Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Trivia | Οι θάνατοι και οι αναστάσεις του Sam Winchester

Supernatural Trivia | Οι θάνατοι και οι αναστάσεις του Sam Winchester

Ο Dean μπορεί να είναι πρωτοπόρος με πάνω από 100 θανάτους στο… ενεργητικό του, αλλά και ο Sam δεν πάει πίσω. Καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς ο μικρός Winchester έχει πεθάνει κι έχει επανέλθει κάμποσες φορές. Κάποιες από αυτές, όπως θα δείτε, είναι αμφιλεγόμενες γιατί δεν ξέρουμε στα σίγουρα αν πέθανε ή αν ήταν στο μεταίχμιο του θανάτου, αλλά πάμε καλύτερα να τις δούμε και τα λέμε στα σχόλια για όποια αντίρρηση…

Στο πρώτο μέρος του διπλού φινάλε της 2ης σεζόν All Hell Breaks Loose, ο Sam μαχαιρώνεται πισώπλατα από τον Jake Talley και πεθαίνει σχεδόν ακαριαία. Τον ανασταίνει μια Δαιμόνισσα του Σταυροδρομιού, μετά από συμφωνία που κάνει ο Dean μαζί της, πουλώντας την ψυχή του. Η πρώτη του ανάσταση φαίνεται να ήταν ο καταλύτης για την όλο και πιο απόμακρη και πολλές φορές υπολογιστική συμπεριφορά του Sam. Ο Azazel είχε υπονοήσει πως όταν αναστηθεί δε θα επανέρθει στο «100% καθαρός Sam».


Στο Wishful Thinking της 4ης σεζόν, η ευχή της ζηλιάρας Hope έχει ως αποτέλεσμα να χτυπήσει κεραυνός τον Sam και να τον σκοτώσει ακαριαία. Όταν το βαβυλωνιακό νόμισμα που πραγματοποιούσε τις ευχές απενεργοποιήθηκε, όλες οι ευχές αντιστράφηκαν και ο Sam επανήλθε στη ζωή.


Στο Sympathy for the Devil της 5ης σεζόν, ο Ζαχαρίας παίρνει τους πνεύμονες του Sam και αυτός πεθαίνει προσωρινά (ή έστω βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο). Ο Castiel τον διατάζει να επαναφέρει τα αγόρια στο φυσιολογικό.


Στο The Song Remains the Same της 5ης σεζόν, η Anna Milton διαπερνά τον Sam με έναν σωλήνα, σκοτώνοντάς τον. Τον επαναφέρει στη ζωή ο Μιχαήλ λίγο αργότερα.


Στο Dark Side of the Moon, επίσης της 5ης σεζόν, ο Sam και ο Dean δολοφονούνται από του κυνηγούς Roy και Walt που τους κατηγορούν για το ξεκίνημα της Αποκάλυψης. Τα αδέρφια επαναφέρει στη ζωή ο άγγελος Joshua.


Στο Swan Song (ναι, ΚΑΙ αυτό της 5ης σεζόν), ο Sam αφήνει τον Εωσφόρο να τον κυριεύσει και πέφτει μαζί με αυτόν και τον Μιχαήλ στο Κλουβί. Τον επαναφέρει ο Castiel στο ίδιο επεισόδιο, αλλά κατά λάθος αφήνει την ψυχή του πίσω. Ο Sam ανακτά την ψυχή του στο Appointment in Samarra της 6ης σεζόν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Sam πέθανε κατά την πτώση του στο Κλουβί και αν η δουλειά του Castiel ήταν να τον αναστήσει και απέτυχε να το κάνει σωστά, όπως είχε κάνει με τον Dean, ή αν απλά δεν μπόρεσε να τραβήξει -χωρίς τη βοήθεια των υπόλοιπων αγγέλων- και το σώμα και την ψυχή του έξω. 


Άλλος ένας αμφιλεγόμενος ‘θάνατος’ του Sam συνέβη στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν, I Think I’m Gonna Like It HereΘεωρητικά, ο μικρός Winchester ζει (βέβαια απέχει στην κυριολεξία δευτερόλεπτα από το να τον πάρει ο Θάνατος), όμως οι γιατροί τον θεωρούν κλινικά νεκρό. Τον επαναφέρει ο Gadreel, κυριεύοντάς τον και θεραπεύοντάς τον σιγά-σιγά εκ των έσω, καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού της σεζόν.


Στο πιο πρόσφατο First Blood της 12ης σεζόν, οι Sam και Dean κάνουν συμφωνία με τη Θεριστή Billie: τους σκοτώνει προσωρινά, σταματώντας τις καρδιές τους, και μετά από λίγες ώρες τους επαναφέρει στη ζωή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δραπετεύσουν από την κυβερνητική φυλακή όπου κρατούνται για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας τους Προέδρου των ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, τα αδέρφια συμφωνούν να την αφήσουν να θερίσει έναν Winchester οριστικά και αμετάκλητα. Πριν πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της συμφωνίας τους, ο Castiel σκοτώνει την Billie.Σημείωση: Αν ο Sam ξαναπεθάνει κι αναστηθεί (που, εντάξει, μην κοροιδευόμαστε, στο Supernatural πάντα κάποιος Winchester πεθαίνει κι επανέρχεται έτσι στο χαλαρό), το άρθρο θα ενημερωθεί.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top