Supernatural πλάσματα: Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Four Horsemen of the Apocalypse

Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης είναι ισχυρά, αθάνατα πλάσματα που ενεργούν ως όργανα του χάους και της καταστροφής κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης, η οποία προκαλείται από την απελευθέρωση του Εωσφόρου. Ο Πόλεμος, ο Λιμός (πείνα) και ο Λοιμός (αρρώστια) είναι πιστοί στα σχέδια του Εωσφόρου, ενώ ο Θάνατος τον βοηθάει επειδή είναι δεμένος με ένα ξόρκι. Κάθε Καβαλάρης έχει ανθρώπινη μορφή και οδηγεί ένα αυτοκίνητο που αντανακλά το χρώμα του αλόγου του, όπως περιγράφεται στις λαϊκές παραδόσεις. Κάθε ένας έχει ένα διαφορετικό δαχτυλίδι που  συνδέεται με τις δυνάμεις τους, και επίσης τα δαχτυλίδια τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι στον τερματισμό της Αποκάλυψης.

Η καταγωγή τους παραμένει ασαφής και οι πραγματικές ηλικίες τους παραμένουν άγνωστες, ωστόσο ο Θάνατος είναι ο μεγαλύτερος Καβαλάρης, καθώς είδε τη δημιουργία του σύμπαντος. Ο Πόλεμος αναφέρεται στους άλλους Καβαλάρηδες ως «αδέλφια» και ο Λιμός λέει τον Πόλεμο και τον Λιμό, «αδελφούς». Ο Λοιμός είναι τόσο στενοχωρημένος που ο  Πόλεμος και ο Λιμός έπεσαν, που παρακούει τις εντολές του Εωσφόρου και επιτίθεται στους Winchesters.

Στο Supernatural, ο Πόλεμος είναι ο πρώτος Καβαλάρης που εμφανίζεται. Ο Λιμός δεύτερος, ο Λοιμός τρίτος και ο Θάνατος ήταν ο τελικός Καβαλάρης.

Οι δυνάμεις του Σαμ δεν λειτουργούν στους Καβαλάρηδες, αν και μπορούν να έχουν έμμεσο αντίκτυπο.

Τα ΔαχτυλίδιαHorsemen Rings

Κάθε Καβαλάρης της Αποκάλυψης φοράει ένα μοναδικό δαχτυλίδι. Τα χρώματα των δαχτυλιδιών του Λιμού, του Λοιμού και του Θανάτου, ταιριάζουν αντίστοιχα με των αυτοκινήτων τους. Εκτός από τον Θάνατο, οι Καβαλάρηδες δυναμώνουν τις ικανότητες τους μέσω αυτών των δακτυλιδιών και αν χάσουν τα δαχτυλίδια τους, χάνουν και τις δυνάμεις τους. Σύμφωνα με τον Brady, ο Πόλεμος και ο Λιμός, αφού χάσουν τα δαχτυλίδια τους, εξασθενούν, και ακόμη και αν τα πάρουν πίσω θα αργήσουν να ενεργοποιηθούν. Ο Λοιμός φαίνεται επίσης αναποτελεσματικός, μετά την απώλεια του δακτυλιδιού του. Ο Θάνατος, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να μην επηρεάζεται δίνοντας το δαχτυλίδι του στον Ντιν, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο για τις δυνάμεις του. Είναι πιθανόν ισχυρότερος από τους υπόλοιπους, ήταν παρόν από την αρχή του ίδιου του χρόνου, και είναι κάτι σταθερό στο Σύμπαν.

Τα δαχτυλίδια έχουν και άλλη λειτουργία, η οποία αποκαλύφθηκε σε ένα κρυφό μήνυμα σε ένα DVD της Casa Erotica από τον Gabriel λίγο πριν από το θάνατό του. Το μήνυμα εξηγεί πως ο Σαμ και ο Ντιν μπορούν να παγιδεύσουν τον Εωσφόρο στο κλουβί του. Τα κλειδιά για το κλουβί είναι τα δαχτυλίδια που φοριούνται από τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης.

Τα δαχτυλίδια όταν είναι κοντά, έλκονται το ένα από το άλλο και σχηματίζουν ένα τρίγωνο, με το δαχτυλίδι του Πόλεμου στη μέση και τα άλλα τρία να το περιβάλλουν. Για να ανοίξει το κλουβί του Εωσφόρου, πρέπει τοποθετηθούν σε μια επιφάνεια και απαγγελθεί το ξόρκι, “Bvtmon Tabges Babalon”. Η πύλη μπορεί να κλείσει με ένα αντι-ξόρκι, όπως δείχνει ο Εωσφόρος,  “Chdr Bvtmon Tabges Babalon”, και επίσης κλείνει αν κάτι περάσει μέσα από το άνοιγμα.

Η τύχη των δαχτυλιδιών, μετά την τελική αναμέτρηση με τον Εωσφόρο, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, με εξαίρεση το δαχτυλίδι του Θανάτου, που ο Ντιν το χρησιμοποίησε για να πάρει τη θέση του για 24 ώρες. Σε αντάλλαγμα, αυτός θα έβγαζε την ψυχή του Σαμ από το κλουβί του Εωσφόρου. Και ενώ ο Ντιν δεν κρατάει το δικό του κομμάτι της συμφωνίας, ο Θάνατος επιστρέφει την ψυχή του Σαμ και ο Ντιν του επιστρέφει το δαχτυλίδι.

Trivia

 • Ο Άλιστερ αναφέρεται σε αυτούς ως “Amigos”.
 • Η Άννα Μίλτον αναφέρει ότι οι Ιππείς θα επιστρέψουν στις “πρωινές θέσεις εργασίας τους” χωρίς τον Εωσφόρο.
 • Η «ανθρώπινη ψυχή στο χαρτοφύλακα”, είναι μια αναφορά στον αστικό μύθο της ταινίας του 1994, Pulp Fiction, όπου το μυστηριώδες αντικείμενο λάμπει στο χαρτοφύλακα (το οποίο ποτέ δεν φαίνεται ή εξηγείται) και λέγεται ότι είναι η ψυχή του Marsellus Wallace.

 Πόλεμος

Horseman War

Ο Πόλεμος φοράει ένα δαχτυλίδι από καθαρό χρυσό, το οποίο είναι το μοναδικό μεταξύ των τριών δακτυλιδιών που δεν έχει πολύτιμους λίθους.

Όταν ο Πόλεμος έφτασε στη Γη, χρησιμοποίησε την δύναμη του δαχτυλιδιού για να μοιάζει με έναν άνθρωπο με το όνομα Ρότζερ. Με άλλα λόγια, ο Πόλεμος έκανε την Έλεν, τη Τζο, τον Ντιν και τον Σαμ να τον βλέπουν ως άνθρωπο, μεταβάλλοντας την αντίληψη τους.

Είναι ο πρώτος Καβαλάρης που εμφανίστηκε στη σειρά. Έστρεψε μια ολόκληρη πόλη σε εμφύλιο, κάνοντας τους να βλέπουν ότι υπάρχουν δαίμονες, όταν δεν υπήρχαν. Ο Πόλεμος ισχυρίζεται ότι οι άλλοι Καβαλάρηδες είναι αδέλφια του. Είναι επίσης γνωστός και ως Άψινθος.

Χαρακτηριστικά

War`s Ring

Είναι πολύ καλός στο να χειρίζεται τους άλλους και είναι πολύ έξυπνος και πονηρός. Φαίνεται να απολαμβάνει να προκαλεί χάος και βλέπει τους ανθρώπους ως βίαια όντα που χρειάζονται μόνο «μια μικρή ώθηση για να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον».

Οδηγάει μία κόκκινη Mustang Fastback του 1965, η οποία αντιπροσωπεύει το κόκκινο άλογο με το οποίο το βιβλίο της Αποκάλυψης τον περιγράφει. Έχει πινακίδες του Κολοράντο με αριθμό 971-Q4S.

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Είναι αθάνατος
 • Μέσα από το δαχτυλίδι του, μπορεί να διαβάσει τα ψυχικά συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων, καθώς και να ελέγξει το πώς τον βλέπουν, μυρίζουν, ακούν και νιώθουν.
 • Είναι άφθαρτος.
 • Έχει την ικανότητα να τηλεμεταφέρεται όπου θέλει.

Αδυναμίες

 • Η αφαίρεση του δακτυλιδιού τον καθιστά ανίσχυρο.

Ο Πόλεμος στην Μυθολογία

Ο δεύτερος Καβαλάρης ιππεύει ένα κόκκινο άλογο και είναι γενικά γνωστός ως Πόλεμος. Το κόκκινο χρώμα του αλόγου, θα μπορούσε να είναι ένα σύμβολο του αίματος που θα χυθεί στο πεδίο της μάχης. Ο Καβαλάρης φέρει ένα σπαθί, υποδεικνύοντας την μάχη, τη σύγκρουση και τη διαμάχη.

 Λιμός

Famine horseman 5x14

Ο Καβαλάρης της Πείνας, φοράει ένα ασημένιο δαχτυλίδι, το οποίο μπορεί να ελέγξει τις επιθυμίες ενός ατόμου. Έχει αποδυναμωθεί από τις προόδους στον τομέα της γεωργίας και είναι ανάπηρος, έτσι ο Εωσφόρος έχει στείλει δαίμονες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του, ώστε να έχει τη εύνοια του. Ο ίδιος, είναι ακόρεστος και ενσαρκώνει την πείνα. Μόλις η δύναμη του αναπληρωθεί, τότε θα είναι σε θέση να βαδίσει σε όλη τη γη. Ο Λιμός αναφέρει ότι η πείνα δεν προέρχεται μόνο από το σώμα, αλλά και από την ψυχή, όμως εκείνοι που είναι «κενοί» εσωτερικά, όπως ο Ντιν, δεν επηρεάζονται από τη δύναμη του Καβαλάρη.

Χαρακτηριστικά

Λόγω της αδυναμίας του, δαίμονες μεταφέρουν τον Λιμό, με μια μαύρη Cadillac Escalade, όπως και είναι γνωστός στην Καινή Διαθήκη, ως ο Μαύρος Καβαλάρης.

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Μπορεί να καταναλώσει τόσο ανθρώπινες ψυχές όσο και δαίμονες, ώστε να τραφεί.
 • Είναι αθάνατος
 • Μέσα από το δαχτυλίδι του, μπορεί να ενισχύσει τις εσωτερικές παρορμήσεις, τους πόθους και τις επιθυμίες του θύματος του, μετατρέποντας τους σε αρπακτικά.
 • Μπορεί να αντιληφθεί τη ψυχή και τις επιθυμίες ενός ατόμου, τοποθετώντας το ένα χέρι στο στήθος του.

Αδυναμίες

 • Παρά την ανοσία στις δυνάμεις του Σαμ, μπορούν να έχουν έμμεσο αντίκτυπο πάνω του.
 • Η αφαίρεση του δαχτυλιδιού του, τον κάνει αδύναμο.

Αξεσουάρ του Λιμού

Δαχτυλίδι

Famine`s Ring

Το δαχτυλίδι του Λιμού, είναι ασημένιο με μια μαύρη πέτρα, που του επιτρέπει να εστιάσει ή να διοχετεύσει τις δυνάμεις του, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό, ορμές και επιθυμίες στον άνθρωπο. Είναι ένα από τα κλειδιά, μαζί με τα δαχτυλίδια των άλλων Καβαλάρηδων, για το κλουβί του Εωσφόρου.

Χαρτοφύλακας

Οι δαίμονες χρησιμοποιούν ένα μαύρο χαρτοφύλακα για να ασφαλίσουν τις ψυχές και να τις μεταφέρουν στον Λιμό.

Ο Λιμός στην Μυθολογίαfamine horseman

Ο τρίτος Καβαλάρης ιππεύει ένα μαύρο άλογο και είναι γενικά γνωστός ως Λιμός. Το μαύρο χρώμα του αλόγου θα μπορούσε να είναι ένας συμβολισμός των νεκρών. Ο Καβαλάρης συνήθως φέρει ένα ζυγό, υποδεικνύοντας τον τρόπο που θα έπρεπε να έχει ζυγιστεί το ψωμί, κατά τη διάρκεια ενός λιμού.

Από τους τέσσερις Καβαλάρηδες, το μαύρο άλογο και ο αναβάτης του είναι οι μόνοι που η εμφάνισή τους συνοδεύεται από ήχο. Ο Ιωάννης ακούει μια άγνωστη φωνή, που μιλά για τις τιμές του σιταριού και του κριθαριού, λέγοντας επίσης “και για δες εσύ δεν βλάπτεις το λάδι και το κρασί”. Αυτό υποδηλώνει ότι ενώ ο μαύρος καβαλάρης θέλει να ανεβάσει την τιμή των σιτηρών,  αφήνει το λάδι και το κρασί ανεπηρέαστο. Μια εξήγηση για αυτό είναι ότι οι καλλιέργειες σιτηρών, είναι πιο ευαίσθητες από ότι τα αμπέλια και οι ελιές, η οποίες οι ρίζες τους είναι πιο βαθιά. Θα μπορούσε επίσης να δείξει μια συνεχή αφθονία των πολυτελειών για τους πλούσιους, ενώ δείχνει ότι το ψωμί είναι σπάνιο, αν όχι εντελώς εξαντλημένο. Εναλλακτικά, η διατήρηση του λαδιού και του κρασιού θα μπορούσε να συμβολίζει τη διατήρηση της χριστιανικής πίστης, που το λάδι και το κρασί χρησιμοποιούνται σε μυστήρια.

 Λοιμός

Pestilence horseman

Ο Λοιμός (αρρώστια) ισοδυναμεί με τον Πράσινο Καβαλάρη και φοράει δαχτυλίδι με ενσωματωμένο σμαράγδι. Δηλώνει ότι η δύναμή του είναι “καθαρή”. Ο Λοιμός φανερώνει την πίστη του προς τον Πόλεμο και τον Λιμό, δείχνοντας οργή, όταν έμαθε για την ήττα τους. Είναι άμεσος υποστηρικτής του σχεδίου του Εωσφόρου, που περιλαμβάνει μια διαδικασία η οποία τελικά θα οδηγήσει στην εξόντωση της ανθρωπότητας. Παρά το γεγονός αυτό, επιτέθηκε σκόπιμα στον Ντιν και τον Σαμ, γνωρίζοντας ότι είχε αυστηρές εντολές να μην βλάψει τον Σαμ, το δοχείο του Εωσφόρου.

Χαρακτηριστικά

pestilence`s ring

Ο Καβαλάρης της Αρρώστιας βλέπει την ασθένεια ως κάτι πολύ καθαρό και την ανθρωπότητα “βρώμικη” και “χαοτική”, καθώς και “ακατάστατη” και “αδύναμη”. Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί ο Θεός χαλάει τόσο χρόνο για τους ανθρώπους και επιθυμεί να του δείξει πόσο λάθος είναι, με τη διάδοση μιας επιδημίας κάθε φορά. Οδηγάει μία καταπράσινη AMC Hornet του ’72, η οποία αντιπροσωπεύει το πράσινο άλογο του.  Οι πινακίδες είναι της Νεβάδας και γράφουν “SIKN TRD” (“άρρωστος και κουρασμένος”).

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Είναι αθάνατος.
 • Με το δαχτυλίδι του μπορεί να δημιουργήσει / χειριστεί μολύνσεις, επιδημίες, παθήσεις και άλλες αρρώστιες.
 • Μπορεί να τηλεμεταφερθεί οπουδήποτε θέλει.
 • Είναι άφθαρτος

Αδυναμίες

 • Η αφαίρεση του δακτυλιδιού του, θα τον καταστήσει ανίσχυρο.

Θάνατος {UPDATED}

Death horseman

Ο Θάνατος φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτός είναι το μόνο ον στην ύπαρξη που θα μείνει μέχρι το τέλος του χρόνου και ούτε ο ίδιος, ούτε ο Θεός μπορούν να θυμηθούν ποιος είναι μεγαλύτερος. Ο Θάνατος πιστεύει επίσης, ότι στο τέλος του χρόνου, ο ίδιος ο Θεός θα πεθάνει και τότε θα θερίσει και τον Θεό.

Σε κάποιο σημείο στο παρελθόν είχε φυλακιστεί. Απελευθερώνεται από τον Εωσφόρο κατά τη διάρκεια της Αποκάλυψης και αναγκάζεται να είναι υπό τις διαταγές του Πεσόντος Αρχαγγέλου. Αν και είναι συχνά αόρατος, οι δράσεις και η παρουσία του έχουν μεγάλες συνέπειες. Υπό τις διαταγές του Εωσφόρου, ανασταίνει τους νεκρούς, προκαλεί βιβλικές καταιγίδες και τυφώνες. Ο Εωσφόρος τον διατάζει επίσης να καταστρέψει το Σικάγο με μια τεράστια καταιγίδα που θα σκοτώσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Ντιν τον συναντά στο Σικάγο και ο Θάνατος αποκαλύπτει ότι δεν βοηθάει τον Εωσφόρο με δική του θέληση και είναι πρόθυμος να του δώσει το δαχτυλίδι του, ώστε να ξαναφυλακιστεί ο Εωσφόρος στο Κλουβί. Συμφωνεί να μην καταστρέψει το Σικάγο, λέγοντας ότι “του αρέσει η πίτσα τους”.

Μετά την ήττα του Εωσφόρου, ο Θάνατος επιστρέφει την προσοχή του στη διατήρηση της φυσικής τάξης. Παρά τις επιφυλάξεις του για την ανάσταση των νεκρών, βγάζει την ψυχή του Σαμ από το Κλουβί του Εωσφόρου και του την επιστρέφει, έτσι ώστε οι Winchesters να ερευνήσουν μια μεγαλύτερη απειλή για την ισορροπία της ζωής και του θανάτου.

Ως ένα πολύ ισχυρό ον που υπήρχε πριν από τον χρόνο, όπως και ο Θεός, είναι παντογνώστης και έχει επίγνωση των δράσεων που αφορούν το Καθαρτήριο.

Αφού ο Καστιέλ παριστάνει τον Θεό, ο Ντιν δένει τον Θάνατο, ελπίζοντας ότι εκείνος θα σκοτώσει τον Καστιέλ γι αυτούς. Ωστόσο, ο Καστιέλ σπάει τα δεσμά του, και εκείνος φεύγει. Αν και δεν είναι ευχαριστημένος με τις πράξεις τους, συμφωνεί να τους βοηθήσει να βάλουν τις ψυχές πίσω στο Καθαρτήριο, κυρίως επειδή τον ενοχλεί το πόσο αλαζόνας έχει γίνει ο Καστιέλ.

death dies

Αφού το Σημάδι του Κάιν, οφείλεται για τον θάνατο ενός κυνηγού, καλεί τον Θάνατο ελπίζοντας ότι εκείνος μπορεί να τον σκοτώσει. Ωστόσο, η δύναμη του Σημαδιού είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και ο Θάνατος δε μπορεί να κάνει κάτι, και εξηγεί στον Ντιν για το Σκοτάδι και τις συνέπειες του Σημαδιού. Προθυμοποιείται να στείλει τον Ντιν κάπου πολύ μακρυά που δε θα είναι απειλή, αλλά απαιτεί τη ζωή του Σαμ σε αντάλλαγμα, ώστε να μην τον ψάξει. Αν και ο Ντιν στην αρχή συμφωνεί, στρέφεται στον ίδιο τον Θάνατο με το ίδιο του το δρεπάνι και τον σκοτώνει, μετατρέποντας τον σε σκόνη.

Χαρακτηριστικά

Ο Θάνατος ταξιδεύει με μια λευκή Cadillac του 1959, με πινακίδες της Καλιφόρνιας που γράφουν «BUH*BYE». Η ανθρώπινη εμφάνιση του είναι ένας πολύ λεπτός, σχεδόν σαν σκελετός, ηλικιωμένος άντρας. Οι Θεριστές στο Supernatural απεικονίζονται ως μέρος της φυσικής τάξης, και ενώ ο Θάνατος αρχικά θεωρείται καταστροφικός, μετά την εκ νέου φυλάκιση του Εωσφόρου, επιστρέφει στη θέση του ως ηγέτης των Θεριστών και της ισορροπίας. Οι γνώσεις και η ηλικία του Θανάτου είναι ανυπολόγιστες και η δύναμή του είναι τεράστια, που υπερβαίνει σχεδόν κάθε άλλη οντότητα που έχουν αντιμετωπίσει ο Σαμ και ο Ντιν. Έχει αδυναμία στο πρόχειρο φαγητό, συμπεριλαμβανομένου το μπέικον, τη πίτσα, τη σόδα και το τουρσί.

Το 2017, αποκαλύφθηκε, ότι η Θεριστής Billie πήρε τη θέση του Θανάτου, κάτι που οφείλεται σε ένα κανόνα σύμφωνα με τον οποίο ο επόμενος Θεριστής που πεθαίνει μετά από μια μετενσάρκωση του Θανάτου, γίνεται ο ίδιος ο Θάνατος.

Δυνάμεις και δυνατότητες

 • Μετακίνηση αντικειμένων – ο Θάνατος ήταν σε θέση να καλέσει το δρεπάνι του σε αυτόν.
 • Aθανασία – είναι απαλλαγμένος  από όλες τις μορφές του πόνου, της κόπωσης, της ηλικίας, και της αρρώστιας. Ο Θάνατος έχει δηλώσει ότι θα είναι τελικά το μόνο πράγμα που θα διαρκέσει για πάντα.
 • Παντογνωσία – έχει μια σχεδόν απόλυτη συνείδηση ​​του σύμπαντος που υπερβαίνει εκείνη των Αρχαγγέλων, και συναγωνίζεται μόνο με τον Θεό.
 • Σχεδόν-Παντοδυναμία – μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα που ο ίδιος επιθυμεί, διαθέτει μια μεγάλη, σχεδόν άπειρη, υπερφυσική δύναμη. Ο Θάνατος είναι τόσο ισχυρός,  που είναι ένα από τα λίγα πλάσματα που μπορούν να εισέλθουν στο Κλουβί του Εωσφόρου, χωρίς την ανάγκη των Δαχτυλιδιών. Είναι επίσης αρκετά ισχυρός ώστε να αφαιρέσει ή  και μεταφέρει το Σημάδι του Κάιν. Δημιούργησε ακόμα και μια έκλειψη προκαλώντας την αναδιάταξη του Ηλιακού Συστήματος.
 • Ανάσταση – όπως ο ίδιος είναι κυριολεκτικά αυτός που φέρνει τον θάνατο, μπορεί να αναστήσει όλες τις μορφές της ζωής όποτε το επιθυμεί. Θα μπορούσε να φέρει πολλούς ανθρώπους πίσω στη ζωή μόνο με το πέρασμα του. Ωστόσο, δεδομένου ότι παραβιάζει τη φυσική τάξη, σχεδόν ποτέ δεν το κάνει.
 • Χειραγώγηση μνήμης – ο Θάνατος ήταν σε θέση να καταστείλει φρικιαστικές αναμνήσεις του Sam στην κόλαση με την τοποθέτησή τους πίσω από έναν προσωρινό “τοίχο”,  που δημιούργησε στο μυαλό του.
 • Τηλεμεταφορά – ο ίδιος μπορεί να τηλε-μεταφέρεται σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος αμέσως.
 • Θάνατος μέσω αφής – μπορεί να σκοτώσει αμέσως οτιδήποτε ή οποιονδήποτε με ένα άγγιγμα.
 • Θερμοκίνηση – Ο Θάνατος έκανε το δρεπάνι του να κάψει τόσο ώστε να γίνει καυτό προκειμένου να πέσει από το χέρι του Dean.
 • Έλεγχος καιρικών φαινομένων – είναι σε θέση να δημιουργήσει κατακλυσμικά γεγονότα τόσο δυνατά ώστε να μπορεί να εξαφανίσει από τη γη όλες τις μορφές ζωής, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της πλημμύρας του Νώε. Επρόκειτο να εξαφανίσει ένα ολόκληρο κράτος με τεράστιες καιρικές ανωμαλίες με εντολή του Εωσφόρου αλλά αργότερα αποφάσισε να μην το κάνει.

Αδυναμίες

 • Μπορεί να είναι δεθεί (όπως φυλακίστηκε για χιλιάδες χρόνια κάτω από τη Γη).
 • Το δρεπάνι του μπορεί να τον σκοτώσει.

Αξεσουάρ του Θανάτου

Δαχτυλίδι

Deaths Ring

Ο Θάνατος φοράει ένα δαχτυλίδι με μια λευκή πέτρα. Σε συνδυασμό με τα δαχτυλίδια των άλλων Καβαλάρηδων, μπορεί να ανοίξει το Κλουβί του Εωσφόρου. Το δίνει πρόθυμα στον Ντιν, επιτρέποντας στους Winchesters να παγιδέψουν τον Εωσφόρο.

Σε αντίθεση με τους άλλους Καβαλάρηδες, η απώλεια του δακτυλιδιού του, δεν φαίνεται να μειώνει δύναμη του. Ωστόσο, το δαχτυλίδι του όταν φοριέται από έναν άνθρωπο, του παρέχει τη δύναμη θανάτωσης ανθρώπων με ένα άγγιγμα. Ο Ντιν ενώ φοράει το δαχτυλίδι, τελειώνει τη ζωή ετοιμοθάνατων, έτσι ώστε ένας θεριστής να μπορεί να συνοδεύσει την ψυχή του στον Παράδεισο ή την Κόλαση.

Δρεπάνι

Ο θάνατος έχει ένα δρεπάνι που υποτίθεται ότι μπορεί να θερίσει οποιοδήποτε ον, συμπεριλαμβανομένων αγγέλων, δαιμόνων και θεριστών.

Χαρτοφύλακας

Αφού ανέκτησε επιτυχώς την ψυχή του Σαμ από το κλουβί του Εωσφόρου, ο Θάνατος την έβαλε μέσα σε μία παλιομοδίτικη μαύρη, δερμάτινη τσάντα γιατρού. Στη Γη, βγάζει την ψυχή από τη τσάντα και την βάζει στον Σαμ.

Μπαστούνι

Έχει ένα λεπτό ξύλινο μπαστούνι με χρυσή λαβή, που χρησιμοποιεί μερικές φορές με το δεξί του χέρι ενώ ταξιδεύει, αν και δεν το χρειάζεται.

Θάνατος στην Μυθολογία

death horseman

Ο Θάνατος ως οντότητα, υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς, τόσο ως αρσενικός και ως θηλυκός. Συχνά παρουσιάζεται είτε ως σκελετός είτε με μακριά φαρδιά σκισμένα ρούχα με κουκούλα και δρεπάνι. Εμφανίζεται επίσης σε γραφές, συμπεριλαμβανομένου της Αποκάλυψης του Ιωάννη, το Paradise Lost, τη σειρά comic Discworld, τα έργα του Neil Gaiman, όπως το The Sandman και το Good Omens.  Η πιο γνωστή εκδοχή του Θανάτου σε ταινία, είναι στο The Seventh Seal, η οποία δείχνει τον Θάνατο να παίζει ένα παιχνίδι σκάκι εναντίον ενός ιππότη.

Κάτι Ακόμα

Το τραγούδι που έπαιζε στο 5×21 Two Minutes to Midnight, στην είσοδο του Θανάτου, ήταν το “O’ Death” που τραγούδησε η Jen Titus.

7 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

7 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Νομιζω μονο οι fans του supernatural, λατρευουν τον θανατο! Βασικα, νομιζω οτι επελεξαν τον καταλληλο ηθοποιο για να υποδυθει τον θανατο. Ας ελπισουμε, οτι θα ξαναγυρισει καποτε.

Sofia
Sofia
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
7 years ago

Δεν ξέρω κατά ποσο θα επιστρέψει, αλλά πρέπει να δείξουν τις επιπτώσεις του θανάτου του. Ξέρουμε ότι ουσιαστικά ανέλαβε τα καθήκοντα του η Μπίλι, αλλά εντάξει ολόκληρος Θάνατος πέθανε! Κάτι πρέπει να γίνει!

Katerina Dep
Katerina Dep
Reply to  Sofia
6 years ago

και για μένα ο θάνατος και με βάση τον ηθοποιό που τον υποδύθηκε ήταν η επιβλητικότερη παρουσία όλων…και συμφωνώ στο ότι σίγουρα θα υπάρξουν επιπτώσεις…

Miss Fortoune xxx
Miss Fortoune xxx
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Εγω με το που ειδα τον θανατο παιζει να εχυσα 2 φορες απανοτα…

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Miss Fortoune xxx
6 years ago

Εκεινον τον κοκκαλιαρη?😂

Miss Fortoune xxx
Miss Fortoune xxx
Reply to  FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

χαχαχα ναι δεν θα μπορουσαν να βρουν καλυτερο ηθοποιό…

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
6 years ago

Στις αδυναμιες του θανατου υπαρχει ενα τυπογραφικο λαθος! Το λεω με ολη την κσλη διαθεση! Δεν θελω παρεξηγησεις😊

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Περισσότερα Άρθρα