Supernatural Ιστορία: Η Πτώση των Αγγέλων (The Fall)

0
538

  • Η Πτώση των Αγγέλων

Η Πτώση των Αγγέλων (επίσης γνωστή ως η Μεγάλη Πτώση) αναφέρεται στο γεγονός κατά το οποίο όλοι οι άγγελοι του Παραδείσου εξοστρακίστηκαν από τον Μέτατρον σαν μια πράξη εκδίκησης.

  • Γεγονότα που οδήγησαν στην Πτώση των Αγγέλων

Ο Μέτατρον αποκαλύπτει στον Κάστιελ ότι καθώς οι Αρχάγγελοι δεν είναι σε θέση να ηγηθούν του Παραδείσου, έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των αγγέλων για το ποιος θα αποκτήσει τα ηνία των αγγελικών στρατιών. Ο Κάστιελ ανίδεος για τα μελλοντικά σχέδια του Μέτατρον κατηγορεί τον εαυτό του για αυτήν την κατάσταση ενώ αργότερα μένει έκπληκτος όταν ο Γραφέας του Θεού του προτείνει να «κλείσουν» τις πύλες του Παραδείσου μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη. Ο Μέτατρον καταφέρνει τελικά να πείσει τον Κάστιελ να τον βοηθήσει να φέρουν σε πέρας ορισμένες δοκιμασίες για να πετύχουν το σκοπό τους.

Αρχικά, ο Κάστιελ  αναγκάζεται να σκοτώσει ένα Νεφελίμ, την Jane, αν και δεν φάνηκε πολύ πρόθυμος καθώς αναγνωρίζει πως δεν ήταν επιλογή της και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αθώο θύμα των περιστάσεων. Ο Μέτατρον, ωστόσο, μαέστρος στην χειραγώγηση, τον πείθει ότι τελικά έκανε το σωστό οδηγώντας τον στην δεύτερη δοκιμασία, που είναι να ανακτήσει ένα «τόξο του Έρωτα». Όμως η Ναόμι θα αναχαιτίσει για λίγο τα σχέδιά τους καθώς αφήνει μόνο του τον Κάστιελ να φέρει σε πέρας την δοκιμασία.

Αναζητώντας βοήθεια, ο Κάστιελ προσεγγίζει τον Ντην για ενίσχυση, λέγοντας ότι σχεδιάζει να κλείσει τις πύλες και του Παραδείσου και της Κόλασης. Ο μεγάλος αδερφός Γουίντσεστερ συμφωνεί να βοηθήσει και τελικά θα συναντήσουν το χερουβείμ Gail, η οποία έντρομη για την χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στον Παράδεισο, προσφέρει ελεύθερα το τόξο της δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Κάστιελ.

Εν τω μεταξύ, στον Παράδεισο, η Ναόμι ανακαλύπτει τα πραγματικά σχέδια του Μέτατρον και επιστρέφει στην Γη για να προλάβει να σταματήσει τον Κάστιελ πριν ολοκληρώσει τις δοκιμασίες. Ο Κάστιελ, όμως, δεν δείχνει να την πιστεύει και ανεβαίνει τον Παράδεισο για να ανακαλύψει από μόνος του τον πραγματικό ρόλο της Ναόμι και του Μέτατρον, ο οποίος τον παγιδεύει και του αφαιρεί την αγγελική χάρη του αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχαν στην πραγματικότητα δοκιμασίες αλλά ο ίδιος συγκέντρωνε συστατικά για ένα ξόρκι. Τελικά, ο Κάστιελ επιστρέφει στη Γη αλλά ως άνθρωπος πια.

