12×19 The Future | Fun Facts & Trivia

24
1

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 19ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο The Future, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τους Meredith GlynnRobert Berens, σε σκηνοθεσία της Amanda Tapping.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά της σεναριογράφου Meredith Glynn στη σειρά, κι έχει ήδη υπογράψει τα The One You’ve Been Waiting ForRegarding Dean και Ladies Drink Free. Ο Robert Berens γράφει για το Supernatural από την 9η σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία των δυο τους σε κάποιο επεισόδιο.


Αυτό ήταν το πρώτο επεισόδιο με την Kelly που δεν γράφτηκε από το σεναριογραφικό δίδυμο Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming.


Όσον αφορά την guest σκηνοθέτιδα του επεισοδίου τώρα… Σίγουρα σας θυμίζει κάτι το όνομά της, κι αυτό είναι γιατί γνωρίζετε ήδη τη φάτσα της! Η Amanda Tapping έπαιζε την άγγελο Naomi στην 8η σεζόν, και αυτό είναι το πρώτο της σκηνοθετικό credit στη σειρά. 

H Tapping είναι η 4η σε σειρά ηθοποιός της σειράς που έχει σκηνοθετήσει κάποιο επεισόδιο. Οι άλλοι είναι ο Jensen Ackles, ο Misha Collins, κι ο Richard Speight Jr. [Διαβάστε εδώ αναλυτικά ποιά επεισόδια έχει σκηνοθετήσει ο καθένας τους]


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Sam το Νεφελίμ (που δεν χρειάζεται 9 μήνες κυοφορίας πριν γεννηθεί) θα έρθει στον κόσμο γύρω στις 18 Μαΐου. Όλως τυχαίως (λέμε τώρα), αυτή είναι και η ημερομηνία που θα προβληθεί το φετινό διπλό season finale


Ο Sam θυμάται τον Gadreel που τον κυρίευσε στην 9η σεζόν και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να εντοπίσουν αργότερα τον άγγελο χρησιμοποιώντας την υπόλοιπη Χάρη που είχε μείνει στο σώμα του Sam (Road Trip). Ο μικρός Winchester πιστεύει ότι η ίδια διαδικασία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποδυναμώσουν το Νεφελίμ, αφαιρώντας την αγγελική χάρη του και αφήνοντας ανέπαφη μόνο την ανθρώπινη ψυχή του. 

O Castiel εκφράζει τους φόβους του για την επικινδυνότητα του να αφαιρέσουν τη Χάρη του εμβρύου, αφού η διαδικασία τότε είχε παραλίγο σκοτώσει τον Sam. Οι σεναριογράφοι έκαναν εδώ ένα μικρο retcon, αφού παρέβλεψαν το ότι ο λόγος για τον οποίο είχε κινδυνεύσει τότε η ζωή του Sam ήταν επειδή η αφαίρεση της υπόλοιπης Χάρης του Gadreel σήμαινε ότι οι εκτεταμένες εσωτερικές πληγές, που είχε θεραπεύσει ο άγγελος ενόσω βρισκόταν στο σώμα του Sam, θα επανεμφανίζονταν. Ο κίνδυνος δεν είχε να κάνει με την αφαίρεση καθεαυτή της Χάρης. Βέβαια, ο Sam είναι ένας ενήλικας. Η λογική λέει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι πολύ πιο επικίνδυνη για ένα έμβρυο (ακόμα κι αν μιλάμε για ένα ισχυρό Νεφελίμ), οπότε οι φόβοι του Castiel ίσως και να είναι βάσιμοι…


Αυτό το επεισόδιο αποτελεί το 100ό credit του Misha Collins στη σειρά. Έχει εμφανιστεί σε 99 επεισόδια, ενώ σκηνοθέτησε και το επεισόδιο Mother’s Little Helper στην 9η σεζόν.


Σύμφωνα με τον showrunner Andrew Dabb, αυτό ήταν το τελευταίο από τα τρία «Castiel-centric» επεισόδια της φετινής σεζόν. Τα προηγούμενα ήταν το Lily Sunder Has Some Regrets και το Stuck in the Middle (With You).


Τον άγγελο Joshua, τον Κηπουρό του Θεού, προστάτη του Κήπου της Εδέμ, τον είχαμε δει πρώτη φορά στο Dark Side of the Moon της 5ης σεζόν. Τότε τον είχε παίξει ο Roger Aaron Brown (φωτο πάνω), ενώ, σε αυτό το επεισόδιο, για την λίγων δευτερολέπτων επανεμφάνισή του, τον ρόλο ανέλαβε ο Paul Barton.

Ο Joshua είναι ο τρίτος χαρακτήρας μέχρι στιγμής που είχε εμφανιστεί σε παλαιότερη/ες σεζόν και πέθανε στη φετινή. Η πρώτη ήταν η  Billie, και μετά ο Άλφα Βρικόλακας.

Ο θάνατος του Joshua σήμανε τη δεύτερη φορά που κάποιος Αρχηγός του Παραδείσου σκοτώνεται ενόσω είναι επικεφαλής των αγγέλων. Ο πρώτος ήταν ο Αρχάγγελος Ραφαήλ. Οι προηγούμενοι Αρχηγοί του Παραδείσου, όπως ο Μιχαήλ και ο Μέτατρον, είχαν χάσει τη θέση τους επειδή ηττήθηκαν, χωρίς όμως να πεθάνουν.


Στην πιο ανατρεπτική στιγμή του επεισοδίου, η Dagon καταστρέφει το Colt. (Από ότι φαίνεται μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ ποιά είναι τα 5 πλάσματα που δεν σκοτώνει το όπλο…)


Με τον θάνατο της Dagon σε αυτό το επεισόδιο, έχει μείνει μόνο ένας Πρίγκηπας της Κόλασης ζωντανός αυτή τη στιγμή, ο Ασμοδαίος.


Ο Dean έκανε δώρο στον Castiel μια κασέτα με επιλογές (mixtape) με τα 13 καλύτερα τραγούδια των Led Zeppelin. Παραδοσιακά, το να δωρίσεις σε κάποιον ένα mixtape θεωρείται ρομαντική κίνηση. (Οι σεναριογράφοι συνεχίζουν να κλείνουν παιχνιδιάρικα το ματάκι στους Destiel fans, από ότι φαίνεται! 😉 )


Ο Dean υπενθυμίζει στον Castiel ότι, μαζί με τον Sam, οι 3 τους είναι μέλη της Ομάδας ‘Ελεύθερη Βούληση’ (Team Free Will), που ‘ίδρυσαν’ κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης κόντρα στην πεποίθηση του Μιχαήλ ότι «η ελεύθερη βούληση είναι μια ψευδαίσθηση».


Το νούμερο #15 είναι το δωμάτιο του Castiel στο Καταφύγιο. Το ίδιο δωμάτιο είχε χρησιμοποιήσει και η Mary στην αρχή της σεζόν.


Το επεισόδιο κρατάει μια αρνητική πρωτιά: είχε την χαμηλότερη τηλεθέαση στην ιστορία ολόκληρης της σειράς μέχρι στιγμής! [Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες]


Δείτε επίσης: