Review – The Winchesters – 1×02 Teach Your Children Well

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

The Winchestes, episode two! Ένα επεισόδιο με άρωμα Supernatural. Δυναμικό ξεκίνημα για την παρέα των νέων κυνηγών που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Τέρατα τους επιτίθενται σε νέα άγνωστα μέρη  μπερδεμένοι  στις προσωπικές τους σκέψεις, αμφιβολίες, ενοχές. Οι σχέσεις με τους γονείς έχουν καθορίσει και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, της Mary και του John. Αλλά έτσι είναι, ό,τι σπείρει ο γονιός, θα θερίσει…

Ακόμη  υπάρχουν στιγμές αμηχανίας, καθώς δεν είναι σίγουροι για το ποια είναι η θέση τους στην περίεργη αυτή ομάδα ή αν υπάρχει τελικά ομάδα ή ένας αρχηγός που σέρνει όλους τους υπόλοιπους μαζί του…

Έτσι, σε αυτό το επεισόδιο αρχίζουν να ξετυλίγονται οι χαρακτήρες αν και ακόμη είναι λίγο θολό το τοπίο του παρελθόντος για αυτούς. Γιαυτό ίσως και τα δικά μας συμπεράσματα έχουν ακόμη δρόμο για να ολοκληρωθούν. Ο John, που θυμίζει ακόμη και στις εκφράσεις τον Sam, φαίνεται υπεραναλυτικός ενώ ταλαιπωρείται από ερωτήματα, που δεν τον αφήνουν να απολαύσει τη ζωή του κυνηγού, που μόλις αρχίζει για αυτόν. Η Mary, στην οποία αναγνωρίζουμε αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα του Dean, παρασύρεται από την αγωνία της να βρει τον πατέρα της και δεν βλέπει τίποτα και κανέναν γύρω της. Ο Carlos, που βλέπει και ακούει τα πάντα γύρω του, θα σταθεί απέναντί της για να της θυμίσει ότι είναι μια παρέα που δεν έχει χρίσει κανέναν αρχηγό! Και τέλος, η Lata, η …βιβλιοθηκάριος της παρέας, στην οποία αναγνωρίζουμε το ρόλο του Sam, που ψάχνει και αναζητά πληροφορίες στις λαϊκές παραδόσεις και στους μύθους με υψηλό δείκτη αντίληψης αλλά και χιούμορ!

Και το ταξίδι ξεκινά…Η Mary αναζητώντας τα ίχνη του πατέρα της θα φτάσει στη Σαβάνα, στην Τζιόρτζια. Αλλά η ρημαγμένη αποθήκη στην οποία θα φτάσουν κρύβει ζόμπι, που κάποιος ή κάποιοι τα έχουν εξολοθρεύσει. Αλλά όχι όλα…Έχουν αφήσει και κάποια για να αφανίσουν οι νεαροί κυνηγοί. Όλοι θα έχουν το μερίδιό τους σε αυτή τη μάχη αλλά ο John θα φανεί ιδιαίτερα μαχητικός. Το’χει με τις μπουνιές τελικά! Αλλά δυστυχώς και ο Samuel άφαντος αλλά και στοιχεία για τους Ακρίντα. Το μόνο στοιχείο που βρίσκουν είναι ένα άρθρο από μια εφημερίδα, που από ό,τι φαίνεται είναι  clue για μια νέα υπόθεση. Η Mary μοιράζει ρόλους, βγάζει την ατζέντα της ημέρας και …λήξη της συνεδρίασης! Ο Carlos την κοιτάει απορημένος, η Lata έτοιμη να πάρει το ρόλο του peacemaker λίγο πριν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος και ο John χαμένος (και σε αυτό μοιάζει στον Sam…).

Λίγο πριν ξεκινήσει η περιπέτειά τους κάνουν έναν στοπ στο γκαράζ της μανούλας (μήπως γίνει γνώριμο pit stop;) για ένα σύντομο καβγαδάκι ανάμεσα στη Millie και τον John με τον δεύτερο να δείχνει φορτωμένος από τις έγνοιες της μητέρας του για εκείνον, ενώ θέλει να ανοίξει πια τα δικά του φτερά. Έχει αποφασίσει να γίνει κυνηγός αν και δεν ξέρει ακόμα και πολλά για αυτή τη ζωή αλλά ούτε και πώς να την αντιμετωπίσει. Η Millie θα βρει παρηγοριά στα καθησυχαστικά λόγια της Ada, και ο θυμός-πόνος της για τον Henry θα μετατραπεί σε γλυκιά ανάμνηση κοιτώντας το γιασεμί, που ο ίδιος είχε φυτέψει για να τους προστατεύει. Αλλά θα ηρεμήσει και λίγο για τον John καθώς η Ada θα της δώσει το τηλέφωνο του μοτέλ, όπου θα μένει η παρέα, ενώ η ίδια θα πάει να επισκευάσει το Κουτί των Τεράτων

Και κάπου στην Τοπέκα, ο John και η Mary, με ψεύτικες ταυτότητες (τί μας θυμίσατε…) θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την εξαφάνιση του νεαρού, που ήταν στο άρθρο στην εφημερίδα – clue. Ο πατέρας τους ενημερώνει ότι ο νεαρός μαζί με αρκετούς άλλους ζουν σε μια κοινότητα, ένα κοινόβιο από αυτά όπου συνηθιζόταν να μαζεύονται τα παιδιά των λουλουδιών απελευθερωμένα από τις συμβάσεις της καθωσπρέπει κοινωνίας.

Περισσότερο ενθουσιασμένος με την επίσκεψη στο κοινόβιο, μαντέψτε ποιος είναι: ο Carlos, που συνοδεία της Lata, θα μας παρουσιάσουν μια μίνι μουσική παράσταση τραγουδώντας το “Age of Aquarius”.  Όταν φτάνουν στα παιδιά των λουλουδιών θα αναζητήσουν την φίλη του χαμένου νεαρού, του Barry, την Mia για να τους πει ότι τον Barry τον έφαγε ένα τέρας που ξεπήδησε από τα δέντρα (αρχικό ερώτημα: ήταν τέρας ή μίλησαν οι ουσίες και οινοπνεύματα;). Συγχρόνως, γνωρίζουν και τον Clyde που χαρακτηρίζεται «ύποπτος» από την Mary λόγω ενός μενταγιόν του με ένα περίεργο σύμβολο. Αλλά γρήγορα θα αποδειχτεί η αθωότητα του καθώς θα είναι το επόμενο θύμα του supernatural τέρατος, που καταβροχθίζει νέους απείθαρχους.

Καθώς πάνε για αναγνώριση  στον τόπο του «εγκλήματος» ανακαλύπτουν μια πράσινη ουσία στον κορμό ενός δέντρου, ένα στοιχείο που οδηγεί την Mary σε μια διάγνωση: πρόκειται για ένα τέρας, το mimic, ένα τέρας που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται και να μιμείται. Και μάλιστα τα βάζει και με τον Carlos, που δεν έχει φροντίσει να έχει μαζί του και όπλα από χαλκό, που σκοτώνουν αυτό το τέρας. Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζει να οργανώσουν το σχέδιο εξόντωσής του ενώ ο John τρέχει πανικόβλητος να φέρει σωλήνες νερού από το μοτέλ, τα όπλα του χαλκού, για να εξοντώσουν τον supernatural εχθρό.

Αλλά η Lata, αναγνωρίζει ότι η διάγνωση της Mary δεν είναι σωστή παρόλο που η δεύτερη δε θέλει να ακούσει κανέναν, μόνο τον Carlos, που θα την συνεφέρει με συνοπτικές διαδικασίες και εκείνος.  Όμως, κανείς εκτός από την Latta δεν έχει παρατηρήσει ότι στον τόπο του εγκλήματος υπάρχουν κάποια μωβ λουλούδια, που μετά και τη συνδρομή της Ada, θα οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το τέρας, που αντιμετωπίζουν είναι η La Tunda, που τρέφεται από απείθαρχα και ανυπάκουα παιδιά. Και όχι μόνο αυτό αλλά ψαρεύει τα υποψήφια θύματά της σε νέους, που δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις των γονιών τους παίρνοντας την εικόνα αυτών, που έχουν πληγώσει τους νέους ή έχουν προκαλέσει την αντίδρασή τους.

Και έτσι, ο John στοχοποιείται! Το τέρας παίρνει τη μορφή της μητέρας του και τον συναντά μόνο του στο μοτέλ, του επιτίθεται και τον παίρνει μαζί της στη φωλιά της, όπου έχει αιχμάλωτους και τον Barry και τον Clyde. Η υπόλοιπη παρέα με γρήγορα αντανακλαστικά θα καταλάβει τι συμβαίνει και ακολουθώντας τα μωβ λουλούδια στο δάσος κοντά στο κοινόβιο, θα φτάσουν έγκαιρα: το τέρας σκοτώνεται και τα αγόρια, όλα τα αγόρια, απελευθερώνονται.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο πεδίο μάχης, στο Καταφύγιο των Ανδρών των Γραμμάτων, η Ada πίνοντας ένα υπέροχο τσαγάκι με ένα μαγικό φίλτρο που η ίδια ετοίμασε, ταξιδεύει στο υποσυνείδητό της για να «συναντήσει» αναμνήσεις από τον δαίμονα, που την είχε καταλάβει και να συγκεντρώσει πληροφορίες. Σε κατάσταση έκστασης, γράφει αυτόματα ακατάληπτες σημειώσεις σε χαρτιά. Αλλά αποκαλύπτει στην παρέα, ότι παρά την προσπάθειά της, ο δαίμονας είναι ακόμη ζωντανός και μόνο αν τον εντοπίσουν θα μάθουν όσα θέλουν όχι μόνο για το Κουτί των Τεράτων αλλά και για τον Samuel και ίσως και για τους Ακρίντα.

Και όπως τα περισσότερα επεισόδια του Supernatural έκλειναν με μπύρα εδώ κλείνουν με πίτσα! Λίγες στιγμές χαλάρωσης και ανακούφισης για την παρέα των νεαρών hunters! Αλλά αυτή την ανέμελη στιγμή θα ταράξει η τελευταία σκηνή, όπου μια σκοτεινή φιγούρα τριγυρνάει στα δάση και ξυπνάει τέρατα, που την ακολουθούν υποτακτικά…

Νέο clue; Τι θα ακολουθήσει; Σίγουρα κάτι κακό για την παρέα αλλά ένα ακόμη ελπίζουμε καλό επεισόδιο για εμάς. Γιατί μετά το δεύτερο επεισόδιο, αγωνιούμε. Μπορεί να μας γεννιούνται ερωτηματικά, να μαζεύουμε κομμάτια του παζλ για τη ζωή των πρωταγωνιστών και κυρίως του παρελθόντος τους, να έχουμε πολλές πληροφορίες που πρέπει να μπουν σε σειρά, μπορεί οι ήρωες να μην μας έχουν αποζημιώσει με τις ερμηνείες τους (όχι ο Carlos) αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή…Έχουμε πολλά να λύσουμε πριν προχωρήσουμε…

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ερμηνείες:
Villain:
Εφέ:

ΣΥΝΟΨΗ

Με το δεύτερο επεισόδιο μας γεννήθηκαν περισσότερα ερωτηματικά αλλά θυμηθήκαμε και παλιές καλές στιγμές παρόλο που οι πρωταγωνιστές δεν μας έχουν αποζημιώσει ακόμη με τις ερμηνείες τους.

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Amalia
Διαχειριστής
1 year ago

Ολοκληρο το επεισόδιο είχε αέρα Supernatural (και μάλιστα αέρα Wendigo, που ηταν κι εκείνο το 2ο της σειράς). Το τέρας δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, βέβαια, και οι διάλογοι θα μπορούσαν να είναι πιο καλογραμμένοι. Αλλά μου αρέσει η τετράδα έτσι όπως αρχίζει να δένει. Είναι ακόμη μουδιασμενοι όλοι, τόσο οι ηθοποιοί όσο και οι χαρακτήρες, αλλά διαβλέπω ψηγματα χημείας που μπορει να βελτιωθεί. Η σκηνή με το τραγούδι ήταν adorkable που λενε και στο χωριό. Μας έδειξε ότι ο Carlos είναι η ψυχή της παρέας κι ένας χαρακτήρας στον οποίον ποντάρουν οι σεναριογράφοι να κλέψει την παράσταση. Από τη στιγμή που το κοινό πάνω-κάτω γνωρίζει τον John και τη Mary και δεν υπάρχει και άπλετος χώρος για σεναριακή ανάπτυξη σε αυτούς (πόσους παραλληλισμούς με τα μελλοντικά παιδιά τους και πόσο γλυκοκοκοίταγμα αντέχει ένα σενάριο νομίζετε; ), οπότε πρέπει οι υπολοιποι χαρακτήρες να αναλάβουν δράση και να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού. Προς το παρόν, μόνο ο Carlos έχει αυτή τη σπίθα του ενδιαφέροντα χαρακτήρα: gender-fluid και sexually-fluid παιδί των λουλουδιών που δεν φοβάται να είναι ο ηχηρός εαυτός του και να εκφράσει τη γνώμη του; Έλεγα στο προηγουμενο σχόλιο ότι θα τον ήθελα λίγο πιο προσγειωμένο, αλλά τώρα το ξανασκέφτηκα. Χρειάζεται ένας χαρακτήρας να κάνει ‘θόρυβο’ σε αυτή τη σειρά, γιατι κανένα από τα κορίτσια δεν το κάνει — ούτε καν η Mary. Η Latika είναι πολύ ταπεινό χαμομηλάκι και περιμένω πότε θα ανθίσει. Η Ada δεν μου κολλάει ακόμη, και σαν χαρακτηρας είναι εντελώς αχρωμη. Δεν ξέρω αν είναι αδυναμία του σεναρίου αυτή ή αν τη γράφουν έτσι για να είναι μυστηριώδης, εμένα πάντως μου φαίνεται βαρετή. Η Millie προς το παρόν είναι αρκετά μονοδιάστατη: η single μαμά που ανησυχεί για το γιο της και νοσταλγεί τον άντρα της. Δεν έχει δικαιολογήσει ακόμη την παρουσία της στο κύριο καστ. Μια νέα γυναίκα μόνη σε έναν επαγγελματικό τομέα που ανήκει κατ’εξοχήν στους άνδρες; Come on! Υπάρχει έδαφος για κοινωνικό σχολιασμό εκεί πέρα, που θα συνδυαστεί με αναπτυξη χαρακτηρα. Θα εκμεταλλευτείτε τους χαρακτήρες που έχετε για να πείτε μια νέα ιστορία, ή θα μας τεντώσετε στα callbacks (καλό το fan service αλλά θέλουμε κάτι παραπάνω) και στα δευτεροκλασάτα τέρατα που μοιάζουν σαν να βγήκαν από τα απορριφθέντα της Xena;

Για να μην λέω ψέματα, με έχει ήδη κερδίσει η σειρά, γιατι είναι στο ίδιο σύμπαν με το SPN και θα τη βλέπω ό,τι και να γίνει. Αλλά όταν βλέπω ότι υπάρχει χώρος για κάτι παραπάνω, θα το ζητάω αυτό το κάτι παραπάνω. Για να μην μείνει αυτή η σειρά στην ιστορία ως μια ακόμη αρπαχτή, χρειάζεται να βρει ισορροπία μεταξύ της κληρονομιάς της (το SPN) και της δικής της ταυτότητας. Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για μεγάλες κουβέντες (και η μαμά-σειρά κάπου μετά το 10 επεισόδιο βρήκε τα πατήματά της), αλλά εγώ είμαι ανυπόμονη πια!

Αφησα να σχολιάσω τελευταίο το μυστήριο της τελευταίας σκηνής. Ποια είναι αυτή η κουκουλοφόρος και τι ακριβως μαζεύει στο μπουκαλάκι της; (“Ψυχές” τεράτων ίσως; ) Και αυτά τα τερατάκια που την ακολουθούν, τι ακριβώς είναι; Μου έμοιαζαν σαν μαιμουδες με αραχνοπόδια ή ήταν τοσο κακό το CGI που δεν ήξερα τι έβλεπα; Να είναι αυτά τα Ακρίντα; Αν ναι, εμφανίστηκαν πολύ νωρίτερα από ότι περίμενα, και με ξενέρωσαν και λιγάκι. Το μυστήριο περιπλέκεται πάντως. Ευτυχώς που δεν έχουμε μόνο την αναζήτηση του Samuel ως κύριο στόχο της σεζόν, γιατι αν μας έδειξε κάτι η 1η σεζόν του SPN είναι ότι δεν πρόκειται για αρκετά δυνατό “δόλωμα” για το κοινό. Χρειαζόμαστε και κάτι πιο μυστηριώδες και σκοτεινό, οπότε αυτή η κουκουλοφόρος θα κάνει τη δουλειά! (Μια τρελή θεωρία πριν κλείσω: λέτε να είναι η Rowena;! )

πανος αμορανιτηςD
πανος αμορανιτης
1 year ago

Το επεισόδιο ήταν πολύ καλό μέχρι και τη στιγμή που ο/η κουκουλοφόρος μαζεύει(;) στο μπουκαλάκι της…μετα ξενέρα με τα τερατάκια…ειπαμε εχει χαμηλο badget η σειρά, αλλά τοσο κακό CGI δεν δικαιολογείται!

Last edited 1 year ago by πανος αμορανιτης
Ιωακείμ Σερεμέτης
Ιωακείμ Σερεμέτης
1 year ago

Τα πρώτα 2 επεισόδια μου άρεσαν αρκετά. γενικά η σειρά έχει αέρα supernatural και έχει την δυνατότητα να πάει και πολύ καλύτερα, προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα δείξει ομορφα πράγματα στην συνέχεια το μόνο που πρέπει είναι να αποκτήσει δική της ταυτότητα όπως πολύ σωστά επισημαίνει παρακάτω η Αμαλία. και ένα μείον δυστυχώς είναι τα κακοφτιαγμένα τέρατακια στο τέλος, ελπίζω στην συνέχεια να υπάρξει βελτίωση και εκεί, σε κάποια θεματακια πάσχει αλλά πιστεύω θα βρει το δρόμο της η σειρά!

Last edited 1 year ago by Ιωακείμ Σερεμέτης

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα

Με το δεύτερο επεισόδιο μας γεννήθηκαν περισσότερα ερωτηματικά αλλά θυμηθήκαμε και παλιές καλές στιγμές παρόλο που οι πρωταγωνιστές δεν μας έχουν αποζημιώσει ακόμη με τις ερμηνείες τους.Review - The Winchesters - 1×02 Teach Your Children Well