  • Η Πτώση των Αγγέλων στη Γη

Στο Καταφύγιο, καθώς ο προφήτης Κέβιν είναι έτοιμος να φύγει, οι διάφορες μηχανές αρχίζουν να ενεργοποιούνται από μόνες τους, προειδοποιώντας ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει. Την στιγμή που οι άγγελοι έπεφταν από τον Ουρανό, τα φώτα από τον χάρτη στο Καταφύγιο άρχισαν να ανάβουν αποκαλύπτοντας την πλειοψηφία των αγγέλων, που φαίνονταν ότι έχουν πέσει μέσα και γύρω από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη, ο Κάστιελ ανακτά τις αισθήσεις του και βρίσκεται πάνω σε ένα λόφο, κοιτάζοντας τους αγγέλους που «πέφτουν» από τον Ουρανό. Παράλληλα, ο Σαμ δεν ολοκληρώνει τις δοκιμασίες από την δαιμονική πλάκα και πλήρως εξουθενωμένος παρακολουθεί έντρομος μαζί με τον Ντην την Πτώση των Αγγέλων. Βλέπουν τα φτερά αγγέλων να καίγονται και μαζί τα δοχεία τους καθώς συντρίβονται στη γη εκεί κοντά τους. Την επόμενη μέρα, ενώ ο Σαμ βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο, ο Ντην παρατηρεί στις ειδήσεις πως η Πτώση των Αγγέλων έχει θεωρηθεί ως «Παγκόσμια Βροχή Μετεωριτών».

  • Τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά την Πτώση

Στον απόηχο της πτώσης, ένα πλήθος αγγέλων σκοτώνονται καθώς εξοστρακίζονται από τον Ουρανό, ενώ το ανθρώπινο δοχείο τους έχει καταστραφεί. Τα αγγελικά φτερά τους καταστράφηκαν, αφήνοντας μόνο κάποια υπολείμματα ανίκανα να τους βοηθήσουν να πετάξουν, ενώ άλλοι άγγελοι τα έχασαν εντελώς αφού αυτά κάηκαν κατά την Πτώση.

«Άγγελοι…Πέφτουν…», Dean 8×23 Sacrifice

Ο Κάστιελ γίνεται φυγάς, επειδή κατηγορείται για ακούσια συμμετοχή στην εκδίωξη των αγγέλων, και ακολουθείται από διάφορες φατρίες των αγγέλων, καθώς και αδίστακτους θεριστές υπό την υπηρεσία ενός αγγέλου με ηγετικές τάσεις, τον Βαρθολομαίο.

Οι άγγελοι στη Γη αρχίζουν να βρίσκουν ανθρώπινα δοχεία και σχηματίζουν ομάδες για άλλη μια φορά, οδηγώντας σε ένα άλλο εμφύλιο πόλεμο, όπου ακόμη περισσότερο άγγελοι θα οδηγούνταν στον αφανισμό.

  • Η νέα τάξη πραγμάτων στον Παράδεισο

Ο Μέτατρον, αφού έχει αυτοδιοριστεί ο κύριος ρυθμιστής των υποθέσεων του Παραδείσου, προσεγγίζει τον Γκαντριήλ για να τον βοηθήσει να οργανώσουν από την αρχή τον Ουρανό. Ο Γκαντριήλ με το Κέρας του Γαβριήλ, καλεί κοντά του τους αγγέλους. Μόλις οι άγγελοι συγκεντρώνονται, τους παροτρύνει να ενωθούν με τον Μέτατρον, και στην περίπτωση που εκείνοι αρνούνται, τους σκοτώνει. Τελικά η τροπή των γεγονότων είναι τέτοια, που ο Κάστιελ αναγκάζεται να αναλάβει δράση και παίρνει έναν ηγετικό ρόλο μεταξύ των αγγέλων, εδραιώνοντας διάφορες φατρίες υπό την εξουσία του, καθώς κυνηγούν τον Μέτατρον.

«Κάστιελ, οι άγγελοι…Μετά την Πτώση, ο αριθμός μας περιορίστηκε. Κανείς δεν έχει δημιουργήσει νέους αγγέλους από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Θα εξαφανιστούμε. Θα χρειαστεί μια σούπερ δύναμη για να δημιουργηθούν άλλοι».

Dumah, 13×07 War of the Worlds

SOURCEsupernatural wiki
Previous articleΑτάκες επεισοδίων – 14×02 – Gods and Monsters
Next articleSupernatural Ιστορία: Χάρη (Grace) {UPDATED}
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια