Fun facts & Trivia | 14×14 Ouroboros

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 301ό επεισόδιο του Supernatural:

OUROBOROS

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Steve Yockey

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Amyn Kaderali

ΚΥΡΙΟ CAST: Jensen Ackles (Dean Winchester/Μιχαήλ), Jared Padalecki (Sam Winchester), Misha Collins (Castiel) και Alexander Calvert (Jack Kline) — απουσιάζει ο Mark Pellegrino (Nick)

GUEST CAST: Ruth Connell (Rowena MacLeod/Μιχαήλ), Philippe Bowgen (Noah Ophis), Katherine Evans (Maggie), Micheal Doonan (αστυνομικός)

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα μετά τα γεγονότα του Lebanon και λαμβάνει χώρα σε δύο τοποθεσίες: στο Raton, New Mexico (υπόθεση) και στο Lebanon, Kansas (Καταφύγιο)

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Οι Γοργόνες αναφέρονται για πρώτη φορά στο Supernatural φευγαλέα στο The Scorpion and the Frog της 13ης σεζόν, όπου μάθαμε ότι τα δόντια τους είναι συμπαγή, κι όχι κούφια, όπως του βασιλίσκου. Στο επεισόδιο εδώ, επιβεβαιώνεται ότι οι Γοργόνες δεν έχουν δηλητήριο στα δόντια τους, άρα δεν δαγκώνουν τα θύματά τους. Είδαμε τον Noah να μεταδίδει το παραλυτικό δηλητήριό του μέσω του φιλιού.


Μαθαίνουμε στο επεισόδιο ότι η ενωχιανή μαγεία που επανέφερε τον Jack στη ζωή στο Byzantium δεν λειτουργεί όπως είχε προβλέψει η Lily Sunder και το σώμα του έχει αρχίσει να καταρρέει πάλι. Ο Jack αυτή τη φορά χρησιμοποιεί λίγο-λίγο την ψυχή του για να το συντηρεί. Όταν τον μεταμόρφωσε σε σκύλο η Rowena ένοιωσε τη μαγεία και ανησύχησε. Λέει στον Sam ότι “είναι ασταθής μαγεία, πανίσχυρη και προσκολλημένη πάνω του σαν παράσιτο.”


Κυριεύοντας την Rowena, ο Μιχαήλ σκοτώνει ένα μεγάλο μέρος των κυνηγών που έσωσαν οι Winchesters στο Exodus της 13ης σεζόν, μεταξύ αυτών και τη Maggie, η οποία είχε ήδη πεθάνει μια φορά στο φινάλε εκείνης της σεζόν, αλλά ο Jack είχε βάλει τον Εωσφόρο, που την είχε σκοτώσει, να την αναστήσει ξανά. Συμπτωματικά, η Maggie είναι το τελευταίο άτομο που σκοτώνουν ο Εωσφόρος και ο Μιχαήλ πριν το δικό τους αντίστοιχο θάνατο.


Ο Jack σκοτώνει τον Μιχαήλ στο τέλος του επεισοδίου, απορροφώντας τη χάρη του και αποκαθιστώντας τις χαμένες δυνάμεις του, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει και τον Dean από την επιρροή του αρχάγγελου.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Σε μια σπάνια περίπτωση για τον Castiel, τον βλέπουμε να κρατά κάποιο όπλο διαφορετικό από την αγγελική λεπίδα του. Εδώ χρησιμοποιεί μια ασημένια ματσέτα εναντίον του Noah.


Όταν ο Dean κι ο Castiel μιλούν στον αστυνομικό στον τόπο του τελευταίου φόνου, ο Castiel κρατά το σήμα του FBI ανάποδα, κάτι που παραπέμπει στο επεισόδιο 5×03 Free to Be You and Me όπου οι δυο τους πάλι παριστάνουν τους πράκτορες του FBI agents κι ο Castiel κρατά το σήμα του ανάποδα, πριν το διορθώσει ντροπιασμένος ο Dena.


Διαβάζοντας το σημείωμα που άφησε ο Noah, ο Dean λέει: “I see you standing alone by the truck reading this note” (= Σε βλέπω να κάθεσαι μόνος δίπλα στο φορτηγό και να διαβάζεις αυτό το σημείωμα). Το σημείωμα, όμως, δεν αναφέρει ότι ο Dean είναι μόνος του.


O Castiel συζητά με τον Jack τί σημαίνει να είσαι ένα αθάνατο ον, και ειδικά το ότι αυτό ενέχει τη θλίψη του να χάσεις όλους όσους αγαπάς εξαιτίας του αναπόφευκτου κύκλου της (θνητής) ζωής. Ένα από τα πιθανά φινάλε που έχουν δώσει οι φανς στη σειρά είναι να μείνει ο Castiel μόνος του και να αναπολεί τα κατορθώματα των Winchesters αιώνες μετά…


Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς, βλέπουμε τη συγκατάθεση ενός δοχείου να δίνεται με ένα νεύμα. Η Rowena δεν λέει το ‘ναι’ φωναχτά, αλλά γνέφει το κεφάλι της και αυτό είναι αρκετό για τον Μιχαήλ για να την κυριεύσει.

Ο Μιχαήλ για άλλη μια φορά κάνει μια συμφωνία για να κυριεύσει κάποιον και την καταπατά, όπως έγινε με τον Dean στο 13×23 Let the Good Times Roll. Η Rowena του λέει το ‘ναι’ με την υπόσχεση ότι θα τη χαρίσει στους αγαπημένους της, αλλά εκείνος αντίθετα τη χρησιμοποιεί για να τους σκοτώσει.

Το πρώτο πράγμα που λέει ο Μιχαήλ στην Team Free Will 2.0, έχοντας μόλις κυριεύσει τη Rowena, είναι “Hello, boys”. Αυτή ήταν η σήμα-κατατεθέν φράση του Crowley.Jack: I am not a child! I’m the son of Lucifer. I’m a hunter! I am a Winchester!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε τον Jack να αυτοπροσδιορίζεται ως ένας Winchester.


Το επεισόδιο σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που κάποιος Big Bad σκοτώνεται κατά την επίθεσή του στο Καταφύγιο των Ανθρώπων των Γραμμάτων. Στο Bring ’em Back Alive της 13ης σεζόν, o Γαβριήλ σκοτώνει τον Ασμοδαίο με παρόμοιο τρόπο μέσα στο Καταφύγιο.

Όταν πεθαίνει ο Μιχαήλ ακούγεται ένας διαπεραστικός ήχος που αναγκάζει τους Winchesters και τον Castiel να καλύψουν τα αυτιά τους. Ο ήχος είναι πιθανότατα η αληθινή φωνή του αρχαγγέλου και μοιάζει με αυτήν του Castiel που είχαμε ακούσει στο Lazarus Rising. από ότι φαίνεται, η αρχαγγελική φωνή είναι επίπονη και για τους αγγέλους, όπως και για τους θνητούς.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Το επεισόδιο σηματοδοτεί την 300ή εμφάνιση του Jensen Ackles στο Supernatural ως Dean Winchester. Το μοναδικό επεισόδιο που δεν ερμήνευσε τον μεγάλο αδερφό Winchester ήταν η πρεμιέρα της 14ης σεζόν.

Η Ruth Connel γίνεται η τέταρτη ηθοποιός που ερμηνεύει τον Μιχαήλ του Κόσμου της Αποκάλυψης, μετά τους Christian Keyes, Jensen Ackles και Felisha Terrell. [Για όλους τους χαρακτήρες που έχουν ερμηνευτεί από πολλαπλούς ηθοποιούς, ανατρέξτεεδώ.]

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

More Articles Like This