το απόλυτο Κακό να κυριαρχήσει. Τραγική φιγούρα στο παιχνίδι του σκοτεινού Αρχαγγέλου

NICK
If I help you…can you bring back my family?

LUCIFER
I’m sorry. I can’t. But I can give you the next best thing. God did this to you, Nick. And I can give you justice.
Peace.

Αποδυναμωμένος από το «βάρος» της αρχαγγελικής οντότητας, που έχει τον έλεγχο όχι μόνο του σώματος αλλά και του μυαλού του, που ελευθερώνει το κακό ώστε να πλημμυρίσει την ανθρώπινη ψυχή του, γίνεται μάρτυρας της αποκάλυψης ότι δεν προοριζόταν να είναι το πραγματικό δοχείο  του Εωσφόρου (5×10 Abandon All Hope…). Άλλος είχε τα πρωτεία…

CASTIEL
What’s wrong with your vessel?
LUCIFER
Yes. Um. Nick is wearing a bit thin, I’m afraid.
He can’t contain me forever, so…

Γεγονός που θα επιβεβαιωθεί, όταν ο ίδιος ο Εωσφόρος θα ομολογήσει στον Σαμ ότι εκείνος ήταν ο αρχικός…προορισμός του (LUCIFER/SAM: The exhilaration. And you know why that is? Because we’re two halves made whole. M.F.E.O. Literally.) Αποδιωγμένος ο Νικ, θα βρεθεί αναίσθητος στο πάτωμα, ένα εγκαταλειμμένο, άχρηστο δοχείο.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Νικ θα γίνει πειραματόζωο για λίγο, στα χέρια του Κράουλι, που θα τον ισχυροποιήσει ώστε με ένα ξόρκι να γίνει και πάλι το ανθρώπινο δοχείο του Εωσφόρου (12×13 Family Feud). Ξαφνικά, στο σώμα του Νικ εκτός από αίμα θα βρεθούν να ρέουν ξόρκια και αποκρυφιστικοί ρούνοι (κόλπα του Κράουλι) για να πιστοποιηθεί ως το μόνιμο δοχείο του έκπτωτου αρχαγγέλου (12×15 Somewhere Between Heaven and Earth).

Και στον 13ο κύκλο, ο Νικ για μια ακόμη φορά θα βρεθεί στα πατώματα, όταν ο Ντην/ Μιχαήλ θα σκοτώσει τον Εωσφόρο με την αρχαγγελική λεπίδα (13×23 Let the Good Times Roll) χωρίς ωστόσο να οδηγήσει στον θάνατο και τον ίδιο. Ήδη, όμως, ήταν ζωντανός νεκρός μιας και το σκοτάδι είχε εγκατασταθεί μέσα του…

Απελευθερωμένος πια από την δαιμονική επίδραση του Εωσφόρου αλλά και αποκαμωμένος θα βρει καταφύγιο στους Γουίντσεστερ, ενώ καταλαβαίνει την αμηχανία όλων, όταν βρίσκονται κοντά του. Εξάλλου για αυτούς, το πρόσωπό του συνδέεται με το απόλυτο Κακό. Από την άλλη, νιώθει μάλλον ανακουφισμένος που δεν ελέγχεται πια από τον Εωσφόρο (14×01 Stranger in a strange land) αλλά βασανίζεται και από απόκρυφες σκέψεις για το αν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Εωσφόρο…

NICK
It must be weird, you looking at me and seeing him.
SAM
Yeah. (pause) But… I’m really glad it’s you. I’m glad Lucifer is dead.
NICK
Me, too.

Τρομαγμένος ,θέλει να σβήσει τις μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν του με τον έκπτωτο άγγελο, που ακούσια έγινε στα χέρια του το πιόνι για τα εγκλήματά του, που χωρίς να το ελέγχει ο  ίδιος, έφερε την Κόλαση στη γη. Από την άλλη, δεν ξεχνάει από πότε ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια για αυτόν. Γρήγορα στο μυαλό ή καλύτερα στην καρδιά του θα ξυπνήσουν τα αισθήματα της θλίψης για την αδικοχαμένη οικογένειά του και θα ξεκινήσει να αναζητά εκείνους, που την στέρησαν από αυτόν (14×02 Gods and Monsters). Ωστόσο είναι πολύ καιρό παγιδευμένος σε έναν ατέλειωτο κύκλο ανόσιων σκέψεων και η ανθρώπινη πλευρά του φαίνεται πως έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα.

Αγνοεί ότι ο Εωσφόρος έχει αφήσει τα αποτυπώματά του στην ψυχή του ή μάλλον έχει χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασής του, και μοιάζει δύσκολο να αναστρέψει αυτή την κατάσταση. Το Κακό, έχει ποτίσει κάθε κύτταρο του εαυτού του και ο θυμός σε συνδυασμό με την εκδίκηση θα τον οδηγήσουν σε εγκλήματα ακόμα και αθώων ανθρώπων, που βρέθηκαν στο πέρασμά του. (14×07 Unhuman Nature).

NICK You were possessed. Yeah, this — this — all this, it’s not your fault.
But this was the hand that murdered my family. And even if it wasn’t you, it was still you. I can’t let that slide.

Παραδομένος πια στα πιο σκοτεινά ένστικτα, κοιτάει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα: δεν θα ξαναγίνει ο Νικ, θα είναι πάντα ο υποτακτικός του Εωσφόρου, θα είναι ο Εωσφόρος…(14×12 Prophet and Loss). Διχασμένος, προσπαθεί αλλά δεν θα τα καταφέρει να αντισταθεί για πολύ στο κάλεσμα του Κακού, που τον αλυσόδεσε με την Κόλαση.

SARAH
Then show me I’m wrong. Reject Lucifer right now. If you do, I can leave. I can find peace. Reject him, Nick. Please. Please!
NICK
I-I can’t. I’m sorry.
SARAH
You can’t. Because you are him. You doomed me to stay in this place forever. You
ve doomed yourself.

Μέχρι που σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα θα προσπαθήσει να φέρει πίσω τον Εωσφόρο από το Κενό, ώστε να ενωθούν ξανά. Όμως, ο Τζακ δεν θα επιτρέψει αυτή  την ένωση, αφού εισβάλλοντας στην καλύβα όχι μόνο θα σταματήσει το τελετουργικό αλλά τυλίγει το σώμα του Νικ σε φωτιά και τον αφήνει να πεθάνει βασανιστικά (14×17 Game Night) οδηγώντας την ψυχή του μάλλον στην Κόλαση.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Περισσότερα Άρθρα

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x