Supernatural Ιστορία: Η Ικανότητα Ίασης (Healing)

0
578

Η ικανότητα ίασης κάποιου χρησιμοποιείται από τους αγγέλους για να γιατρέψουν σωματικά τραύματα συνήθως ανθρώπων, και σε ορισμένες περιπτώσεις άλλων αγγέλων. Η ικανότητα ενός αγγέλου να θεραπεύσει ή να αναστήσει τους νεκρούς ενισχύεται συνήθως εφόσον ο άγγελος δεν έχει αποκοπεί με κάποιο τρόπο από τον Παράδεισο. Στην περίπτωση εξοστρακισμού από τον Παράδεισο, ο άγγελος πιθανότατα να μην έχει πια αυτή την ικανότητα, όπως όταν ο Κάστιελ, αποκομμένος από τον Παράδεισο, δεν μπόρεσε να θεραπεύσει την παράλυση του Μπόμπυ.  (5×02 Good God, Y’All). Ο Κάστιελ, επίσης, αδύναμος να απεγκλωβίσει τον Σαμ από την παράνοια, που του είχε προκαλέσει ο Εωσφόρος, την μετέφερε στον εαυτό του (7×17 The Born- Again Identity). Ενώ, στον ένατο κύκλο, ο Γκαντριήλ, υποδυόμενος τον Ιεζεκιήλ, καταλαμβάνει το σώμα του Σαμ με σκοπό να θεραπεύσει τον μικρό αδερφό του Ντην αλλά και να ενδυναμώσει και τις δικές του αγγελικές δυνάμεις, που είχαν ατονίσει μετά την Πτώση των Αγγέλων.

Οι άγγελοι, σε αντίθεση με τους δαίμονες, είναι σε θέση να  θεραπεύσουν επίσης ένα ανθρώπινο δοχείο και να αποκαταστήσουν όλες τις σωματικές βλάβες, που έχει υποστεί αυτό, ενώ κατέχεται από κάποιον άγγελο. Για να θεραπεύσει ο άγγελος έναν άνθρωπο ή έναν άλλο άγγελο, τοποθετεί τα δύο δάχτυλα στο τραυματισμένο μέτωπο. Σε άλλη περίπτωση, η θεραπεία επιβεβαιώνεται με ένα λαμπρό φως, που προέρχεται από την παλάμη του χεριού του αγγέλου πάνω από τον άνθρωπο ή τον άγγελο, τον οποίο καλείται να θεραπεύσει.

Έχει παρατηρηθεί ότι σε έναν τραυματισμένο άγγελο, η χάρη κάποιου άλλου αγγέλου μπορεί να τον θεραπεύσει, όπως όταν ο Κράουλι βοηθά τον Κάστιελ να αυτό-ιαθεί με την αγγελική χάρη της αγγέλου Αντίνα (10×03 Soul Survivor). Ο Μιχαήλ, επίσης, αντλεί τη χάρη του Εωσφόρου για να ιαθεί από ένα τραύμα (13×07 War of the Worlds). Στο επεισόδιο 11×10 the Devil in the Details, ο Κάστιελ αποκαλύπτει στον Ντην ότι η ικανότητά του να τον θεραπεύσει έχει επηρεαστεί αρνητικά, επειδή βρέθηκε κοντά στην επίθεση των αγγέλων στην Αμάρα. Αλλά και στο επεισόδιο 14×03 the Scar, ο Κάστιελ δεν κατάφερε να θεραπεύσει την νεαρή Λόρα από τα ισχυρά ξόρκια μιας μάγισσας.

 

Ιδιαίτερες περιπτώσεις θεραπείας

12×07 Rock Never Dies: Ο Εωσφόρος, επιστρέφοντας από τα βάθη της θάλασσας, όπου τον είχε εξορίσει η Ροβίνα με το ξόρκι της, αποκαθιστά τις βλάβες του σώματος του χρησιμοποιώντας ένα απολιθωμένο φτερό προερχόμενο από μια από τις κρύπτες του.

12×10 Lily Sunder Has Some Regrets: Η Λίλυ Σάντερς κατέφυγε σε ενωχιανά ξόρκια για να αποκαταστήσει το τραύμα της από την επίθεση του Κάστιελ.

12×12 Stuck in the Middle (With You): Ο Κάστιελ τραυματίζεται θανάσιμα από την Λόγχη του Μιχαήλ. Τότε ο Κράουλι, σπάει την Λόγχη και ο άγγελος θεραπεύεται καθώς εξαπολύεται από το τραύμα του μια έντονη λάμψη.

12×19 The Future: Το αγέννητο Νεφελίμ μεταφέρει τις δυνάμεις του στον Κάστιελ θεραπεύοντας όλες τις πληγές του.

13×18 Bring’em Back Alive

Ο Κάστιελ αδυνατεί να θεραπεύσει τα τραύματα του Γαβριήλ καθώς οι ικανότητες ίασης ενός αγγέλου κατώτερης τάξης  δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική σε έναν Αρχάγγελο.

14×12 Prophet and Loss

Ο Κάστιελ βοηθά τον Ντονατέλλο, τον προφήτη, να επανέλθει στη ζωή οργανώνοντας τις αναμνήσεις του από τον Λόγο του Θεού. Πλέον δεν είναι η διεστραμμένη εκδοχή του Ντονατέλλο, που είχε επηρεαστεί από την δαιμονική πλάκα.

14×14 Ouroboros

Στον 14ο κύκλο, στο επεισόδιο 14×14 Ouroboros, ο Τζακ αρχίζει να ταλαιπωρείται από έναν βήχα με αίμα και χρησιμοποιεί την δύναμη της ψυχής του να αυτό-ιαθεί.

Στο ίδιο επεισόδιο, το αντίδοτο στο παραλυτικό δηλητήριο της Γοργόνας, δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματικό στον Κάστιελ, που είναι άγγελος. Μόνο ο Τζακ, με την δύναμη της ψυχής του, καταφέρνει να τον θεραπεύσει.

 

Προηγούμενο άρθροΑναφορές στην ποπ-κουλτούρα | 14×14 Ouroboros
Επόμενο άρθροSupernatural Ιστορία: Ψυχή (Soul) {UPDATED}
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια