Supernatural Πλάσματα: Το Σκοτάδι (Darkness – Amara)

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Ιστορία

Η Darkness (Το Σκοτάδι) είναι καταστροφική και ανήθικη δύναμη που υπήρχε παράλληλα με τον αδελφό της – τον Θεό στην αρχή των όλων. Όταν ο Θεός αποφάσισε να ξεκινήσει τη Δημιουργία του κόσμου, Αυτός μαζί με τους Αρχαγγέλους θυσίασαν την Darkness, ξεγελώντας τη κλειδωμένη σε μια φυλακή αλλά χωρίς να την καταστρέψουν προκαλώντας αναστάτωση στην ισορροπία του σύμπαντος. Για να χρησιμεύσει ως κλειδαριά και το κλειδί σε αυτό το κλουβί, ο Θεός δημιούργησε το Σημάδι και το έδωσε στον μεγαλύτερο “υπολοχαγό” του – τον Εωσφόρο. Το Σημάδι τελικά άρχισε να αναπτύσσει τη δική του θέληση  και άρχισε να διαφθείρει τον Εωσφόρο, ενισχύοντας την ενδεχόμενη περιφρόνησή του για την ανθρωπότητα και οδηγώντας τον στην πτώση του. Ο Εωσφόρος θα μεταφέρει το Σημάδι πάνω στον Cain ο οποίος με τη σειρά του το μετακυλύει στον Dean Winchester. ‘Οταν αφαιρέθηκε το Σημάδι του Cain χωρίς να έχει περάσει σε κάποιον άλλο, έσπασε την κλειδαριά και απελευθέρωσε το Σκοτάδι πίσω στο σύμπαν.

Μετά την απελευθέρωση της, εμφανίζεται η Amara τόσο ως ενήλικη γυναίκα αλλά και ως ένα μωρό, φέροντας και στις δύο μορφές το Σημάδι του Cain. Η  Amara είναι η ενσάρκωση του Σκότους. Η αδελφή του Θεού. Η Amara είναι σε θέση να μεγαλώνει γρήγορα μέσω της κατανάλωσης ψυχών. Ο αδελφός της, ο Θεός και ο Θάνατος είναι τα μόνα όντα κοντά στη δική της εξουσία, όμως η Amara είναι τελικά πιο δυνατή.

«Η αλήθεια; … χα. Θα έκανε τα κεφάλια των υποστηρικτών της Βίβλου  να εκραγούν. Θέλω να πω, θέλουν το Θεό τους να είναι ένας παντοδύναμος δημιουργός κουνώντας το δάχτυλό του. Ξέρεις; Και θέλουν μαγεία. Mary Poppins. Αλλά αυτό που έκανε … Δημιουργία. Αυτό απαίτησε δουλειά, απαίτησε θυσία. Για να δημιουργήσει τον κόσμο, ο Θεός έπρεπε να εγκαταλείψει το μόνο πράγμα που είχε γνωρίσει ποτέ. Έπρεπε να προδώσει και να θυσιάσει τη μοναδική συγγενή Του. Την Darkness -Την αδελφή Του.»

Metatron, 11×06 Our Little World

Προσωπικότητα

*Amara: συναντάται με διάφορες ερμηνείες – «αιώνια» (Γερμανικά), «άφθαρτη» (Ελληνικά), «αθάνατη» (Σανσκριτικά) και «πικρή» (Λατινικά) ενώ σε θρύλους της Αιθιοπίας, Amara είναι το όνομα για τον παράδεισο.

Λόγω της φυλάκισης της, η Amara δεν είχε καμία γνώση ή κατανόηση της Δημιουργίας του κόσμου από τον Θεό. Ωστόσο, μετά την απορρόφηση  διάφορων ψυχών και την πληροφόρησή της για σημαντικά σημεία στην ιστορία της ανθρωπότητας, τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αδελφός τα είχε  κάνει «μπάχαλο», όταν έπλαθε τον κόσμο, λέγοντας ότι ο Παράδεισος, η Κόλαση, το Καλό, το Κακό και ακόμη και οι άνθρωποι φαίνονταν ασήμαντα. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, επιδίωξε να ξαναχτίσει τον κόσμο όπως νόμιζε ότι του ταιριάζε: έναν κόσμο όπου κανείς δεν έπρεπε να υποφέρει και αντ ‘αυτού θα ζούσαν όλοι στη μακάρια αιωνιότητα. Ωστόσο, ήθελε να καταστρέψει ο,τιδήποτε ο αδελφός της είχε δημιουργήσει για να τον κάνει να υποφέρει.

Σε νεότερη ηλικία (όπως παρουσιάζεται), ήταν πολύ ανυπόμονη και εύκολα οργιζόταν αν δεν της δινόταν ό,τι ήθελε αμέσως, καθώς ο Crowley της έδινε ό,τι ήθελε, κάθε φορά που το ήθελε. Ως ενήλικας, είπε ότι άξιζε να έχει – και να είναι – τα πάντα. Δεδομένου ότι ήταν η αρχή, έτσι θα έπρεπε να είναι και το τέλος.

«Αυτή είναι η ιστορία σου. Δεν είναι δική μου. Ο πραγματικός λόγος που με εξόρισες, είναι γιατί δεν θα μπορούσε να μου επιτραπεί να υπάρχω, δεν θα το άντεχες. Ναι, είμαστε ίσοι. Δεν είμαστε μεγάλοι και ισχυροί επειδή είχαμε μόνο αυτή τη σχέση μεταξύ μας. Νομίζεις ότι έκανες τους Αρχαγγέλους να φέρουν το Φως; Όχι. Τους ανάγκασες να δημιουργήσουν κατώτερα όντα, για να φαίνεσαι εσύ  μεγάλος. Για να γίνεις Κύριός τους. Ήταν εγωισμός! Ήθελες να είσαι μεγάλος!»

 Amara, 11×22 We Happy Few

Από τη στιγμή της απελευθέρωσης της, η Amara ένιωσε έντονη έλξη για τον  Dean Winchester, καθώς ήταν αυτός που την απελευθέρωσε (κατά την άποψή της). Είπε ότι ήταν το πεπρωμένο που είχε αποκαλυφθεί και ότι μια ημέρα θα γίνονταν ένα. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τότε που η  Amara μεγάλωσε και έγινε μια ενήλικη γυναίκα, εκείνη τον φίλησε με πάθος, λέγοντας ότι ήταν «το μέλλον» και το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πρώτης συνάντησής τους. Αφού πήρε την εκδίκησή της, η Amara συνειδητοποίησε ότι η εκδίκηση δεν την είχε κάνει ευτυχισμένη όπως εκείνη το περίμενε καθώς ο,τιδήποτε κι αν γινόταν, ακόμα αγαπούσε τον αδελφό της. Με τη βοήθεια του Dean, η Amara συνειδητοποίησε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε ήταν τον αδελφό της πίσω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και τελικά ήταν χαρούμενη όταν συμφιλιώθηκε με τον Θεό.

«Αυτό που έχεις δημιουργήσει, είναι όμορφο. Μου πήρε πολύ χρόνο για να το καταλάβω. Ξέρω ότι δεν μπορούμε να πάμε πίσω όπως τα πράγματα ήταν κάποτε. Δεν θέλω. Αλλά εύχομαι, εύχομαι  ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μια οικογένεια και πάλι.»

Amara, 11×23 Alpha and Omega

Ωστόσο, θέλησε να παραμείνει στη Γη για περίπου τρία χρόνια, όπου φάνηκε να απολαμβάνει ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες από ταξίδια μέχρι γιόγκα! Κι ενώ εκείνη ασχολείται με την εσωτερική της ενδοσκόπηση, ο Τσακ φαίνεται να παραμένει ο Τσακ, όπως παραδέχτηκε και η ίδια, όταν εκείνος της επισκέφτηκε για να της ζητήσει βοήθεια (15×02 Raising Hell). Εξάλλου, ομολόγησε ότι δεν την ενοχλεί που ο τραυματισμένος αδελφός της μοιάζει παγιδευμένος στη Γη. Το ίδιο δεν είχε κάνει και αυτός στην ίδια κάποτε;

«So I guess You got what You’ve always wanted. You’re on Your own.»

Θα την ξαναδούμε στο επεισόδιο 15×15 Gimme Shelter, όταν θα την προσεγγίσουν ο Σαμ και ο Ντην για να την πείσουν να τους βοηθήσει να σταματήσουν  την καταστροφική μανία του Τσακ.

Amara, 15×02 Raising Hell

Amara, 15×15 Gimme Shelter

Ο Σαμ και ο Ντην συναντώνται τελικά με την Αμάρα, για να την πείσουν να συμμετέχει στο σχέδιο τους να εμποδίσουν την καταστροφική μανία του αδερφού της Τσακ. Αν και αντιστέκεται αρχικά στην πρόταση των Γουίντσεστερ, φαίνεται αργότερα ότι την έχει πονέσει πολύ που ο Ντην της θυμίζει πως κι εκείνη είναι το ίδιο παγιδευμένη όσο και η ανθρωπότητα από τις θεϊκές πρωτοβουλίες του αδερφού της.

Amara, 15×17 Unity

Τελικά, η Αμάρα πείθεται να βοηθήσει τον Σαμ και τον Ντην αλλά η προσπάθεια της θα έχει μια απρόσμενη κατάληξη. Θα απορροφηθεί από τον Τσακ, που της τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να δείχνει εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο είδος….

Amara: Balance… something we’ve never tried before… creation and destruction, light and dark, brother and sister united again, but on behalf of one world… this world. True balance. The way it was always meant to be. Hmm. But you can’t. You only care about your pleasure. Your story. Well, I guess that makes you the villain.

Ισχύς και Ικανότητες

Η Darkness είναι το πιο ισχυρό ον που υπάρχει. Αναφέρθηκε πολλές φορές ότι δέχτηκε την συνδυασμένη δύναμη των τεσσάρων Αρχαγγέλων για την καταπολέμηση της την πρώτη φορά, μαζί με το Θεό, που πέτυχαν να την νικήσουν και να την παγιδεύσουν αλλά ακόμη και τότε η νίκη επιτεύχθηκε με μεγάλη δυσκολία. Η απελευθέρωσή της οδήγησε τον Θεό να κρυφτεί έξω σε αυτό που ονομάστηκε «το ασφαλέστερο μέρος που δημιουργήθηκε ποτέ» ώστε να μπορεί να είναι ασφαλής μακριά από αυτήν.

Αγγελικός εξορκισμός: η  Amara ήταν σε θέση να τραβήξει τον Εωσφόρο από το «δοχείο» του Castiel. Ενώ ο Εωσφόρος επέζησε, ο εξορκισμός τον άφησε σοβαρά εξασθενημένο.

Υποβολή σε άλλον: ήταν σε θέση να τηλε-μεταφέρει τον Dean έξω από την Impala χωρίς μια λέξη. Αργότερα, τον «μεταφέρει» από μια πόλη στην ύπαιθρο και πάλι πίσω. Ήταν επίσης σε θέση να «μεταφέρει» τον αδελφό της, που πέθαινε, σ’αυτή.

Θεραπεία: μετά τη συμφιλίωση με τον Chuck, η Amara ήταν σε θέση να θεραπεύσει τη ζημιά που οι παντοδύναμες δυνάμεις προξένησαν στον ίδιο, χωρίς καμία δυσκολία.

Αθανασία: η Darkness είναι αθάνατη. Ακόμη και η συνδυασμένη δύναμη όλων των αγγέλων δεν της προκάλεσε μόνιμη βλάβη.  Είχε εξοστρακιστεί από το Χέρι του Θεού, την δυνατή εξουσία του Εωσφόρου. Ωστόσο, έχει δηλωθεί ότι μπορεί να πεθάνει καθώς ζήτησε από τον αδελφό της τον Θεό να την σκοτώσει.

Κατάρρευση: αφού ο Metatron δεν την βλάπτει με την σφραγίδα εξοστρακισμού, η Amara τον εξαφάνισε μέσα στο κενό που τον περιέβαλλε με το σκοτάδι.

Ηλεκτροκίνηση: βασάνισε τον Εωσφόρο με ισχυρή ηλεκτροκίνηση, που έκαψε το πρόσωπό του.

Ενσυναίσθηση: η Darkness μπορεί να αισθανθεί και να επηρεάσει τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Αντοχή: εμφανίζει σημαντική ανοχή σε ακραία σωματικά και ψυχολογικά τραύματα. Αυτό φάνηκε όταν, παρά τις συνδυασμένες μαζικές επιθέσεις από την Rowena, τους δαίμονες, τους αγγέλους και τον Εωσφόρο, ήταν ακόμη σε θέση να κινηθεί και να περπατήσει μέχρι τον Θεό.

Σχεδόν-‘Ατρωτη: λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητά της να σταθεί ενάντια στον Θεό και τους Αρχαγγέλους του, η Darkness έχει τεράστια αντοχή σε φυσικές και υπερφυσικές επιθέσεις.

Σχεδόν-Παντοδύναμη: ο Castiel περιγράφει το επίπεδο ισχύος της ταυτίζοντάς το με το άπειρο, και η ίδια περιγράφεται ως πιο ισχυρή από τον Θεό. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι τόσο ισχυρή, που ο αδελφός της δεν μπορούσε να την νικήσει χωρίς τους Αρχαγγέλους, και η ισχύ τους ήταν μόλις αρκετή για να την σφραγίσουν μακριά αφού πρώτα την εξαπάτησαν. Ακόμη και αποδυναμωμένη μετά από μια συνδυασμένη επίθεση από μάγισσες, δαίμονες, αγγέλους και τον Εωσφόρο, κατάφερε να εξουδετερώσει και να τραυματίσει μοιραία τον Θεό κρατώντας παράλληλα τον Εωσφόρο στο κενό.

Σχεδόν-Παντογνώστης: παρά το γεγονός ότι ακόμα μαθαίνει για το Σύμπαν που ο Θεός έπλασε ενώ ήταν κλειδωμένη μακριά, ήταν αμέσως σε θέση να μιλήσει την αγγλική γλώσσα.

Ψυχική προβολή: η Amara ήταν σε θέση να προβάλλει μια εικόνα του εαυτού της και του Εωσφόρου στο μυαλό του Dean για να περάσει ένα μήνυμα προς τον Θεό και αργότερα να ζητήσει από τον Dean να συναντηθεί με την ίδια. Ήταν επίσης σε θέση να προβάλει ένα όραμα για τον εαυτό της, που την παρουσίαζε σε ενήλικη ανθρώπινη μορφή να περιβάλλεται από πυκνό καπνό στο μυαλό του Dean για να επικοινωνήσει μαζί του μετά την απελευθέρωσή της.

Μοριακή καύση: με ένα νεύμα του χεριού της, η Darkness οδήγησε έναν άγγελο να εκραγεί και να γίνει σκόνη.

Άρνηση ισχύος: με μια κίνηση του χεριού της, η Amara ήταν σε θέση να ακυρώσει την επιρροή του Εωσφόρου πάνω στους Winchesters.

Αναγέννηση: η Amara έχει δείξει ότι μπορεί να επουλώνει τις πληγές της. Όταν τραυματίστηκε από μια τεράστια αγγελική επίθεση, απορρόφησε  τη χάρη ενός αγγέλου και δέχτηκε βοήθεια από την Rowena, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δυνάμεις της. Ωστόσο, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα από μια τεράστια αγγελική  και δαιμονική επίθεση πλήρους κλίμακας,  την επίθεση του Crowley και τη Λόγχη του Εωσφόρου, αναγεννήθηκε μόλις μερικά λεπτά αργότερα.

Ανάσταση νεκρών: για να ευχαριστήσει τον Dean για την βοήθειά του, η Amara ανέστησε την Mary Winchester. Ήταν σε θέση να το κάνει αυτό χωρίς εμφανή προσπάθεια, παρόλο που η Mary ήταν νεκρή για πάνω από τριάντα χρόνια μην έχοντας αφήσει κανένα σώμα πίσω.

Καταστολή: με μια κίνηση του χεριού της,  η Amara ήταν σε θέση να νικήσει τον Εωσφόρο.

Θανάσιμο χτύπημα: απλά σηκώνοντας το χέρι της, η Darkness μπορούσε να σκοτώσει έναν άγγελο με τον ίδιο τρόπο όπως και η αγγελική λεπίδα.

Ψυχή και κατανάλωση αγγελικής χάριτος: αφότου απελευθερώθηκε, η Darkness άρχισε να «καταβροχθίζει» ανθρώπινες ψυχές για να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει την αρχική της δύναμη. Στην ανθρώπινη μορφή της, απορρόφησε την ψυχή της βοηθού σερίφη Jenna Nickerson, η οποία την έκανε να εξελιχθεί σε ένα κοριτσάκι και αργότερα μια κοπέλα πριν την εφηβεία. Από τότε κατάφερε να «καταναλώσει» πολλές ψυχές (συμπεριλαμβανομένων των ψυχών δαιμόνων). Έχει αποκαλυφθεί επίσης ότι μπορεί να καταναλώσει τη χάρη των αγγέλων, καθώς το έκανε με τη χάρη της Ambriel.

Σούπερ δύναμη: η Darkness ήταν εύκολο να ρίξει κάτω έναν ενήλικα άνθρωπο με τόση δύναμη αρκετή για να τον σκοτώσει. Επίσης μπόρεσε να αποκρούσει μια επίθεση από τον Castiel με ευκολία και τον πέταξε πολλά μέτρα μακριά χωρίς καν να τον αγγίξει.

Τηλεκίνηση: με τη μορφή της  Amara, το Σκοτάδι εμφανίζεται  με τηλεκίνηση. Έχει αναγκάσει έναν άγγελο να αυτοκτονήσει με την αγγελική λεπίδα του και ακόμη εξουδετέρωσε τον Θεό.

Ικανότητα να μην εντοπίζεται: ο Θεός μπορούσε να κρύψει τον εαυτό του από Amara, αλλά και η ίδια ήταν επίσης σε θέση να κρυφτεί από το Θεό. Ωστόσο, ο Donatello Redfield, ο προφήτης, μπορούσε να αισθανθεί την παρουσία της.

Υπεύθυνη για καιρικές μεταβολές:  καθώς η Darkness επεκτάθηκε στη Γη προκάλεσε ισχυρούς ανέμους. Δημιούργησε επίσης μια θανάσιμη καταιγίδα με το μυαλό της, που έκαψε τους ανθρώπους σε απανθρακωμένους σκελετούς και εξάπλωσε μια ομίχλη που μετέτρεψε τους ανθρώπους σε λυσσαλέα όντα.

Αδυναμίες

Παρά την σχεδόν άπειρη δύναμη της, η Amara μπορεί να είναι αποτελεσματικά φυλακισμένη ή ακόμη και να εξολοθρευθεί, αν και χρειάζεται  μια τεράστια συνδυασμένη δύναμη για να επιτευχθεί αυτό.

Ο αδελφός της ο Θεός είναι ο μόνος που είναι αρκετά ισχυρός για να την σκοτώσει, αν και χρειάζεται βοήθεια για να αποδυναμώσει την αρχική της δύναμη. Χρησιμοποιήθηκε η συνδυασμένη δύναμη των τεσσάρων Αρχαγγέλων για να την αποδυναμώσει αρκετά ώστε ο Θεός να την φυλακίσει, και ακόμη και τότε θα μπορούσε μόλις και μετά βίας να το κάνει.  Ο Chuck είχε ωστόσο αναφέρει ότι μια τεράστια ποσότητα Φωτός, που αντιστοιχεί σε 10.000 ήλιους σαν σουπερνόβα, θα μπορούσε ενδεχομένως να την καταστρέψει. Είναι άγνωστο αν ο Θάνατος θα μπορούσε να τη σκοτώσει καθώς η δύναμή του είναι ίση με τη δύναμη του Θεού,  αφού αυτός σκοτώθηκε από τον Dean πριν μπορέσει αυτό να εξακριβωθεί.

Συνδυασμένη αγγελική επίθεση: οι  συνδυασμένες αγγελικές δυνάμεις του Ουρανού όταν εξαπολύουν επίθεση, μπορούν να αποδυναμώσουν την  Amara.

Συνδυασμένη επίθεση μαγισσών: μπορεί να αποδυναμώσει την Amara προσωρινά.

Ο Θεός: ο Θεός είναι σε θέση να σκοτώσει το Σκοτάδι. Ο Chuck σκοτώνοντας Amara και αντίστροφα, θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή όλης της κτίσης αφού η ύπαρξη της Amara είναι αναγκαία και παρέχει ισορροπία στην πραγματικότητα. Όπως ο Θεός είπε, «Το Φως χρειάζεται το Σκοτάδι» και «το Σκοτάδι χρειάζεται το Φως». Αν όμως επρόκειτο να θανατωθούν, η ίδια η πραγματικότητα θα τελείωνε. Ωστόσο, ειπώθηκε ότι αν και οι δύο και ο Θεός και το Σκοτάδι πέθαιναν, θα δημιουργούνταν μια νέα ισορροπία.

Φως: σύμφωνα με το Θεό, μια τεράστια ποσότητα Φωτός που ισοδυναμεί με 10.000 ήλιους σε σουπερνόβα ταυτόχρονα θα μπορούσε θεωρητικά να καταστρέψει το Σκοτάδι.

Η Λόγχη του Εωσφόρου: μια συνδυασμένη επίθεση από αγγέλους, μάγισσες και δαίμονες ήταν ικανή να βλάψει το «δοχείο» της Amara σε σημείο που να παραδεχθεί την ήττα της.

Το Σημάδι του Κάιν: το σημάδι του Κάιν ήταν η κλειδαριά και το κλειδί για την φυλακή που κρατούσε το Σκοτάδι μακριά. Εφ ‘όσον κάποιος έφερε το Σημάδι, το Σκοτάδι θα παρέμενε σφραγισμένο μακριά. Η Amara έχει εμφανιστεί να φοβάται πολύ το Σημάδι, υποστηρίζοντας ότι θα πέθαινε μάλλον τελικά παρά να φυλακιστεί και πάλι.

Βόμβα ψυχών: μια βόμβα που αποτελείται από ένα περίπου εκατό χιλιάδες ψυχές θα μπορούσε θεωρητικά να εκπέμψει αρκετό φως για να καταστρέψει το Σκοτάδι.

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
30 May 2017 17:04

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ MARK SHEPPARD!!!!!!

Sawyer Orestis
30 May 2017 17:06
Reply to  Castiel Lover

Πως κατάφερες να το συνδέσεις με την Αμάρα;!

Castiel Lover
30 May 2017 17:14
Reply to  Sawyer Orestis

Δεν κατάφερα. Απλά είπα χρόνια πολλά 😛😛😛

Latest

More Articles Like This