Supernatural Ιστορία: Οι Αρχάγγελοι (Archangels)

4
3423

“Οι Αρχάγγελοι είναι άγριοι. Είναι απόλυτοι. Είναι το πιο τρομακτικό όπλο του Ουρανού”.

Castiel, 4×18 The Monster at the End of this Book

Ιστορία

Οι Αρχάγγελοι είναι η ουσία της αρχέγονης δημιουργίας (Michael, Lucifer, Raphael και Gabriel), είναι τέσσερα ισχυρά, αγγελικά όντα που δημιουργήθηκαν από τον Θεό πριν από τους άλλους αγγέλους. Διαθέτουν τεράστια δύναμη ξεπερνώντας κατά πολύ αυτή των δαιμόνων, των κατώτερων αγγέλων και των περισσότερων άλλων υπερφυσικών όντων. Ο Castiel τους περιγράφει ως “σκληρούς και απόλυτους”. Ο Θεός και Αρχάγγελοι του αγωνίστηκαν ενάντια στο Σκοτάδι σε έναν καταστροφικό πόλεμο, όπου το Σκοτάδι τελικά ηττήθηκε και παγιδεύτηκε για να διατηρηθεί η κοσμική ισορροπία. Για να χρησιμεύσει ως κλειδαριά και κλειδί για το κλουβί που βρισκόταν Σκοτάδι, ο Θεός δημιούργησε τον Σημάδι του Κάιν, που δόθηκε στον Lucifer, τον πιο αξιόπιστο Αρχάγγελό Του. Το Σημάδι τελικά άρχισε να αναπτύσσει μια θέληση δική του, και διέφθειρε τον Εωσφόρο ενισχύοντας την οργή του όταν ο Θεός διέταξε τους αγγέλους να υποκλιθούν μπροστά στην ανθρωπότητα.

Ο Lucifer ξεκίνησε να διαφωνεί με τα αδέλφια του, κυρίως με τον Michael, ο οποίος ακολουθούσε πιστά τις εντολές του Πατέρα τους, σαν νόμο. Ο Εωσφόρος προκάλεσε μια αποτυχημένη εξέγερση στον Ουρανό. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος εκδιώχθηκε και έχασε την επιείκεια του Πατέρα του. Ήταν συνέχεια φυλακισμένος στο Κλουβί του από τον Michael. Ο Gabriel με τη σειρά του απογοητεύτηκε από την συμπεριφορά του αδελφού του. Ο ίδιος απέφυγε να επιλέξει πλευρά και αποχώρησε στη Γη μεταμφιεσμένος ως κοινός Trickster. Κατά την απουσία του Θεού, ο Michael ανέλαβε τη θέση του οικοδεσπότη του Ουρανού, ενώ ο Raphael συνέχισε το έργο του ως Αρχάγγελος: αυτό περιελάμβανε την προστασία του προφήτη, Chuck Shurley. Σε κάποιο σημείο στο παρελθόν, οι Αρχάγγελοι θεωρείται ότι είχαν σκοτώσει όλους τους  Ιππότες της Κόλασης με την Πρώτη Λεπίδα. Ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι το έργο αυτό στην πραγματικότητα το ανέλαβε ο Κάιν.

Σύμφωνα με τον Metatron, οι Αρχάγγελοι απελπίστηκαν και αποφάσισαν να αναλάβουν το σύμπαν οι ίδιοι αφού ο Θεός εγκατέλειψε τον Ουρανό. Ο Metatron συνειδητοποίησε ότι ο ίδιος και ο Λόγος του Θεού ήταν ανάγκη να πράξουν του ίδιο και έτσι κατέφυγε στη Γη αναζητώντας καταφύγιο για τις πλάκες και τον εαυτό του. Οι Αρχάγγελοι δεν ήταν σε θέση να τον εντοπίσουν λόγω της εξαιρετικής απομόνωσής του από τον Ουρανό και τα σχέδιά τους καθυστέρησαν να ευοδωθούν. Ο Metatron ήταν επίσης τόσο αποκομμένος από τον Ουρανό και δεν γνώριζε τις τύχες των Αρχαγγέλων μέχρι που ήρθε σε επαφή με τους αδελφούς Winchester. Στην δαιμονική πλάκα ο Metatron εσφαλμένα χαρακτηρίζεται ως Αρχάγγελος.

Δεδομένου ότι το σχέδιο για την απελευθέρωση του Εωσφόρου και την Αποκάλυψη αρχίζει να αποδίδει καρπούς, οι Αρχάγγελοι για μια ακόμη φορά αρχίζουν να παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Γη με τον Raphael να αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη του Προφήτη Chuck Shurley και αργότερα να κατατροπώνει μια ομάδα από δαίμονες σε ένα βενζινάδικο μετά την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Μόλις ο Εωσφόρος είναι ελεύθερος, ο Michael αρχίζει να εκτελεί το σχέδιό του μέσω το εκπροσώπου του Zachariah για να αναγκάσει τον Dean να συναινέσει στην κατοχή του από εκείνον ώστε να μπορέσει να δώσει την μοιραία μάχη του με τον Εωσφόρο και ο Gabriel, ως Trickster, προσπαθεί να πείσει τους Winchesters να “παίξουν το ρόλο τους”.Κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης, ο Gabriel σκοτώνεται από τον Lucifer, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη διαφυγή των Winchesters και Kali παρέχοντας τους πληροφορίες για έναν τρόπο, με τον οποίο θα κλειδώσουν τον Εωσφόρο μακριά για μια ακόμη φορά. Κατά την τελική αντιπαράθεση μεταξύ Michael και Lucifer στο Stull Νεκροταφείο, o Sam Winchester είναι σε θέση να εξουδετερώσει τον έλεγχο του Εωσφόρου kαι να ρίξει τον εαυτό του, τον Lucifer, τον Michael και τον Adam Milligan στο Kλουβί του Εωσφόρου, αφήνοντας τον Raphael ως τον μοναδικό Αρχάγγελο εν ενεργεία.

Μετά τη φυλάκιση του Michael, ο Raphael  αναλαμβάνει την εποπτεία του Ουρανού με την πρόθεση να απελευθερώσει τον Michael και τον Lucifer και για άλλη μια φορά να ξεκινήσει την Αποκάλυψη. Αυτό προκαλεί μια αντιπαράθεση στον Ουρανό με τον Raphael και τους νομιμόφρονες του κατά του Castiel και τους αγγέλους πιστούς σε αυτόν. Για να νικήσει τον Raphael, ο Castiel κάνει μια συμφωνία με τον Crowley για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ψυχές του Καθαρτηρίου ώστε να αποκτήσει τη δύναμη που χρειάζεται. Μετά από την προδοσία του Crowley, ο Castiel παίρνει όλες τις ψυχές του Καθαρτηρίου για τον εαυτό του και χρησιμοποιεί τη δύναμή τους για να εξαφανίσει τον Raphael.

Με την απελευθέρωση του Σκότους, ο Sam αρχίζει να θεωρεί ότι τα οράματα, που βλέπει, είναι από τον Θεό και ότι τον παρακινεί να πάει στο Κλουβί του Εωσφόρου. Χρησιμοποιώντας το Βιβλίο των Καταραμένων, με τη βοήθεια της Rowena, ο Sam είναι σε θέση να καλέσει τον Εωσφόρο σε ένα μικρότερο κλουβί στη Λήθη, όπου ο Αρχάγγελος του λέει ότι μπορεί να νικήσει το Σκοτάδι αν κυκλοφορήσει μια ακόμη φορά στον κόσμο μέσα από ένα “δοχείο”. Ενώ ο Sam βρίσκεται αιχμάλωτος στο Κλουβί, ο Εωσφόρος του λέει ότι αυτός είναι ο μοναδικός Αρχάγγελος, που έχει απομείνει, για να δώσει κάθε είδους βοήθεια, καθώς ο Raphael και  ο Gabriel ήταν νεκροί και ο Michael έχει οδηγηθεί στην παραφροσύνη από τη ζωή στο Κλουβί του Εωσφόρου και δεν είναι χρήσιμος σε κανέναν. Αν και ο Sam αρνείται, ο Lucifer είναι σε θέση να ξεφύγει κρυφά αφού ο Castiel συναινεί να τον καταλάβει ως “δοχείο” του και παίρνει τον έλεγχο της Κόλασης και για λίγο του Ουρανού. Οι Winchesters κατάφεραν τελικά να πάρουν μαζί τους τον Εωσφόρο και πέτυχαν να τον  συμφιλιώσουν με τον Θεό. Ωστόσο ο Θεός δεν μπόρεσε να αναστήσει τον Raphael και τον Gabriel για να βοηθήσουν στην μάχη ενάντια στο Σκοτάδι ή να καλέσει τον Michael για να βοηθήσει. Με μόνο έναν Αρχάγγελο για βοήθεια, οι μάγισσες, οι δαίμονες και όλοι οι άγγελοι καλούνται να υποκαταστήσουν την αρχαγγελική δύναμη, που λείπει και να νικήσουν το Σκοτάδι. Αν και νικούν τελικά το Σκοτάδι, επουλώνεται και προκαλεί θανάσιμα τραύματα στον Θεό, αποβάλλοντας τον Lucifer από τον Castiel στη συνέχεια.

Αφού ο Θεός αναχώρησε από τη Γη, ο Εωσφόρος πιστεύει ότι για μια ακόμη φορά έχει εγκαταλειφθεί από τον Πατέρα του και ότι ο Θεός τον χρησιμοποίησε, οδηγώντας τον Εωσφόρο να αποφασίσει τη σφαγή όλων των δημιουργημάτων του Θεού. Στο επεισόδιο 12×08 LOTUS, ο Lucifer αποβάλλεται από το “δοχείο” του από τον Sam Winchester με μια γεννήτρια ευαίσθητων παλμών και στη συνέχεια επέστρεψε στο Κλουβί του από την Rowena, χωρίς να υπάρχει πια κανένας Αρχάγγελος ενεργός στη Γη.

Μετά την αναχώρηση του Θεού από τη Γη, ο Εωσφόρος πιστεύει ότι έχει εγκαταλειφθεί από τον πατέρα του και ότι ο Θεός μόνο τον χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά, προκαλώντας την οργή του Εωσφόρου που αποφασίζει να “σπάσει τα παιχνίδια του Θεού”. Αφού κατέλαβε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, συλλαμβάνει ένα παιδί-Νεφελίμ με μια σύμβουλο του προέδρου, την Kelly Kline. Η στιγμή της σύλληψης εξαπολύει μια τεράστια ποσότητα κοσμικής ενέργειας, που προειδοποιεί τον Ουρανό και όλους τους αγγέλους. Κι ενώ ο Sam Winchester πέτυχε να εκδιώξει τον Εωσφόρο από το σώμα του Πρόεδρου Rooney, λόγω μιας μηχανορραφίας του Crowley, ο Εωσφόρος δεν φυλακίζεται αλλά καταλαμβάνει ένα προηγούμενο δοχείο του τον Νικ, και οδηγείται στην φυλακή της Κόλασης. Ο Crowley θα γευτεί κάποιες στιγμές εκδίκησης αλλά ο Εωσφόρος καταστέλλει τελικά τον έλεγχο του Crowley και κατά την αναζήτηση  του πρωτότοκου γιου του, καταλήγει στην μετα-αποκαλυπτική εναλλακτική πραγματικότητα.

Στον αποκαλυπτικό κόσμο συλλαμβάνεται και βασανίζεται από τον Μιχαήλ της Αποκάλυψης, ο οποίος εξάγει την χάρη του για να ανοίξει μια πύλη προς τη γη. Τελικά θα αποδράσει από αυτή την πύλη αφήνοντας πίσω τον Μιχαήλ αναζητώντας συμμάχους ενάντια στην μετα-αποκαλυπτική έκδοση του αδερφού του. Αν και ο Ασμοδαίος θα του αλλάξει για λίγο τα σχέδια, αφού τον φυλακίζει προσωρινά  μαζί με τον Castiel. Κάτι ανάλογο θα κάνει ο Ασμοδαίος και στον Gabriel, που θα γνωρίσει ανείπωττα βασανιστήρια στα χέρια του μέχρι να τον διασώσει ο Ketch και να τον μεταφέρει στο Καταφύγιο των Winchesters.

Όμως ο Ασμοδαίος δεν θα καταφέρει να νικήσει την δύναμη του Εωσφόρου, που θα δραπετεύσει μαζί με τον Castiel. Λίγο αργότερα ο Εωσφόρος θα συλληφθεί ξανά, αυτή τη φορά από τον Rowena και τον Gabriel, που θα χρησιμοποιήσουν τη χάρη του για το άνοιγμα της πύλης προς τον αποκαλυπτικό κόσμο. Μέσα από αυτή την πύλη θα καταφέρουν να δραπετεύσουν αρκετοί πρόσφυγες από τον Κόσμο της Αποκάλυψης με τις μάχες μεταξύ των αρχαγγέλων να συνεχίζονται. Σε μια τελική μάχη μεταξύ Γαβριήλ, Εωσφόρου και Μιχαήλ, ο πρώτος θα σκοτωθεί ενώ οι δύο τελευταίοι θα κάνουν συμφωνία με ανταλλάγματα, τον Τζακ από την μία μεριά και την εξουσία του κόσμου από την άλλη. Θα καταφέρουν και οι δύο να μεταβούν στη γη αλλά εκεί ο Μιχαήλ του αποκαλυπτικού κόσμου θα ηττηθεί από το Νεφελίμ ενώ ο Εωσφόρος θα σκοτωθεί από τον Dean, που έχει εντωμεταξύ καταληφθεί από τον Μιχαήλ. Κι έτσι ο μετα-αποκαλυπτικός Μιχαήλ εισβάλλει στη γη μέσα στο δοχείο του Dean.

Χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον Castiel, οι Αρχάγγελοι είναι γνωστοί στον Ουρανό ως απόλυτα, ακριβή και οργισμένα πλάσματα. Όπως σε όλους τους αγγέλους, η αληθινή μορφή τους είναι πολύ έντονη και έχει αποδειχθεί όχι μόνο επιβλαβής αλλά πιθανώς θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Η παρουσία τους έξω από το “δοχείο” τους συχνά γίνεται αντιληπτή ως ένα εκτυφλωτικό λευκό φως, και η άφιξή τους μπορεί να προκαλέσει μικρές δονήσεις, όπως φαίνεται από τον Lucifer, όταν η Μονή της Αγίας Μαρίας συγκλονίστηκε τη στιγμή που δραπέτευσε το Κλουβί και με τον Raphael, όταν παρεμβαίνει για την προστασία του Chuck. Μπορούν επίσης να παράγουν διαπεραστικό ήχο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι είναι βασανιστικός για τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής εμφάνισής του, ο Raphael προκάλεσε σε όλη την Ανατολική Ακτή μια γενική διακοπή ρεύματος. Λίγο πριν από την ήττα του, η παρουσία του Εωσφόρου προκάλεσε την δραστική πτώση της θερμοκρασίας στο Ντιτρόιτ.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο Michael και ο Raphael είναι συνδεδεμένοι με τους προφήτες, ενώ ο Gabriel υπηρέτησε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ως αγγελιοφόρος του Θεού. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Raphael φάνηκε να είναι αυτός που παρακολουθεί και προστατεύει τον Προφήτη Chuck Shurley. Πριν από την πτώση του, ο Εωσφόρος ήταν πιο αγαπημένο άγγελος του Θεού, ενώ τον θεωρούνταν  όμορφος και σεβαστός στον Ουρανό. Οι Αρχάγγελοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους  ως την ανώτατη αρχή πάνω από όλα της δημιουργήματα μετά την αναχώρησή του Θεού από τον Ουρανό. Ως ηγέτες στον Ουρανό, ο Michael και ο Raphael  επόπτευαν την υποδοχή στον  Ουρανό, την έκδοση των ενταλμάτων στην “Κύρια Διοίκηση”, που ήταν υπεύθυνη για την αποστολή αγγέλων στη Γη. Δεν μοιράζονται μεταξύ τους όλα τα σχέδιά τους, ιδιαίτερα την πρόθεσή τους να επιτρέψουν στον Εωσφόρο να απελευθερωθεί, για να αποφευχθεί η εξέγερση στις χαμηλότερες τάξεις. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν εκφράζουν ιδιαίτερο σεβασμό στους ανθρώπους όταν συναναστρέφονται μαζί τους, αν και ο Gabriel ομολογεί τελικά την εκτίμησή του για την ανθρωπότητα.

Οι σχέσεις μεταξύ των Αρχαγγέλων και των “δοχείων” τους μπορεί να είναι περίπλοκες. Η κατοχή ενός ανθρώπου από έναν Αρχάγγελο είναι επιζήμια για το “δοχείο”. Το “δοχείο” του Raphael, ο Donnie έμεινε κατατονικός μετά την κατοχή του από τον Αρχάγγελο. Η συνεχής παρουσία του Εωσφόρου στον Nick, ένα εναλλακτικό “δοχείο”, προκαλεί την διάλυση του σώματος του ανθρώπου, όπως αποδεικνύεται από τα σημάδια στο δέρμα του, που έμοιαζαν με εγκαύματα. Τα “δοχεία” του Εωσφόρου μπορούν να ενισχυθούν με δαιμονικό αίμαγια να επιβιώσουν καλύτερα την δοκιμασία. Παρά την περιφρόνησή του για την ανθρωπότητα στο σύνολό της, ο Εωσφόρος έδειξε κάποια συμπάθεια προς το Nick και προς τον Sam, το αληθινό “δοχείο” του. O Michael, αν και συγκαταβατικά, ήταν πρόθυμος να εξηγήσει τη θέση του στον Dean, ενώ καταλαμβάνει τον πατέρα του και υποσχέθηκε να μην αφήσει τον  Dean ένα “κατατονικό ερείπιο” μετά την υπηρεσία του ως “δοχείο” του Αρχαγγέλου. Ο Εωσφόρος εμφανίζεται επίσης με τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον  Castiel, έναν κατώτερο άγγελο ως  το “δοχείο” του χωρίς να προκαλεί εμφανή βλάβη σε αυτό. Ωστόσο, ο Castiel, όπως επισημαίνεται από τον Sam έχει ιδιαίτερα ισχυρό “δοχείο” και ο Castiel αναφέρει αργότερα ότι όταν ήταν “δοχείο” του Εωσφόρου στην πραγματικότητα καιγόταν αργά και εσωτερικά και εξωτερικά.

Αντίθετα, ενώ ο Dean “φιλοξενεί” στο σώμα του τον Μιχαήλ του Αποκαλυπτικού κόσμου, που είναι ισχυρότερος από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που γνωρίζουμε, μπορεί να ελέγχει με συνειδητό τρόπο τις κινήσεις του και δεν παρουσιάζεται με εμφανείς σωματικές αλλοιώσεις. Κατάφερε, δηλαδή, να διατηρήσει τον έλεγχο του εαυτού του αλλά και να χρησιμοποιήσει ορισμένες από τις δυνάμεις του Μιχαήλ ακολουθώντας την συμφωνία, που είχε κάνει με τον Αρχάγγελο. Όταν όμως, ο Μιχαήλ αθέτησε τη συγκεκριμένη συμφωνία, τότε ο Dean έχασε τον έλεγχο του σώματός του.

Οι Αρχάγγελοι μπορούν να επιτρέψουν στα δοχεία τους να χρησιμοποιούν κάποιες από τις δυνάμεις τους, ακόμη και αν το ανθρώπινο δοχείο έχει τον έλεγχο, καθιστώντας τον αρχάγγελο την βασική πηγή ενέργειας. Σε αυτή την κατάσταση, το δοχείο είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσει την αρχαγγελική λεπίδα ενάντια σε άλλους αρχαγγέλους.

Ικανότητες και Δυνάμεις

Οι Αρχάγγελοι έχουν δυνάμεις και ικανότητες που είναι παρόμοιες με αυτές άλλων αγγέλων, οι οποίες αναφέρονται λεπτομερώς στην λαϊκή παράδοση για τους αγγέλους, αλλά έχουν επιπλέον δυνάμεις ανάλογα με το βαθμό τους: η τηλεκίνηση τους, για παράδειγμα, φαίνεται να έχει ένα ευρύτερο φάσμα από εκείνο του μέσου αγγέλου.

Ο Gabriel χτυπάει τα δάχτυλα και φλόγες εμφανίζονται σε δύο κεριά. Ο Raphael μπορεί να χειριστεί την ηλεκτρική ενέργεια. Ο Lucifer μπορεί να αλλάξει τη θερμοκρασία. Ίσως η μεγαλύτερη ένδειξη της δύναμης των Αρχαγγέλων είναι η ικανότητά τους να εξουδετερώσουν άλλα υπερφυσικά όντα. Ο Lucifer, άοπλος, σκότωσε έναν αριθμό ειδωλολατρικών θεών με ευκολία χρησιμοποιώντας γυμνά χέρια και τηλεκίνηση (ή μοριακή καύση).

Κατώτεροι άγγελοι έχουν επίσης ηττηθεί από Αρχαγγέλους. Ο Gabriel διώχνει τον Castiel σε άλλη θέση με ένα διπλό χτύπημα των δακτύλων του. Ο Michael κάνει το ίδιο σε έναν νεαρό Uriel.

Μπορούν να καταφύγουν σε πιο βίαιες μεθόδους. Ο Raphael κτυπά τον Castiel και τον αφήνει ματωμένο στην αγαπημένη γωνιά του Ουρανού, όταν ο Castiel αρνείται να του υποσχεθεί την υποταγή του. Αγωνίζονται και πάλι στο σπίτι του Balthazar και για άλλη μια φορά ο Raphael επικρατεί εύκολα στον Castiel ρίχνοντας τον κάτω από τη σκάλα  του Balthazar. Όταν το επιθυμούν, οι Αρχάγγελοι μπορούν να σκοτώσουν χωρίς να χρειαστεί να αγωνιστούν. Ο Michael αποτεφρώνει την Anna με μια χειρονομία όταν απειλεί να ματαιώσει τα σχέδιά του.

Σε διαφορετικές περιπτώσεις, ο Lucifer και ο Raphael προκαλούνται την “έκρηξη” του Castiel. Οι Αρχάγγελοι μπορούν επίσης να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις των κατώτερων αγγέλων. Ο Raphael εμπόδισε τον Castiel να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του στον Crowley.  Όταν δέχεται επίθεση από έναν  κατώτερο άγγελο, ο Εωσφόρος με περιφρονητικό ύφος τον ανάγκασε να εκραγεί, χωρίς καν να δίνει σημασία στον άγγελο. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σε κοντινή απόσταση με τον Sam, τον Dean και τον Castiel, ο Εωσφόρος ήταν σε θέση να νικήσει αβίαστα και τους τρεις ακόμη και αν Castiel ήταν οπλισμένος και εκείνος δεν ήταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα χτυπήματα, που προκλήθηκαν και από τους τρεις δεν προκάλεσε κανέναν τραυματισμό στον Αρχάγγελο.

Οι Αρχάγγελοι μπορούν να αναστήσουν κάποιον άνθρωπο κατά βούληση ακόμα και όταν βρίσκονται μακριά από τον Ουρανό. Ο Michael θεραπεύει τον Sam εντελώς αφού τρυπήθηκε με έναν σωλήνα και βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος. Ο Gabriel, ενώ εμφανιζόταν ως  Trickster, σκοτώνει και ανασταίνει τον Dean δεκάδες φορές σε ένα χρόνο loop. O Lucifer λέει στον Sam ότι αν ο ίδιος τον σκοτώσει, ο ίδιος θα τον αναστήσει και ο Castiel αναφέρει ότι, αν η Anna σκοτώσει τον Sam, μόνο ο Εωσφόρος θα τον αναστήσει.

Αποδεικνύεται επίσης για τους Αρχαγγέλους ότι μπορούν να κάνουν προγνώσεις για το μέλλον αν και δεν μπορούν να έχουν μια πλήρη εικόνα για αυτές. Ξέρουν ότι ο Dean και ο Sam είναι τα προκαθορισμένα “δοχεία” του Michael και του Εωσφόρου. Ο Ο Michael συναισθάνεται την αντιπαράθεση μεταξύ του Zachariah και του Dean πριν αυτή συμβεί, ιδίως τη ζημία που υφίσταται ο Sam και ο Adam. Ο Lucifer προβλέπει, ορθά ότι ο Sam θα παραδοθεί σ ‘αυτόν στο Ντιτρόιτ μέσα σε λίγους μήνες αλλά ο ίδιος δεν βλέπει πτώση του πριν αυτό συμβεί.

Οι Αρχάγγελοι έχουν την ικανότητα να χειριστούν την πραγματικότητα,όπως επιθυμούν, κάτι στο οποίο καταφεύγει ιδιαίτερα ο Gabriel. Ο Gabriel μπορεί να “κατασκευάσει” εναλλακτικές πραγματικότητες και loop του χρόνου και να ελέγχει ποιος μπορεί να έχει επίγνωση της κατάστασης. Μπορεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα από το πουθενά, με δολοφονικούς συνεργούς και αντίγραφα του εαυτού του. Ο Gabriel μπορούσε να αλλάξει την εμφάνιση των αντικειμένων, όπως απέδειξε όταν έκανε μια μπάρα από πορτοκάλι υγεινής διατροφής να μοιάζει με αρχαγγελική λεπίδα, ενώ μπορεί να αλλάξει και τη δική του μορφή. Ο Εωσφόρος ισχυρίζεται ότι έχει διδάξει στον Gabriel όλα τα “κόλπα” του και χρησιμοποιεί κάποια από αυτά και ο ίδιος.Ο Εωσφόρος εμφανίζεται στο “δοχείο” του τον Nick, σαν Sarah, αφού δολοφόνησε τη σύζυγό του Nick και τον έκανε να δει το αίμα στο κρεβάτι του και το νεκρό παιδί του στην κούνια. Ο διάβολος εμφανίζεται στα όνειρα του Sam με την μορφή της Jess.

Κάθε Αρχάγγελος  γνωρίζει για το Κλουβί του Εωσφόρου και πώς λειτουργεί, πάνω και πέρα ​​από την ύπαρξη των σφραγίδων. Ο Michael γνωρίζει τη φυλακή αυτή πολύ καλά γιατί έριξε τον Lucifer σε αυτή. Ο Gabriel γνώριζε ότι το Κλουβί μπορεί να ανοίξει εκ νέου με τα δαχτυλίδια από τους Ιππότες της Κόλασης και ο Εωσφόρος, παρά τα όσα λέει ο Gabriel, το γνωρίζει αυτό επίσης. Ο Raphael μάλλον  γνώριζε μια άλλη μέθοδο για να ανοίξει το Κλουβί καθώς είχε την πρόθεση να το ανοίξει εκ νέου για να ξεκινήσουν ξανά την Αποκάλυψη.

Τρωτά Σημεία

Η Λεπίδα του Αρχαγγέλου μπορεί να σκοτώσει έναν Αρχάγγελο. Τα άλλα όπλα του Ουρανού μπορούν να βλάψουν και ενδεχομένως να σκοτώσουν έναν Αρχάγγελο. Το Αλάτι του Λωτ, ένα από αυτά τα όπλα, μετέτρεψε το “δοχείο” του Raphael σε μια στήλη άλατος, και το κατέστησε μη κατοικήσιμο.

Ο Θεός ως δημιουργός των αρχαγγέλων, ο Θεός αναφέρεται ότι έχει τη δύναμη να σταματήσει τον Εωσφόρο και την Αποκάλυψη. Ενώ προσπαθούσε να κρατήσει υπό έλεγχο τον Εωσφόρο, ο Θεός αποδείχθηκε πως αφαίρεσε τις δυνάμεις του Εωσφόρου χωρίς ο δεύτερος να το αντιληφθεί.

Ένα Νεφελίμ έχει τη δύναμη να τραυματίσει αλλά και να σκοτώσει ακόμη και αρχαγγέλους. Ο Jack Kline κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά την μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ και ανάγκασε τον Εωσφόρο να του αποκαλύψει την αλήθεια. Ενώ, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της ψυχής του, ο Jack ήταν σε θέση να εξοστρακίσει τον Μιχαήλ από το δοχείο του και να σκοτώσει τον αρχάγγελο. (14×14 Ouroboros)

Το κουτί του Μάλακ: ένα μαγική φέρετρο, που μπορεί να φυλακίσει ο,τιδήποτε, όπως έναν ισχυρό αρχάγγελο όπως ο μετα-αποκαλυπτικός Μιχαήλ. (14×10 Nihilism)

Ισχυρά ανθρώπινα δοχεία: σε μερικές περιπτώσεις, ένα δυνατό ανθρώπινο δοχείο έχει αποδειχθεί ικανό να εξουδετερώνει την κατοχή αρχαγγέλου και να αναλαμβάνει τον έλεγχο για κάποιο χρονικό διάστημα ή ακόμα και να παγιδεύει στο μυαλό του τον αρχάγγελο όπως έκανε ο Ντην με τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ στον 14ο κύκλο.

Το Colt μπορεί να βλάψει, αλλά δεν τους σκοτώνει καθώς ο Εωσφόρος λέει ότι είναι ένας από τα “μοναδικά πέντε πράγματα σε όλη την δημιουργία που το όπλο δεν μπορεί να σκοτώσει”. Δεν είναι γνωστό αν οι άλλοι τρεις Αρχάγγελοι δεν μπορούν επίσης να σκοτωθούν από αυτό.

Οι Αρχάγγελοι μπορούν να βλάψουν ο ένας τον άλλον, χωρίς όπλα, όπως ο Michael και ο Εωσφόρος πήγαν άοπλοι να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον.

Μερικά ξόρκια μπορούν να βλάψουν τους Αρχαγγέλους. Η Kali δεσμεύει τον Gabriel στην θέση του αποκτώντας ένα δείγμα αίματος από το ανθρώπινο “δοχείο” του και ο Castiel προσπάθησε να καλέσει τον Raphael στο “δοχείο” του χρησιμοποιώντας ενωχιανό ξόρκι.

Οι Ενωχιανές σφραγίδες μπορούν να κρύψουν ένα πρόσωπο από τους Αρχαγγέλους.

Η Ιερά φωτιά μπορεί να συγκρατήσει έναν Αρχάγγελο ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να εξορίσει έναν Αρχάγγελο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Το Κλουβί του Εωσφόρου μπορεί να κρατήσει ασφαλείς τους Αρχαγέλλους, όπως φαίνεται με τον Michael και τον Εωσφόρο.

Παρά το γεγονός ότι οι άγγελοι, υπό κανονικές συνθήκες, δεν έχουν την ικανότητα να βλάψουν έναν Αρχάγγελο, αν μπορεί να αξιοποιήσει τη δύναμη αρκετών ψυχών, μπορεί να τον εξορίσει ή ακόμα και να τον σκοτώσει.

Μια κανονική Λεπίδα Αγγέλου μπορεί να είναι σε θέση να βλάψει ή να σκοτώσει έναν Αρχάγγελο, όπως ο Dean χρησιμοποιεί μία κατά του Raphael και ο Castiel ενάντια στον Lucifer.

Η Σφραγίδα εξοστρακισμού των αγγέλων είναι σε θέση να εξορίσει έναν Αρχάγγελο όπως και κάθε κατώτερο άγγελο.

Η Amara είναι ικανή εύκολα να υπερνικήσει έναν Αρχάγγελο και μάλιστα προκαλώντας τους απίστευτο πόνο και τραύματα. Μπορεί επίσης αβίαστα να εξοστρακίσει έναν Αρχάγγελο από το “δοχείο” του.

Μια υπερβολική γεννήτρια παλμών μπορεί να αποβάλει επίσης έναν Αρχάγγελο από το “δοχείο” του.

Όταν κάποιος εξάγει την αρχαγγελική χάρη, μπορεί να υπερισχύσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά κάνοντας τον αρχάγγελο ευάλωτο σε οποιαδήποτε απειλή θανάτου.

Η Λόγχη του Michael έχει τη δύναμη να κάνει όλους τους αγγέλους να πεθαίνουν αργά μέσα από έναν αγωνιώδη θάνατο. Το όπλο αυτό δημιουργήθηκε από τον Michael για έναν αποκλειστικό σκοπό: να κάνει τον Εωσφόρο να υποφέρει στην τελική τους αναμέτρηση.

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Ο Michael είναι ο παλαιότερος από τους Αρχαγγέλους. Πριν τη φυλάκισή του στο Κλουβί του Εωσφόρου, κατάφερε και κυβέρνησε τον ουρανό κατά την απουσία του Θεού. Μετά τη δημιουργία των τεσσάρων Αρχαγγέλων, μια ισχυρή σχέση σχηματίζεται μεταξύ Michael και Lucifer. Μετά τη δημιουργία του Ουρανού, των Αρχαγγέλων και των αγγέλων, ο Θεός δημιούργησε τη Γη και αργότερα τον άνθρωπο. Ο Θεός διέταξε όλους τους αγγέλους του να υποκλιθούν μπροστά στον άνθρωπο. Ο Εωσφόρος αμφισβήτησε αυτή την εντολή και αναζήτησε τον Michael για να τον υποστηρίξει αλλά ο Michael δεν το έκανε. Ο Θεός είπε στη συνέχεια στον Michael να στείλει σε εξορία τον Εωσφόρο και ο Michael υπάκουσε δημιουργώντας μια ρήξη μεταξύ τους. Ο Εωσφόρος ρίχτηκε σε ένα Κλουβί και φυλακίστηκε εκεί  με 600 σφραγίδες.

Κάποια στιγμή αργότερα, ο Michael επινόησε ένα σχέδιο που επέτρεπε στις 66 Σφραγίδες να σπάσουν. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο Michael, ο  Zachariah και ο Raphael. Ο Michael ήθελε τις σφραγίδες σπασμένες έτσι ώστε ο Εωσφόρος να μπορέσει να απελευθερωθεί από το Κλουβί, δίνοντας στον Michael την ευκαιρία να τον κατατροπώσει τελικά. Αργότερα αποκάλυψε ότι τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του Ουρανού δεν μοιράζονται την πληροφορία για αυτό το σχέδιο με άλλους αγγέλους για να αποφευχθεί η εξέγερση. Ο Castiel δεν γνώριζε  τίποτα για αυτό το σχέδιο στην αρχή αλλά αργότερα ανακάλυψε την πραγματική πρόθεση του Ουρανού και το εκμυστηρεύτηκε στον Dean αλλά σύντομα βρέθηκε και καταστράφηκε από τον Raphael. Οι 66 Σφραγίδες τελικά σπάνε και ο Lucifer απελευθερώνεται. Λίγο μετά την έγερση του Εωσφόρου, ο Michael δίνει εντολή στον Zachariah να εξασφαλίσει την συναίνεση του Dean ώστε ο Michael να τον καταλάβει. Λόγω της επανειλημμένης άρνησης του Dean να χρησιμεύσει ως ένα “δοχείο”, ο Michael έμεινε στον Ουρανό εποπτεύοντας την κατάσταση και όταν ο Dean μεταφέρθηκε στο έτος 1978, όπου ο Michael του μίλησε μέσω του πατέρα του John. Μετά από μήνες μαχών, ο Dean παραιτήθηκε από την αποφασιστική και ανένδοτη στάση του και λίγο έλειψε να συναινέσει στον Michael. Ωστόσο ο Dean και ο Sam δραπέτευσαν και ο Michael κατέλαβε το σώμα του Adam Milligan αντ ‘αυτού. O Michael συναντήθηκε  με τον  Εωσφόρο στο Stull νεκροταφείο, όπου παρενέβη ο Dean.

Ο Michael απειλεί τον Dean και προσωρινά τον εξοστράκισε με μια μολότοφ  ένα κοκτέιλ από ιερό έλαιο. Ο Michael επέστρεψε ως Sam προσωρινά και κατάφερε να επανακτήσει τον έλεγχο πάνω στο σώμα του από τον Εωσφόρο. Ο  Michael προσπάθησε να σταματήσει τον Sam από το να ρίξει τον εαυτό του, και ως εκ τούτου τον Εωσφόρο, μέσα στο Κλουβί και ο ίδιος τον τράβηξε μέσα. Αυτό συνέβη στο 5×22 Swan Song.

Πιθανολογείται ότι μετά τη φυλάκισή του και την εκ νέου φυλάκιση του Εωσφόρου στο Κλουβί, ο Michael και ο αδελφός του κακοποίησαν και βασάνισαν την ψυχή του Sam, ο οποίος την άφησε πίσω του κατά τη διάρκεια της ανάστασής του. Ο Θάνατος τελικά ταξιδεύει στην Κόλαση και σώζει την ψυχή του Sam. Στο 11×10 The Devil in the Details, ο Lucifer λέει στον Sam η“ζωή στη φυλακή” δεν έχει εξελιχθεί καλά για τον Michael, που σημαίνει ότι ο Michael έχει τρελαθεί. Ο Θεός λέει αργότερα στους  Winchesters στο 11×22 We Happy Few ότι ο Michael δεν είναι σε κατάσταση να καταπολεμήσει το Σκοτάδι.

Εωσφόρος

Ο Εωσφόρος είναι ο δεύτερος Αρχάγγελος και αναφέρεται στον Michael ως τον μεγαλύτερο αδελφό του. Μετά τη δημιουργία των ανθρώπων, ο Εωσφόρος αμφισβήτησε τη θέση τους στη δημιουργία με τους αδελφούς του και με το Θεό. Ενοχλημένος ο Gabriel από αυτές τις διαμάχες ιδιαίτερα όταν έγιναν πολύ σοβαρές,  απομακρύνθηκε οικειοθελώς από τον Ουρανό. Η ανυπακοή του Εωσφόρου προκάλεσε την έκπτωσή του από τον Ουρανό. Ως μια πράξη ανυπακοής, ο Εωσφόρος διέφθειρε την ψυχή ενός ανθρώπου και δημιουργήσει τον πρώτο δαίμονα, την Lilith. Στη συνέχεια περιορίστηκε παρά τη θέλησή του σε ένα Κλουβί. Κάποια στιγμή μετά την φυλάκιση του Εωσφόρου, άρχισε να γίνεται αναφορά σε αυτόν με το όνομα  Σατανάς και Διάβολος, ενώ οι δαίμονες τον σέβονταν ως δημιουργό τους.

Το 1972, ο Azazel κατείχε μια μοναχή στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας και θυσιάστηκαν οκτώ μοναχές για να μπορέσει να μιλήσει με τον φυλακισμένο Εωσφόρο. Ο Lucifer λέει στον Azazel ότι η Lilith είναι απαραίτητη για να σπάσουν οι 66 Σφραγίδες που τον κρατούσαν αιχμάλωτο στο Κλουβί και ότι έπρεπε να βρούν ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί με χαρίσματα.

Ο Εωσφόρος απελευθερώνεται όταν οι 66 από τις 600 Σφραγίδες, που τον φυλάκιζαν έσπασαν – η τελική σφραγίδα εκ παραδρομής έσπασε από τον Sam όταν σκότωσε την Lilith. Ενώ στη Γη, ο Lucifer, με τη βοήθεια των Τεσσάρων Καβαλάρηδων της Αποκάλυψης, προκάλεσε χάος και φυσικές καταστροφές, με στόχο την καταστροφή της ανθρωπότητας. Καθοριστική για το σχέδιο του Εωσφόρου είναι η κατοχή του “δοχείου”, που προοριζόταν για αυτόν – του Sam Winchester. Συνδέεται με τον Sam  χρησιμοποιώντας κοινές εμπειρίες τους ως νεότερα αδέρφια και “φρικιά”.

Ο Sam και ο Dean προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Εωσφόρο με το Colt αλλά απέτυχαν. Ο Sam μηχανεύεται ένα σχέδιο με το  οποίο θα είναι δυνατόν να αιχμαλωτίσουν τον Εωσφόρο και στη συνέχεια να τον φυλακίσουν ξανά στο Κλουβί. Ο Sam συναινεί αλλά δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο του σώματός του. Αργότερα, όταν ο Εωσφόρος αντιμετωπίζει τον Michael στο Stull Νεκροταφείο, ο Castiel κατατροπώνει προσωρινά τον Michael και σκοτώνεται από τον Εωσφόρο, αλλά με αυτήν την πράξη δίνει χρόνο στον Dean να μιλήσει με τον Εωσφόρο. Ο Dean δεν μπορεί να φέρει τον Sam στην επιφάνεια και ο Εωσφόρος τον χτυπάει άγρια. Στη συνέχεια, ο Εωσφόρος έναν στρατιώτη παιχνίδι στριμωγμένο στην πλαϊνό παράθυρο της Impala και μια πλημμύρα συναισθημάτων και αναμνήσεων επιτρέπουν στον Sam να επικρατήσει. Ο Sam κατάφερε να πάρει τον Εωσφόρο και τον Michael μαζί του στο 5×22 Swan Song.

Μετά την απελευθέρωση του Σκότους, ο Εωσφόρος ήταν σε θέση προσεγγίσει τον Sam, με τη μορφή οραμάτων για να τον σύρει στο Kλουβί και συνεργάστηκε με την Rowena για να αποδράσει. Ο Εωσφόρος ήταν σε θέση να ξεφύγει από το Κλουβί με την κατοχή του Castiel ο οποίος είπε “ναι”, καθώς ο Εωσφόρος ισχυρίστηκε ότι είναι σε θέση να νικήσει το Σκοτάδι. Ο Lucifer ανέκτησε τον έλεγχο της Κόλασης αλλά διατήρησε την πραγματική του ταυτότητα μυστική από τους Winchesters μέχρι που αυτοί αναζήτησαν το Χέρι του Θεού. Η δύναμη από το Χέρι του Θεού καταναλώθηκε το 1943 και ο Lucifer εξορίστηκε από τον Sam, αφήνοντας τους Winchesters αποφασισμένους να κυνηγήσουν τον Εωσφόρο και να ελευθερώσουν τον Castiel από τον έλεγχο του. Αφού επέστρεψε από την εξορία του, ο Εωσφόρος άρχισε να ψάχνει για άλλο Χέρι του Θεού και επιδίωξε να αναλάβει τον έλεγχο του Ουρανού, καθώς και της Κόλασης. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να εξορκιστεί ο Εωσφόρος από τον Castiel, ο Εωσφόρος αιχμαλωτίζεται από την Amara και βασανίζεται βάναυσα πριν διασωθεί από τον Sam, τον Donatello Redfield και τον Metatron. Στη συνέχεια, ο Εωσφόρος συμφιλιώθηκε με τον Θεό, για πρώτη φορά εδώ και  χιλιετίες και θεραπεύτηκε από τον Πατέρα του αφού επέμειναν οι Winchesters να το κάνει. Μετά από αυτό, ο Εωσφόρος ο ίδιος συμμάχησε με τους Winchesters και τον Θεό εναντίον του Σκότους.

Κατά τη διάρκεια της τελικής επίθεσης στην Amara, ο Εωσφόρος μπόρεσε να λυγίσει την Amara μετά από μια συνδυασμένη επίθεση από μάγισσες, αγγέλους και δαίμονες, αλλά η Amara ανακτά τις δυνάμεις της και τραυματίζει θανάσιμα τον Θεό. Όταν ο Εωσφόρος προσπαθεί να σώσει τον Πατέρα του, η Amara τον τραβά από το “δοχείο” του, αφήνοντας την τύχη του άγνωστη ακόμη και για τον Castiel. Στο 12×01 Keep Calm and Carry On, ο Εωσφόρος αποκαλύπτεται ότι έχει επιζήσει μετά την απέλασή του από την Amara και ψάχνει για ένα νέο “δοχείο”, που να μπορεί να τον κρατήσει.

Στο 12×02 Mamma Mia, ο Εωσφόρος κατέχει τον γερασμένο ροκ σταρ Vince Vincente, μια κατοχή που προσπαθεί με την Rowena να το κάνει μόνιμο στο 12×03 The Foundry. Ωστόσο, η Rowena τον προδίδει, ρίχνει ένα ξόρκι για να επιταχύνει τη φθορά του Vince και διώχνει τον Εωσφόρο στον πυθμένα του ωκεανού. Ο Lucifer επιστρέφει στο 12×07 Rock Never Dies και χρησιμοποιεί ένα παλιό φτερό για να θεραπεύσει τον εαυτό του. Ο Εωσφόρος στη συνέχεια έχει ως στόχο να αφανίσει τα πάντα στο πέρασμά του για να εκδικηθεί τον Θεό που τον εγκατέλειψε και πάλι, καίγοντας τον Vince στην προσπάθεια. Στο 12×08 LOTUS, ο Εωσφόρος καταλαμβάνει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Jefferson Rooney και δημιουργεί ένα Nephilim μετά την συνεύρεσή του με την Kelly Kline. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή από τον Arthur Ketch, ο Sam είναι σε θέση να εξοστρακίσει τον Εωσφόρο, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει τον Rooney.

Ο Crowley ωστόσο, χωρίς να το ξέρει κανείς άλλος, διαστρέφει τα μάγια για να χρησιμοποιήσει τον Εωσφόρο για τους δικούς του σκοπούς. Έτσι, ο αρχάγγελος επέστρεψε στο παλιό του δοχείο, τον Νικ, που είχε “αναβαθμιστεί” από τον βασιλιά της κόλασης και οδηγήθηκε στην φυλακή του Crowley, ο οποίος με ένα δεσμευτικό ξόρκι κατάφερε – έστω και για λίγο – να ελέγχει τον Εωσφόρο. Ο Εωσφόρος θα δραπετεύσει, ενώ αναζητά τον γιο του, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με τους Winchesters, τον Crowley και τον Castiel. Στο τέλος, ο Crowley και ο Castiel καταλήγουν νεκροί με τον Εωσφόρο να έχει παγιδευτεί στον Κόσμο της Αποκάλυψης, όπου και συλλαμβάνεται από τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ. Ο Εωσφόρος πληροφορείται τα σχέδια του Μιχαήλ της Αποκάλυψης να εισβάλλει στη γη.

Εξάγοντας χάρη από τον Εωσφόρο ο Μιχαήλ, θα ανοίξει μια πύλη για τον κόσμο της γης αλλά τελικά μόνο ο έκπτωτος άγγελος θα καταφέρει να διαφύγει μέσω αυτής.

Αποδυναμωμένος και χαμένος, ο Εωσφόρος αναζητά νέες συμμαχίες με τον “νεκραναστημένο” Castiel για να πολεμήσει τον Μιχαήλ αλλά συλλαμβάνεται από τον τελευταίο Πρίγκιπα της Κόλασης, τον Ασμοδαίο και ρίχνεται στην φυλακή μαζί με τον Castiel.Όταν δραπετεύουν, ο Εωσφόρος καθώς αναζητά αγγελική χάρη για να νιώσει και πάλι ισχυρός, συναντά την άγγελο Αναέλ και μεταβαίνουν στον Παράδεισο, όπου αυτό-χρίζεται Βασιλιάς. Γρήγορα, όμως, ο νέος αυτός ρόλος του δεν του προκαλεί καμιά ευχαρίστηση και έτσι εγκαταλείπει τον Παράδεισο ξεκινώντας πάλι την αναζήτηση του γιου του.

Θα συλληφθεί από τον Γαβριήλ, που τελικά δεν είχε σκοτώσει στο παρελθόν, και την Ροβίνα, για να  χρησιμοποιήσουν τη χάρη του στο ξόρκι, με το οποίο θα ανοίξουν την πύλη για τον αποκαλυπτικό κόσμο. Γρήγορα, θα απελευθερωθεί από τα δεσμά του και θα ακολουθήσει τους Winchesters στην εναλλακτική πραγματικότητα της αποκάλυψης. Εκεί, θα αναστήσει τον Sam, θα γνωρίσει τον γιο του και θα προσπαθήσει να τον προσεγγίσει βρίσκοντας τον Τζακ αρκετά δεκτικό σε αυτή του την κίνηση. Όμως, ενώ μαζί με τον Γαβριήλ θα βοηθήσουν μια ομάδα προσφύγων αλλά και τους Winchesters και τον Τζακ να περάσουν μέσα από την πύλη για την γη, ο Sam θα τον εγκαταλείψει στον αποκαλυπτικό κόσμο. Εκεί, μετά τον θάνατο του Γαβριήλ, ο Εωσφόρος θα κάνει μια συμφωνία με τον μετα-αποκαλυπτικό Μιχαήλ.

Έτσι επιστρέφει στη γη, όπου αποκαλύπτεται το αληθινό του πρόσωπο στον Τζακ. Δεν διστάζει να  απορροφήσει την χάρη από το γιο του για να γίνει ισχυρός όσο ποτέ, έτοιμος να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ο Dean δέχεται να γίνει το δοχείο του Μιχαήλ με σκοπό να εμποδίσουν τον Εωσφόρο, ο οποίος τελικά σκοτώνεται από την αρχαγγελική λεπίδα στα χέρια του Dean.

Αρχάγγελος Ραφαήλ

O Raphael αναφέρεται για πρώτη φορά όταν οι Winchesters ερευνούν μια υπόθεση όπου οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι οι άγγελοι τους διέταξαν να σκοτώσουν. Ο πάτερ  Reynolds, ενώ δίνει Τελευταία αποχωρήσεις στο πνεύμα του πάτερ Gregory, λέει “Καλώ τον Αρχάγγελο Ραφαήλ, τον πλοίαρχο του αέρα, για να ανοίξει το δρόμο. Αφήστε τη φωτιά του Αγίου Πνεύματος τώρα να κατέβει, γιατί αυτό το ον θα μπορούσε να ξυπνήσει πέρα από τον κόσμο αυτό”.

Ο Raphael ήταν ο προστάτης του Chuck Shurley του Προφήτη, και σκότωσε τον Castiel επειδή προσπάθησε να σταματήσει την Αποκάλυψη. Λίγο μετά το σπάσιμο των 66 Σφραγίδων και την απελευθέρωση του Εωσφόρου από το Κλουβί, ο Raphael  έφτασε στη Γη μέσω του “δοχείου” του, Donnie Finnerman, και τελείωσε μια σύγκρουση μεταξύ αγγέλων και δαιμόνων κοντά σε ένα βενζινάδικο στο Μέιν. Αφού κατατρόπωσε τους δαίμονες εγκατέλειψε αμέσως το “δοχείο” του, αφήνοντάς το κατατονικό, και ανέβηκε πάλι στον Ουρανό. Ο αναστημένος Castiel πιστεύει ότι ο Raphael γνώριζε την τοποθεσία του Θεού, για αυτό με τη βοήθεια του Dean κάλεσε τον Raphael και τον παγίδευσε σε έναν κύκλο ιερής φωτιάς. Ωστόσο, ο Raphael αρνείται ότι γνωρίζει πού είναι ο Θεός και εικάζει ότι είναι νεκρός. Ο Castiel και ο Dean τον εγκαταλείπουν στον κύκλο της φωτιάς.

Κάποια στιγμή ο Raphael καταφέρνει να ξεφύγει από τον κύκλο και όταν η Αποκάλυψη έχει σταματήσει, είναι διατεθειμένος να την ξεκινήσει πάλι με κάθε κόστος με την απελευθέρωση του Michael και του Εωσφόρου. Ο Castiel τον αντιμάχεται και βρίσκονται στη μέση ενός εμφυλίου πολέμου. Κατά τη διάρκεια μιας αψιμαχίας το σώμα του Donnie Finnerman καταστράφηκε από τον Balthazar χρησιμοποιώντας το Αλάτι του Λωτ, αφήνοντας τον Raphael σε αναζήτηση ενός νέου κατάλληλου “δοχείου”. Ο Raphael στη συνέχεια στέλνει έναν άγγελο, που ονομάζεται Βιργίλιος, να σκοτώσει τον Balthazar και οποιονδήποτε άλλον που συμμάχησε με τον Castiel. Διεκδικεί τελικά μια γυναίκα, σαν το νέο του “δοχείο”. Αφού απειλείται με τα όπλα του Ουρανού από τον Castiel, ο Raphael φεύγει. Αργότερα κατατροπώθηκε από τον Castiel με ένα διπλό χτύπημα των δακτύλων του αφού ο Castiel απορρόφησε τη δύναμη όλων των ψυχών από το Καθαρτήριο.

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Αφού δημιουργήθηκε από τον Θεό, ο Gabriel κατοικούσε στον Ουρανό με τους άλλους Αρχαγγέλους αλλά αγανάκτησε με την συνεχή διαμάχη του Michael και του Εωσφόρου και την τροπή που αυτή φαινόταν να παίρνει, θυσίασε τη θέση του στην Υποδοχή του Ουρανού ως ο σπουδαιότερος αγγελιοφόρος του Θεού και υποχώρησε στη Γη ως αυτοεξόριστος . Ο Dean και ο Sam Winchester τον συνάντησαν για πρώτη φορά, ενώ είχε εμφανιστεί στη γη ως ένας αθάνατος ημίθεος γνωστός ως Trickster.  Ως Trickster, ο Gabriel τριγυρνούσε δίνοντας στους ανθρώπους αυτό που έκρινε ότι είναι “απλά επιδόρπια”, δηλαδή τιμωρίες, που ταίριαζαν ειρωνικά με το αρχικό τους έγκλημα. Οι αδελφοί πιστεύουν ότι τον σκότωσαν με ένα ξύλο βουτηγμένο στο αίμα ενός από τα θύματά του αλλά τους ξεγέλασε και επέζησε.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Trickster παγιδεύει και τους δύο σε μια “χρονοπαγίδα”, όπου ο Dean έχανε τη ζωή του κάθε Τρίτη με διάφορους τρόπους, κάτι που αποδεικνύοταν αναπόφευκτο με οποιοδήποτε μέσο. Γύρω στον εκατοστό θάνατο του Dean, ο Sam συνειδητοποίησε ποιος είναι υπεύθυνος για τα πάντα και αντιμετώπισε τον Trickster. Ο Sam ζήτησε από την “ημίθεο” να τους απελευθερώσει από την “χρονοπαγίδα”. Αυτός το έκανε απρόθυμα. Ενώ στον πραγματικό κόσμο, ο Dean έχασε τη ζωή του και πάλι, αυτή τη φορά για τα καλά. Ο Sam πέρασε έξι μήνες παρακολουθώντας τον Trickster, που κάποια στιγμή πήρε τη μορφή του Bobby Singer και παρέσυρε τον Sam σ ‘αυτόν. Αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν ο Trickster, ο Sam τον παρακάλεσε να πάει μαζί του για να αναστήσουν τον Dean και ο ίδιος συμφώνησε.

Δύο χρόνια αργότερα, όταν οι αδελφοί Winchesters διερευνούσαν την υπόθεση ενός καταπιεστικού συζύγου, που σκοτώθηκε από τον Incredible Hulk, ο Trickster τους παγιδεύει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα με τηλεοπτικές εκπομπές. Τους λέει ότι πρέπει να “μάθουν να παίζουν το ρόλο τους”, αναφερόμενος στην μοίρα τους, καθώς ήταν τα “δοχεία” για τον Michael και τον Εωσφόρο. Τα δύο αδέρφια αρχίζουν να υποψιάζονται ότι ο Trickster είναι κάτι περισσότερο από ό, τι φαίνεται να είναι, και όταν τον παγιδεύουν σε ένα δαχτυλίδι από ιερό έλαιο, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι είναι ο Αρχάγγελος Gabriel. Ισχυρίζεται ότι “εγκατέλειψε τον Ουρανό και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου” ενώ ο Dean τον επέπληξε για την άρνησή του να σταθεί στην οικογένειά του.

Αργότερα ο Gabriel έρχεται για να βοηθήσει τους Winchesters και μια ομάδα θεών, προσπαθώντας να αποτρέψει μια αντιπαράθεση μεταξύ αυτών και του Εωσφόρου. Όταν ο Εωσφόρος φτάνει, ο Gabriel δίνει στους λίγους επιζώντες μια ευκαιρία να ξεφύγουν, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει τον αδελφό του. Ο Gabriel διακηρύσσει ότι ο Θεός είχε δίκιο στη δήλωσή του ότι οι άνθρωποι είναι καλύτεροι από τους αγγέλους και ότι ο Gabriel έχει επιλέξει την πλευρά τους στη σύγκρουση. Προσπαθεί να επιτεθεί στον Εωσφόρο από πίσω με ύπουλο τρόπο αλλά ο Εωσφόρος τον μαχαιρώνει με τη δική του αγγελική λεπίδα. Αν και ο Gabriel επανεμφανίστηκε ως μέρος του σχεδίου του Metatron να ξεγελάσουν τον Castiel, ο Θεός επιβεβαιώνει ότι είναι νεκρός και δεν είναι σε θέση να φέρει τον Gabriel πίσω ως ενίσχυση στην τελική μάχη με την Amara. Κάποτε,αναφέρεται, ότι ο Gabriel κατείχε ένα αγγελικό όπλο, που ονομάζεται Σάλπιγγα της Αλήθειας του Gabriel.

O Ασμοδαίος καταφέρνει να εντοπίσει και να φυλακίσει τον Γαβριήλ βασανίζοντάς τον ανελέητα. Εξάγει τη χάρη του Γαβριήλ και την εγχέει στο σώμα του με ένεση για να τροφοδοτήσει τις δικές του δυνάμεις. Ο Ketch ωστόσο κατάφερε να διασώσει τον Γαβριήλ και να κλέψει τη χάρη του, που είχε εξαχθεί, καθώς και την αρχαγγελική λεπίδα. Μεταφέρει όλα αυτά μαζί με τον Γαβριήλ στο Καταφύγιο των Winchesters. Ο αρχάγγελος τους αποκαλύπτει ότι είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του για να ξεγελάσει τον Εωσφόρο και να ζήσει μακριά από όλες τις ευθύνες για μια ακόμη φορά.

Ο Ασμοδαίος τελικά θα τον εντοπίσει αλλά σε μια επίθεσή του στο Καταφύγιο, θα αποτεφρωθεί από τον Γαβριήλ. Όμως δεν θα δεχτεί να συμμαχήσει με τους Winchesters για να ανοίξουν μια πύλη για την εναλλακτική πραγματικότητα της Αποκάλυψης και τους εγκαταλείπει ξανά.

Αφού αναζητά εκδίκηση για τον Λόκι και την οικογένειά του, ο Γαβριήλ συμφωνεί να συμμαχήσει με τους Winchesters ενάντια στον Μιχαήλ. Έτσι βοηθά στη σύλληψη του Εωσφόρου για να ανοιχτεί η πύλη μέσα από το ξόρκι και συμμετέχει στην αποστολή στον Κόσμο της Αποκάλυψης, όπου συναντά τον ανιψιό του, τον Τζακ, για πρώτη φορά.

Αφού θα διασφαλίσει μαζί με τον Εωσφόρο την διαφυγή των ανθρώπων προς τη γη, ενώνει τις δυνάμεις του μαζί του απέναντι στην Μιχαήλ της Αποκάλυψης. Μετά από έναν αγώνα, ο Γαβριήλ σκοτώνεται από τον Μιχαήλ  με την αρχαγγελική λεπίδα, αλλά καταφέρνει να εξασφαλίσει αρκετό χρόνο στους ανθρώπους να περάσουν μέσα από την πύλη πριν αυτή κλείσει.

Προς το παρόν, μόνο τέσσερις αρχάγγελοι είναι γνωστό ότι υπάρχουν (Μιχαήλ, Εωσφόρος, Ραφαήλ, Γαβριήλ) και μόνο δύο μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι ζούσαν: ο  Μιχαήλ, που είναι παγιδευμένος στο κλουβί και ο Εωσφόρος, που ελευθερώθηκε από τον Castiel για να βοηθήσει τον Θεό και τους Winchesters στην προσπάθειά τους να σταματήσει το Σκοτάδι, ο οποίος τελικά βρέθηκε παγιδευμένος σε ένα εναλλακτικό σύμπαν. Από το σύμπαν αυτό κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί. Ο Γαβριήλ σκοτώθηκε από τον Εωσφόρο με τη δική του αρχαγγελική λεπίδα. Ωστόσο στο επεισόδιο 13×13 Devil’s Bargain ο Γαβριήλ εμφανίζεται φυλακισμένος και βασανισμένος από τον Ασμοδαίο. Τέλος, ο Ραφαήλ νικήθηκε και σκοτώθηκε από τον Κάστιελ όταν ο δεύτερος απορρόφησε τα Λεβιάθαν και τις άλλες αμέτρητες ψυχές από το Καθαρτήριο.

Σε μια “προσωπική σημείωση” της δαιμονικής πλάκας, αναφέρεται ότι ο Μέτατρον  είναι ένας αρχάγγελος. Αν και ποτέ δεν ρωτήθηκε, λίγο πολύ αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει, καθώς ο ίδιος λέει ότι ήταν “γραμματέας” στον Παράδεισο προτού επιλεγεί να γίνει ο γραφέας του Θεού.

Ενώ στην αρχή ήταν άγνωστο αν μια σφραγίδα εξοστρακισμού αγγέλων θα μπορούσε να είναι το ίδιο αποτελεσματική και σε αρχαγγέλους, ο Sam κατάφερε να διώξει τον Εωσφόρο με μία από αυτές στο επεισόδιο 11×14 The Vessel. Η εξορία του Εωσφόρου ήταν επίσης η πρώτη επιτυχημένη χρήση της συγκεκριμένης σφραγίδας μετά το επεισόδιο 9×01 I Think I’m Gonna Like It Here.

SOURCEsupernatural wiki
Previous articleThe Geeks | Ανάλυση του τέλους του GoT! And Now Our Watch Has Ended | S01E03
Next articleSupernatural Πλάσματα: Αρχάγγελος Μιχαήλ {UPDATED}
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

4 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
2 July 2017 16:39

Το 2009/10 ήμουν χαρούμενος που θα διευρυνοταν οι οριζοντες της σειράς με τη εισαγωγή Αρχαγγέλων(Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ), τη παρουσία του Διαβόλου και ίσως στο φινάλε να βλέπαμε και τον Θεό και να τελείωνε η σειρά επικά. Είχα υψηλές προσδοκίες απο τη παρουσία των Αρχαγγέλων και ιδιαιτερα απο τον Μιχαήλ, ειδικά μετά τη πρωτη του εμφάνιση με δοχείο τον νεαρό John Winchester, αλλά αποδειχθηκε πως δεν είναι τίποτα λιγοτερο απο μια ψωνάρα που νομιζει πως είναι “καλός και πιστός γιος στον πατέρα του”, μπορεί να διατυμπανιζει εδω και εκει πως αγαπαει τον τον νεότερο αδερφό του Εωσφόρο, αλλα αυτο δεν τον εμποδισε να φτιαξει λογχη ωστε να πεθάνει μαρτυρικά, και οταν βλέπεις ολοκληρος Εωσφόρος να χτυπάει τα δακτυλά του και να ανατιναζει τον Καστιέλ επειδη εριξε βομβα μολοτωφ ιερου λαδιού στο Μιχαήλ, τοτε ο Μιχαηλ είναι μακραν ο πιο κομπλεξικος αδερφος, εχοντας κακια και μισος μέσα του, οσο για τη δηθεν μεγαλοψυχια του απεναντι στον Ντιν “όταν θα τον αφήσει όπως ήταν όταν τελειώσει μαζί του” τι να σχολιασει κανεις, ειδικα οταν ολοκληρη Αμαρα που είναι η σκοτάδω ανασταίνει τη μητέρα του. Ενα αλλο σημαδι της μικροψυχίας του ειναι πως Θυμώνει πολύ με σ’ όποιον έρχεται σε επαφή με το πεπρωμένο του (Άννα), ειναι ενας φανατικός ζηλωτής που έχει ψεδαισθησεις πως ειναι καλος και υπακουος γιος και εχει καταντησει να ειναι ο δευτερος πιο μεγαλος κακος του Supernatural μετα τον Εωσφόρο. Το ότι παραμενει μεχρι σήμερα φυλακισμένος στο κλουβί, ξεχασμενος απο τα αδερφια του, και ο ιδιος ο Θεος τον αγνοεί παραδειγματικά ειναι η τιμωρια που του αξίζει!!!

GeorgeBest_37
GeorgeBest_37
2 July 2017 22:30

Το 2009/10 ήμουν χαρούμενος που θα διευρυνοταν οι οριζοντες της σειράς με τη εισαγωγή Αρχαγγέλων(Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ), τη παρουσία του Διαβόλου και ίσως στο φινάλε να βλέπαμε και τον Θεό και να τελείωνε η σειρά επικά. Είχα υψηλές προσδοκίες απο τη παρουσία των Αρχαγγέλων και ιδιαιτερα απο τον Μιχαήλ, ειδικά μετά τη πρωτη του εμφάνιση με δοχείο τον νεαρό John Winchester, αλλά αποδειχθηκε πως δεν είναι τίποτα λιγοτερο απο μια ψωνάρα που νομιζει πως είναι “καλός και πιστός γιος στον πατέρα του”, μπορεί να διατυμπανιζει εδω και εκει πως αγαπαει τον τον νεότερο αδερφό του Εωσφόρο, αλλα αυτο δεν τον εμποδισε να φτιαξει λογχη ωστε να πεθάνει μαρτυρικά, και οταν βλέπεις ολοκληρος Εωσφόρος να χτυπάει τα δακτυλά του και να ανατιναζει τον Καστιέλ επειδη εριξε βομβα μολοτωφ ιερου λαδιού στο Μιχαήλ, τοτε ο Μιχαηλ είναι μακραν ο πιο κομπλεξικος αδερφος, εχοντας κακια και μισος μέσα του, οσο για τη δηθεν μεγαλοψυχια του απεναντι στον Ντιν “όταν θα τον αφήσει όπως ήταν όταν τελειώσει μαζί του” τι να σχολιασει κανεις, ειδικα οταν ολοκληρη Αμαρα που είναι η σκοτάδω ανασταίνει τη μητέρα του. Ενα αλλο σημαδι της μικροψυχίας του ειναι πως Θυμώνει πολύ με σ’ όποιον έρχεται σε επαφή με το πεπρωμένο του (Άννα), ειναι ενας φανατικός ζηλωτής που έχει ψεδαισθησεις πως ειναι καλος και υπακουος γιος και εχει καταντησει να ειναι ο δευτερος πιο μεγαλος κακος του Supernatural μετα τον Εωσφόρο. Το ότι παραμενει μεχρι σήμερα φυλακισμένος στο κλουβί, ξεχασμενος απο τα αδερφια του, και ο ιδιος ο Θεος τον αγνοεί παραδειγματικά, ίσως να ειναι η τιμωρια που του αξίζει!!!

Stella919
Stella919
6 July 2017 16:10

σιγουρα οι αρχαγγελοι μιχαηλ και γαβριηλ ειναι ζωντανοι.. και τους φυλανε οι συγγραφεις, να μας τους παρουσιασουν καπου παρακατω… εγω ομως.. εχω απορια τρελλη.. στην σαιζον 11, που ο σαμ, ο ντην, ο κραουλι, η ροβινα, πηγαν κολαση να μιλησουν στον λουσυ.. το κλουβι, ειχε μονο το λουση μεσα.. υποτιθεται, μαζι του ηταν και ο μιχαηλ.. που στο καλο πηγε ο μιχαηλ μου λετε?? και πουντος?? εδω ο θεος, εσκασε μυτη στο σηριαλ στην ιδια σαιζον, για να βοηθησει στον πολεμο εναντια στο σκοτος… κ ο μιχαηλ δεν καταδεχτηκε να ερθει??

Klaus
Klaus
7 July 2017 15:20

O Εωσφόρος με βαση ότι έχουμε δει στις σεζόν (5,7,11,12) και απο τα βιβλια θρησκευτικών ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ, ενας στρατιωτης-στρατηγος του Θεού είναι, οπως και τα υπολοιπα 3 αδέρφια του (Αρχάγγελοι Μιχαήλ, Ραφαήλ, Γαβριήλ) και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, που πρεπει να υπερασπισει το λόγο του Θεού, να εξαλείφθει οποιαδηποτε απειλή και εαν προκύψει (Αμάρα,Λεβιάθαν), να εμφανιζεται οποτε το απαιτουν οι περιστάσεις σε προφήτες, Αγίους, σε πεφωτισμενα οντα και να είναι υπερασπιστής των προφητών και οποτε το ζητησει ο Θεός να σκύψει το κεφαλι και να δείξει ταπεινοτητα απέναντι σε ανθρώπους ή σε οποιοδηποτε άλλο είδος, οφειλε να το πράξει ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ διχως να σηκωσει ανταρτικο απεναντι στον θεό και τα αδερφια του, δεν το επραξε γι’ αυτο και προηρθε η πτώση του, καθολου δακρυα, η συμπονεια για τον Διάβολο. Ο Ραφαήλ μια απο τα ίδια και χειροτερος απο τον Μιχαήλ ήταν, μονάχα ο Γαβριήλ είναι ο μοναδικός αξιος Αρχάγγελος.Εαν η κεφαλή είναι διεφθαρμένη και σάπια, οι υπόλοιποι άγγελοι δεν ξεχωρίζουν, τι να θυμηθεί κανείς: Ζαχαρίας, Βαρθολομαίος, Ούριελ, Ρέιτσελ(6η σεζόν), Ναόμι, Μαλαγχίας και ο Φίλος(;) του Κας Ishim,bonus ο Αρχάγγελος που πηρε χαριστικά τον τίτλο και ηταν απλα ενα σπασικλάκι που ηθελε και αυτος να πρωταγωνιστησει,στο τελος ξηγηθηκε ωραία ομως, εαν ξέχασα και κανεναν σορυ αλλά 9 σεζόν είναι αυτες, ευτυχως που υπάρχουν και οι ενάρετοι Άγγελοι:Σαμαντριέλ, Χάνα, Άννα(πρωτου τη πιασει το συνδρομο Γκλεν Κλουζ), Καστιέλ, Μπάλταζαρ ωστε να μη χαρακτηριστει ολο το ειδος σαπιο!!!