Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Fun Facts > 12×23 All Along The Watchtower | Fun facts & Trivia

12×23 All Along The Watchtower | Fun facts & Trivia

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το τελευταίο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο All Along The Watchtower, το οποίο φέρει την υπογραφή των δυο showrunners της σειράς, του Andrew Dabb στο σενάριο και του Robert Singer στη σκηνοθεσία.

Το επεισόδιο προβλήθηκε το ίδιο βράδυ με το 12×22, κάτι που είχε συμβεί μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία της σειράς με το διπλό φινάλε της 6ης σεζόν (τα επεισόδια Let It Bleed και The Man Who Knew Too Much). Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό ή όχι, αλλά και εκείνη η σεζόν, όπως η φετινή, ήταν «χρονιά επανεκκίνησης» για τη σειρά.


Αυτό είναι το 100ό επεισόδιο του Misha Collins ως Castiel. Έχει ένα ακόμη credit στη σειρά ως σκηνοθέτης του επεισοδίου Mother’s Little Helper

Σε αυτό το επεισόδιο ο Εωσφόρος σκοτώνει τον Castiel για δεύτερη φορά στην ιστορία της σειράς. Η πρώτη ήταν στο Swan Song, και τότε τον είχε αναστήσει ο Θεός. (Για να δουμε τώρα, θα τον φέρει πάλι πίσω στη ζωή ο Θεός; Ή κάποιος άλλος…)

Ο θάνατος του Castiel έπεσε Πέμπτη – ταιριαστό αφού θεωρείται ο ‘Άγγελος της Πέμπτης’!


Crowley: Bye, boys

Τα τελευταία λόγια του Crowley ήταν ένα αντίο στα αγόρια. Η σήμα-κατατεθέν φράση του ήταν πάντα το «Hello, boys.»

Αυτό το επεισόδιο ήταν η 70ή, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mark Sheppard, τελευταία εμφάνισή του ως Crowley.


Για τον Mark Pellegrino αυτή ήταν η 20ή εμφάνισή του ως Εωσφόρος στο Supernatural.


Στο φινάλε αποκαλύπτεται ότι οι αγγελικές λεπίδες δεν μπορούν να σκοτώσουν έναν Αρχάγγελο.


Castiel: No. No through there it’s Earth, but-but different. It’s an alternate reality.
Sam: So, it’s a bizarro world? Or — or like that place we got zapped to where we were, uh, actors on a TV show.
Dean: Oh, yeah. The supernatural wasn’t real. And you were Polish.

Οι Winchesters αναφέρονται στα γεγονότα του επεισοδίου της 6ης σεζόν, The French Mistake. [Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα εδώ.]


Τον γιο του Εωσφόρου, Jack, θα ερμηνεύσει ο Alexander Calvert, τον οποίο ίσως αναγνωρίζετε από το Arrow, όπου έπαιξε, κατά την 4η σεζόν, έναν αντίπαλο της ομάδας, τον ψυχωτικό Anarky. Ο Calvert είναι μια ακόμη προσθήκη την μακρυά λίστα ηθοποιών που έχουν εμφανιστεί και στις δυο σειρές. [Δείτε τα σχετικά αφιερώματα εδώ και εδώ.]


Αυτό ήταν το δεύτερο φινάλε της σειράς όπου βλέπουμε τον Εωσφόρο. Όπως είχε συμβεί και στο Swan Song, και εδώ το επεισόδιο κλείνει με τον Εωσφόρο παγιδευμένο σε μια άλλη διάσταση, μαζί με κάποιον άλλο. Τότε ήταν με τον Μιχαήλ (και τον Sam και ίσως τον Adam), ενώ τώρα είναι με τη Mary.


Το διπλό φινάλε ήταν από τα πιο αιματηρά επεισόδια στην ιστορία της σειράς, με περισσότερους από 8 χαρακτήρες (εκ των οποίων 2 πρωταγωνιστές) να αποδεκατίζονται! Στο 12×23 οι κυριότεροι που πεθαίνουν είναι:

 • η Rowena (την σκοτώνει ο Εωσφόρος off-screen και το μόνο που βλέπουμε είναι το αιματοβαμμένο δωμάτιο κι ένα καμένο πτώμα)
 • η Kelly Kline (πεθαίνει γεννώντας το Νεφελίμ)
 • ο Crowley (αυτοκτονεί μπήγοντας μια αγγελική λεπίδα στο στομάχι του) 
 • ο Castiel (τον καρφώνει πισώπλατα με μια αγγελική λεπίδα ο Εωσφόρος)

Αν οι θάνατοι του Cas και του Crowley κρατήσουν και δεν τους δουμε αναστημένους (και τους δυο ή έστω τον έναν) με κάποιον τρόπο την επόμενη σεζόν, τότε αυτό το επεισόδιο θα είναι το πρώτο στην ιστορία της σειράς που πεθαίνει μόνιμα κάποιος από το κύριο καστ.


Από αυτό το επεισόδιο κι έπειτα (αν ο Crowley ή η Rowena δεν αναστηθούν με κάποιον τρόπο), η οικογένεια MacLeod έχει ξεκληριστεί ολοσχερώς.


Στον παράλληλο κόσμο που άνοιξε ο Jack:

 • Ο John Winchester και η Mary Winchester δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αφού ο Azazel σκότωσε τον John και η Mary -υποθέτουμε- δεν έκανε ποτέ συμφωνία μαζί του για να τον φέρει πίσω.
 • Οι Sam και Dean δεν γεννήθηκαν ποτέ (υποθέτουμε ούτε ο Adam).
 • Η Team Free Will δεν σταμάτησε την Αποκάλυψη, αφού δεν υπήρξε ποτέ.
 • Ο Bobby Singer είναι ζωντανός αλλά δεν γνωρίζει τους Sam και Dean, αφού δεν γεννήθηκαν ποτέ. 
 • Υπάρχουν σφαίρες που σκοτώνουν αγγέλους, παρόμοιες με αυτές που κατασκεύασε ο Crowley στην 8η σεζόν.
 • Υπάρχουν νέα είδη δαιμόνων, μεταξύ των οποίων και οι «Tempter Demons«.
 • Η Γη είναι το πεδίο μάχης στον πόλεμο μεταξύ Παράδεισου και Κόλασης.

Στην αρχή της φετινής σεζόν ο Jim Beaver είχε εκφράσει μέσω social media την απογοήτευσή του που δεν θα εμφανιζόταν στην 12η σεζόν, ενώ σε άλλο μήνυμα είχε παρακαλέσει τον showrunner Andrew Dabb να τον συμπεριλάβει έστω σε κάποιο επεισόδιο στην αρχή της 13ης. Όπως καταλάβατε, ο Jim Beaver έλεγε ψέματα!


Η Mary είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας Winchester που παγιδεύεται κάπου μαζί με τον Εωσφόρο. Στο τέλος της 5ης σεζόν είχαμε δει τον Sam και τον Adam να παγιδεύονται στο Κλουβί μαζί με τον Εωσφόρο, ενώ τώρα η Mary παγιδεύτηκε σε ένα παράλληλο σύμπαν μαζί του. 


Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς όπου βλέπουμε κάποια γέννα.


 

Δείτε εδώ όλες τις φωτογραφίες του καστ πίσω από τις κάμερες του διπλού φινάλε!


Δείτε επίσης:

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
 • ncis merlin like

  Ερώτηση: Ο Εωσφόρος δεν είχε σκοτώσει τον Γαβριήλ με αγγελική λεπίδα;

  • Δεν ήταν αγγελική λεπίδα. Ήταν αρχαγγελική

   • ncis merlin like

    Αλήθεια; Ουτέ καν θυμόμουν ότι υπήρχαν… : XD Ευχαριστώ για την διευκρίνηση!

 • Sevastianna Stamateri

  Σκοτώνονται 3 από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες!! Εύχομαι να αναστηθούν ένας – ένας με την σειρά ειδάλλως δεν νομίζω ότι μπορώ να δω supernatural χωρίς Crowley!!!

  • Μαζί σου!!! Θα προσθέσω και τον Castiel!

Top