Fun facts & Trivia | 14×06 Optimism

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 6ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural.

Optimism

Σενάριο: Steve Yockey

Σκηνοθεσία: Richard Speight Jr.

Πρώτη προβολή: 15/11/2018ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται περίπου τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2018.

 Λαμβάνει χώρα σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες: στο Lebanon του Kansas (Καταφύγιο), στο McCook της Nebraska (Dean & Jack) και έξω από το Memphis του Tennessee (Sam & Charlie).

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τελευταία φορά που είδαμε την εναλλακτική Charlie Bradbury ήταν στο επεισόδιο Exodus της 13ης σεζόν. Αν και αυτή είναι ήδη η τρίτη της εμφάνιση στη σειρά, τώρα εμβαθύναμε στο πόσο διαφορετική είναι από την Charlie του κόσμου των Winchesters. Στο επεισόδιο φαίνεται επίσης η δυσκολία του Sam να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει μπροστά του τη δική τους Charlie, που πέθανε στο Dark Dynasty, πριν περίπου 4 χρόνια.

 Ο Jack αναφέρει ότι η Mary και ο εναλλακτικός Bobby Singer έφυγαν για την καμπίνα της Donna στο βουνό, μετά τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου. O Dean τους πήγε μέχρι εκεί με το αμάξι.

O Jack συνεχίζει να έχει τον περίεργο βήχα και την αιμόπτυση που εμφάνισε για πρώτη φορά στο The Scar. Στο τέλος αυτού του επεισοδίου, καταρρέει και το επεισόδιο μας αφήνει με cliffhanger.

 O Jack αναφέρει τη σεξουαλική συνεύρεση της Rowena και του Γαβριήλ από το Beat the Devil της 13ης σεζόν.

 Ο Dean αναφέρει την εμμονή του Jack με τα ζόμπι που είδαμε στο Tombstone της 13ης σεζόν. Τελευταία φορά που έπαιξε ζόμπι στο SPN, ήταν στο Various & Sundry Villains (επίσης στη 13η σεζόν και γραμμένο και αυτό από τον Yockey), αλλά ο Jack δεν συμμετείχε σε εκείνο το επεισόδιο.

 Για να δοκιμάσει αν η Harper Sayles είναι δαίμονας, ο Jack λέει “Christo“. Αυτό το… ‘δαιμονοτέστ’ είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη -και μοναδική μέχρι τώρα- φορά στο επεισόδιο Phantom Traveler της 1ης σεζόν. Η απουσία αυτής της χρήσιμης φράσης για 13 ολόκληρα χρόνια είχε ενοχλήσει το fandom.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Ο Jack εξηγεί στον Dean πως από τότε που έχασε τις δυνάμεις του, τα φαγητά και τα ποτά έχουν διαφορετική γεύση. Κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Castiel στο First Born της 9ης σεζόν. Μετά τη σύντομη περίοδο που πέρασε σαν άνθρωπος, όντας άγγελος ξανά πια, οι γευστικοί του κάλυκες άλλαξαν και μπορούσε να γευτεί κάθε μόριο ενός σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο — προς μεγάλη του απογοήτευση…

 Στον τοίχο της βιβλιοθήκης υπάρχει κρεμασμένη μια αφίσα που γράφει “Reading is Fundamental” (= η ανάγνωση είναι θεμελιώδους σημασίας). Αυτός ήταν και ο τίτλος ενός επεισοδίου της 7ης σεζόν, στο οποίο, μάλιστα, γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Kevin Tran.

 Η εναλλακτική Charlie αποκαλύπτει κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για την Αποκάλυψη στον δικό της κόσμο, και για την ζωή της εκεί.  Όπως και η δική μας Charlie, ήταν προγραμματίστρια υπολογιστών στην Richard Roman Enterprises, αλλά αντίθετα με εκείνη, η Charlie-2 είχε γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της, μια ζαχαροπλάστη ονόματι Kara. Οι δυο γυναίκες συζούσαν στο Σικάγο πριν ξεσπάσει η Αποκάλυψη, τις πρώτες μέρες της οποίας η Kara σκοτώθηκε από πλιατσικολόγους.

Η Charlie-2 περιγράφει επίσης τα αποτελέσματα της μάχης του Εωσφόρου με τον Μιχαήλ: ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα σάρωσε όλη τη Βόρεια Αμερική και κατέστρεψε όλα τα μηχανήματα και κάθε μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού. Ο αντίκτυπος της μάχης, όπως τον περιγράφει η Charlie, μας θυμίζει αυτά που φοβόταν όλοι ότι θα συμβούν αν πάλευαν οι δυο Αρχάγγελοι κατά την 5η σεζόν, αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είδαμε να λαμβάνουν χώρα στο φινάλε της 13ης σεζόν — κάτι το οποίο μας επιβεβαιώνει το σεναριακό/σκηνοθετικό ατόπημα που έγινε σε εκείνο το επεισόδιο…

 Σε μια σπάνια για το Supernatural περίσταση, βλέπουμε τον Dean να καταφέρνει να τελειώσει το κομμάτι της πίτας που παραγγέλνει, όταν βρίσκονται στο εστιατόριο με τον Jack.

 Τρεις ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο SPN σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Η Maddie Phillips (Harper Sayles, φωτο) είχε παίξει την Janet Novoselic στο 10×13 Halt & Catch Fire.
  • Ο Amitai Marmorstein (Winston Mathers) είχε παίξει τον Tim in 5×09 The Real Ghostbusters και ένα παιδί για τα θελήματα στο σετ του 6×15 The French Mistake.
  • Ο David Quinlan που παίζει έναν από τους συνεντευξιαζόμενους στο εστιατόριο, είχε το ρόλο του Nate Mulligan στο 2×17 Heart.

 Το εστιατόριο που σύχναζε ο Winston πριν πεθάνει, έχει το… πονηρό όνομα “Dick’s Red Rooster Diner“. Όταν ο Jack ρωτάει για το σεξ, βλέπουμε τον Dean να νοιώθει άβολα και να παραμερίζει το αγαλματάκι ενός κόκορα για να δείχνει προς άλλη κατεύθυνση.

Στα αγγλικά ‘rooster’, ή αλλιώς ‘cock’, είναι ο κόκορας. Η λέξη ‘cock’, όμως, όπως και το όνομα ‘Dick’, χρησιμοποιούνται και κατ’ευφημισμό για το ανδρικό μόριο.

Charlie: I mean, no offense, but who wants to be a hunter? This job, it’s just a lot of tears and death.
Sam: Funny. You, uh — You said something like that to me once long ago about hunting. Not you. Uh, sorry. Our Charlie.

Στο 10×18 Book of the Damned, η Charlie λέει στον Sam:

“Brothers. You know, I haven’t been a hunter for very long, but it feels like this is the life. Mostly ends in Sophie’s choices, death, or tears. Usually, all of the above, huh? How did this become my life? I mean, I was gonna own my own start-up, marry ScarJo, invent something cool. Now I’m just… I’m just happy to be alive.”

O Jack ρωτάει τον Dean αν θα σκοτώσουν το ζόμπι με πυροβολισμό στο κεφάλι, αλλά ο Dean του λέει πως τα ζόμπι σαν αυτό δεν επηρεάζονται από τα ανθρώπινα όπλα και ο μόνος τρόπος να τα σταματήσεις είναι παλουκώνοντάς τα με ασήμι πίσω στο φέρετρό τους. Την ίδια μέθοδο είδαμε να χρησιμοποιείται στα 2×04 Children Shouldn’t Play with Dead Things και 4×07 It’s the Great Pumpkin, Sam Winchester. Όμως, τα ζόμπι που ανάστησε ο Θάνατος στο 5×15 Dead Men Don’t Wear Plaid σκοτώθηκαν με τραύμα στο κεφάλι. Αντίστοιχα, την  μητέρα των Plums, που αναστήθηκε μέσω ξορκιού από το Μαύρο Γριμόριο στο 13×12 Various & Sundry Villains, τη σκοτώνει η Rowena με μια σφαίρα στο κεφάλι, και μάλιστα μετά από προτροπή του Dean. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το επεισόδιο το είχε γράψει και πάλι ο Yockey. Τι συμβαίνει, λοιπόν;

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως οι σεναριογράφοι κάνουν του κεφαλιού τους σε ότι αφορά τον τρόπο θανάτωσης των ζόμπι, αλλά αν λάβουμε υπόψιν ότι έχουμε δει στη σειρά τουλάχιστον 5 διαφορετικά είδη ζόμπι, τότε είναι λογικό κάποια να έχουν διαφορετικές αδυναμίες από άλλα, και άρα μπορούμε να δικαιολογήσουμε (ή έστω να συγχωρήσουμε) κάποιες σεναριακές τρύπες.

Το πώς ήξερε ο Dean πόσο ισχυρός είναι ο Vance, εξηγείται εύκολα από το γεγονός ότι πάλεψε μαζί του σε δυο διαφορετικές περιστάσεις — και μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δοκίμασε να τον πυροβολήσει στο κεφάλι κιόλας και δεν έπιασε.

Το επεισόδιο εισάγει στη μυθολογία της σειράς το “Musca“, το οποίο, όμως, δεν βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μυθικό τέρας, αλλά πρόκειται για γέννημα της φαντασίας του σεναριογράφου. [Διαβάστε περισσότερα εδώ.]

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Αρχικά το επεισόδιο είχε τον τίτλο “Curious Cravings”, όμως άλλαξε για άγνωστους λόγους.

¤ Αυτό είναι το έβδομο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς που σκηνοθετεί ο Richard Speight Jr., τον οποίο γνωρίσαμε στο SPN ως Αρχάγγελο Γαβριήλ. Για τα υπόλοιπα επεισόδια που έχει σκηνοθετήσει ο Speight, καθώς για για όλα τα επεισόδια που έχουν σκηνοθετήσει άλλοι ηθοποιοί της σειράς, ανατρέξτε εδώ. 

BEHIND THE SCENES

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:Optimism BTS 06.jpg

File:Optimism BTS 08.jpg

File:Optimism BTS 09.jpg

File:Optimism BTS 02.jpgFile:Optimism BTS 14.jpg

File:Optimism BTS 04.jpg

File:Optimism BTS 05.jpg

πηγές: 1/2


Διαβάστε επίσης:

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This