Supernatural Ιστορία | Διαστρέβλωση της Πραγματικότητας (Reality Warping)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Κάποια όντα στο Supernatural είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να αλλάξουν τη φύση της πραγματικότητας ή την αντίληψη αυτής όπως τους βολεύει, είτε για παραπλάνηση, είτε απλά για διασκέδαση (ναι, αναφέρεται ο Γαβριήλ στο άρθρο! χεχε).  Αυτή η “διαστρέβλωση” μπορεί να πάρει τη μορφή ενός εναλλακτικού σύμπαντος, ή ενός χρονικού βρόχου (time loop), ή να υπάρξει μετατροπή του φυσιολογικού σε υπερφυσικό (ή και ανάποδα). Οι αλλαγές μπορεί να μην γίνονται καν αντιληπτές από τους υπόλοιπους.

Στα πλάσματα που έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν την πραγματικότητα συμπεριλαμβάνονται οι Άγγελοι και οι Αρχάγγελοι, κάποιοι δαίμονες, κάποια άλλα πλάσματα, όπως το δαιμονοπαίδι Jesse Turner, καθώς επίσης και κάποια μαγεμένα αντικείμενα.

Περιπτώσεις διαστρέβλωσης της πραγματικότητας στο Supernatural: 

2×15 Tall Tales – Ο Μπαγαπόντης δημιουργεί σενάρια εμπνευσμένα από τον Κίτρινο Τύπο για να τιμωρήσει ανθρώπους που δεν συμπαθεί ή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του (από τους Winchesters). 

3×03 Bad Day at Black Rock – Ένα καταραμένο λαγοπόδαρο δίνει τύχη σε αυτόν που το κρατάει, αλλά θα του φέρει θανατηφόρα κακοτυχία αν το χάσει. 

3×11 Mystery Spot – Ο Μπαγαπόντης παγιδεύει τον Sam σε μια επαναλαμβανόμενη μέρα όπου βλέπει τον Dean να πεθαίνει ξανά και ξανά.

4×08 Wishful Thinking – Ένα μαγικό νόμισμα ρίχνεται σε ένα πηγάδι κι εκπληρώνει τις ευχές όσων στέκονται μπροστά του, όσο τρελές κι αν είναι. 

4×17 It’s a Terrible Life – Ο Ζαχαρίας ‘ρίχνει’ τον Sam και τον Dean σε μια άλλη ζωή όπου δεν είναι κυνηγοί, ούτε καν αδέρφια.

5×04 The End – Ο Ζαχαρίας ξαναχτυπά, αυτή τη φορά δείχνοντας στον Dean το ζοφερό μέλλον που θα συμβεί αν δεν πει το ‘ναι’ στον Μιχαήλ. 

5×06 I Believe the Children Are Our Future – Ο Jesse Turner, ένα νεαρό δαιμονοπαίδι, φέρνει υποσυνείδητα τις προκαταλήψεις του στη ζωή. Για παράδειγμα, η Νεράιδα των Δοντιών είναι ένας μεγαλόσωμος τριχωτός… νεράιδος, ενώ με τη φαγουρόσκονη υπάρχει κίνδυνος να ξυθείς μέχρι θανάτου. Όταν τον απειλεί ο Castiel, τον μεταμορφώνει σε κουκλάκι:

5×08 Changing Channels – Ο Παγαπόντης επανέρχεται για να διδάξει ένα μάθημα στους Winchesters, αυτή τη φορά παγιδεύοντάς τους μέσα στον τηλεοπτικό κόσμο.

6×15 The French Mistake – Ο Balthazar ρίχνει τα αδέρφια μέσα σε ένα εναλλακτικό σύμπαν όπου το Supernatural είναι τηλεοπτική σειρά.

6×17 My Heart Will Go On – Ο Balthazar σώζει τον Τιτανικό και δημιουργείται έτσι ένα εναλλακτικό σύμπαν.

8×08 Hunteri Heroici – Ο ψυχοκινητικός Fred Jones, που τώρα πια υποφέρει από άνοια, φέρνει κατά λάθος τον κόσμο των καρτούν στον πραγματικό κόσμο.

13×16 ScoobyNatural – Το φάντασμα του μικρού αγοριού που ελέγχει ο Jay μεταφέρει τους Winchesters και τον Castiel μέσα σε ένα επεισόδιο Sccoby-Doo, όπου έχει τη δύναμη να τους σκοτώσει. Μέσα στο επεισόδιο δεν εξηγείται πως έχει αυτή τη δύναμη, αλλά ο μικρός είναι από τα πιο δυνατά φαντάσματα που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ τα αδέρφια!

Τέλος, με την ευρεία έννοια του όρου, και οι παραισθησιογόνες δυνάμεις των Wraith και των Djinn θα μπορούσαν να θεωρηθούν διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Σημείωση: Το άρθρο ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον αν έχουμε κι άλλα παραδείγματα ή πληροφορίες για το θέμα.

 

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
JuKi
JuKi
20 January 2017 10:37

Υπαρχει και το 9×18 με τον Μετατρον αυτη τη φορα να παιζει με το μυαλο του Καστιελ αν θυμαμαι καλα

Amalia
20 January 2017 18:45
Reply to  JuKi

Ναι, το γραφω κάπου, οποιαδήποτε παραίσθηση θα μπορούσε να θεωρηθεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας. 😉

JuKi
JuKi
25 January 2017 01:45
Reply to  Amalia

Γιαυτο το ειπα για να το προσθεσεις αν ισχυει 😛

Latest

More Articles Like This