The Winchesters | Αναφορές & Trivia | 1×09 Cast Your Fate to the Wind

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Με το The Winchesters κάνουμε δυναμική επιστροφή στο σύμπαν του Supernatural και στο… ξεκοκκάλισμα του κάθε επεισοδίου! Όπως και η μαμά-σειρά, έτσι και το spin-off είναι πλούσιο σε αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Εδώ, όμως, θα έχουμε και πάαααααμπολλες αυτοαναφορικές λεπτομέρειες, γιατί με 15 χρόνια προϊστορία, το Supernatural είναι ένας μικρός θησαυρός μυθολογίας και παρασκηνίων!

Πάμε να ανακαλύψουμε τα πάντα γύρω από το 9ο επεισόδιο του The Winchesters, που είναι γραμμένο από την Rachel Lynett, σε σκηνοθεσία της Kristin Windell.

ΜΕΡΟΣ 1ο: Fun Facts & Trivia

This isn’t how I saw things going when I pushed over that first domino. Thing is, I’ve had more than a few dances with free will and fate, but as my dad used to say, “Fate is what you make it.

Η μοίρα είναι στα χέρια σου“. Σύμφωνα με την αφήγησή του Dean, αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής που του είχε δώσει ο πατέρας του, και στο επεισόδιο ακούμε τη Millie να είναι αυτή που το λέει στον John.

Με αυτά τα λόγια του Dean επιβεβαιώνεται -και επίσημα πια- η αρχική θεωρία που ήθελε τα γεγονότα που παρακολουθούμε να διαδραματίζονται σε ένα παρακλάδι του αρχικού χωροχρόνου. Η κίνηση του Dean να δώσει στον μελλοντικό πατέρα του ένα γράμμα από τον παππού του, και να τον κατευθύνει προς την ανακάλυψη του παρελθόντος του και την άνθιση του έρωτά του για τη Mary *μέσα* στον κόσμο του Υπερφυσικού, κι όχι αγνοώντας την ύπαρξή του, άλλαξε ολόκληρη την ιστορία των γονιών του. Αυτό σημαίνει ότι το The Winchesters (αν καταφέρει να ανανεωθεί για 2η σεζόν) ίσως προσπαθήσει να βρει τρόπο να αποτρέψει και τη φριχτή μοίρα των Campbells που είδαμε στο In The Beginning του Supernatural.


John: And if you’re okay with Omega Man knowing about us…

Ο John αποκαλεί τον Kyle “Omega Man” επειδή αυτή ήταν η ταινία που είχαν δει μαζί η Mary κι ο Kyle στο τέλος του You’re Lost Little Girl. [Για όλες τις αναφορές εκείνου του επεισοδίου, διαβάστε εδώ.]


Η Lata βρίσκει μια λίστα με τα ονόματα των Ανθρώπων των Γραμμάτων που είχαν φοριαμό στο αρχηγείο του Lawrence. Αυτά που διακρίνονται καθαρά στο πλάνο είναι:

J.O.S.: Joshua Giuseppe Smith
A.N.L.: Amelia Nicole Lonherengrin
L.F.M.: Lars Franklin Martin
R.J.M.: Rafael Jude Markham
C.L.A.: Charles Leonard Augsos
R.T.S.: Robert Thomas Smith
H.E.W.: Henry Eric Winchester
D.A.J.: Delphine Arielle Jones
M.R.A.: Micah Richard Allen
W.G.B.: Wesley Gregor Bryant
E.A.S.: Emmett Avery Sampson
R.L.W.: Richard Lesar Weston

Αν και δεν επιβεβαιώνεται με κάποιον τρόπο μέσα από τους διαλόγους, ο Rafael Jude Markham είναι πιθανώς ο ίδιος Markham που είδαμε στα flashbacks του επεισοδίου The Werther Project στο Supernatural. Ήταν ένα από τα μέλη του συμβουλίου των Ανθρώπων των Γραμμάτων που απέβαλε τον Cuthbert Sinclair από την οργάνωση.


Mary: Holy water hair commercial?
Carlos: Worked in Barstow.

Όταν η Lata καταβρέχει τα μακρυά μαλλιά του Carlos με αγιασμό, εκείνος τα τινάζει με χάρη σαν σε διαφήμιση σαμπουάν. Με αυτό το τίναγμα πιτσιλίζει τους βρυκόλακες και τους καίει το δέρμα, όπως συμβαίνει με τους δαίμονες.

Δεν είχαμε δει ποτέ ξανά στο Supernatural να χρησιμοποιείται αγιασμένο νερό εναντίον των βρυκολάκων, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν θα ήταν ένα αποτελεσματικό όπλο εναντίον τους. Βέβαια, στο Supernatural είχε εδραιωθεί ότι το νερό αγιάζεται με έναν σταυρό και δυο λογάκια στα λατινικά, κι ο John είχε ξεκαθαρίσει ότι οι σταυροί δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο τους βρυκόλακες, άρα η λογική λέει πως ούτε το αγιασμένο νερό θα τους έκανε κάτι. (Αλλά δεν ψάχνω λογική σε επεισόδιο όπου κάποιος αναστήθηκε και έγινε αμέσως περδίκι μετά από ηλεκτροπληξία *και* αφαίμαξη…)


John: First of all, vampires are nothing like they are in the movies. The sunlight and dead man’s blood can stun them, but a stake to the heart won’t kill them. The only way is a good old decapitation.

Όσα εξηγεί ο John στη Millie για τους βρυκόλακες είναι πάνω κάτω όσα είχε πει στους γιους του για αυτά τα πλάσματα όταν είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση στο Supernatural.
Σε αντίθεση με αυτά του Supernatural, τα βαμπίρ αυτού του επεισοδίου έχουν λιγότερο ανθρώπινη εμφάνιση (πχ. πιο έντονο μέτωπο). Επίσης, φαίνεται να κατέχουν ισχυρότερες υπεράνθρωπες ικανότητες.


Το πρώτο πράγμα που λέει ο Carlos στη Mary όταν την ενημερώνει για την υπόθεση των βρυκολάκων είναι ότι δεν πρόκειται για τα ίδια πλάσματα που ευθύνονται για το θάνατο της ξαδέρφης της, της Maggie. Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς γίνεται να γνωρίζει με σιγουριά αυτή τη σημαντική πληροφορία.

Μέρος 2ο: Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Ο τίτλος του επεισοδίου “Cast Your Fate to the Wind” είναι αναφορά στο ομώνυμο ορχηστρικό jazz κομμάτι από τον πιανίστα Vince Guaraldi


Millie: Fate is what you make it. All right, tell me how to kill a Bela Lugosi so we can stop talking about our feelings already.

Ο Bela Lugosi ήταν Ούγγρος ηθοποιός που έγινε συμμετείχε σε δεκάδες αμερικανικές ταινίες τρόμου και μυστηρίου, κυρίως κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου, και καθιερώθηκε στο ρόλο του πιο διάσημου όλων των βρυκολάκων: του Κόμη Δράκουλα. Από τον Lugosi είχε πάρει και το όνομά της η Bela Talbot του Supernatural. [Διαβάστε περισσότερα για τον χαρακτήρα της εδώ.]

Τηλεθέαση

Τραγούδια

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα