Supernatural – 13×17 The Thing | Fun facts & Trivia

0
543

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 17ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural με τίτλο The Thing, τo οποίo υπογράφουν ο Davy Perez στο σενάριο και ο John Showalter στη σκηνοθεσία.

[Διαβάστε εδώ το review μας]

Στο αρχικό μοντάζ με τα προηγούμενα, πριν ξεκινήσει το επεισόδιο, βλέπουμε σκηνές από το As Time Goes By συνδυασμένες με voiceover του Henry Winchester. Μετά, τα αγόρια παρακολουθούν την διαδικασία θεραπείας δαιμόνων από το Clip Show, ενώ, τέλος, έχουμε μονταρισμένες σκηνές από το flashback στο 1932 από την αρχή του Slumber Party για να εξηγήσουν τι είναι οι Men of Letters.


Ο τίτλος του επεισοδίου αναφέρεται στην ομώνυμη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982 με τον Kurt Russell, και είναι το 3ο επεισόδιο της σεζόν, μετά τα Tombstone και Breakdown, με τίτλο που παραπέμπει σε ταινία του ηθοποιού. Και τα 3 επεισόδια έχουν γραφτεί από τον Davy Perez.


Τα σημειώματα Post-It που κολλάει ο Dean στο πουκάμισο του Sam γράφουν “Kick Me”, “Dum Dum”, “Ass Face” και “I’m stupid ask me”.


Ο Sam επιβεβαιώνει στο επεισόδιο ότι οι Άνθρωποι των Γραμμάτων είχαν μόνο ένα Καταφύγιο, αλλά είχαν και μικρότερα παραρτήματα και φυλάκια διάσπαρτα σε όλο τον πλανήτη. Πέρα από το παράρτημα στο Λονδίνο που είδαμε στη 12η σεζόν, μάθαμε για την ύπαρξη εγκαταστάσεων στο Jamestown και στο Portsmouth του Rhode Island. Ένα ακόμη φυλάκιο των ΑτΓ, που είχαμε δει στο The Werther Project της 10ης σεζόν, ήταν στο St. Louis, όπου κρατούσαν το Κουτί Βέρτερ, πριν πουληθεί, μετά τον αποδεκατισμό της οργάνωσης από τα δολοφονικά χέρια της Abaddon.


Ο Sam ανοίγει την μυστική καταπακτή του φυλακίου των Ανθρώπων των Γραμμάτων στο Rhode Island χρησιμοποιώντας το Κλειδί του Τάγματος των Γραμμάτων. Παλιότερα, στο επεισόδιο The British Invasion, ο Mick Davies είχε αποκαλύψει στους Winchesters ότι το κλειδί τους άνοιγε κάθε κτίριο των ΑτΓ στον κόσμο.


Βλέποντας το εσωτερικό του κτιρίου των ΑτΓ, οι Winchesters σχολιάζουν το πόσο οικείο τους φαίνεται, εξαιτίας της προφανούς ομοιότητας με το Καταφύγιο. Το μόνο που αλλάζει είναι το σύμβολο με το Άστρο του Υδροχόου και τον πανόπτη οφθαλμό στη μέση.


Σε αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτεται για ποιό λόγο ο Ασμοδαίος είναι πιο ισχυρός από όσο ήταν όταν τον δημιούργησε ο Εωσφόρος, με δυνάμεις όπως η μεταμόρφωση και η πάταξη δαιμόνων με ένα άγγιγμα. Τόσο καιρό κάνει ενέσεις στον εαυτό του με αρχαγγελική Χάρη που εξάγει από τον Γαβριήλ.


Με αυτό το επεισόδιο, που σηματοδοτεί την 4η εμφάνισή του στη σειρά, ο Ασμοδαίος ξεπέρασε σε επεισόδια την Dagon και είναι ο δεύτερος Πρίγκιπας της Κόλασης με τις περισσότερες εμφανίσεις, μετά τον Azazel.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Sam και ο Dean βλέπουν τον Αρχάγγελο Γαβριήλ μετά τα γεγονότα του Hammer of the Gods της 5ης σεζόν.

Όταν ο Ketch φέρνει τον Γαβριήλ στο Καταφύγιο, ο Sam λέει ότι δεν μπορεί να είναι αυτός γιατί “τον είδαμε να πεθαίνει”. Όμως, όταν ο Εωσφόρος σκότωσε -υποτίθεται- τον Γαβριήλ στο Hammer of the Gods, ο Sam και ο Dean είχαν ήδη φύγει από το ξενοδοχείο με την Kali. Έμαθαν ότι ‘πέθανε’ από το DVD που είχε δώσει στον Dean.


Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο των Οπτικών Εφέ, Adam Williams, το “Krispy’s Diner” όπου διαδραματίζεται ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου δεν είναι πραγματικός χώρος. Η πλειοψηφία των γυρισμάτων έγινε σε ένα κλειστό πλατό (Stage 1) και στη συνέχεια προστέθηκε η οροφή του κτιρίου, κάποια δέντρα και αφαιρέθηκαν οι σιδηροδοκοί. Κάποιες εξωτερικές σκηνές πιο μετά γυρίστηκαν στο Central Park.


Όταν βρίσκουν τη Σφραγίδα του Σολομώντα, ο Dean αναφωνεί “Jinkies!”, κάτι που φαίνεται να ενοχλεί τον Sam. Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα της Velma από το Scooby-Doo, την οποία οι Winchesters γνώρισαν πραγματικά στο προηγούμενο επεισόδιο. Ο εκνευρισμός του Sam ίσως υπονοεί πως ο Dean ακόμη τον πειράζει για το ‘φλερτάκι’ που είχε με την Velma.


Στο επεισόδιο αναφέρεται ότι η χρονιά είναι το 2018. Στο Good Intentions είχε υπονοηθεί ότι βρισκόμαστε γύρω στο Νοέμβριο του 2017, το οποίο σημαίνει ότι ο Jack λείπει τουλάχιστον 2-3 μήνες.


Σύμφωνα με τον σεναριογράφο του επεισοδίου, Davy Perez, τα ονόματα των δυο θεών Yokoth και Glythur, όπως και όλη τους η εμφάνιση, είναι εμπνευσμένα από πλάσματα που αναφέρονται στα έργα του H.P. Lovecraft, αλλά αποτελούν και φόρο τιμής σε δυο συναδέλφους του σεναριογράφους στη σειρά: τον Steve Yockey και την Meredith Glynn.

Ο διάσημος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.P. Lovecraft έχει εμπνεύσει πολλές φορές στο παρελθόν τους σεναριογράφους της σειράς, και μάλιστα στην 6η σεζόν έγινε και χαρακτήρας στη σειρά! [Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.]


Το επεισόδιο είχε την τρίτη χειρότερη τηλεθέαση της σεζόν, μετά το War of the Worlds και το Funeralia. Και στις τρεις περιπτώσεις, εξωτερικοί παράγοντες επηρέασαν τις θεαματικότητες. Αυτή τη φορά, το βράδυ της προβολής του επεισοδίου, πολλά κανάλια ανά τις ΗΠΑ έδειχναν τον εναρκτήριο αγώνα του εθνικού πρωταθλήματος baseball.

πηγές: 1/2

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια