Fun facts & Trivia | 14×11 Damaged Goods

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 11ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural:

Damaged Goods

Σενάριο: Davy Perez ◊ Σκηνοθεσία: Phil Sgriccia

Πρώτη προβολή: 24/1/2019

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα μετά τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου. Λογικά βρισκόμαστε πια μέσα στο Γενάρη του 2019.

 Λαμβάνει χώρα σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες: στο Lebanon του Kansas (Καταφύγιο), στο Hibbing της Minnesota (εξοχικό της Donna) και στο Grand Rapids του Michigan (αποθήκη της Mary).

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 Όταν η Donna βάζει τα αποτυπώματά του στο σύστημα, μαθαίνουμε ότι ο Nick είναι καταζητούμενος για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει στην αναζήτηση του για εκδίκηση τόσο καιρό (από το 2ο επεισόδιο μέχρι σήμερα). Τα εγκλήματα του Nick περιλαμβάνουν: πολλαπλές κατηγορίες για απαγωγή, βασανισμό και φόνο, διάρρηξη, αντίσταση κατά της Αρχής και επίθεση σε όργανο του Νόμου.

 Αποκαλύπτεται πως ο Abraxas σκότωσε την οικογένεια του Nick ακολουθώντας τις διαταγές του Εωσφόρου. Σύμφωνα με το δαίμονα, βέβαια, η επιλογή του ήταν τυχαία. Ο Nick επιτέλους παίρνει την εκδίκησή του, σκοτώνοντας τον Abraxas με μια αγγελική λεπίδα.

 Αποκαλύπτεται πως στο τετράδιο που έδωσε η Billie στον Dean περιγραφόταν πως ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουν τον Μιχαήλ από το να καταστρέψει τον κόσμο είναι ο Dean να φυλακιστεί μαζί του σε ένα Κουτί του Μά’λακ το οποίο θα βυθιστεί στον πάτο του ωκεανού.

 Η Donna αναφέρει τον πρώην φίλο της, τον πρώην σερίφη Doug Stover, τον οποίο είδαμε τελευταία φορά στο Breakdown της 13ης σεζόν, όπου και έμαθε για τον κόσμο του υπερφυσικού και δεν μπόρεσε να το αντέξει. Η Donna αναφέρει επίσης πως ο Doug έφυγε από το Σώμα και δουλεύει ως σεκιουριτάς στο Duluth.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Στο επεισόδιο βλέπουμε για πρώτη φορά το αντι-δαιμονικό τατουάζ της Mary Winchester, το οποίο είναι κάτω από τα πλευρά της, αριστερά. Είναι ο έκτος χαρακτήρας της σειράς που το έχει.

 Αν και ο Nick δεν θεωρεί τον εαυτό του κυνηγό, μας δείχνει πως έχει μάθει κάποια κολπάκια από τους Winchesters, όπως για παράδειγμα ξέρει πώς να χρησιμοποιεί μια δαιμονοπαγίδα. Φεύγοντας από το Καταφύγιο, βλέπουμε ότι είχε πάρει μαζί του και μια από τις αγγελικές λεπίδες τους, την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει δυο δαίμονες στο επεισόδιο.

 Αν και η λογική λέει πως η Donna μαθαίνει το επώνυμο του Nick, δεν το αναφέρει, ούτε το βλέπουμε κάπου γραμμένο.

 Ο Dean αφηγείται στη Mary μια ιστορία από την παιδική του ηλικία. Όταν ο Sam ήταν μικρός έκλεψε τυρί και σαλάμι και ο Dean προσπάθησε να φτιάξει την WinchesterΈκπληξη σε ένα φορητό μάτι κουζίνας ενός ξενοδοχείου αλλά δεν ήταν ούτε καν κοντά σε αυτό που του έφτιαχνε η μαμά του όταν ήταν μικρός.

 Πριν η Mary φύγει για ψώνια, υπόσχεται τον Dean ότι θα του φέρει πίτα. Όταν επιστρέφει έχει φέρει μηλόπιτα, αλλά δεν τους βλέπουμε ποτέ να την τρώνε.

 Κρίνοντας από τις αφίσες στην αποθήκη του εξοχικού της Donna, τις αρέσουν οι μπρατσωμένοι μουστακαλήδες.

 Μέσα στο εξοχικό της Donna βλέπουμε ένα πολύ συχνό prop της παραγωγής: το βαλσαμωμένο κεφάλι ελαφιού που κάνει εμφανίσεις στη σειρά από την 1η σεζόν!

 Όπως Bobby και ο John, και υποθέτουμε όλοι οι κυνηγοί, έτσι και η Mary Winchester έχει τη δική της αποθήκη. Είναι παγιδευμένη για να αποτρέπει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Ο συνδυασμός της κλειδαριάς είναι τα γενέθλια του Dean: 1-24-79. Μεταξύ των πολλών αντικειμένων που βρίσκονται στην αποθήκη, βλέπουμε ένα κομμένο κεφάλι σε μια γυάλα, μια κούκλα κι ένα ενωχιανό κουτί παζλ.

 Σε αυτό το επεισόδιο ακούμε τον Dean για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς να λέει “σ’αγαπώ” στον αδερφό του. [Διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα για τις λιγοστές φορές που έχουν ειπωθεί αυτές οι δύσκολες λέξεις από τους πρωταγωνιστές της σειράς.]

 Σύμφωνα με τον Nick, οι δαίμονες τώρα πια φοβούνται τόσο πολύ τους Winchesters που παρακολουθούν τον Sam, τον Dean και τη Mary, και όπου βρίσκονται αυτοί οι τρεις, οι δαίμονες φροντίζουν να μένουν πολύ μακρυά.

 Ο δαιμονικός καπνός του Abraxas φαίνεται να χτυπάει ένα αόρατο φράγμα όταν φτάνει στα όρια της δαιμονοπαγίδας καθώς προσπαθεί να ξεφύγει. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα δαίμονα να μην μπορεί να βγει από την Παγίδα του Διαβόλου σε ασώματη μορφή.

 Ο θάνατος του Abraxas φέρει ομοιότητες με αυτόν της ‘Αδελφής Agnes’ στο Mother’s Little Helper της 9ης σεζόν. Και στις δυο περιπτώσεις, η προσοχή των δαιμόνων αποσπάται από έναν -αποτυχημένο τελικά- εξορκισμό, και κάποιος βρίσκει ευκαιρία να τους σκοτώσει.

 Πιθανό σεναριακό κενό: Στις προηγούμενες εμφανίσεις της η Donna είχε εδραιωθεί ως Σερίφης του Stillwater, κι αργότερα του Larsen County (λόγω περικοπών), με καταγωγή από το Hibbing, όπου διαδραματίζεται το παρόν επεισόδιο. Τη βλέπουμε, όμως, να συλλαμβάνει τον Nick στο Hibbing. Αυτό νομικά δεν επιτρέπεται γιατί είναι εκτός της δικαιοδοσίας του τμήματός της. Δεν θα ήταν παράνομη μόνο αν ήταν Σερίφης του Hibbing τώρα πια, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται μέσα στους διαλόγους. Αυτή, μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που βλέπουμε την Donna να δρα εκτός δικαιοδοσίας. Στο Breakdown, η Donna ερεύνησε την εξαφάνιση της ανιψιάς της στη Νεμπράσκα, με την άδεια του Πράκτορα Terrance Clegg, αλλά τότε ήταν ειδική περίπτωση, και ο πράκτορας αποδείχτηκε ο κακός της υπόθεσης, οπότε δεν πιάνεται.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Το επεισόδιο προβλήθηκε ανήμερα των 40ων γενεθλίων του Dean Winchester.

¤ O ηθοποιός Nelson Leis (Jeff/Abraxas) είχε εμφανιστεί και παλαιότερα στο Supernatural, στο ρόλο του αγγέλου Esper (8×21 The Great Escapist).

¤ Η Samantha Smith τουϊταρε τη συνταγή για την Winchester-Έκπληξη: “3 λίβρες (περίπου ενάμισι κιλό) χοιρινό κρέας, 3 λίβρες βοδινό κρέας, 3 λίβρες αμερικάνικο (τηγμένο) τυρί, πατατάκια ‘Fritos’ για γαρνιτούρα, και, αν είσαι ο Dean (ή ο Jensen Ackles), ένα γαλόνι (περίπου 4 λίτρα) καυτερή σάλτσα”. Η έκπληξη, όπως όλοι καταλάβατε, θα είναι κρυμμένη στις επόμενες εξετάσεις αίματος όποιου φάει αυτή τη μπόμπα!

ΠΗΓΕΣ 1/2

Δείτε επίσης: Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα Τηλεθέαση

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα