Fun facts & Trivia | 14×07 Unhuman Nature

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 7ο επεισόδιο της 14ης σεζόν του Supernatural.

Unhuman Nature

Σενάριο: Brad Buckner & Eugenie Ross-Leming

Σκηνοθεσία: John F. Showalter

Πρώτη προβολή: 29/11/2018ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται περίπου τον Δεκέμβριο του 2018, λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα του Gods and Monsters, όπως αναφέρει ο Nick στην Diane Fargo.

 Λαμβάνει χώρα σε 4 διαφορετικές τοποθεσίες, στο Lebanon του Kansas (Καταφύγιο), στο Pike Creek (Castiel & Sergei) και στο Wilmington (Nick & Diane) του Delaware, καθώς και στο Montauk της Νέας Υόρκης (Nick & Frank).

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η τελευταία εμφάνιση του Nick ήταν στο Gods and Monsters, όπου τον είδαμε να σκοτώνει τον γείτονά του τον Arty, για την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας της οικογένειάς του. Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε ότι ο Nick τον σκότωσε αφού του είχε αποκαλύψει ότι είχε δει έναν αστυνομικό να βγαίνει ματωμένος από το σπίτι. Η έρευνα του Nick τον οδηγεί στον εν λόγω αστυνομικό, τον Frank Kellogg, που του λέει ότι είχε κυριευτεί από έναν δαίμονα ονόματι Abraxas και διέπραξε τους φόνους. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, η θεωρία που ήθελε τον Εωσφόρο να έχει εκμαιεύσει το ‘ναι’ του Nick με δόλιο τρόπο.

 To Βιβλίο των Καταραμένων το είδαμε τελευταία φορά στο We Happy Few της 11ης σεζόν. Από τότε, φυλασσόταν στο Καταφύγιο για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι που μαθαίνουμε ότι το έκλεψε η Rowena στο Exodus της 13ης σεζόν (η τελευταία φορά που είχαμε δει τη Σκοτσέζα στη σειρά). Υποθέτουμε ότι η κλοπή ίσως είχε λάβει χώρα πιο πριν, κάποια στιγμή μετά το φινάλε της 11ης σεζόν, αφού τότε ήταν η τελευταία φορά που η Rowena ήταν στο Καταφύγιο και χρησιμοποίησε τη μαγεία του Βιβλίου των Καταραμένων.

 H Rowena συμπεραίνει ότι η αρρώστια του Jack, την οποία εμείς ανακαλύψαμε στο 2ο επεισόδιο της σεζόν, είναι αποτέλεσμα της απώλειας της χάρης του. Χωρίς αυτήν, το ανθρώπινο σώμα του καταρρέει.

Η τελευταία, και μοναδική μέχρι σήμερα, φορά που είδαμε κάποιον σαμάνο στη σειρά ήταν στο Dog Dean Afternoon της 9ης σεζόν.

 Γίνεται αναφορά στις σεξουαλικές περιπέτειες του Γαβριήλ στο Μόντε Κάρλο με τους πορνοστάρ, τις οποίες είχε διηγηθεί στα αγόρια ο ίδιος ο Αρχάγγελος στα Bring ’em Back Alive και Unfinished Business της 13ης σεζόν. O Sergei λέει στον Castiel ότι είχε κάνει μια συμφωνία με τον Γαβριήλ: του έδωσε ένα ισχυρό ξόρκι κάλυψης (το οποίο τον βοήθησε να κρύψει την παρουσία του στο Μόντε Κάρλο) και σε αντάλλαγμα πήρε ένα φιαλίδιο με την αρχαγγελική Χάρη του.

 Ο Sam αναφέρει τις απειλές του Dean προς τον Jack από το 2ο επεισόδιο της 13ης σεζόν, The Rising Son. Σύμφωνα με τον Sam, ο Dean δεν έχει συγχωρήσει τον εαυτό του που δεν εμπιστεύτηκε το μικρό νεφελίμ και απείλησε κατάφωρα ότι θα τον σκοτώσει.

 Το Κενό το είδαμε για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι τώρα στο επεισόδιο της 13ης σεζόν, The Big Empty. Τον Εωσφόρο, που ξυπνά στο Κενό στο τέλος του επεισοδίου από την προσευχή του Nick, είχαμε να τον δούμε από το φινάλε της 13ης. Με παρόμοιο τρόπο είχε ξυπνήσει κι ο Castiel στο Κενό από την προσευχή του Jack.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ/TRIVIA

 Στο επεισόδιο βλέπουμε τη Rowena να μην θυμάται ποιός είναι ο Jack, και σοκάρεται όταν μαθαίνει ότι είναι ο γιος του Εωσφόρου, παρόλο που είχαν συναντηθεί στο 13×22 Exodus, όταν τους έσωσε όλους από τον Κόσμο της Αποκάλυψης. Εκ πρώτης όψεως, αυτό μοιάζει με σεναριακό λάθος, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι στο 13×21 Beat the Devil, η Rowena εμπαίζει τον Εωσφόρο με την παρακάτω ατάκα, όπου αναφέρει ξεκάθαρα τον Jack:

Do you know what your grace is making possible right now? The heartfelt family reunion of Sam, Dean, Cas, Mary, and your very own son Jack. That’s right. Your wee boy’s over there, and he’ll be so glad to see his three fathers. Of course, as far as he’s concerned, they are his father. And you? You’re nothing to him.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η Rowena δεν είχε συνειδητοποιήσει αρχικά ότι ο Jack για τον οποίον μιλούσαν ήταν ο γιος του Εωσφόρου (δεδομένου ότι το όνομα είναι πολύ σύνηθες), καθώς δεν είχαν συστηθεί ποτέ, ούτε είχαν διαδράσει με οποιονδήποτε τρόπο, πέρα από τη φευγαλέα ματιά που του έριξε όταν ο Jack πέρασε από τη ρωγμή.

 Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται στον Jack ως επώνυμο το “Kline“, το πατρικό της μητέρας του. Ο Dean δίνει επίσης την ημερομηνία των γενεθλίων του: 18 Μαΐου 2000. Η 18η Μαίου είναι όντως τα γενέθλια του μικρού νεφελίμ, αλλά ο Dean άλλαξε τη χρονιά για να την κάνει πιο πιστευτή, αν και προς στιγμήν αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ 1999 και 2000. Αυτό κάνει τον Jack 18 χρόνων αυτή τη στιγμή, ενώ ο Alex Calvert που τον υποδύεται είναι 28.

 Βλέπουμε τον Castiel να οδηγεί ξανά μετά το φινάλε της 12ης σεζόν. Αυτή τη φορά οδηγεί ένα υβριδικό αμάξι, πολύ διαφορετικό από το αυτά που τον είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

 Είναι γνωστό ότι οι σκηνογράφοι του Supernatural ανακυκλώνουν αντικείμενα (props) σε διάφορα επεισόδια (πχ. το κεφάλι του ελαφιού, το πράσινο ψυγειάκι και το ρολόι τοίχου). Σε αυτό το επεισόδιο, έχουμε ένα πορτατίφ, που είχαμε δει στο δωμάτιο της Amara στο 11×06 Our Little World και στο μαγαζί της μέντιουμ Dede στο 13×03 Patience, και τώρα βρίσκεται πίσω από τον Castiel, μέσα στο τροχόσπιτο του Sergei.

 Η σχέση του Dean με τον Jack φαίνεται να είναι σχέση πατέρα και γιου. Ο Dean του μαθαίνει να οδηγεί (δίνοντάς του μάλιστα την Impala που μετά βίας την δίνει στον αδερφό του), και ο Jack διαλέγει να πάνε μαζί για ψάρεμα, μια δραστηριότητα που ο μεγάλος Winchester έκανε με τον δικό του πατέρα και τη θυμόταν με νοσταλγία. Επίσης, ο ίδιος ο Castiel αναφέρει ότι ο θάνατος του Jack για τον Dean θα είναι σαν να χάσει ένα παιδί.

 Η αλλαγή της Rowena συνεχίζει να είναι εμφανής: όταν φτάνει στο Καταφύγιο, φαίνεται πραγματικά ανήσυχη για τον Dean. Όταν της αποκαλύπτει ο Sam το ψέμα που την έφερε πίσω, του θυμώνει για λίγο, αλλά πείθεται γρήγορα να βοηθήσει τον Jack, παρά το ότι είναι ο γιος του θανάσιμου εχθρού της. Όταν ο Jack καταρρέει μπροστά της, αναφωνεί “bollocks”, το ίδιο που είχε πει όταν αποφάσισε να μείνει στο Καταφύγιο για να κρατήσει ανοιχτό το ρήγμα για τον Κόσμο της Αποκάλυψης στα τελευταία επεισόδια της 13ης σεζόν. Στη διάρκεια του επεισοδίου, τη βλέπουμε ειλικρινά συμπονετική προς τον Jack και θλιμμένη όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS:

¤ Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural σε διαφορετικούς ρόλους:

¤ O χορογράφος των σκηνών μάχης του Supernatural, Kirk Jaques, υποδύθηκε τον σταυρωμένο παπά που βλέπουμε να έχει σκοτώσει ο Nick στην αρχή του επεισοδίου, και πόσταρε παρασκηνιακές φωτογραφίες από τα γυρίσματα στο Instagram:

View this post on Instagram

I did NOT deserve that! 🙂

A post shared by Kirk Jaques (@sifu_kirk_jaques) on

View this post on Instagram

Owwww…

A post shared by Kirk Jaques (@sifu_kirk_jaques) on

View this post on Instagram

I really got carried away with this nail gun…

A post shared by Kirk Jaques (@sifu_kirk_jaques) on

Άλλες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επεισοδίου:

File:Unhuman Nature BTS 01.jpgFile:Unhuman Nature BTS 03.jpg

File:Unhuman Nature BTS 04.jpg

File:Unhuman Nature BTS 07.jpg

πηγές: 1/2


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα