Fun facts & Trivia | 15×16 Drag Me Away (From You)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν παρατηρήσατε στο 16o επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Supernatural με τίτλο Drag Me Away (From You), το οποίο υπογράφουν η Meghan Fitzmartin στο σενάριο κι ο Amyn Kaderali στη σκηνοθεσία.

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Η Billie αποκαλύπτει στον Dean ότι ο Chuck τελείωσε με την καταστροφή όλων των εναλλακτικών κόσμων (την οποία είχε ξεκινήσει στο 15×12 Galaxy Brain) και σύντομα θα επιστρέψει στον δικό τους κόσμο, που άφησε για τελευταίο. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Billie πάντα, το βιβλίο του Chuck στη Βιβλιοθήκη του Θανάτου δεν την αναφέρει, κάτι που σημαίνει ότι ο ρόλος της τελείωσε κι αποσύρεται από το παιχνίδι μέχρι να νικηθεί ο Chuck. Είναι στο χέρι του Dean πια η κατάσταση.


Στα flashbacks βλέπουμε τον νεαρό Dean να φοράει το φυλακτό (το επονομαζόμενο “samulet“) που του είχε κάνει δώρο ο Sam όταν ήταν πιτσιρίκια, το οποίο είχαμε να δούμε από το 11×21 όταν έλαμψε στην παρουσία του Θεού.


Το επεισόδιο λαμβάνει χώρα τον Ιανουάριο του 1993, το οποίο σημαίνει ότι ο Dean είναι 14 χρονών κι ο Sam λίγους μήνες πριν τα 10. Έχουν περάσει 2 χρόνια από τα γεγονότα του flashback στο 3×08 A Very Supernatural Christmas όταν ο Sam έμαθε πρώτη φορά για το κυνήγι και την ύπαρξη των τεράτων. Η σεναριογράφος Meghan Fitzmartin ξεκαθάρισε ότι το flashback αυτού του επεισοδίου λαμβάνει χώρα μετά το flashback που είδαμε στο 11×08 Just My Imagination (που ήταν το 1991) και πριν το flashback του 9×07 Bad Boys (που ήταν το 1995).


Dean: I thought your imaginary friend told you it was bad to steal?

Όπως είχε αποκαλυφθεί στο Just My Imagination, ο φανταστικός φίλος του Sam ήταν ένα zanna ονόματι Sully.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

To επεισόδιο διαδραματίζεται σε ένα ξενοδοχείο ονόματι “Rooster’s Sunrise” ( = η ανατολή του κόκορα ).


Τα παιδιά που εξαφανίστηκαν το 1993 ήταν ο Sean McGee, ο Tony Raymonds, και η Britt Wilcox, κι έχουν πάρει τα ονόματά τους από μέλη του συνεργείου του Supernatural.


Η Baba Yaga είναι το δεύτερο τέρας που οι Winchesters νικούν χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση. Το πρώτο ήταν η shtriga στο Something Wicked της 1ης σεζόν. Μάλιστα, τα δυο αυτά τέρατα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το ότι είναι και τα δυο μάγισσες που στοχεύουν κυρίως μικρά παιδιά.

Οι Winchesters έχουν νικήσει και έναν Ψυχοφάγο πολλά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, όμως σε αυτή την περίπτωση η υπόθεση δεν ήταν αρχικά δική τους, αλλά των Bobby και Rufus (11×16 Safe House).

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Who Is Travis From 'Supernatural'? He's Played by Ryan McDonald

Ο Ryan Alexander McDonald, που ερμηνεύει τον ενήλικο Travis Johnson, είχε παίξει έναν δαιμονισμένο φορτηγατζή στο 9×11 First Born.

*

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα