Supernatural Ιστορία: Πλάκες του Θεού (Tablets)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ο «Λόγος του Θεού» ήταν  χαραγμένος σε μια σειρά από πλάκες (tablets), που υπαγορεύτηκε από τον Θεό κατά τη δημιουργία του κόσμου «για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας». Ο Metatron είναι ο άγγελος που κατέγραψε το λόγο του Θεού σε μια σειρά από τέτοιες πλάκες. Ο Crowley περιγράφει μάλιστα τον Metatron:  «O γραφιάς … ο κόλακας. Κατέγραψε το λόγο του Θεού, εξασφάλισε τον εξαγνισμό του.» Μια προσωπική σημείωση του Metatron στην πλάκα των δαιμόνων (demon tablet) αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια επιτομή από πλάκες για μια ποικιλία θεμάτων, προφανώς για όλα τα πλάσματα που ο Θεός δημιούργησε. Ο Metatron εξαφανίστηκε αφού ολοκλήρωσε τη συγγραφή τους…

Ο Castiel  ωστόσο μας πληροφορεί ότι τη στιγμή που ο «Λόγος του Θεού» θα αποκαλυφθεί, θα εμφανιστεί  ένας προφήτης – αυτός ο προφήτης αποδεικνύεται ότι είναι ο Kevin Tran. Η πρώτη πλάκα στη σειρά ανακαλύφθηκε σε μια ανασκαφή στον Ιράν από τον Dick Roman και περιγράφει πώς να σκοτώσει κανείς τους Leviathans. Ο Sam και ο Dean  χρησιμοποίησαν αυτή την πλάκα για να σκοτώσουν τον Dick Roman αλλά τα μάγια στα οποία κατέφυγαν, μετέφεραν τον Castiel και τον Dean στο Καθαρτήριο (Purgatory). Η δεύτερη πλάκα βρέθηκε στα χέρια του Crowley και είχε τίτλο «Δαίμονες». Περιλαμβάνει οδηγίες για το πώς να κατασκευάσει κανείς ένα όπλο εναντίον των δαιμόνων όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο για να δει κάποιος τα hellhounds και κυρίως πώς να σφραγίσει τις Πύλες της Κόλασης αναλαμβάνοντας να φέρει σε πέρας μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες (trials).

Το πρωτόκολλο των Αγγέλων υπαγορεύει ότι ο προφήτης πρέπει να απομονωθεί  σε έναν έρημο τόπο για να μάθει και να ερμηνεύσει τον «Λόγο του Θεού». Στην περίπτωση του Kevin Tran, σε πρώτη φάση, απομονώνει τον εαυτό του σε μια βάρκα που ανήκει στον Garth και αργότερα στο κρησφύγετο των Men of Letters (Bunker).

Ο άγγελος Samandriel υποκύπτοντας στα βασανιστήρια του Crowley αποκαλύπτει ότι υπάρχει και μια ακόμη πλάκα, που αναφέρεται στους Αγγέλους. Ο Castiel την εντοπίζει με τη βοήθεια του Dean σε μία από τις κρύπτες του Lucifer και ξεκινάει ένα αγώνα δρόμου έχοντάς τη στην κατοχή του για να την προστατεύσει από όλες τις απειλές αφού αυτή η πλάκα κατάφερε να τον ελευθερώσει από τον έλεγχο της Naomi. Ενώ ο Metatron αναφέρει ότι η πλάκα των Αγγέλων περιέχει οδηγίες σχετικά με τις δοκιμασίες, που μετά την ολοκλήρωσή τους θα σφραγιστεί ο Παράδεισος, τελικά διαπιστώνεται ότι αυτό δεν ήταν παρά μόνο ένα τέχνασμα. Τόσο η αγγελική όσο και η δαιμονική πλάκα περιήλθαν στην κατοχή  των αδερφών Winchesters, που  προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν αυτή των Αγγέλων για να βρουν έναν τρόπο να αντιστρέψουν το ξόρκι που έκανε ο Metatron. Τα σχέδιά τους εμποδίστηκαν απότομα, όταν ο άγγελος Gadreel, που είχε καταλάβει το σώμα του Sam, δολοφόνησε μετά από εντολή του Metatron τον προφήτη Kevin Tran και πετυχαίνει να αποδράσει και με τις δύο πινακίδες. Ο Metatron τώρα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη δύναμη της αγγελικής πλάκας για να ενισχύσει την εξουσία του στον Παράδεισο και την Γη. Αυτό τελειώνει ωστόσο, όταν ο Castiel σπάει την πλάκα και φυλακίζει τον  Metatron.

Αργότερα, ο αποφυλακισμένος Metatron προσποιείται ότι θέλει να βοηθήσει τον Castiel να αποκτήσει πάλι τη χάρη του, οδηγώντας τον σε μια βιβλιοθήκη, όπου βρίσκονται κρυμμένες τόσο η χάρη του όσο και η δαιμονική πλάκα. Ενώ ο Castiel παίρνει τη χάρη του πίσω, ο Metatron τον εξουδετερώνει με ένα ξόρκι και δραπετεύει με την πλάκα των Δαιμόνων. Όμως στη συνέχεια ο Castiel εντοπίζει τον Metatron και βρίσκει τη δαιμονική πλάκα εκεί όπου ο Metatron την είχε κρύψει: κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του, στο διαμέρισμά του.


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα