Supernatural αφιέρωμα | 8 ιδέες που εγκατέλειψαν οι σεναριογράφοι στην πορεία της σειράς

0
1606

Με την φήμη για την πιθανή επιστροφή του Garth στην 14η σεζόν (μετά από 6 ολόκληρα χρόνια) να κατακλύζει το fandom μας, σκέφτηκα να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε κάποια storylines που είχαν οι σεναριογράφοι στη διάρκεια της σειράς και για άγνωστους λόγους τα παράτησαν. Δεν είναι όλα τους αυτό που θα χαρακτηρίζαμε “καλές ιδέες”, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό που έμειναν στον αέρα χωρίς περαιτέρω εξερεύνηση.

Πάμε λοιπόν, να θυμηθούμε 8 storylines που ξεκίνησαν αλλά δεν τελείωσαν ποτέ (μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έστω) στη σειρά:

[8] ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΕΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural BLOODLINES

Πολύ πριν το spin-off των Wayward Sisters, που δεν κατάφερε να αποκτήσει δική του θέση στο πρόγραμμα του CW, το Supernatural είχε ενσωματώσει άλλον έναν πιλότο ενός πιθανού παρακλαδιού στην 9η σεζόν, με τον τίτλο Bloodlines. Είναι ένα από τα πιο διαβόητα επεισόδια της σειράς, έχοντας αποσπάσει πολύ μίσος από τους fans.

Το επεισόδιο διαδραματιζόταν στο Σικάγο, όπου οικογένειες τεράτων κινούν κρυφά τα νήματα. Ο νεαρός Ennis Ross, του οποίου η κοπέλα σκοτώνεται ως αποτέλεσμα του πολέμου μεταξύ των τεράτων, εισέρχεται στον κόσμο του υπερφυσικού βίαια και ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του ήταν κυνηγός. Ο Sam και ο Dean προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το να γίνει και αυτός κυνηγός, αλλά δεν είναι εύκολο να αγνοήσει την κληρονομιά του…

Τα παράπονα για τον πιλότο ήταν πολλά και δικαιολογημένα: αδύναμη πλοκή, τσαπατσούλικοι παραλληλισμοί με το original, αδύναμες ερμηνείες, έλλειψη χημείας στο εντελώς καινούργιο καστ, και πάει λέγοντας… Με λίγα λόγια, δεν είχε καμία σχέση με Supernatural! Και κάπως έτσι, οι χαρακτήρες αυτοί δεν εμφανίζονται ποτέ ξανά στη σειρά, παρόλο που η ύπαρξη ενός τεράστιου οργανωμένου δικτύου τεράτων σε μια μεγάλη πόλη δεν θα ήταν κάτι που θα αγνοούσαν υπό κανονικές συνθήκες οι Winchesters…

[7] Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ AMY POND

Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural AMY POND SON

Η Amy Pond (συνωνυμία με αυτή του Doctor Who) εμφανίστηκε στην 7η σεζόν ως παλιά φίλη του Sam. Ήταν ένα Kitsune, ένα υπερφυσικό πλάσμα που τρέφεται μεν με ανθρώπινα όργανα, αλλά εκείνη δεν σκότωνε ανθρώπους για να τραφεί. Είναι ένας καλοκάγαθος και συμπαθής χαρακτήρας, γι’αυτό και ο Sam αποφασίζει να την αφήσει να ζήσει. Όμως ο Dean έχει άλλη γνώμη…

Οι δρόμοι της Amy και των Winchesters συναντήθηκαν όταν ο γιος της, ο Jacob, αρρωσταίνει, κι εκείνη αρχίζει να σκοτώνει εγκληματίες γιατί είναι ο μόνος τρόπος να τον θρέψει και να τον θεραπεύσει. Ο Sam τη συγχωρεί, όμως ο Dean κάνει το καθήκον του ως κυνηγός και σκοτώνει το δολοφονικό τέρας – μπροστά στα μάτια του γιου της, ο οποίος το σκάει, αφού πρώτα υποσχεθεί εκδίκηση. Πάνε 6 χρόνια από τότε, βέβαια, κι ο Jacob ούτε φωνή, ούτε ακρόαση…

[6] Η DOROTHY ΚΑΙ ΤΟ OZ

Στο Slumber Party της 9ης σεζόν, οι σεναριογράφοι πήραν μια ενδιαφέρουσα απόφαση να συμπεριλάβουν στη μυθολογία του Supernatural, την Dorothy Baum και τον κόσμο του Oz. Η Dorothy της σειράς είναι κυνηγός και ο Πατέρας της ήταν Άνθρωπος των Γραμμάτων. Ήταν για χρόνια παγιδευμένη μέσα στο Καταφύγιο μαζί με την Κακιά Μάγισσα της Δύσης, πριν την ελευθερώσουν οι Winchesters με τη βοήθεια της Charlie. Όλοι μαζί εξόντωσαν τη μάγισσα και η Dorothy έφυγε μαζί με την Charlie για το Oz.

Η Charlie επιστρέφει στο There’s No Place Like Home της 10ης σεζόν, αλλά χωρίς την Dorothy, η οποία είναι τώρα η ηγέτιδα του Oz. Το κλειδί που οδηγούσε στο Oz σπάει, κάτι που εδραίωσε το απότομο κλείσιμο αυτού του storyline σε μόλις δυο επεισόδια, πριν καν εξερευνηθεί όσο του άξιζε. Το Oz δεν αναφέρθηκε ούτε καν όταν στην 13η σεζόν μάθαμε για την ύπαρξη πολλαπλών διαστάσεων και άλλων παράλληλων κόσμων.

[5] Ο ‘ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ’ JESSE TURNER

Η εισαγωγή του Jesse Turner έγινε στην μακρινή 5η σεζόν όταν μαίνονταν η πρώτη Αποκάλυψη του Supernatural. Τότε τον διαχειρίστηκαν σεναριακά σαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μυθολογίας της σειράς, κι όμως δεν τον είδαμε ποτέ ξανά μετά τη μία και μοναδική του εμφάνιση.

Ήταν το παιδί ενός δαίμονα και της θνητής γυναίκας που είχε κυριεύσει. Ο Jesse ήταν τόσο πανίσχυρος που ο Castiel θεωρούσε ότι θα γίνει ο Αντίχριστος. Αν και δεν έδειξε σημάδια μοχθηρίας, οι άγγελοι ήθελαν να τον σκοτώσουν για να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δαίμονες ως όπλο εναντίον του Παραδείσου. Ο μικρός το έσκασε για να μην γίνει πιόνι κανενός.

Ένα τόσο ισχυρό ον λογικό θα ήταν να έχει αναφερθεί έστω μια φορά από τότε, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η εισαγωγή του γιου του Εωσφόρου στην 12η σεζόν, ο οποίος αποκαλείται (περιπαικτικά βέβαια) ‘Αντίχριστος’ μέσα στη σειρά, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την πιθανή επιστροφή του Jesse. Θα μπορούσαν δυο ‘Αντίχριστοι’ να κολλήσουν στην ιστορία; (Πάντως, ο ηθοποιός που ερμήνευσε τον Jesse είναι διατεθειμένος να το ανακαλύψει!)

[4] Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ CROWLEY

Με την εισαγωγή της Rowena στην 10η σεζόν, η σειρά εστίασε περισσότερο στον χαρακτήρα του Crowley. Εξερευνήσαμε το παρελθόν του ως άνθρωπο, τις ρίζες του, την κακή σχέση με τη μάνα του. Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ, όμως, ήταν ποιός είναι ο πατέρας του. Αναφέρθηκε φευγαλέα 1-2 φορές, κι όλα έδειχναν πως οι σεναριογράφοι μας προετοίμαζαν για μια ζουμερή ιστορία, που δεν ήρθε ποτέ. Ύστερα από δυο χρόνια, μάλιστα, ο Crowley πέθανε, και η ιστορία φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί ανεπιστρεπτί…

[3] ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ SAM

Το πιο κεντρικό σεναριακό κομμάτι των πρώτων σεζόν της σειράς ήταν οι δυνάμεις του Sam και η εξάρτησή του στο δαιμονικό αίμα. Όταν ο Sam ήταν μωρό, ο Azazel τον τάισε το αίμα του, κάτι που δημιούργησε τις ψυχοκινητικές δυνάμεις του αργότερα στην ενήλικη ζωή του. Οι δυνάμεις αυτές γινόταν ακόμα πιο ισχυρές όταν ο Sam έπινε δαιμονικό αίμα. Έφτασε να γίνει τόσο ισχυρός (αλλά απόλυτα εθισμένος στο αίμα) που μπορούσε να εξορκίσει ή να σκοτώσει μέχρι και δαίμονες. Όταν σκότωσε τη Λίλιθ, είχε πιεί τόσο αίμα που τα μάτια του έγιναν μαύρα.

Ο Sam θεραπεύτηκε από την εξάρτησή του, όμως το αρχικό αίμα του Azazel βρίσκεται (θεωρητικά) ακόμα στον οργανισμό του. Με όλες τις απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς οι Winchesters, θα περίμενε κανείς ότι θα τους περνούσε έστω από το μυαλό η ιδέα του να πιεί ξανά δαιμονικό αίμα ο μικρός Winchester για να γίνει πιο δυνατός. Κι όμως, η μοναδική αναφορά που έγινε σε εκείνο το storyline με το δαιμονικό αίμα ήταν στο American Nightmare της 12ης σεζόν, όπου ο Sam συναντά μια ψυχοκινητική κοπέλα και της δίνει συμβουλές για το πως θα αντιμετωπίσει τις δυνάμεις της, αντλώντας από τις δικές του εμπειρίες του παρελθόντος.

[2] Ο ΒΟΒΒΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

O Bobby Singer ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς μέχρι που οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να τον σκοτώσουν στην πιο αμφιλεγόμενη κίνησή τους κατά την 7η σεζόν. Πέρασε το δεύτερο μέρος εκείνης της σεζόν ως φάντασμα μέχρι που τα αδέρφια ανάπαυσαν την ψυχή του. Από εκεί και ύστερα ο χαρακτήρας εμφανιζόταν πολύ σπάνια. Πέρα από τις διάσπαρτες εμφανίσεις ως ψευδαίσθηση/όραμα, ή σε κάποιο φλάσμπακ, η τελευταία φορά που είδαμε κανονικά τον Bobby ήταν στον Παράδεισο, στο επεισόδιο Inside Man της 10ης σεζόν, όπου βοήθησε την Team Free Will να απαγάγει τον Metatron από τα μπουντρούμια των αγγέλων. Το επεισόδιο μας αφήνει με μια δυσοίωνη σκηνή όπου 3 άγγελοι απομακρύνουν τον Bobby από τον προσωπικό του Παράδεισο και η τύχη του αγνοείται από τότε.

Στην 12η σεζόν η σειρά εισήγαγε τον παράλληλο Κόσμο της Αποκάλυψης, όπου ζουν κάποιοι χαρακτήρες που έχουν πεθάνει στον κόσμο του Sam και του Dean. Ένας από αυτούς είναι και ο Bobby Singer. Στο τέλος της 13ης σεζόν, οι Winchesters φέρνουν τον Bobby-2 και μια μικρή ομάδα από αντάρτες στον δικό τους κόσμο για να τους σώσουν. Η σειρά έχει, λοιπόν, και πάλι τον Bobby της, κατά κάποιον τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να μάθουμε τι απέγινε ο ‘δικός μας’ Bobby και πώς τιμωρήθηκε από τους αγγέλους…

[1] Ο ADAM ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Ο Adam Milligan εισήχθη στην 4η σεζόν ως ο χαμένος αδερφός του Sam και του Dean. Οι σεναριογράφοι το χειρίστηκαν τόσο άψογα που δεν νομίζω να υπήρξε κανένας που να δυσανασχέτησε με αυτήν την απότομη αποκάλυψη ενός τρίτου γιου του John. Ο τρόπος, όμως, που διαχειρίστηκαν τον χαρακτήρα στη συνέχεια σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος.

Ο Adam χειραγωγείται από τους αγγέλους, χρησιμοποιείται ως δοχείο του Μιχαήλ και πέφτει στο Κλουβί του Εωσφόρου στο φινάλε της 5ης σεζόν. Λίγο καιρό αργότερα, ο Θάνατος δίνει στον Dean την επιλογή να σώσει τον έναν από τους δυο αδερφούς του και ο Dean φυσικά διαλέγει τον Sam, αφήνοντας τον Adam, όπως όλα δείχνουν, παγιδευμένο στο Κλουβί με τον Μιχαήλ και τον Εωσφόρο. Εικάζεται πως ο Μιχαήλ ίσως εκδίωξε την ψυχή του Adam στον Παράδεισο όταν τον κυρίευσε, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ξεκάθαρα μέσα από τους διαλόγους της σειράς.

Η εγκατάλειψη του Adam αντιμετωπίζεται ως γραφικό αστείο πια στο fandom. Ακόμα και η ίδια η σειρά κοροϊδεύει το γεγονός ότι είναι παγιδευμένος στην Κόλαση. Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε ο Adam ήταν στο επετειακό επεισόδιο Fan Fiction της 10ης σεζόν. Στην παράσταση ‘Supernatural‘, κάποιο από τα κορίτσια που συμμετέχουν υποδύεται τον Adam. Ο Sam και ο Dean δεν αναγνωρίζουν τον χαρακτήρα μέχρι να τους εξηγήσει κάποια ότι πρόκειται για τον Adam που είναι παγιδευμένος στο Κλουβί.

Κύριοι σεναριογράφοι, καλά τα αυτοσαρκαστικά αστειάκια, αλλά μήπως να μας δίνατε μια σαφή απάντηση για την τύχη του καημένου του χαρακτήρα; Πέρασαν 8 χρόνια, νισάφι πια!


Εσείς ποιά άλλη παρατημένη σεναριακή ιδέα θα θέλατε να ξαναπιάσουν οι σεναριογράφοι; (Μόνο το όνομα Becky να μην δω, γιατί θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες, γκέγκε;)

Previous articlePress release – 14×03 – The Scar
Next articleΟ Misha Collins απαντά στις πιο τρελές Supernatural Θεωρίες!
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια