Supernatural Αφιέρωμα | Υπαρκτά πρόσωπα που έγιναν χαρακτήρες της σειράς

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Επειδή έχουμε καταλάβει πόσο σας αρέσουν τα κάθε είδους ‘ποπ-κουλτουρίστικα’ αφιερώματα στη σειρά μας, σήμερα με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το πιο φιλόδοξο από όλα, και αυτό που απαίτησε την περισσότερη έρευνα γιατί δεν έχει κάνει ποτέ κανείς κάτι αντίστοιχο. Σας μαζέψαμε όλα τα υπαρκτά πρόσωπα (ιστορικές φιγούρες, celebrities, κλπ) που έγιναν χαρακτήρες στο Supernatural, παιγμένοι είτε από ηθοποιούς (θα αναρωτηθείτε: “υπάρχει κι άλλη επιλογή”; Ε, ναι, για το Supernatural μιλάμε! χιχι) είτε από τους ίδιους τους τους εαυτούς! (Όταν φτάσουμε στον meta-πονοκέφαλο που ακούει στο όνομα The French Mistake, θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ…)

Πάμε να ξεκινήσουμε με ένα μάθημα ιστορίας…; 🙂

by Amalia

Ιστορικά πρόσωπα ως χαρακτήρες του Supernatural

Το κάθε ένα από τα ονόματα της παρακάτω λίστας έχει μείνει στην ιστορία για κάτι που έκανε, καλό ή και κακό. Είναι όλοι τους πια νεκροί, όμως η κληρονομιά τους μένει. Είναι πια φιγούρες της ποπ-κουλτούρας…

real samuel colt vs spn

Samuel Colt

O πραγματικός Samuel Colt (1814 – 1862) ήταν εφευρέτης και ιδρυτής της εταιρίας όπλων Colt Firearms. Το μεγάλο του κατόρθωμα, που τον άφησε στην ιστορία, ήταν η εφεύρεση του περίστροφου Colt το οποίο μπορούσε να πυροβολήσει πολλές φορές πριν χρειαστεί να ξαναγεμίσει.

Στο Supernatural, ο οπλοποιός Samuel Colt είναι κυνηγός και δημιουργός του Colt – ενός όπλου που μπορεί να σκοτώσει σχεδόν οποιοδήποτε υπερφυσικό ον. Σχεδίασε και κατασκεύασε επίσης την περίπλοκη τεράστια δαιμονοπαγίδα που κρατούσε κλειδωμένη την Πύλη του Διαβόλου στο Wyoming. Η Πύλη του Διαβόλου και το Colt είναι συνδεδεμένα: το όπλο λειτουργεί ως κλειδί για την Πύλη. Όταν ο Sam ταξιδεύει στο παρελθόν (Frontierland) γνωρίζει τον θρυλικό Colt, έναν κουρασμένο από τη ζωή μέθυσο, που αρχικά αρνείται να τον βοηθήσει. Του δίνει παρόλα αυτά το Colt για να σκοτώσει τον Φοίνικα και ύστερα ταχυδρομεί τις στάχτες του. Το δέμα λαμβάνουν οι Winchesters 100 χρόνια μετά.  

∗Στο Supernatural, τον Samuel Colt ερμηνεύει ο ηθοποιός Sam Hennings.


Real Robert Johnson vs spn character

Robert Johnson

Ο Robert Leroy Johnson ήταν ένας Αφροαμερικανός μπλουζίστας, ίσως ο πιο διάσημος όλων των εποχών που επηρέασε την εξέλιξη του μουσικού είδους που υπηρέτησε με τόσο πάθος. Ο θρύλος λέει ότι ο Johnson πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο για να αποκτήσει το ταλέντο του. Το τραγούδι του με τίτλο ‘Crossroad Blues’ λέγεται ότι εξιστορεί αυτό το γεγονός. Πέθανε σε ηλικία μόλις 27 ετών, μετά από μια πολυτάραχη ζωή, γεμάτη πάθος για τη μουσική, γυναίκες (συχνά των άλλων), και καταχρήσεις κάθε είδους. Εικάζεται ότι τον δηλητηρίασε κάποιος ζηλιάρης σύζυγος.

Supernatural, επεισόδιο Crossroad Blues – Στο Rosedale του Mississippi, το 1930, ο Robert Johnson κάνει μια συμφωνία με ένα Δαίμονα του Σταυροδρομιού για να γίνει ο καλύτερος μπλουζίστας του κόσμου. Τον Αύγουστο του 1938, ο Johnson παίζει με την κιθάρα του στο Lloyd’s Bar. Κατά τη διάρκεια της παράστασής του, ακούει γρυλίσματα απέξω από το παράθυρο. Φεύγει βιαστικά από το μπαρ και έρχεται αντιμέτωπος με ένα διαολόσκυλο. Το βάζει στα πόδια και κρύβεται σε ένα αγροτόσπιτο, όπου τον βρίσκουν λίγο αργότερα ετοιμοθάνατο να παραμιλά για μαύρα σκυλιά. 

∗Στο Supernatural, τον Robert Johnson ερμηνεύει ο ηθοποιός La Monde Byrd.


real hh holmes vs spn character

Dr. H.H. Holmes

Γεννημένος ως Herman Webster Mudgett, ο επονομαζόμενος Dr. H.H. Holmes θεωρείται ως ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος της Αμερικής. Ο αριθμός των θυμάτων του υπολογίζεται συνήθως γύρω στα 20 με 100 άτομα, αλλά μπορεί να φτάνει και τα 230! Τα επιβεβαιωμένα θύματα ειναι μόλις 27 (σε Σικάγο, Ινδιανάπολη και Τορόντο). Η πρώιμη εγκληματική του καριέρα ήταν βασισμένη σε απάτες και πλαστογραφίες, συμπεριλαμβανομένων και μιας ψευτοθεραπείας για τον αλκοολισμό, μιας μηχανής που δημιουργούσε φυσικό αέριο από νερό, και κτηματομεσιτικές απάτες. Το 1893 άνοιξε το επονομαζόμενο ‘φονικό κάστρο’ του σαν ξενοδοχείο για την Παγκόσμια Έκθεση του Σικάγο και το χρησιμοποίησε για να παγιδεύσει, να βασανίσει και να σκοτώσει τα θύματά του. Πουλούσε τους σκελετούς τους σε ιατρικές σχολές. Συνελήφθη το 1895 όταν η αστυνομία ανακάλυψε τη σχέση του με το θάνατο του πρώην συνεργάτη του, ονόματι Benjamin Pitezel, και τριών από τα παιδιά του. Ο Holmes δικάστηκε για φόνο, και παραδέχτηκε 27 φόνους και 6 απόπειρες δολοφονίας. Καθ′όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του έγραψε αρκετές αλληλοαντικρουόμενες εξιστορήσεις της ζωής του, αρχικά υποστηρίζοντας την αθωότητά του, κι αργότερα ισχυριζόμενος πως έκανε όσα έκανε επειδή ήταν κυριευμένος από τον Διάβολο. Το ταλέντο του στο ψέμα κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο για τους ερευνητές να εξακριβώσουν την αλήθεια στα γραπτά του. Ο Holmes εκτελέστηκε δια απαγχονισμού στις 7 Μαίου 1896, στη Φιλαδέλφεια.

Στο Supernatural (No Exit), είδαμε το φάντασμα του H.H. Holmes να στοιχειώνει την πολυκατοικία που χτίστηκε πάνω από το σημείο που είχαν κρεμάσει τον διαβόητο δολοφόνο. Η πολυκατοικία έχει περίπου την ίδια αρχιτεκτονική που είχε το  ‘φονικό κάστρο’ του Holmes στο Σικάγο, και το φάντασμα παγιδεύει γυναίκες στο κρυφό δωμάτιο που βρίσκεται στο υπόγειο. Οι Winchesters βάζουν τη Jo  Harvelle ως δόλωμα για να εντοπίσουν το φάντασμα και μαζί με αυτό, το τελευταίο του θύμα, την Teresa Ellis, που είναι ακόμα ζωντανή. Οι 3 κυνηγοί καταφέρνουν να σώσουν την κοπέλα, και να παγιδεύσουν το φάντασμα του Holmes μέσα σε έναν κύκλο αλατιού στο  υπόγειο. Ο Dean ‘δανείζεται’ μια μπετονιέρα και σφραγίζει με τσιμέντο το δωμάτιο για πάντα.

∗ Στο Supernatural, τον H.H. Holmes ερμηνεύει ο ηθοποιός Stephen Aberle.


HP Lovecraft spn vs real life

H.P. Lovecraft

Ο Howard Phillips Lovecraft ήταν Αμερικανός συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου. Ήταν, ίσως, από τους πρώτους που έδωσαν στις ιστορίες τους έναν τόνο επιστημονικής φαντασίας. Είναι περισσότερο γνωστός για το Μύθο του Cthulhu, ένα σύμπαν που μοιράζονται αρκετοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, καθώς και για το  Necronomicon, ένα μυστικιστικό βιβλίο μαγείας.

Στο Supernatural ο H.P. Lovecraft (που έκανε cameo εμφάνιση στο Let It Bleed) κρατάει αυτούσια την περσόνα του εκκεντρικού συγγραφέα ιστοριών τρόμου, αλλά σε αυτήν την ενσάρκωση είναι ταυτόχρονα ερευνητής του υπερφυσικού, και μάλιστα ο μόνος θνητός που κατάφερε να ανοίξει την πύλη του Καθαρτηρίου. Τη νύχτα της 10ης Μαρτίου 1937, ο Lovecraft είχε διοργανώσει ένα δείπνο με έξι φίλους, επίσης λάτρεις του υπερφυσικού. Έκαναν ένα τελετουργικό για να ανοίξουν μια πόρτα σε μια εναλλακτική διάσταση. Νόμισαν ότι δεν λειτούργησε το ξόρκι, όμως, χωρίς να το ξέρουν, ένα πλάσμα σκαρφάλωσε από την πύλη που είχαν ανοίξει, κυρίευσε την υπηρέτρια του Lovecraft και τον σκότωσε 5 μέρες μετά. Οι υπόλοιποι συνδαιτυμόνες που ήταν εκείνο το βράδυ μαζί του ακολούθησαν την τύχη του Lovecraft μέσα στον επόμενο χρόνο.

∗Στο Supernatural, τον H.P. Lovecraft ερμηνεύει ο ηθοποιός Peter Ciuffa.


Eliot Ness

O Eliot Ness ήταν ένας αληθινός αστυνομικός ο οποίος δούλεψε για το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης, στο Σικάγο. Η ομάδα του Ness ήταν επιτετραμμένη για την υπόθεση του διαβόητου γκάνγκστερ Al Capone. Η άρνηση του Ness να δεχτεί δωροδοκία χάρισε σε αυτόν και την ομάδα του το παρατσούκλι ‘Οι Αδιάφθοροι’. Η ταινία του Brian De Palma film The Untouchables (Οι Αδιάφθοροι, 1987) με πρωταγωνιστές τους Kevin Costner, Robert DeNiro και Sean Connery, ήταν βασισμένη στα ομώνυμα απομνημονεύματα του Eliot Ness. Ο Ness έγινε διάσημος επειδή κατάφερε να διώξει ποινικά (και μάλιστα για φοροδιαφυγή) τον αρχιμαφιόζο Capone, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανείς προκάτοχός του. 

Ο Eliot Ness του Supernatural (Time After Time) είναι κι εδώ μέλος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος έγινε κυνηγός αφότου ανακάλυψε την ύπαρξη βαμπίρ στο Cleveland. Είναι από τους λίγους κυνηγούς που δεν ενεπλάκησαν με το υπερφυσικό λόγω κάποιας προσωπικής απώλειας και δίψας για εκδίκηση, αλλά επειδή ήθελε να προστατέψει τους αθώους από κάθε είδους απειλή, είτε αυτό είναι ένας ανήθικος γκάνγκστερ, είτε είναι ένα αιμοβόρο τέρας.

∗Στο Supernatural, τον Eliot Ness ερμηνεύει ο ηθοποιός Nicholas Lea.


Real Fox Sisters vs spn characters

Kate & Margaret Fox

Οι αδερφές Fox ήταν 3 αδερφές από τη Νέα Υόρκη, η Leah (1814–1890), η Margaret (1833–1893) και η Kate (1837–1892), οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του Πνευματισμού (Spiritualism). Οι δυο μικρότερες αδερφές έπεισαν την πολύ μεγαλύτερη  αδερφή τους ότι μπορούσαν να επικοινωνούν με πνεύματα. Η Leah τις ανέλαβε και διαχειρίστηκε τις καριέρες τους για αρκετό χρονικό διάστημα. Όλες απόλαυσαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και επιτυχία ως μέντιουμ για πολλά χρόνια. 

Το 1888, η Margaret και η Kate παραδέχτηκαν ότι οι ψυχικές τους δυνάμεις ήταν στην πραγματικότητα μια καλοστημένη κομπίνα. Η Margaret επιχείρησε να αναιρέσει την ομολογία της τον επόμενο χρόνο, όμως η φήμη τους είχε ήδη καταστραφεί. Μέσα σε λιγότερο από 5 χρόνια όλες οι αδερφές πέθαναν, σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας. Παρόλα αυτά, ο Πνευματισμός συνέχισε να ευημερεί, σαν να μην είχε συμβεί ποτέ η ομολογία των αδερφών Fox.

Τα φαντάσματα των δυο εκ των τριών αδερφών Fox έκαναν την εμφάνισή τους στο Supernatural, στο επεισόδιο The MentalistsH Kate και η Margaret ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές της Lily Dale, όπου διαδραματίζεται το επεισόδιο, μια πόλη από μέντιουμ και πνευματιστές κάθε είδους. Η Kate στη ζωή της ήταν μια χαρισματική περφόρμερ, αν και με ταραχώδη προσωπική ζωή. Λέγεται ότι είχε τη δύναμη να ίπταται, και μπορούσε επίσης να προβλέψει το θάνατο κάποιου. 

Ένας πνευματιστής της Lily Dale, ο Jimmy Tomorrow, θυμωμένος με όλους τους τσαρλατάνους που κλέβουν χρήματα και δόξα από αυτούς με το αληθινό χάρισμα, ‘δένει’ το φάντασμα της Margaret Fox για να τους σκοτώσει. Το φάντασμα της Kate προσπαθεί να τους προειδοποιήσει για τον επικείμενο θάνατό τους. Οι Winchesters κατά λάθος καίνε τα οστά της Kate, νομίζοντας ότι αυτή είναι ο εκτελεστής, αλλά όταν δολοφονείται άλλο ένα μέντιουμ, καταλαβαίνουν ότι ευθύνεται κάποιος άλλος. Μετά από έρευνες, ανακαλύπτουν τα οστά της Margaret στο σπίτι του Jimmy, και συνειδητοποιούν ότι σκοτώνει με τη θέληση της, γιατί και αυτή ένοιωθε ότι δεν εκτιμούσαν τις δυνάμεις της. Οι Winchesters σκοτώνουν τον Jimmy και καίνε τα οστά της Margaret, καταστρέφοντας το φάντασμά της.

∗ Στο Supernatural, τις Kate και Margaret Fox ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Jennifer Koenig και Mia Ingimundson, αντίστοιχα.


L Frank Baum - Wizard of Oz

L. Frank Baum

Ο L. Frank Baum ήταν ένας Αμερικανός συγγραφέας των αρχών του 20ου αιώνα, γνωστός από τα βιβλία φαντασίας που έγραψε για μια μαγική χώρα με το όνομα Οζ. Το πιο δημοφιλές από αυτή τη σειρά βιβλίων ήταν το The Wonderful Wizard of Oz το οποίο έχει διασκευαστεί σε δεκάδες ταινίες και μιούζικαλ, με πιο γνωστό από όλα την κινηματογραφική ταινία του 1939 με τίτλο The Wizard of Oz, με πρωταγωνίστρια τη Judy Garland.

Στο Supernatural, ο L. Frank Baum είναι ένας χαρακτήρας που δεν είδαμε ποτέ, αλλά μάθαμε αρκετά για αυτόν από την κόρη του, τη Dorothy στο επεισόδιο Slumber Party. Ο Baum του Supernatural ήταν Άνθρωπος των Γραμμάτων, καθώς επίσης και συγγραφέας της σειράς βιβλίων για το Οζ, τα οποία για αυτόν ήταν αυτοβιογραφικά. Κάποια στιγμή, ο συνάδελφος Άνθρωπος των Γραμμάτων Clive Dillon παγιδεύτηκε στο Οζ, κι ο Baum βρήκε το Κλειδί του Οζ και ταξίδεψε εκεί για να τον σώσει. Χωρίς να το ξέρει, μαζί του στο ταξίδι ήταν και η μικρή του κόρη η Dorothy, η οποία ξέμεινε στον άγνωστο μαγικό κόσμο. Όταν η Dorothy επέστρεψε στη Γη, ο πατέρας της έγραψε τα βιβλία ‘Ο Μάγος του Οζ’ ως πηγή στοιχείων για το πως θα νικηθεί η Κακιά Μάγισσα της Δύσης.

Σημείωση: Ενώ στο Supernatural ο χαρακτήρας της Dorothy γράφτηκε ως κόρη του L. Frank Baum, στην πραγματικότητα ο συγγραφέας είχε 4 γιους, μα καμία κόρη.  


Αποτέλεσμα εικόνας

Αδόλφος Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ (γερμ. Adolf Hitler, 20 Απριλίου 1889 – 30 Απριλίου 1945) ήταν Γερμανός πολιτικός, ηγέτης του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP) και δικτάτορας της Ναζιστικής Γερμανίας. Από το 1933 έως το 1945 διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας και από το 1934 έως το 1945 αρχηγός του γερμανικού κράτους, του Τρίτου Ράιχ. Υπήρξε υποκινητής και κεντρικό πρόσωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτοκτόνησε το 1945, αντιμέτωπος με την ολοκληρωτική ήττα του στρατού του και την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ. Είναι ίσως το πιο μισητό πρόσωπο της παγκόσμιας ιστορίας. 

12x05-the-one-youve-been-waiting-for-hitler-in-nauhaus-thuleΣτο Supernatural, στο επεισόδιο The One You’ve Been Waiting For,  ένα μέλος της Εταιρίας της Θούλης, ονόματι Nauhaus, ήταν εκεί τη στιγμή της αυτοκτονίας του Χίτλερ και αποθήκευσε την ψυχή του μέσα σε ένα ρολόι τσέπης, το οποίο χάθηκε στην πορεία. Δεκαετίες αργότερα, το ρολόι ξαναήρθε στα χέρια των Thules και ο Nauhaus κατάφερε να επαναφέρει τον Χίτλερ στη ζωή παραδίδοντάς του στο ίδιο του το σώμα ως ξενιστής. Ο Χίτλερ έζησε για λίγες ώρες στον 21ο αιώνα μέχρι που ήρθαν οι Winchesters και τον σκότωσαν μια και καλή! 

∗Στο Supernatural, τον Χίτλερ (και τον Nauhaus) ερμηνεύει ο ηθοποιός Gil Darnell.


‘Mysterious’ Dave Mather

Dave Mather, διάσημος πιστολέρο και αστυνόμος της Άγριας Δύσης, του οποίου η λιγομίλητη προσωπικότητα του χάρισε το παρατσούκλι «Mysterious Dave». Διετέλεσε αστυνόμος στη Dodge City του Kansas και στο Las Vegas του New Mexico, αλλά αυτό φυσικά δεν τον εμπόδισε από να κάνει διάφορες παρανομίες στη διάρκεια της ζωής του, μεταξύ των οποίων και φόνο. (Για την Άγρια Δύση μιλάμε, μην σας σοκάρει τίποτα.) Λέγεται επίσης ότι συνεταιρίστηκε με τον Wyatt Earp το 1878 σε μια κομπίνα για να πουλήσουν ψεύτικες ράβδους χρυσού στην πόλη Mobeetie του Texas. Αργότερα, κατηγορούμενος για φόνο, ο Mather το έσκασε από τη φυλακή κι εκεί χάθηκαν τα ίχνη του. Κανείς δεν γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες ή τον τόπο του θανάτου του. Πιστός στο παρατσούκλι «μυστηριώδης» μέχρι το τέλος… [πηγή]

Στο επεισόδιο Tombstone της 13ης σεζόν του Supernatural, ένας νεκρόσυλος πήρε του μορφή του “Μυστηριώδη Dave” γιατί, όπως δήλωσε, είναι ο αγαπημένος του. Τόσο αγαπημένος που έχει κρατήσει κομμάτια από το πτώμα του για να τα μασουλάει. Ως “Dave”, ο νεκρόσυλος είχε κάνει σχέση με την νεκροθάφτη της Dodge City, Athena Lopez, και για χάρη της έκανε μια ληστεία, η οποία όμως εν τέλει του κόστισε τη ζωή. 

*Στο Supernatural, τον Dave Mathers ερμηνεύει ο ηθοποιός Jonathan Cherry.

Ο John Wayne Gacy ήταν ένα Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος που έγινε γνωστός με το προσωνύμιο “Κλόουν-δολοφόνος”, επειδή εργαζόταν ως κλόουν σε παιδικά πάρτι. Καταδικάστηκε για το βιασμό, το βασανισμό και το φόνο 33 έφηβων αγοριών από το 1972 μέχρι το 1978. Εκτελέστηκε τον Μάιο του 1994. [πηγή]

Στο 300ό επεισόδιο του Supernatural, οι Winchesters έρχονται αντιμέτωποι με το πνεύμα του Gacy που είναι ‘δεμένο’ σε ένα κουτί πούρων και εκδηλώνεται ως το άλτερ έγκο του, τον δολοφονικό κλόουν Pogo the Clown.

*Στο Supernatural, τον John Wayne Gacy ερμηνεύει ο ηθοποιός Shaun Magee.


Bonus:

  • Στο επεισόδιο The Benders πρωταγωνιστεί μια οικογένεια αιμομικτών κανίβαλων δολοφόνων, εμπνευσμένη από την αληθινή Οικογένεια Bender. Δεν πρόκειται για τα ίδια ιστορικά πρόσωπα, βέβαια, αλλά το όνομα παραμένει, όπως και οι δολοφονικές τους τάσεις.
  • Στο επεισόδιο Thin Lizzie, οι Winchesters επισκέπτονται το σπίτι της διαβόητης Lizzie Borden, που κατηγορήθηκε για το φόνο των γονιών της, και προς στιγμήν νομίζουν ότι είναι στοιχειωμένο από το φάντασμά της.
  • Στο επεισόδιο Ladies Drink Free αναφέρεται ότι ο Μαρτίνος Λούθηρος ήταν από τους πρώτους κυνηγούς.

Συντελεστές της σειράς ως χαρακτήρες του Supernatural

Real mcg vs spn character

McG

Ο Joseph McGinty Nichol, (γνωστός με καλλιτεχνικό του όνομα: McG) ξεκίνησε την καριέρα του ως παραγωγός μουσικών βιντεοκλίπ, και από τότε έχει παράξει κι έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Από τις πιο γνωστές δουλειές του είναι η σειρά ταινιών Charlie’s Angels, το Terminator: Salvation, το The O.C., και το Chuck. Ο McG υπήρξε εκτελεστικός παραγωγός του Supernatural από την 1η μέχρι την 7η σεζόν, μέσω της εταιρίας παραγωγής του, τη Wonderland Sound and Vision. Για την 8η και την 9η σεζόν, ο McG είχε το μειωμένο ρόλο του εκτελεστικού συμβούλου της σειράς. 

Στο επεισόδιο Hollywood Babylon, οι Winchesters ερευνούν ένα πιθανό στοίχειωμα στα γυρίσματα μιας ταινίας τρόμου. Ο παραγωγός της ταινίας ονομάζεται McG, ερμηνευμένος από τον ηθοποιό Regan Burns. Μπορούμε να δούμε τον αληθινό McG στη σκηνή όπου οι συντελεστές της ταινίας ακούνε την εμψυχωτική ομιλία του ψεύτικου McG.


real eric kripke vs kripke spn character

Eric Kripke

Ο Eric Kripke είναι ένας Αμερικανός τηλεοπτικός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Οι πιο γνωστές του σειρές είναι το Supernatural του CW (πρώην WB) και το πιο πρόσφατο Revolution του NBC. Ο Kripke αποχώρησε από την εκτελεστική παραγωγή του Supernatural το 2010, μετά την ολοκλήρωση του 5ου κύκλου της σειράς (το οποίο ήταν το φινάλε που είχε σχεδιάσει αυτός για τη σειρά του). Παρέμεινε στη σεναριακή ομάδα του Supernatural για μια σεζόν ακόμη, πριν αποχωρήσει οριστικά για να κυνηγήσει άλλα σχέδια.

Στην πιο παλαβή σκηνή του πιο θεοπάλαβου meta-επεισοδίου της σειράς, το The French Mistake, όπου οι Winchesters είναι πρωταγωνιστές σε μια τηλεοπτική σειρά για τη ζωή τους με τίτλο (τι άλλο; ) Supernatural, ο φαφλατάς executive Eric Kripke πέφτει νεκρός από τα πυρά του Βιργίλιου. Συμβολισμός ότι τώρα πια η σειρά δεν τον χρειάζεται; χεχε

∗ Στο Supernatural, τον Eric Kripke ερμηνεύει ο ηθοποιός Micah A. Hauptman.


French_Mistake_Bob_Singer

Robert Singer

O Robert ‘Bob’ Singer είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Έχει δουλέψει ως εκτελεστικός παραγωγός σε πολλές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων των TimecopLois & Clark και Midnight Caller. Από το 2005 είναι από τους επικεφαλής της παραγωγής του Supernatural. Είναι παντρεμένος με την σεναριογράφο Eugenie Ross-Leming (που έχει δουλέψει και αυτή στη σειρά). Ο χαρακτήρας του Bobby Singer πήρε το όνομά του.

Από την προαναφερθείσα meta-πανδαισία The French Mistake, δεν θα μπορούσε να λείπει o σκηνοθέτης και παραγωγός του Supernatural, Bob Singer. Σε αυτή τη βερσιόν του, ο Singer είναι ένας αγχωμένος τηλεοπτικός παραγωγός, που τον βαραίνει η ευθύνη της 6ης σεζόν και της επανεκκίνησης της ιστορίας, και προσπαθεί να βγάλει άκρη με τους δυο πρωταγωνιστές του, που φαίνεται να το έχουν χάσει. Ο φανταστικός Singer πεθαίνει και αυτός από τα πυρά του Βιργίλιου, λίγο μετά τον Eric Kripke. Διπλός συμβολισμός τύπου ‘αυτή η σειρά θα μας πεθάνει όλους’; 😛

∗ Στο Supernatural, τον Bob Singer ερμηνεύει ο ηθοποιός Brian Doyle-Murray.


serge ladouceur french mistake

Serge LaDouceur

O Serge Ladouceur είναι ένας γαλλοκαναδός κινηματογραφιστής. Δουλεύει από το 2005 στο Supernatural ως Διευθυντής Φωτογραφίας.

Μια σατιρική εκδοχή του Serge Ladouceur είδαμε στο The French Mistake. Αυτή η εκδοχή του Serge δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είναι πάντα ήρεμος και συγκροτημένος, όπως βλέπουμε κι από την ψυχραιμία που επιδεικνύει κατά την επίθεση του Βιργίλιου, και χρησιμοποιεί πάντα ένα στιλό-λέιζερ (με το οποίο τον βλέπουμε να παίζει στο επεισόδιο) για να δείχνει στα μέλη του συνεργείου ποιά φώτα θα πρέπει να μετακινήσουν. 

∗ Στο Supernatural, τον Serge Ladouceur ερμηνεύει ο ηθοποιός Art Kitching.


kevin parks french mistake

Kevin Parks

O Kevin Parks έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη σε σειρές όπως το Andromeda, το Jake 2.0, το Millenium και το Highlander. Από το 2005 βρίσκεται στην ομάδα παραγωγής του Supernatural.

Στο The French Mistake (ναι, πάλι αυτό το επεισόδιο… παραπάνω από τα μισά πρόσωπα της λίστας εμφανίστηκαν στο ίδιο επεισόδιο, τι να κάνω; ), το βοηθό σκηνοθέτη Kevin Parks ερμηνεύει ο ηθοποιός Jason Bryden σε ένα μικρό ρόλο.


French_mistake_jim_michaels

Jim Michaels

O ελληνικής καταγωγής Jim Michaels είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Ανάμεσα στις σειρές που έχει παράγει είναι οι: Midnight CallerReasonable DoubtsThe GuardianOdyssey 5 και Lois & Clark. Είναι στην ομάδα παραγωγής του Supernatural από το 2009.

Στο The French Mistake ο παραγωγός Jim Michaels κάνει ένα μικρό cameo, ερμηνευμένος από τον Garwin Sanford


French_Mistake_Clif (2)

Clif Kosterman

O τεραστίων διαστάσεων Clif Kosterman δουλεύει στο Supernatural ως προσωπικός οδηγός και ανεπίσημος σωματοφύλακας των Jared Padalecki και Jensen Ackles. Έχει επίσης εμφανιστεί σε ένα μικρό guest στο επεισόδιο Folsom Prison Blues

Στο The French Mistake τον Clif ερμηνεύει ο Philip Maurice Hayes. Στο ίδιο επεισόδιο o αληθινός Clif κάνει ένα cameo ως το μέλος του συνεργείου που πετάει λάσπη πάνω στο Impala.


 Άτομα που παίζουν τον ‘εαυτό’ τους στο Supernatural

Στο Supernatural έχουν κάνει εμφανίσεις και πραγματικά πρόσωπα που έπαιξαν τους εαυτούς τους – ή καλύτερα, μια… ‘υπερφυσική’ βερσιόν τού εαυτού τους. (Σας προειδοποιώ, και σε αυτό το μέρος του αφιερώματος θα αναφερθεί πολύ το The French MIstake!)

Στο επεισόδιο Fallen Idols της 5ης σεζόν, το πλάσμα Leshii μεταμορφώνεται σε όποιο ιστορικό πρόσωπο εμπνέει σεβασμό και θαυμασμό στους ανθρώπους. Το βλέπουμε λοιπόν φευγαλέα ως James DeanMahatma Gandhi, Abraham Lincoln και ως… Paris Hilton!


misha_twitter_french_mistake_screenshot

Misha Collins

Στο The French Mistake -που αλλού;- ο Misha Collins εμφανίστηκε ως ένας ψωνισμένος ηθοποιός που πασχίζει μάταια να ενσωματωθεί στην παρέα του καστ στο Supernatural. Τον απαγάγει και τον σκοτώνει ο Βιργίλιος σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσει με τον Αρχάγγελο Ραφαήλ. Ο αληθινός Misha είναι ακόμα ζωντανός, και το μόνο κοινό που έχει με τον φανταστικό εαυτό του είναι η φάτσα (duh) και το πάθος με το Twitter. 😉

Διαβάστε επίσης ένα αστείο fun fact: Ο ελκυστικός άνδρας που έκλαιγε


Jared_Gen_wedding

Genevieve Padalecki

Από το The French Mistake, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, παρέλασαν όλοι. Το πιο σημαντικό guest του επεισοδίου το έκανε, όμως, η Genevieve Padalecki, γυναίκα του Jared Padalecki και πρώην Ruby του Supernatural. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της 4ης σεζόν της σειράς και τώρα είναι παντρεμένοι κι έχουν δυο γιούς και μια κόρη. Η φανταστική Gen είναι ενεργή με την οικολογία, όπως και η αληθινή Gen.


French_Mistake_Lou_BolloFrench_Mistake_stunt_doubles

Lou Bollo & co

O υπεύθυνος κασκαντέρ του Supernatural Lou Bollo, καθώς και οι δυο ντουμπλέρ των J2, Mike Carpenter και Todd Scott έπαιξαν επίσης τους εαυτούς τους στο The French Mistake.


Αποτέλεσμα εικόνας για supernatural snooki

Nicole Polizzi (Snooki)

Μια ακόμη σελέμπριτι που έχει παίξει (περίπου) τον εαυτό της στη σειρά ήταν η Snooki, στο επεισόδιο Blade Runners της 9ης σεζόν, όπου την είδαμε ως δαιμόνισσα του Σταυροδρομιού που έχει κυριεύσει την αληθινή Snooki. 

Σημείωση: Αν στο μέλλον εμφανιστούν κι άλλα ιστορικά πρόσωπα ή σελέμπριτις που παίζουν τους εαυτούς τους στη σειρά, τότε το άρθρο θα ενημερωθεί.

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Eva Konstantara
Eva Konstantara
8 years ago

Μια και το αναφεραμε (σορρι που πεταγομαι) ο Jim Michaels ειναι θειος της κολλητης μου (η οποια δεν εχει ασχοληθει ποτε με το Supernatural παρ’ολα αυτα)

Amalia
Reply to  Eva Konstantara
8 years ago

Κακώς πες της, μόνο και μόνο για υποστηριξη του θειου θα έπρεπε να το βλέπει! 😛

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
8 years ago

Αυτό παίζει να είναι ένα απ’ τα καλύτερα σου άρθρα! Τρελαίνομαι όταν το SPN δημιουργεί φανταστικές βερσιόν υπαρκτών προσώπων!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα