Supernatural αφιέρωμα | Πόσες φορές έχουν πεθάνει οι Winchesters;

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ο φίλος της σελίδας μας, Δημήτρης, γράφει ένα εκτενές αφιέρωμα για όλες τις φορές που οι Winchesters έχουν πάει… βαρκάδα με το Χάρο (αλλά επέστρεψαν). Να θυμίσουμε ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να γράψει ένα αφιέρωμα για το Supernatural που θα δημοσιευτεί στο site μας, μπορεί να το στείλει στο [email protected]


Πόσες φορές έχουν πεθάνει ο Sam και ο Dean Winchester?

by Δημήτρης Κ.

Βλέποντας για άλλη μια φορά όλες τις σεζόν του Supernatural μου δημιουργήθηκε η απορία πόσες φορές έχει πεθάνει ο Sam και ο Dean και έχουν γυρίσει πίσω με κάποιον τρόπο (συμφωνία με δαίμονα, άγγελοι, κλπ). Ξεκίνησα να ψάχνω κάποιο άρθρο στο οποίο να υπάρχει κάποιου είδος καταγραφής, αλλά μάταια. Έτσι, πήρα απόφαση να φτιάξω εγώ μια καταγραφή όπου θα υπάρχει χρονική ακολουθία των θανάτων των δύο πρωταγωνιστών και -όπου είναι εύκολο- των υπαίτιων, τόσο για τον θάνατο, όσο και για την επιστροφή τους.

Να τονίσω ότι έχω βάλει τις φόρες που ήταν πράγματι νεκροί ή τους έπαιρνε ο θάνατος και σώθηκαν, και όχι τις σκηνές που ήταν να πεθάνουν αλλά τους βοήθησε κάποιος (πχ. όταν είχαν ελευθερώσει τον Lucifer και μεταφέρθηκαν).

Επιπλέον, να ενημερώσω ότι είναι η πρώτη μου προσπάθεια να γράψω ένα άρθρο, με αποτέλεσμα να έχει τον κίνδυνο να είναι λίγο κουραστικό.

In_My_Time_of_Dying_ReaperΟ πρώτος θάνατος που συναντάμε στη σειρά, είναι ο θάνατος του Dean στο 2×01 In My Time of DyingΌλα ξεκινούν στο τέλος της πρώτης σεζόν, όταν ταξιδεύουν μέσα στην Impala ο Sam και ο Dean με τον πατέρα τους, μετά την αναμέτρηση με τον κιτρινομάτη δαίμονα (Azazel). Ξαφνικά τους τρακάρει μια νταλίκα που την οδηγεί ένας δαίμονας. Στη συνέχεια καταλήγουν στο νοσοκομείο όπου ο Dean έχει πέσει σε κώμα και ο θάνατος προσπαθεί να τον πάρει. Ο πατέρας του κάνει συμφωνία με τον Azazel ώστε να ζήσει ο γιος του με αντάλλαγμα το Colt αλλά και τον θάνατο του. Έτσι, ο Dean ζωντανεύει χωρίς να έχει καμία ανάμνηση για το τι έχει συμβεί όσο ήταν σε κώμα.

Στην συνέχεια έχουμε τον πρώτο θάνατο του Sam στο επεισόδιο 2×21 All Hell Breaks Loose: Part 1. O Azazel έχει συγκεντρώσει όλα τα ‘παιδιά’ του σε μια πόλη φάντασμα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ο καλύτερος. Το επεισόδιο τελειώνει με τον θάνατο του Sam από τον Jake Talley με ένα μαχαίρι στην πλάτη στην αγκαλιά του αδερφού του. Στο αμέσως επόμενο επεισόδιο 2×22 All Hell Breaks Loose: Part 2, και τελευταίο της σεζόν, ο Dean κάνει συμφωνία με έναν δαίμονα για να ζωντανέψει ο αδερφός του, με αντάλλαγμα την ψυχή του και έναν μόνο χρόνο ζωής αντί για την δεκαετία που έδιναν συνήθως οι δαίμονες.

mystery spot dean dead

Η επόμενη χρόνια βρίσκει τον Sam να προσπαθεί να βρει τρόπο να απαλλάξει τον αδερφό του από την συμφωνία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι, στο επεισόδιο 3×11 Mystery Spot, ενώ ερευνούν την εξαφάνιση ενός ανθρώπου ο Dean πεθαίνει. Το επόμενο πρωί όμως είναι ζωντανός. Αυτό επαναλαμβάνεται κάμποσες φορές και ο Sam συνειδητοποιεί ότι βρίσκονται σε ένα είδος λούπας. Τελικά, διαπιστώνουν ότι υπεύθυνος είναι ο Μπαγαπόντης. Το πόσες φορές πέθανε ο Dean σε αυτό το επεισόδιο είναι άγνωστο, αλλά σε επόμενο επεισόδιο της σειράς αναφέρεται ο αριθμός 100. Ο λόγος που αυτό το επεισόδιο μπήκε στην λίστα είναι ότι όλες αυτές τις φορές πράγματι πέθανε και κάθε φορά ο Μπαγαπόντης τον γύριζε πίσω.

Τελικά, η τρίτη σεζόν τελειώνει με το να κυνηγάνε την Λίλιθ (No Rest for the Wicked). Κατά την αναμέτρηση η Λίλιθ καλεί τα διαολόσκυλα λόγω ότι ο ένας χρόνος ζωής του Dean έχει περάσει και αφού τον κατασπαράζουν γυρνάει να αντιμετωπίσει τον Sam. Οι δυνάμεις της όμως δεν έχουν αποτέλεσμα στον Sam και έτσι υποχωρεί. Στο πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν (Lazarus Rising) βλέπουμε ότι o Dean αναστήθηκε από τον Castiel και επειδή τον τράβηξε από την Κόλαση έχει το σημάδι στον ώμο του.

Η τέταρτη σεζόν προχωράει -όλος παραδόξως- χωρίς θάνατο, αφού καταφέρνουν στο τελευταίο επεισόδιο (Lucifer Rising) να γλιτώσουν όταν ‘επιστρέφει’ ο Lucifer, χάρη σε επέμβαση του Θεού (όπως αναφέρει ο Joshua στο επεισόδιο Dark Side of the Moon της 5ης σεζόν) που τους μετέφερε σε αεροπλάνο. Στην 5η όμως σεζόν συναντάμε τους ποιο πολλούς θανάτους σε όλη τη σειρά (σύνολο τρεις φορές).

Αρχικά ο πρώτος θάνατος της 5 σεζόν είναι του Sam στο επεισόδιο 13 (The Song Remains the Same) όταν ο Castiel πήγε τα αδέρφια στο 1978 ώστε να σταματήσουν την Anna πριν σκοτώσει τους γονείς τους. Αρχικά, η Anna σκοτώνει τον Sam αλλά ο Michael που έχει πάρει σαν δοχείο τον John Winchester τον επαναφέρει λόγω ότι είναι το δοχείο του Lucifer.

Στην συνέχεια, έχουμε τον διπλό θάνατο του Sam και του Dean, από γνωστούς τους κυνηγούς, όταν έμαθαν ότι τα δύο αδέρφια είναι υπεύθυνα για τον ερχομό του Lucifer, στο επεισόδιο 16 (Dark Side of the Moon). Αφού πάνε στον παράδεισο, προσπαθούν να ξεφύγουν από τον Zachariah καθώς και να βρουν τον Joshua, ώστε να του ζητήσουν να τους οδηγήσει στον Θεό. Τελικά τους επαναφέρει ο Castiel πριν προλάβει να τους βασανίσει ο Zachariah πους τους έπιασε.

SamLuciferCage fallΣτο τελευταίο επεισόδιο (Swan Song) έχουμε τον τελευταίο θάνατο της σεζόν. Ο Lucifer έχει πλέον σαν δοχείο τον Sam και έρχεται η ώρα της αναμέτρησης με τον Michael που λόγω της άρνησης του Dean έχει καταλάβει τον Adam Milligan. Χάρη όμως στην επέμβαση του Dean, του Castiel και του Bobby, ο Sam καταφέρει να ξαναβρεί για λίγο τον εαυτό του και να ρίξει τον Lucifer και τον Michael στην τρύπα. Έτσι ο Sam πεθαίνει για άλλη μια φόρα (αφού όπως μαθαίνουμε σε επόμενα επεισόδια της 6ης σεζόν κατάφερε να αναστηθεί το σώμα αλλά όχι η ψυχή του)

Η 6η και η 7η (σχεδόν μέχρι το τέλος) σεζόν προχωράνε ήρεμα. Στο επεισόδιο 7×23 Survival of the Fittest έχουμε την τελική αναμέτρηση με τους Leviathan και συγκεκριμένα με τον αρχηγό τους, Dick Roman, μέσα στην εταιρία. Κατά την μάχη καταφέρνουν να σκοτώσουν τον Dick με το όπλο που αναφέρει η ταμπλέτα του Θεού (οστό ενάρετου ανθρώπου μουσκεμένο με αίμα 3 Έκπτωτων). Τον θάνατο του όμως ακολουθεί μια έκρηξη με αποτέλεσμα να μεταφερθούν ο Dean και ο Castiel στο Καθαρτήριο. Στο πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν (We Need to Talk About Kevin), ο Dean καταφέρνει να επιστρέψει άλλη μια φορά χάρη σε ένα βρικόλακα, τον Benny, που του έδειξε την έξοδο από το Καθαρτήριο με αντάλλαγμα να τον πάρει μαζί του.

Τέλος, έχουμε άλλους δυο θανάτους που έγιναν και οι δύο στην 9 σεζόν. Στο επεισόδιο 9×01 I Think I’m Gonna Like It Here και στο επεισόδιο 9×23 Do You Believe in Miracles.

Στο πρώτο επεισόδιο έχουμε τον Sam που είναι στο νοσοκομείο μετά τις δοκιμασίες που είχε κάνει στην 8η σεζόν για να κλείσει τις πύλες της κόλασης. Στο νοσοκομείο ενημερώνουν τον Dean ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, και έτσι ο Dean κάνει μια προσευχή για να τον βοηθήσει όποιος άγγελος μπορεί. Πολλοί άγγελοι προσπαθούν να βρουν τον Dean για να τον σκοτώσουν, αλλά εμφανίζεται ο ‘Ezekiel’ (Gadreel) που θέλει να βοηθήσει. Ο μόνος τρόπος για να το κάνει είναι να πάρει σαν δοχείο τον Sam για να τον θεραπεύσει, αλλά ο Dean δεν είναι σίγουρος. Έτσι μπαίνουν στο όνειρο του Sam και τον βλέπουν να μιλάει με τον Θάνατο και να του ζητάει να τον διαβεβαιώσει ότι δεν θα μπορέσει να γυρίσει με κανέναν τρόπο. Καθώς ετοιμάζονται να «προχωρήσουν», εμφανίζεται στο όνειρο του ο ‘Ezekiel’ με την μορφή του Dean, και τον ξεγελά ώστε να πει το «ναι».

best_s9_moments_dean_deadΚαι φτάνοντας στο τέλος, έχουμε τον θάνατο του Dean από τον Metatron μετά την αναμέτρηση τους.. Ο Sam έχει γυρίσει το σώμα του αδερφού του πίσω στο Καταφύγιο. Βλέπουμε τον Sam να προσπαθεί να καλέσει τον Crowley, αλλά ο Crowley βρίσκεται ήδη στο δωμάτιο του Dean και κάνει (κατά την γνώμη μου) έναν υπέροχο μονόλογο. Καταλήγει να αφήσει την πρώτη λεπίδα στο χέρι του και εκείνη την στιγμή βλέπουμε τον Dean να ζωντανεύει σαν δαίμονας.

Και ο σύνδεσμος που έχει την σκηνή με την ομιλία του Crowley :

ΥΓ: Το επεισόδιο 9×01 με τον θάνατο του Sam ήμουν σε δίλημμα αν πρέπει να μπει. Από την μια, δεν έχει πεθάνει ακόμα (απείχε δευτερόλεπτα στην κυριολεξία από τον να τον πάρει ο Θάνατος), και από την άλλη, ήταν κλινικά νεκρός.

8 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

8 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Amalia
8 years ago

Μπράβο Δημήτρη για το λεπτομερές άρθρο και σε ευχαριστούμε πολύ που μας το έστειλες! Και μην φοβάσαι, δεν ήταν καθόλου κουραστικό! (Εγώ γράφω μεγαλύτερα κατεβατα! χαχα)

Θυμάμαι σίγουρα άλλη μια φορά που έχει πεθάνει ο Σαμ. Ήταν στο επεισόδιο Wishful Thinking (4η σεζόν νομίζω) που μια κοπέλα ευχήθηκε να πεθάνει και τον χτύπησε κεραυνός. Μετά οι ευχές αντιστράφηκαν βέβαια και ξαναέζησε.

Δημήτρης.
Δημήτρης.
Reply to  Amalia
8 years ago

Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι αυτή η σκηνή μου είχε ξεφύγει! και καθώς δεν πρέπει να λείπει από το άρθρο την προσθέτω τώρα: http://www.dailymotion.com/video/x3g7ncb (στο 24:08)

plaf
plaf
Reply to  Amalia
8 years ago

πολυ ωραιο το αρθρο αλλα υπαρχει μια σκηνη που δεν συμπεριεβαλες…5.04 οταν ο ζαχαριας στελνει στο μελλον τον Ντιν γιανα δει πως θα καταληξει ο κοσμος αν δεν πει ναι στον Μιχαηλ…και στο τελος του επεισοδιου διχνει τον λουσιφερ στο σωμα του Σαμ να σκοτωνει τον μελλοντικο Ντιν….
παντος πολυ ωραιο το αρθρο μπραβο..!! συνεχισε ετσι..!! 🙂 😀

Amalia
Reply to  plaf
8 years ago

Αυτό νομίζω καλά έκανε και δεν το έβαλε γιατι αποδείχτηκε στο τέλος ότι δεν ήταν το αληθινό μέλλον αυτο που είδαμε αλλά μια προβλεψη/ψευδαίσθηση που δημιουργησε ο Ζαχαρίας για να πείσει τον Ντιν να πει το “ναι”. Δεν ήταν ο αλήθινός Ντιν αυτός που πέθανε λοιπον… 😉

Δημήτρης.
Δημήτρης.
Reply to  plaf
8 years ago

πέρα από το γεγονός ότι ήταν “πρόβλεψη/ψευδαίσθηση” όπως αναφέρθηκε, πέθανε ο μελλοντικός Ντιν. Ο Ζαχαρίας πήγε τον Ντιν του παρόν στο μέλλον, ο οποίος δεν πέθανε!

Eleftheria Cimorelli
Eleftheria Cimorelli
8 years ago

καλα νταξει εδω αυτοι οι ανθρωποι παιδι μου……πως να τους περιγραψεις ουτε ο ιδιος ο Χριστος δεν ειναι

Ionlydas
Ionlydas
8 years ago

Πολύ ωραίο αρθρο Δημήτρη μπράβο και για την ερευνα…μας εκανες και εμάς ενα καλό update και ξαναθυμηθήκαμε σημαντικές στιγμές της σειράς….και μεσω του άρθρου σου λοιπόν αποδεικνύεται οτι : you only live once unless you are WINTCHESTER!!!!!!

Δημήτρης.
Δημήτρης.
Reply to  Ionlydas
8 years ago

Ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι οτι ο κάθε θάνατος που αναφέρετε στο άρθρο, είναι και μια ανασκόπηση στο θέμα της κάθε season!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα