Αφιέρωμα: Όταν το Rock συναντά το Supernatural

Γιατί όταν ο Σαμ και ο Ντην κυνηγούν...ροκάρουν....

0
722

Όταν οι Metallica συναντούν το Supernatural (season 13)…

So close, no matter how far
Couldn’t be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters

Τόσο κοντά στον θάνατο, τόσο μακριά από τον θάνατο ο Σαμ και ο Ντην ακολουθώντας την καρδιά τους εναντιώθηκαν στις αρνητικές προφητείες για το Νεφελίμ, τόσο που δεν του άνοιξαν μόνο την πόρτα του Καταφυγίου αλλά και της οικογένειάς τους. Όταν ο Ντην αμφιβάλλει στην προοπτική να σώσουν τη μητέρα τους από τον κόσμο της Αποκάλυψης, τότε ο Σαμ με ενέσεις αισιοδοξίας δεν τον αφήνει να λυγίσει και του θυμίζει ότι γεννήθηκαν για να μην εγκαταλείπουν όταν το κάνουν όλοι οι άλλοι. Είναι τα γονίδια της ανθρωπιάς της μητέρας του Τζακ, που τον οδήγησαν να σώσει τα δυο αδέρφια όταν κινδύνευαν από τις σφαίρες του πολυμορφικού Μπάντυ. Εξάλλου, πάντα η καρδιά οδηγούσε τους Γουίντσεστερ και όταν ο Σαμ αγκάλιασε το παιδί του Εωσφόρου και όταν ο Ντην ταξίδεψε στην σκοτεινή πλευρά της Βιβλιοθήκης του Θανάτου. Είναι αυτή η αφοσίωση, που τους ενώνει με ανθρώπους αλλά και αγγέλους, είναι αυτή που φάνηκε στο βλέμμα του Ντην όταν αγκάλιασε τον Κας, όταν επέστρεψε από το σκοτάδι του Κενού. Ακόμη και όταν ο Ντην πάλεψε πλάτη με πλάτη με τον Κετς στο ασπρόμαυρο σκηνικό του αποκαλυπτικού κόσμου, που αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να μπει στον κύκλο των συμμάχων των Γουίντσεστερ.

“Sam: You think we could every change things? I mean, really change things? You know, stop all the monsters, all the bad?
Dean: That would be nice.
Sam: Yeah. So what are you thinking? Think that’ll work?
Dean: I have faith.

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don’t just say
And nothing else matters

Κι όσο οι απειλές του Ασμοδαίου πληθαίνουν, όσο τα σχέδια καταστροφής του μετα-αποκαλυπτικού Μιχαήλ καταστρώνονται, ο Τζακ, παλεύει να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα : είναι γεννημένος για το καλό ή είναι ένα τέρας; Σιωπηλές αγκαλιές, συγγνώμες, και συνεχίζουν όχι με λιγότερο φόβο αλλά με περισσότερη δύναμη. Και ενώ ο Τζακ θαυμάζει το κουράγιο του Σαμ και του Ντην, γεύεται την απογοήτευση, την αμφισβήτηση και οδηγείται στην παραίτηση. Μονοπάτια που θα περπατήσει και ο Σαμ, όταν η Κάια θα σκοτωθεί. Όπως και ο Ντην, όταν πρέπει να ξεστομίσει στην μητέρα του ότι ο Σαμ χάθηκε στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Τελικά, όμως, επιβεβαιώνεται ότι ο Θεός έχει άλλα σχέδια για αυτούς, όπως τους είχε αποκαλύψει και η Μπίλυ.

Jack: Sam. Why are you being so nice to me?
Sam: Because I know what it feels like to feel like you don’t belong, to feel like there’s this darkness inside of you, to be scared of who you are, what you can do.
Dean, Cas… my family helped me through that. So now I wanna help you. Because you’re not evil, Jack.

Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Και ενώ ο Σαμ και ο Ντην έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο ενός καταδικασμένου κόσμου, δίνουν ζωή στις ελπίδες του Τζακ ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους από το μένος του Μιχαήλ, πείθουν τον Γαβριήλ να μην μένει παρατηρητής των εξελίξεων, κάνουν την Ροβίνα να ξανασκεφτεί το ρόλο της στην αιωνιότητα. Κάθε μέρα κι ένα νέο συστατικό για το ξόρκι που θα ανοίξει την πύλη για τον αποκαλυπτικό κόσμο, κάθε μέρα και μια νέα βοήθεια, μια ονειροβάτης, μια πνευματίστρια, ένας άγιος άνθρωπος. Αλλά και παλιούς φίλους με ένα νέο πρόσωπο, αναμνήσεις από το παρελθόν, αποκαλύψεις για το μέλλον.

Castiel: Jack, I’ve killed people who didn’t deserve it… my friends – I’ve killed people I loved. I wish I could tell you that it – that it gets easier, that with time, it hurts less, but that would be a lie because it – it never gets easier. And those moments, they never stop hurting. But that doesn’t mean that you should stop fighting. It doesn’t mean that just because you made a mistake – and that’s what this is, Jack. It’s a mistake. That doesn’t mean that you can’t – can’t be better, do better. I believe that. I have to believe that.”

Never cared for what they do
Never cared for what they know
But I know…

Και από την άλλη, ο Εωσφόρος που μηχανεύεται τρόπους για να παραμείνει ο τελευταίος αρχάγγελος επί γης αναζητώντας νέες συμμαχίες. Κι όσο κι αν ο Εωσφόρος φαίνεται να έχει καλές προθέσεις, όσο κι αν φαίνεται ότι τελικά θα τους βοηθήσει να ξεφύγουν από την τυραννία του κόσμου της αποκάλυψης, τελικά αποκαλύπτει το αληθινό του πρόσωπο θυμίζοντας ότι είναι και παραμένει η πηγή του Κακού. Σκοτώνει την εμπιστοσύνη του Τζακ όταν τον θυσιάζει για να κερδίσει τη χάρη του. Το ίδιο που κάνει και ο μετα-αποκαλυπτικός Μιχαήλ στον Ντην για να κερδίσει τον έλεγχο στη γη όταν ενώνεται με το ένα και μοναδικά αληθινό δοχείο του, τον πρωτότοκο γιο του Τζον Γουίντσεστερ.

Αλλά στο τέλος, τα δυο αδέρφια ξέρουν…θα κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει τέλος για κανέναν ακόμη κι αν προκαλέσουν το δικό τους.
“Dean: Lucifer has Sam. He has Jack. Cas, I don’t have a choice! If we do this, it’s a onetime deal. I’m in charge. You’re the engine, but I’m behind the wheel.”

Εξάλλου, nothing else matters…

*Υ.Γ. Και μιας και είμαστε στο mood των Metallica ας αφιερώσουμε και κάποια τραγουδάκια στους αγαπημένους πρωταγωνιστές μας…

Dean: Fight Fire With Fire

Sam: Sad but True

Castiel: Unforgiven

Lucifer: Master of Puppets

Mary: Mama Said

Michael: Seek and Destroy

Gabriel: The Memory Remains

Rowena: Turn the Page

Previous articleΟ Mark Pellegrino αποκαλύπτει ότι [SPOILER]
Next articleSneak peek – 14×14 Ouroboros
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια