12×22 Who We Are | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το προτελευταίο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο Who We Are, του οποίου το σενάριο γράφτηκε από τον Robert Berens, σε σκηνοθεσία του John Showalter.

Το επεισόδιο προβλήθηκε το ίδιο βράδυ με το 12×23, κάτι που είχε συμβεί μόνο άλλη μια φορά στην ιστορία της σειράς με το διπλό φινάλε της 6ης σεζόν (επεισόδια Let It Bleed και The Man Who Knew Too Much).


Alex: And Jody?
Jody: I’ll be careful. I promise.
Alex: Not what I was going to ask. Kick it in the ass!

Η ατάκα “Kick it in the ass!” ήταν το σήμα-κατατεθέν του παραγωγού και σκηνοθέτη του Supernatural, Kim Manners, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2009. Η Kim Rhodes (Jody) δήλωσε ότι την ιδέα να γίνει φόρος τιμής στον Manners είχε ο οδηγός της:

[Διαβάστε εδώ περισσότερα για την αγαπημένη ατάκα του αείμνηστου Kim Manners και το πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί στη σειρά.]


Η σκηνή που οι Winchesters προσπαθούν να σπάσουν τον τσιμεντένιο τοίχο είναι ημι-αυτοσχεδιασμός. Αρχικά δεν έγραφε το σενάριο να φορούν προστατευτικά γυαλιά (ούτε υπήρχε η σχετική ατάκα), η ανάγκη όμως τους έκανε να αλλάξουν τη σκηνή, για λόγους ασφαλείας. Ακούστε την ιστορία δια στόματος J2, οπού εξηγούν και γιατί δεν είναι έξυπνο να λες σε έναν Τεξανό ότι δεν μπορεί να σπάσει έναν… τοιχάκο 18 ιντσών!


Ο Nels Lennarson, που επέστρεψε στο ρόλο του Walt (από το Dark Side of the Moon της 5ης σεζόν), είχε επίσης παίξει έναν μπάρμαν στο 10×12 About a Boy.


Με το “I love you” του Dean στην Mary, σηματοδοτείται η πρώτη φορά στην ιστορία του Supernatural όπου ακούμε κάποιον Winchester να λέει “σ’αγαπώ” (υπό κανονικές συνθήκες) σε κάποιον συγγενή του. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα “σ’αγαπώ” του SPN, ή μάλλον, την έλλειψη αυτών…]

Επίσης, στην ίδια σκηνή, είδαμε για άλλη μια φορά το -διάσημο πια- “μοναδικό ανδρικό δάκρυ” του Jensen Ackles. [Διαβάστε περισσότερα σχετικά εδώ.]


Για να την ξυπνήσει, αλλά και για να τα βγάλει από μέσα του, ο Dean αναφέρει στη Mary την συμφωνία που έκανε με τον Azazel (4×03), την κυρίευση του Sam  από τον Εωσφόρο (5×22), τα βασανιστήρια στην Κόλαση και την εποχή που έχασε την ψυχή του (6η σεζόν).


Άλλη μια πρωτιά για το επεισόδιο είναι η χρήση του εκτοξευτήρα χειροβομβίδων. Μετά από… φλερτάρισμα πολλών επεισοδίων, ο Dean επιτέλους τον χρησιμοποίησε! [Διαβάστε εδώ περισσότερα.]


Το διπλό φινάλε ήταν από τα πιο αιματηρά επεισόδια στην ιστορία της σειράς, με περισσότερους από 8 χαρακτήρες (εκ των οποίων 2 πρωταγωνιστές) να αποδεκατίζονται! Στο 12×22 οι κυριότεροι που πεθαίνουν είναι: 

  • η Toni Bevell (της κόβει το λαρύγγι ο Ketch)
  • ο Ketch (τον πυροβολεί στο κεφάλι η Mary)
  • η Dr. Hess (πυροβολείται και αυτή στο κεφάλι από την Jody Mills)
  • ο κυνηγός Roy (τον πυροβολεί κάποιος από τους Βρετανούς στρατιώτες)

Όλοι οι εχθροί του επεισοδίου ήταν άνθρωποι. Πέρα από τις φευγαλέες αναφορές στο πλάσμα Devla και στον Garth (που είναι λυκάνθρωπος), κανένα υπερφυσικό πλάσμα δεν εμφανίστηκε στο επεισόδιο, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για Supernatural, ακόμα και σε επεισόδια με ανθρώπινους εχθρούς.


Δείτε εδώ όλες τις παρασκηνιακές φωτογραφίες του καστ πίσω από τις κάμερες του διπλού φινάλε!


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα