Supernatural Trivia | Κάρτες τίτλων αρχής (Intro)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Το Supernatural αλλάζει την κάρτα τίτλων του κάθε σεζόν, σε αντίθεση με τις περισσότερες σειρές. Μάλιστα, κάποια επεισόδια έχουν το δικό τους διαφοροποιημένο intro, που σχετίζεται με το θέμα τους.

SEASON 1

Season1TitleCard

Η κάρτα τίτλων της 1ης σεζόν είναι πολύ απλή: η λέξη “Supernatural” που τρεμοπαίζει εντός και εκτός κάδρου. Είναι το ίδιο εφέ που χρησιμοποιείται στα φαντάσματα στη σειρά.


SEASON 2

Season2


Σε αυτή την κάρτα τίτλων η λέξη “Supernatural” εμφανίζεται μέσα απο τις φλόγες, με το κεντρικό “A” να έχει τη μορφή πενταγράμμου, το κύριο σύμβολο της Διαβολοπαγίδας. Οι φλόγες ίσως παραπέμπουν στην Κόλαση, εξαιτίας της αυξημένης δαιμονικής δραστηριότητας στη σεζόν, ή στον τρόπο που πέθαναν η Mary Winchester και η Jessica Moore.


SEASON 3

Season3

,
Δυο σκελετωμένα χέρια φαντάσματος εμφανίζονται ακολουθούμενα από τη Σφραγίδα του Σολομώντα, πριν εμφανιστεί η λέξη “Supernatural” εν μέσω ενός τεράστιου σύννεφου δαιμονικού καπνού.

A Very Supernatural Christmas

Christmaspres2.JPG
308AVerySupernaturalChristmas

Πριν πέσει η κάρτα τίτλων του 3×08, με τον χιονισμένο τίτλο του επεισοδίου υπό τον ήχο των κουδουνιών των ταράνδων του Άη-Βασίλη, στροβιλίζονται στην οθόνη τα λόγια “A Special Presentation” (αυτή ήταν η εισαγωγή των εορταστικών επεισοδίων που χρησιμοποιούνταν από το CBS στα 80s).


SEASON 4

Season4

Αγγελικά φτερά πεταρίζουν ακολουθούμενα από τον τίτλο “Supernatural”, με κόκκινα γράμματα αυτή τη φορά. Από το 2ο επεισόδιο προστίθεται και ο ήχος της διαπεραστικής αγγελικής κραυγής.

Monster Movie

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural monster movie titles

Η κάρτα τίτλων του 4×05, όπως και ολόκληρο το επεισόδιο άλλωστε, αποτίει φόρο τιμής στις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες τρόμου των αρχών του 20ου αιώνα.

The Monster at the End of This Book

800px-18 The Monster at the End of This Book (fka Stranger Than Fiction) (HD) 112

Και το intro του 4×18, του πρώτου αμιγώς meta επεισοδίου της σειράς,  αλλάζει, δείχνοντας κάποια εξώφυλλα από τα βιβλία “Supernatural” του συγγραφέα Chuck Shurley που βλέπουμε στο επεισόδιο.


SEASON 5

Season5

Όπως και στις προηγούμενες σεζόν, στο intro παρουσιάζεται η λέξη “Supernatural”, αλλά αυτή τη φορά με μια σταγόνα αίμα να διαχέεται σαν σε υγρό στην οθόνη, μαζί με τον ήχο μιας καρδιάς που χτυπάει γρήγορα, αγγέλους να ψιθυρίζουν, και μια διαπεραστική αγγελική κραυγή. Όλα αυτά καθρεφτίζουν την ιστορία της σεζόν: την εξάρτηση του Sam από το δαιμονικό αίμα, αλλά και το ότι είναι στο αίμα των Winchesters να παίξουν κεντρικό ρόλο στην Αποκάλυψη.

Changing Channels

800px-5-08 Title Card

Σε ένα ακόμη meta επεισόδιο, έχουμε εντελώς διαφορετικό (τόσο σε φορμάτ όσο και σε ύφος) intro. Αυτή τη φορά έχουμε κανονικούς τίτλους αρχής με τα ονόματα των ηθοποιών να εμφανίζονται με μουσική υπόκρουση το κωμικό και ανάλαφρο Supernatural Sitcom Theme Song, που μιμείται τους τίτλους αρχής των τηλεοπτικών κωμωδιών της δεκαετίας του ’80.


SEASON 6

Season6TitleCard

Στο intro της 6ης σεζόν, ένα τζάμι γίνεται θρύψαλα, αποκαλύπτοντας τη λέξη “Supernatural”. Αυτό πιθανότατα καθρεφτίζει το κατακερματισμένο μυαλό του Sam, ή τον τοίχο που στήνει ο Θάνατος στο μυαλό του για να τον προστατέψει, ο οποίος τελικά σπάει.

Clap Your Hands If You Believe

800px-Xfilestitle1

Στο 6×09, που δίνει τη δική του εκδοχή για τις απαγωγές από εξωγήινους, οι τίτλοι αρχής αποτίουν φόρο τιμής στην εμβληματικότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας των 90s, The X-Files, χρησιμοποιώντας παρόμοια μουσική και εικόνες. Το κείμενο που εμφανίζεται στο τέλος των τίλων “The Truth is in There” (= η αλήθεια είναι εκεί μέσα) παραπέμπει στο διάσημο tagline των X-Files: “The Truth Is Out There” (= η αλήθεια είναι εκεί έξω). Ο Eric Kripke έχει δηλώσει ότι η σειρά του Chris Carter αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για να χτίσει το Supernatural, και, φυσικά, οι δυο σειρές μοιράζονται αρκετά κοινά σημεία. [Διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα.]

Frontierland

618Frontierland


Το intro του 6×18, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική σειρά γουέστερν Bonanza, που έπαιξε στη δεκαετία του ’60. Η μουσική που ακούγεται στα credits θυμίζει το The Ecstasy of Gold του Ennio Morricone, που έγραψε για το -επίσης θρυλικό- γουέστερν The Good, the Bad and the Ugly.


SEASON 7

Season7titlecard

Μαύρο κείμενο σε λευκό φόντο, με τη λέξη “Supernatural” να εμφανίζεται μετά από μια έκρηξη μαύρης γλίτσας, σαν παχύρρευστη πίσσα, που μετά κυλάει από τα γράμματα. Αυτό προφανώς παραπέμπει στο παχύρρευστο μαύρο αίμα των Λεβιάθαν.

Season Seven, Time for a Wedding!

708TimeForAWedding

Στο ειδικό intro του 7×12, μια γαμήλια τούρτα εκρήγνυται και μετατρέπεται στην παχύρρευστη μαύρη γλίτσα των τίτλων αρχής της 7ης σεζόν. Τα κουκλάκια του γαμπρού και της νύφης που στόλιζαν την τούρτα, πέφτουν μπροστά από το logo του “Supernatural”.

Plucky Pennywhistle’s Magical Menagerie

714PluckyPennywhistleMagicalMenagerie

Σε αυτό το κωμικό επεισόδιο, όπου ο Sam δέχεται επίθεση από σατανικούς κλόουν, ο τίτλος εκρήγνυται και πάλι, και μετατρέπεται στη γνώριμη μαύρη γλίτσα, πασπαλισμένη όμως με γκλίτερ!


SEASON 8

S8Titlecard

Για την 8η σεζόν το intro επιστρέφει στις χρυσαφιές αποχρώσεις της 2ης σεζόν, αλλά αυτή τη φορά βλέπουμε ιερογλυφικά στο φόντο, όπως τα ενωχιανά σύμβολα στις Πλάκες του Θεού. Το “E” και τα δυο “A” της λέξης “Supernatural” μετατρέπονται στιγμιαία και αυτά σε ιερογλυφικά. Ακούγονται, επίσης, ψίθυροι.


SEASON 9

SPN9 Title card

Ο τίτλος “Supernatural” εμφανίζεται πάνω από ένα ζευγάρι φλεγόμενα αγγελικά φτερά που εκρήγνυνται με μια εκτυφλωτική λάμψη. Ταυτόχρονα ακούμε μια διαπεραστική αγγελική κραυγή.

Slumber Party

SlumberPartyCard

Αν και αυτή η κάρτα τίτλων δεν εμφανίστηκε στο κανονικό επεισόδιο, νομίζω της αξίζει μια θέση στη σημερινή λίστα. Την προηγούμενη της προβολής του 9×04, που αποτίει φόρο τιμής στον Μάγο του Οζ, ο Jared Padalecki τουίταρε ένα εναλλακτικό intro με τον τίτλο “The Winchesters of Oz” και το μήνυμα: “This is for the SPNFamily whose dedication and love drive us to continue creating this wonderful world. Keeping up the Family Business“.

Meta Fiction

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural metatron opening gif

Για το intro του 9×18, που εστιάζει στον Metatron, τα συνηθισμένα φλεγόμενα αγγελικά φτερά εμφανίζονται αρχικά, αλλά μαζεύονται για να δώσουν τη θέση τους σε ένα εκτυφλωτικό φως και ένα ζευγάρι άθικτα λευκά αγγελικά φτερά. Ο τίλος “Supernatural” αντικαθίσταται από το όνομα “Metatron”.


SEASON 10

Supernatural Season 10 Title Card-Small

Στο intro της 10ης σεζόν σκάει αρχικά αγγελικό γαλάζιο φως, ακολουθούμενο από μαύρο δαιμονικό καπνό. Καθώς η ανάμιξη των δυο απλώνεται στην οθόνη, εμφανίζεται ένα πεντάγραμμο. Η σημασία αυτού του intro δεν είναι ξεκάθαρη. Μπορεί να αναφέρεται στην σύγκρουση του Καλού και του Κακού μέσα στον Dean (λόγω του Σημαδιού του Κάιν), ή μπορεί να αντικατοπτρίζει την σχέση αντιπαλότητας της Rowena, και της μαγείας της, με τον Crowley.

Fan Fiction

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural fan fiction opening gif

Το intro του 200ου επεισοδίου αποτελείται από μια φωτεινή πινακίδα φτιαγμένη από λάμπες, ειδικά φτιαγμένη για τη θεατρική παράσταση, ακολουθούμενο από ένα μοντάζ σχεδόν όλων των τίτλων αρχής που έχουμε δει μέχρι τώρα.


SEASON 11

Season 11 title card

Ένα λευκό φως ακολουθείται από τη λέξη “Supernatural” με χρυσά γράμματα και ένα σκοτεινό νεφελώδες φόντο.  Ο τίτλος εδώ φαίνεται να γεννιέται από το “τίποτα”, το Σκοτάδι δηλαδή, που είναι το κεντρικό storyline της σεζόν.


SEASON 12

Supernatural season 12 title card

Βλέπουμε τη λέξη “Supernatural” πάνω από ένα πύρινο Άστρο του Υδροχόου, το σύμβολο των Ανθρώπων των Γραμμάτων, κάτι το οποίο προοικονομεί την ανάμιξη της μυστικιστικής οργάνωσης ως ο Big Bad της σεζόν.


SEASON 13

Season 13 Title Card

Βλέπουμε έναν αντεστραμμένο σταυρό (το παραδοσιακό σύμβολο του Αντίχριστου), πριν η λέξη “Supernatural” εμφανιστεί πάνω από ένα χρυσαφένιο μάτι, που προφανώς είναι το μάτι του Νεφελίμ Jack.

Scoobynatural

ScoobyNatural Title Card

Το intro του 13×16, αρχίζει με το κλασικό σχέδιο του Scooby-Doo, Where Are You!, και γρήγορα μετατρέπεται σε μια animated μορφή του intro της 13ης σεζόν, με το χρυσαφένιο μάτι, που πάνω γράφει, όμως, “Scoobynatural”. Την τελευταία πινελιά δίνει το γέλιο του Scooby-Doo πάνω από τους υπερφυσικούς ήχους. Επίσης, η κάρτα κινείται σαν να αιωρείται, όπως το φάντασμα του επεισοδίου.

SEASON 14

Μια εκτυφλωτική λάμψη αποκαλύπτει ένα ζευγάρι αγγελικά φτερά, περικυκλωμένα από δαχτυλίδια γαλάζιας φωτιάς (που παραπέμπουν σε αρχαγγελικό φωτοστέφανο), και τον τίτλο “Supernatural” κι αυτός με γαλάζια γράμματα. Καθώς τα φτερά πεταρίζουν, οι φωτιές σβήνουν, αποκαλύπτοντας ένα πεντάγραμμο.

SEASON 15

Ένα εκτυφλωτικό φως εκρήγνυται με background το άδειο σύμπαν (παραπομπή στο Big Bang) και αναδύονται αστραπιαία ένα σύμβολο εκτοπισμού αγγέλων, ένα ‘samulet‘, ένα Άστρο του Υδροχόου, ένα φάντασμα της Κόλασης, φλεγόμενα αγγελικά φτερά, και μια χρυσόχρωμη ίριδα (σαν το intro της 13ης σεζόν), πριν εμφανιστεί στην οθόνη ο τίτλος “Supernatural” πάνω από μια φλεγόμενη οργανική ύλη (πιθανότατα το Κενό) που σκάει κι αυτή, για να δούμε στιγμιαία ένα αντεστραμμένο πεντάγραμμο.

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This