13×05 Advanced Thanatology | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 5ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο Advanced Thanatology, τo οποίo υπογράφει ο Steve Yockey στο σενάριο, και ο John F. Showalter στη σκηνοθεσία.

Αποκαλύπτεται στο επεισόδιο πως, όταν ο Castiel σκότωσε την Billie στο First Blood της 12ης σεζόν, ενεργοποιήθηκε μια πρωτόγνωρη συμπαντική δικλείδα ασφαλείας για την αποκατάσταση της ισορροπίας που είχε διαταραχτεί με τον θάνατο του Θανάτου, από το χέρι του Dean στο φινάλε της 10ης σεζόνΟ πρώτος Θεριστής που πέθανε στο μεσοδιάστημα, που έτυχε να είναι η Billie, πήρε “προαγωγή” και ανέλαβε αυτή το ρόλο του Θανάτου. Αυτό είναι πρωτοφανές σε ολόκληρη την ιστορία του σύμπαντος, αφού ο Καβαλάρης του Θανάτου δεν είχε ξαναπεθάνει ποτέ, άρα δεν είχε χρειαστεί ποτέ ξανά να αντικατασταθεί. Αυτό συνεπάγεται ότι ο Θάνατος δεν είναι ένα μοναδικό ον πια, αντίθετα πρόκειται για ένα είδος ‘αξιώματος’ το οποίο μπορούν να κατέχουν κι άλλοι Θεριστές. 


Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο της σεζόν όπου δεν εμφανίζεται ο Jack. Τον αναφέρουν, όμως, οι Winchesters, και η επίσημη εξήγηση της απουσίας του είναι ότι βλέπει ταινίες! Άλλη μια ομοιότητα του μικρού Νεφελίμ με τον Cas, τον οποίο είδαμε να ‘λιώνει’ βλέποντας τηλεόραση στην αρχή της 11ης σεζόν.


Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον Dean να ετοιμάζει για τον εαυτό του ένα σάντουιτς με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο (PB&J), το οποίο ήταν το αγαπημένο κολατσιό του θνητού Castiel (9η σεζόν).


Ο Dean βγάζει τις σύριγγες από ένα μεταλλικό κουτάκι το οποίο αναγράφει “Dr. Robert. For Emergency”. Ο Dr. Robert ήταν ο γιατρός που πρώτος προκάλεσε τεχνητά το θάνατο του Dean, και στη συνέχεια τον επανέφερε, στο 6×11 Appointment in Samarra. Η δεύτερη φορά που ο Dean χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο για να προκαλέσει τον (προσωρινό) θάνατό του ήταν στο 11×17 Red Meat, στο οποίο εμφανίστηκε και η -Θεριστής τότε- Billie.


Η τελευταία φορά που είχε πεθάνει για λίγο ο Dean Winchester ήταν στο First Blood της 12ης σεζόν. Και στις δυο περιπτώσεις αναστήθηκε χάρη στη Billie.


Ο Dean λέει στον Shawn ότι θα πάει “σε ένα καλύτερο μέρος”, κάτι που ο μεγάλος Winchester, γνωστός για την κυνικότητά του, ποτέ δεν πίστευε. Από τα δυο αδέρφια, ο Sam ήταν πάντα αυτός που πίστευε/ήλπιζε σε μια γαλήνια μετά θάνατον ζωή, όπως άλλωστε μας θύμισε και στην φετινή πρεμιέρα.

Χαρακτηριστικός πάνω σε αυτό το θέμα ο διάλογος των αδερφιών στο Roadkill της 2ης σεζόν:

Dean: I guess she wasn’t so bad… for a ghost. You think she’s really going to a better place?
Sam: I hope so.
Dean: I guess we’ll never know. Not until we take the plunge ourselves, huh?
Sam: Doesn’t really matter, Dean. Hope’s kind of the whole point.


Billie: Since I got this new job. I stand witness to a much larger picture. Do you know what I see? You and your brother. You’re important.
Dean: Why?
Billie: You have work to do. That’s all you need to know. And trust me, having my eyes open to the necessity of any humans, especially Winchesters, is not a thrill. So, you wanna die. But I say, keep living.

H Billie λέει στον Dean μια εκδοχή της γνωστής ατάκας “we got work to do” που είχε πρωτοακουστεί στον πιλότο της σειράς. [Διαβάστε περισσότερα εδώ.] 


Η ηθοποιός Alisen Down, που εδώ ερμήνευσε την Penny Raider, είχε εμφανιστεί ξανά στο Supernatural στο ρόλο της Alice Cassity στο επεισόδιο Trial and Error της 8ης σεζόν.


Ο Meadows είναι το πρώτο φάντασμα που στέλνει στη μετά θάνατον ζωή ο Dean on-screen, μετά τον Bobby Singer στο Survival of the Fittest της 7ης σεζόν.


Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο στην ιστορία της σειράς όπου οι Winchesters επιλύουν την υπόθεση ενός στοιχειωμένου σπιτιού και στο τέλος ειδοποιούν τις Αρχές να ανασύρουν τα πτώματα των νεκρών στο τέλος. Με τη Θερίστρια Jessica να έχει ήδη πάρει τις ψυχές τους στον Παράδεισο, οι Winchesters δεν χρειαζόταν πια να κάψουν τις σωρούς για να ησυχάσουν οι ψυχές των φαντασμάτων, οπότε κατέστη δυνατή η ανάσυρση των πτωμάτων τους.


Η Billie προοικονομεί κάποιους πιθανούς μελλοντικούς κινδύνους για τη ζωή του Dean αναφέροντας μια “ανακοπή καρδιάς”, το να “καεί ζωντανός από μια κοκκινομάλλα μάγισσα” (προφανής αναφορά στην επιστροφή της Rowena), και το να “μαχαιρωθεί από ένα ghoul σε ένα νεκροταφείο”.


Στο τέλος του επεισοδίου η Team Free Will επανενώνεται για πρώτη φορά μετά το φινάλε της 12ης σεζόν.Δείτε επίσης:

 

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sawyer Orestis
12 November 2017 14:41

“μαχαιρωθεί από ένα ghoul σε ένα νεκροταφείο”

To αμέσως επόμενο επεισόδιο είναι με ghoul πάντως

Latest

More Articles Like This