Supernatural – 13×22 Exodus | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo προτελευταίο επεισόδιο της 13ης σεζόν του Supernatural με τίτλο Exodus, τo οποίo υπογράφουν οι Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming (σενάριο) και ο Thomas J. Wright (σκηνοθεσία).

[Διαβάστε εδώ το review μας]

Το επεισόδιο είχε αρχικά τον τίτλο “Apocalypse Now”, όμως το άλλαξαν, για άγνωστους λόγους.


Είχαμε να δουμε τον Bobby Singer ζωντανό στο δικό μας σύμπαν από το Safe House της 11ης σεζόν. Επίσης, αυτό το επεισόδιο σηματοδοτεί την πρώτη φορά μετά την 7η σεζόν, όπου ο Jim Beaver κάνει περισσότερες από μια εμφανίσεις μέσα στη σεζόν.


Ο Bobby-2 έχει και αυτός μια μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (Singer Salvage Yard), όμως αυτή δεν βρίσκεται στο Sioux Falls, γιατί εκεί κάνει πολύ κρύο.


Αυτό είναι μόλις το τρίτο φετινό επεισόδιο όπου εμφανίζονται και οι 5 κύριοι πρωταγωνιστές. Τα δύο πρώτα ήταν το Lost & Found και το Beat the Devil.


Είχαμε να δούμε κάποια βερσιόν της Charlie στη Γη-1 από το Dark Dynasty της 10ης σεζόν, όπου είχε δολοφονηθεί η δική μας Charlie.


Στο επεισόδιο είδαμε για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς:

  • Τρεις Αρχάγγελους μαζεμένους (Εωσφόρος, Μιχαήλ και Γαβριήλ), αν και ο ένας είναι του εναλλακτικού σύμπαντος.
  • Την πρώτη συνάντηση του Μιχαήλ-2 με τους Sam, Dean και Γαβριήλ.
  • Περισσότερες από μια Αρχαγγελικές Λεπίδες.
  • Την Mary Winchester να σκοτώνει έναν άγγελο.
  • Τόσο μεγάλο καστ  Οι 5 κύριοι πρωταγωνιστές μαζί με 7 recurring guests, χωρίς καν να μετράω τους κομπάρσους!

Επίσης, για δεύτερη φορά στην ιστορία της σειράς είδαμε:

  • Τον Castiel να συναντά έναν σωσία του. Στο The Big Empty, γνώρισε την Κοσμική Οντότητα που πήρε τη μορφή του.
  • Έναν χαρακτήρα (Castiel) να σκοτώνει τον σωσία του από ένα άλλο σύμπαν. Η πρώτη φορά που το είδαμε αυτό ήταν στο Wayward Sisters, όπου η εναλλακτική Kaia σκότωσε την Kaia Nieves.
  • Τον Sam να σκοτώνει έναν άγγελο. Η πρώτη του φορά έλαβε χώρα μόλις φέτος, στην πρεμιέρα της σεζόν.

Η αποκάλυψη του εναλλακτικού Kevin Tran στο Unfinished Business, που ήθελε τον Μιχαήλ να έχει τελειοποιήσει το τελετουργικό από την Αγγελική Πλάκα για να ανοίξει ρωγμή προς το άλλο σύμπαν, αποκαλύπτεται εδώ ότι ήταν ψέμα, παγίδα για να τσιμπήσει ο Jack. Ο Μιχαήλ λέει στον Εωσφόρο ότι δεν έχει τρόπο να ανοίξει τη δίοδο, και προσφέρεται εκείνος να τον βοηθήσει να το πετύχει, αφού γνωρίζει το τελετουργικό από τη Δαιμονική Πλάκα.


Ο Castiel είναι ο πρώτος άγγελος του Κόσμου της Αποκάλυψης που βλέπουμε να έχει το ίδιο δοχείο με τον σωσία του από τη Γη-1.


Με αυτό το επεισόδιο, ο Misha Collins μπήκε και αυτός στη λίστα, όπου μέχρι πρότινος φιγουράριζε μόνος του ο Jensen Ackles, με τα μέλη του κυρίου καστ που έχουν ερμηνεύσει διαφορετικές βερσιόν του χαρακτήρα τους.


Το μεγαλύτερο μέρος της μάχης με τους αγγέλους που αιχμαλώτισαν την Charlie και τον Ketch, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου του Castiel-2, λαμβάνει χώρα σε ένα Gas-n-Sip. Ο Castiel δούλεψε για λίγο σε ένα τέτοιο μαγαζί όταν ήταν θνητός στο επεισόδιο Heaven Can’t Wait της 9ης σεζόν.


Ο Arthur Ketch σχολιάζει “its about bloody time” όταν τον απελευθερώνει ο Dean από τα δεσμά του. Αυτό είναι αναφορά σε παλαιότερα επεισόδια, στο γεγονός ότι ο Ketch ήταν αυτός που τους έσωσε στο War of the Worlds και στο Devil’s Bargain, και οι Winchesters δεν του είχαν ποτέ πιο πριν ανταποδώσει τη χάρη.


Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στη σειρά σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Ο James Lafazanos, που έπαιξε τον προδότη αντιστασιακό, ήταν ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου στο 2×08 Crossroad Blues.
  • Ο Dagan Nish, που έπαιξε έναν από τους αντιστασιακούς, είχε το μικρό ρόλο του Cliff στο 7×14 Plucky Pennywhistle’s Magical Menagerie.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This