Supernatural Trivia | Οι θάνατοι και οι αναστάσεις του Sam Winchester

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

[Disclaimer: Το άρθρο γράφτηκε πρώτη φορά το 2018, πριν ολοκληρωθεί το Supernatural, και τώρα αναδημοσιεύεται ενημερωμένο κι ελαφρώς τροποποιημένο.]

Ο Dean μπορεί να είναι πρωτοπόρος με πάνω από 100 θανάτους στο… ενεργητικό του, αλλά και ο Sam δεν πάει πίσω. Καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς ο μικρός Winchester έχει πεθάνει κι έχει επανέλθει κάμποσες φορές. Μια από αυτές, όπως θα δείτε, είναι αμφιλεγόμενη γιατί δεν ξέρουμε στα σίγουρα αν πέθανε ή αν ήταν απλά στο μεταίχμιο του θανάτου, αλλά πάμε καλύτερα να τις δούμε και τα λέμε στα σχόλια για όποια αντίρρηση…

All Hell Breaks Loose

Στο πρώτο μέρος του διπλού φινάλε της 2ης σεζόν, ο Sam μαχαιρώνεται πισώπλατα από τον Jake Talley και πεθαίνει σχεδόν ακαριαία. Τον ανασταίνει μια Δαιμόνισσα του Σταυροδρομιού, μετά από συμφωνία που κάνει ο Dean μαζί της, πουλώντας την ψυχή του. Η πρώτη του ανάσταση φαίνεται να ήταν ο καταλύτης για την όλο και πιο απόμακρη και πολλές φορές υπολογιστική συμπεριφορά του Sam. Ο Azazel είχε υπονοήσει πως όταν αναστηθεί δε θα επανέρθει ως “100% Sam”.

Wishful Thinking

Σε ένα από τα καλύτερα κωμικά επεισόδια της σειράς, η ευχή της ζηλιάρας Hope έχει ως αποτέλεσμα να χτυπήσει κεραυνός τον Sam και να τον σκοτώσει ακαριαία. Όταν το βαβυλωνιακό νόμισμα που πραγματοποιούσε τις ευχές απενεργοποιήθηκε, όλες οι ευχές αντιστράφηκαν και ο Sam επανήλθε στη ζωή.

Sympathy for the Devil

Ο πρώτος θάνατος του Sam στην 5η σεζόν επήλθε όταν ο Ζαχαρίας παίρνει τους πνεύμονες του και ο ‘ψηλός’ πεθαίνει προσωρινά (ή έστω βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο). Ο Castiel διατάζει τον άγγελο να επαναφέρει τα αγόρια στο φυσιολογικό.

The Song Remains the Same

Ο δεύτερος θάνατος του Sam στην 5η σεζόν ήταν από το χέρι της Anna Milton, που τον διαπερνά με έναν σωλήνα, σκοτώνοντάς τον. Τον επαναφέρει στη ζωή ο Μιχαήλ λίγο αργότερα.

Dark Side of the Moon

Και πάλι στην 5η σεζόν, ο Sam και ο Dean δολοφονούνται από του κυνηγούς Roy και Walt που τους κατηγορούν για το ξεκίνημα της Αποκάλυψης. Τα αδέρφια επαναφέρει στη ζωή ο άγγελος Joshua.

Swan Song

Στο φινάλε της 5ης σεζόν, ο Sam αφήνει τον Εωσφόρο να τον κυριεύσει και πέφτει μαζί με αυτόν και τον Μιχαήλ στο Κλουβί. Τον επαναφέρει στη ζωή ο Castiel στο ίδιο επεισόδιο, αλλά κατά λάθος αφήνει την ψυχή του πίσω. Ο Sam ανακτά την ψυχή του στο Appointment in Samarra της 6ης σεζόν. Για χρόνια υπήρχαν αμφιβολίες στο fandom αν ο Sam πέθανε όντως σε αυτό το επεισόδιο ή αν απλά έπεσε στο Κλουβί ζωντανός και ο Castiel έκανε λάθος κατά τη διάσωσή του και διαχώρισε ψυχή και σώμα. Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε μέσα από τους διαλόγους του επεισοδίου Unfinished Business της 13ης σεζόν.

I Think I’m Gonna Like It Here

Ένας αμφιλεγόμενος ‘θάνατος’ του Sam συνέβη στην πρεμιέρα της 9ης σεζόν. Θεωρητικά, ο μικρός Winchester ζει (βέβαια απέχει στην κυριολεξία δευτερόλεπτα από το να τον πάρει ο Θάνατος), όμως οι γιατροί τον θεωρούν κλινικά νεκρό. Τον επαναφέρει ο Gadreel, κυριεύοντάς τον και θεραπεύοντάς τον σιγά-σιγά εκ των έσω, καθ’όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού της σεζόν.

First Blood

Οι Sam και Dean κάνουν συμφωνία με τη Θεριστή Billie: τους σκοτώνει προσωρινά, σταματώντας τις καρδιές τους, και μετά από λίγες ώρες τους επαναφέρει στη ζωή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δραπετεύσουν από την κυβερνητική φυλακή όπου κρατούνται για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας τους Προέδρου των ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, τα αδέρφια συμφωνούν να την αφήσουν να θερίσει έναν Winchester οριστικά και αμετάκλητα. Πριν πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της συμφωνίας τους, ο Castiel σκοτώνει την Billie.

Beat the Devil

Κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης της Mary και του Jack από τον Κόσμο της Αποκάλυψης, οι Winchesters και η ομάδα τους, μπαίνουν σε ένα τούνελ όπου κυκλοφορούν ορδές πεινασμένων βαμπίρ, τα οποία τους επιτίθενται. Ο Sam υπερνικιέται και σκοτώνεται από τα αγριεμένα τέρατα. Αργότερα τον επαναφέρει στη ζωή ο Εωσφόρος, ελπίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα κερδίσει τις εντυπώσεις του Jack.

Carry On

Το series finale του Supernatural σηματοδοτεί τον τελευταίο (και οριστικό) θάνατο του Sam Winchester. Γέρος πια, με τον γιο του να του κρατάει το χέρι, ο Sam αφήνει την τελευταία του πνοή στη Γη και πάει στον Παράδεισο για να βρει τον αγαπημένο του αδερφό.

Οι θάνατοι και οι αναστάσεις του Dean Winchester

Οι θάνατοι και οι αναστάσεις του Castiel

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img