13×08 The Scorpion And The Frog | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 8ο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural που έχει τίτλο The Scorpion And The Frog, τo οποίo υπογράφουν οι Meredith Glynn (σενάριο) και Robert Singer (σκηνοθεσία).

Ο ηθοποιός Richard Brake, που ερμηνεύει τον Luther Shrike στο επεισόδιο, έγινε γνωστός από τον ρόλο του Night King στην δημοφιλή σειρά Game of Thrones κατά την 3η και 4η σεζόν της, και είναι o πρώτος -και μοναδικός προς το παρόν- κοινός ηθοποιός των δυο σειρών!

Ακόμα και να μην βλέπετε το GoT, όλο και κάποιο meme από την παρακάτω σκηνή θα έχετε πετύχει στο ίντερνετ. Ε, τώρα ξέρετε και ποιος ηθοποιός είναι! 😉

Αποτέλεσμα εικόνας για hardhome night king gif

Στον αντίποδα βρίσκεται ο Matthew Kevin Anderson, που παίζει τον δαίμονα Grab στο επεισόδιο (φωτο κάτω), ο οποίος, εκτός του ότι έχει ήδη εμφανιστεί στο Supernatural και παλαιότερα, σε άλλο ρόλο (έπαιξε τον Karl Henry στο Southern Comfort της 8ης σεζόν), ανήκει και στην τεράστια λίστα των ηθοποιών που μοιράζονται το SPN και το Arrow. [Δείτε εδώ και εδώ δυο σχετικά αφιερώματα.]

Αποτέλεσμα εικόνας για Matthew Kevin Anderson grab supernatural


Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό επεισόδιο, μετά το Tombstoneόπου δεν είδαμε κανέναν recurring χαρακτήρα (όπως, για παράδειγμα, η Mary, ο Μιχαήλ ή ο Ασμοδαίος). Μάλιστα, τώρα έλειπαν και τρεις ηθοποιοί από το κύριο καστ: ο Misha Collins (Castiel), ο Mark Pellegrino (Εωσφόρος) και ο Alex Calvert (Jack).


Αποκαλύπτεται στο επεισόδιο πως η Βασίλισσα του Σαβά, ερωμένη του Βασιλιά Σολομώντα, ήταν Νεφελίμ, το οποίο την καθιστά μόλις το τρίτο Νεφελίμ που αναφέρεται σε ολόκληρη τη σειρά. Τα δυο πρώτα Νεφελίμ που είδαμε στο Supernatural ήταν η Jane και ο Jack. Ενδέχεται φυσικά, να υπάρχουν -ή να έχουν υπάρξει- κι άλλα Νεφελίμ, την ύπαρξη των οποίων απλά δεν γνωρίζουμε.


Στην αρχική σκηνή του επεισοδίου, καθώς η δαιμόνισσα περπατά στους διαδρόμους του Μουσείου του Cambridge, βλέπουμε διάφορες αφίσες, μια εκ των οποίων είναι για την έκθεση “Reflections of the Pacific” της Monique Mees, η οποία είναι μια από τους ζωγράφους της σειράς και visual artist. Μια δεύτερη ονομαστική αναφορά σε συντελεστή του Supernatural μέσα στο επεισόδιο είναι η μάρκα του χρηματοκιβωτίου του Luther Shrike (“Fitzmartin’s”), από την Meghan Fitzmartin, βοηθό του showrunner Andrew Dabb. [πηγή]


Ο Barthamus έφερε πολλές ομοιότητες με τον Crowley. Πέρα από το ότι αυτός ήταν που πήρε τη θέση του ως Ο Δαίμονας των Σταυροδρομιών, είχε παρόμοιες ενδυματολογικές… ανησυχίες και μιλούσε με τον ίδιο καυστικό τρόπο.

Ένα ακόμη σημαντικό plotpoint στο οποίο ο Bart παραλληλίζεται με τον Crowley είναι ο τρόπος που νικιέται: καίγοντας τα οστά του. Η πρώτη φορά που μαθαίνουμε πως μπορείς να σκοτώσεις έναν δαίμονα καίγοντας την ανθρώπινη σωρό του ήταν στην 6η σεζόν, όπου ο Bobby Singer επιβεβαίωσε τη θεωρία του σκοτώνοντας μια δαιμόνισσα με αυτόν τον τρόπο, και χρησιμοποίησε αυτή τη γνώση για να εκβιάσει τον Crowley και να λύσει τη δαιμονική συμφωνία που είχε κάνει μαζί του (Weekend at Bobby’s). Αργότερα, στην ίδια σεζόν, ο Crowley συνωμότησε με τον Castiel και σκηνοθέτησαν το θάνατο του δαίμονα, καίγοντας ψεύτικα οστά (Caged Heat). 


Μαθαίνουμε στο τέλος του επεισοδίου πως η συμφωνία που δέσμευε την Alice λύθηκε, μόλις εκείνη σκότωσε τον Barthamus. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη σειρά. Μέχρι τώρα, υπήρχε σαν θεωρία, αλλά δεν είχαμε δει στην πράξη πως ο θάνατος ενός δαίμονα του Σταυροδρομιού μπορεί όντως να απαλλάξει έναν θνητό από μια δαιμονική συμφωνία που έχει κάνει μαζί του. Στην 3η σεζόν οι Winchesters πίστευαν πως αν σκοτώσουν την Λίλιθ θα έσωζαν τον Dean από την Κόλαση, αλλά δεν πρόλαβαν να την σκοτώσουν πριν λήξει η προθεσμία του. Στην 6η σεζόν, ο Crowley υπέκυψε στον εκβιασμό του Bobby (που απειλούσε να κάψει τα οστά του) και έλυσε τη συμφωνία τους – ενισχύοντας την πεποίθηση ότι σκοτώνοντας τον δαίμονα σπάει το συμβόλαιο. Στο Beyond the Mat της 11ης σεζόν, όμως, ο Gunner Lawless σκοτώνει, ακριβώς όπως η Alice, τον δαίμονα του Σταυροδρομιού Duke, παρόλα αυτά, η συμφωνία του συνεχίζει να υφίσταται κι έρχονται τα διαολόσκυλα να τον σύρουν στην Κόλαση. Αυτή η ανακολουθία, ενδέχεται να είναι σεναριακό λάθος, αλλά μπορεί απλά να σημαίνει ότι το συμβόλαιο του Gunner, για κάποιο λόγο, δεν ήταν υπό την κατοχή του Duke, οπότε ο θάνατός του δεν έσπασε τη συμφωνία, ή ότι ήταν ένα είδους ατύχημα, αν δεχτούμε ότι τα διαολόσκυλα του δαίμονα έδρασαν μόνα τους με το που έχασαν τον αφέντη τους.


Πιθανό σεναριακό λάθος:

Κύριο σημείο της πλοκής του επεισοδίου ήταν το ότι ο Dean, έχοντας πάει στην Κόλαση, είναι αυτός που μπορεί να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του Luther Shrike με το αίμα του, όπως κάνει και εκείνος. Το σενάριο αποτυγχάνει να αναφέρει το προφανές: ότι και ο Sam θα μπορούσε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αφού έχει και αυτός πάει στην Κόλαση κι έχει επιστρέψει! Ακόμα κι αν δεν μετρήσουμε τη φορά που ταξίδεψε στην Κόλαση για να σώσει την ψυχή του Bobby στο αμφιλεγόμενο Taxi Driver της 8ης σεζόν (επειδή, όκεϊ, τότε δεν πέθανε), θα ήταν σκανδαλώδες να παραβλέψουμε τα γεγονότα του Swan Song, όπου ο Sam θυσιάζεται, πέφτοντας στο Κλουβί (το οποίο βρίσκεται σε ένα μέρος της Κόλασης) μαζί με τον Εωσφόρο και τον Μιχαήλ για να σώσει τον κόσμο. Το βρίσκω λίγο απίθανο ο Barthamus να μην ήξερε την προϊστορία του μικρού Winchester που είναι τεράστιος σελέμπριτι στον υπερφυσικό κόσμο…Δείτε επίσης:

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Amalia
Amalia
6 years ago

Αυτό το τελευταίο πιθανό σεναριακό λάθος, μαζί με τη μαλακία που φύσαγε σαν χαζός τη φωτιά για να σβήσει, επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την φριχτή υποψία που είχαμε εδώ και καιρό: ότι οι σεναριογράφοι έχουν τον Σαμ εντελώς χεσμένο! :/

Jim Chai
Jim Chai
Reply to  Amalia
6 years ago

Χαχαχαχαχαχα ητανε φοβερο φυσημα του χαρτιου

Λου
Λου
Reply to  Amalia
6 years ago

Νομίζω ο κόσμος γενικά έχει χεσμένο τον Σαμ.
*sadface*
Παράδειγμα και το πολ που έχετε με τον αγαπημένο χαρακτήρα,όπου ο Σαμ προς το παρόν τρέχει 4ος.
Επίσης,δε παίρνω όρκο τώρα που το γράφω και βαριέμαι να το ψάξω,έχω την εντύπωση ότι ο Τζένσεν πληρώνεται περισσότερο από όλους εκεί μέσα.
Προσωπικά εδώ και χρόνια πιστεύω ότι το Σουπερνάτουραλ έχει έναν πρωταγωνιστή και αυτός είναι ο Ντην.
Δε ξέρω όμως αν φταίνε 100% οι σεναριογράφοι που δεν σπρώχνουν τον Σαμ όσο τον Ντην ή αν ο κόσμος απλά αντιλαμβάνεται την εκπληκτική χημεία του Τζένσεν με οτιδήποτε αγγίζει.
Όπως και να’χει ο Τζάρεντ είναι ένας υπέροχος Σαμ και χωρίς αυτόν η σειρά θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας της.

CB Punk
CB Punk
Reply to  Λου
6 years ago

Μοιρασμένες οι σεζόν για τα αδέρφια,3-5η ο πρωταγωνιστής ήταν ΜΟΝΟ ο Σαμ,με το δαιμονικό αίμα,με τη συνεργασία με Ρουμπυ,με δοχείο τον Εωσφόρο,ο Ντιν δεν έκανε τίποτα το φοβερό.Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 8η μέχρι τη 11η όπου ήταν μόνο ο ΝΤΙΝ στο σενάριο με το σημάδι του Κάιν(και πάλι στο ελάχιστον φτιάχτηκε μια μισή ιστορία του Σαμ με τον Gadreel ) κ μετά με την Αμάρα.Περιμένω να δω ποιο θα ναι το μεγάλο πλάνο των σεναριογράφων για τα αδέρφια,να αφορά και τους δυο αυτη τη φορά και οχι να ναι πάλι μοιρασμένοι οι ρόλοι σαυτή τη σεζόν.Χωρις να το ξέρω προσωπικά θα μάντευα πως αυτος που πληρώνεται καλύτερα είναι ο Μπόμπυ που έχει εμφανιστεί σε όλες τις σεζόν!

Λου
Λου
Reply to  CB Punk
6 years ago

Ισχύει,στις πρώτες σεζόν ήταν μοιρασμένη η κατάσταση και ίσως να είναι και από τους σπουδαιότερους λόγους που αυτές οι σεζόν είναι αξεπέραστες.
Αλλά και πάλι,δε νομίζω ότι το κονσεπτ με το δαιμονικό αίμα έκανε τον Σαμ πρωταγωνιστή.Ήταν ένα κύριο αν όχι το κυριότερο σημείο της πλοκής,όμως ο Ντην ήταν στην μέση όλων αυτών.Ο Ντην πήγε στο μέλλον/στο παρελθόν,τον Ντην κυνηγούσαν οι άγγελοι,ο Ντην τα έβαλε με τον Θάνατο κτλ κτλ.Αλλά ακόμα και στις λεπτομέρειες,θα βρεις τον Ντην στο επίκεντρο.Όποτε θέλει κάποιος βοήθεια ή γνώμη τρέχουν στον μεγάλο Γουιντσέστερ,ο Ντην είναι και η απειλή που δεν θες να έχεις στο κατόπι σου και ο σύμμαχος που θες στο πλευρό σου.
Δε προσπαθώ να μειώσω τον Σαμ,αλλά μάλλον τελικά ισχύει αυτό που λέει η @amalia2013:disqus ,οι σεναριογράφοι τον έχουν χεσμένο.
*reallyreallysadface*

CB Punk
CB Punk
Reply to  Amalia
6 years ago

Λες να παίζει ακόμα το σενάριο μ την ελάχιστη χάρη που έχει μέσα του απτον Gadreel????

Amalia
Amalia
Reply to  CB Punk
6 years ago

Όλα μπορούν να παίζουν, για το ΣΠΝ μιλάμε! 😉 Είναι θέμα πως το θέτουν στο σενάριο όμως. Οντως, μπορει ο Σαμ να έχει λιγη αγγελικη χάρη μέσα του και να έχει εξουδετερώσει οτι χρειαζόταν για να ανοιξει το χρηματοκιβώτιο του Λουθερ. Βέβαια, δεν εξηγησαν πουθενα πως θα μπορούσε να ξέρει κάτι τέτοιο ο Μπαρτ. Δεν είναι ότι οι Winchesters διαφημίζουν κάθε τι που τους συμβαίνει. Από την άλλη, ο Ντιν έχει περάσει τα χίλια μυρια από τοτε που πηγε στην Κολαση. Μέχρι και δαίμονας έγινε και θεραπευτηκε. Αυτή η θεραπεία δεν θα μπορούσε να έχει εξουδετερώσει την ισχυ του αίματος; Γενικά, όπως και να το δεις δεν βγάζει και πολύ νόημα να χρησιμευει μονο το αίμα του Ντιν κι όχι του Σαμ. Το μόνο που θα μπορούσα να δεχτώ είναι οτι ο Μπαρτ το έκανε επίτηδες για να τους δημιουργησει διχόνοια. Ή ότι η σεναριογράφος τα σκάτωσε! 😉

CB Punk
CB Punk
Reply to  Amalia
6 years ago

Δεν το ηξερα αυτο με τη χάρη το είδα/ακουσα στο επεισοδιο που ο Εωσφορος κατέλαβε τον Ροκσταρ Springsteen και ο Σαμ άνοιξε τις πύλες με τα χέρια του που ο Εωσφόρος ασκούσε δύναμη σαυτήν.Νομίζω το χες γράψει εσύ στο ριβιού για τη χάρη του Σαμ,αυτήν την λίγη που απέμεινε! (μην ξεχνάμε το Κολτ)καταστραφηκε απο Ντειγκον αλλα ξαναφτιάχνεται(τουλάχιστον ετσι ειπε ο Σαμ)

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Τώρα τελευταία, όλο ακούω πράγματα για το Game of Thrones και κοντεύω να μπω σε πειρασμό να το ξεκινήσω. ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Άντεξα το καλοκαίρι που γινόταν ο κακός χαμός, δε θα λυγισω τώρα!!
Επιπλεον, όταν βαριέσαι στην Έκθεση:comment image

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα