Fun facts & Trivia | 14×16 Don’t Go In The Woods

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 303ό επεισόδιο του Supernatural:

Don’t Go In The Woods

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Davy Perez & Nick Vaught

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: John Fitzpatrick

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jared Padalecki (Sam Winchester), Jensen Ackles (Dean Winchester), Alexander Calvert (Jack Kline) — απουσιάζουν ο Mark Pellegrino (Nick) και ο Misha Collins (Castiel)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Cory Gruter-Andrew (Eliot), Zenia Marshall (Stacy), Skylar Radzion (Max), Adam Beach (Σερίφης Mason Romero), Kimi Alexander (Sara), Shaquan Lewis (Fitz), Paige Shaw (Barbara Wallace), Phillip Lewitski (Thomas Romero), Andrew Long (Henry Parker), Ray G. Thunderchild (σαμάνος), Shawn Burke (Βοηθός Σερίφη #1), Patrick Roccas (Βοηθός Σερίφη #2)

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται το Μάρτιο του 2019, και λαμβάνει χώρα σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ: στο Lebanon, Kansas (Jack) και στο Polk City, Iowa (Winchesters).

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Για να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην πάρουν τον Jack μαζί τους στο κυνήγι, ο Dean αναφέρεται στα γεγονότα του Tombstone, όπου ο μικρός σκότωσε κατά λάθος τον σεκιουριτά της τράπεζας.


Στις συζητήσεις του με τους Max, Stacy, κι Eliot, ο Jack αναφέρει ότι έχει δει έναν πολυμορφικό (τον Buddy στο The Big Empty) κι ότι έχει σκοτώσει έναν δαίμονα, εννοώντας την Dagon στο The Future, κατά το οποίο ήταν ακόμη αγέννητος, βέβαια.


Ο Harry Spangler κι ο Ed Zeddmore κάνουν μια σύντομη cameo εμφάνιση στο επεισόδιο. Τους βλέπουμε στο βίντεο των Ghostfacers που παρακολουθεί ο Eliot στο κινητό του. Είναι το ίδιο βίντεο που παρακολούθησαν οι Winchesters στην εναλλακτική πραγματικότητά του It’s A Terrible Life.


Ο Jack μαχαιρώνει κατά λάθος την Stacy με μια αγγελική λεπίδα και την θεραπεύει άμεσα. Αυτή είναι η τρίτη φορά που τον βλέπουμε να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις ίασης που κατέχει. Η πρώτη ήταν στο The Future, όταν, ως έμβρυο ακόμη, απέτρεψε την αυτοκτονία της μητέρας του, και στο ίδιο επεισόδιο όταν γιάτρεψε τον Castiel. Η δεύτερη φορά ήταν στο Ouroboros, όπου γιάτρεψε και πάλι τον Castiel από το δηλητήριο της Γοργόνας. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, άντλησε δύναμη από την ψυχή του για να το καταφέρει, αφού είχε χάσει τις έμφυτες δυνάμεις του.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του kohonta φέρει πολλές ομοιότητες με την ιστορίας δημιουργίας του wendigo, όπως την ακούσαμε στο ομώνυμο επεισόδιο της 1ης σεζόν — με μόνη διαφορά πως το kohonta είναι ένα ον που το καταράστηκαν οι σαμάνοι πριν οι κανιβαλιστικές τάσεις του το μεταμορφώσουν σε wendigo.


Το επεισόδιο διαδραματίζεται Μάρτη του 2019, άρα ο Jack είναι ακριβώς 22 μηνών, όμως, για ευνόητους λόγους, λέει στη νέα του παρέα ότι είναι 22 χρονών.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Το επεισόδιο είχε αρκετές ‘πρωτιές’ σε ότι αφορά τους συντελεστές του. Είναι το πρώτο σεναριακό credit για τον βοηθό σεναριογράφου Nick Vaught, και το πρώτο σκηνοθετικό credit για τον μοντέρ της σειράς John Fitzpatrick. Είναι επίσης το πρώτο τηλεοπτικό επεισόδιο που αναλαμβάνει να μοντάρει στην καριέρα του ο βοηθός μοντέρ Marty Skibosh, με την Jessica Chandler να αναλαμβάνει για πρώτη φορά χρέη βοηθού μοντέρ.


Ένα από τα βιβλία που βλέπουμε να διαβάζει ο Eliot είναι το Monsters, Myth & Magik, γραμμένο υποτίθεται από τον Jerry Wanek, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Supernatural.


Ο Patrick Roccas, που έπαιξε στο επεισόδιο τον έναν από τους δυο βοηθούς Σερίφη, είχε παίξει έναν άγγελο στο 7×21 Reading Is Fundamental.

πηγές: 1/2

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img