Fun Facts & Trivia | 15×15 Gimme Shelter

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 15ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Supernatural με τίτλο Gimme Shelter, το οποίο γράφτηκε από τον Davy Perez και σκηνοθετήθηκε από τον Matt Cohen:

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

O Dean λέει ότι η Amara αγαπάει το keno, κι ότι το γνωρίζει επειδή τους το είπε ο Chuck. Αναφέρεται, φυσικά, στη συζήτηση που είχαν τα αδέρφια με τον Chuck στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν. Παρόλο που ο Sam πίστευε ότι το είπε για πλάκα, ο Dean το θεωρεί σίγουρα αλήθεια, γιατί “ο Chuck δεν είναι τόσο αστείος”.Jack: Did anyone find any small bags with chicken bones inside?
Castiel: Anyone smell any sulfur?
Jack: Or feel cold?

Οι ερωτήσεις που κάνουν οι Castiel και Jack στη Σερίφη, σχετίζονται όλες με τρία υπερφυσικά πλάσματα που συναντάμε πολύ συχνά στο Supernatural: ένα σακουλάκι με κόκκαλα από κοτόπουλο μπορεί να είναι το μαγικό πουγκί κάποια μάγισσας, το θειάφι μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία δαιμόνων, ενώ τα κρύα σημεία στην ατμόσφαιρα υποδεικνύουν την παρουσία φαντασμάτων.


Αποκαλύπτεται ότι τα ξόρκια της Billie μετατρέπουν τον Jack σε κάποιου είδους υπερφυσική βόμβα που θα εξαλείψει τον Chuck και την Amara, έχοντας ως αποτέλεσμα και το δικό του θάνατο, όμως. Ένα παρόμοιο σχέδιο είχαν καταστρώσει οι Winchesters, πάλι με τη βοήθεια της Billie, στο φινάλε της 11ης σεζόν για να σκοτώσουν την Amara.


Βλέπουμε τον Castiel να θεραπεύει τα κομμένα δάχτυλα του τελευταίου θύματος της Sylvia. Η πρώτη και μοναδική φορά που είχε κάνει κάτι παρόμοιο ήταν στο A Little Slice of Kevin, όπου θεράπευσε (off-screen) το κομμένο δάχτυλο του Kevin Tran.


Το επεισόδιο κάνει ένα -μικρό αλλά καίριας σημασίας- retcon σε όσα είχε αποκαλύψει ο Θάνατος για τη δημιουργία του Σύμπαντος στο φινάλε της 10ης σεζόν. Σύμφωνα με εκείνα τα λόγια του Θανάτου, το Σκοτάδι προϋπήρχε του Θεού (Φως) και η δημιουργία του κόσμου ξεκίνησε αφότου η Amara αιχμαλωτίστηκε από το Θεό και τους Αρχαγγέλους. Δεδομένου ότι ο Θάνατος τους είχε πει, επίσης, ότι το Σκοτάδι είναι κακόβουλο, κάτι που μάθαμε εκ των υστέρων ότι δεν ισχύει, το πιθανότερο είναι είτε να μην γνώριζε καν τις ακριβείς συνθήκες γέννησης των δυο αυτών κοσμικών όντων (κάτι που συνάδει και με τα λεγόμενά του στο Two Minutes to Midnight, που είπε στον Dean ότι δεν θυμάται καν αν προϋπήρχε του Θεού ή όχι), είτε είπε ψέματα εν γνώσει του στους Winchesters για να τους πείσει ότι ο Dean έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης, για να διαφυλαχτεί το Σημάδι του Κάιν, που ήταν η κλειδωνιά της φυλακής της Amara, την οποία για τους δικούς του λόγους προτιμούσε φυλακισμένη.

Όπως και να έχει, η Amara αποκαλύπτει εδώ ότι εκείνη κι ο Chuck είναι δίδυμοι, κι ότι το λεγόμενο “Big Bang” (η μεγάλη έκρηξη που κατά τους επιστήμονες δημιούργησε το σύμπαν) όντως συνέβη όταν γεννήθηκαν. Το Supernatural, λοιπόν, παντρεύει επιστήμη και φαντασία, και μας λέει ότι εκρηκτική απόσχιση του Φωτός και του Σκοταδιού ήταν εκείνη που δημιούργησε την ύπαρξη. Η νέα Θάνατος Billie σκοπεύει να καταστρέψει τα δυο όντα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γεννήθηκαν: με μια έκρηξη.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

H φωτογραφία του εαυτού του που χρησιμοποιεί ο Castiel για να καλέσει τον δαίμονα του σταυροδρομιού προέρχεται από το Tombstone της 13ης σεζόν.


Σύμφωνα με τον δαίμονα του σταυροδρομιού Zack, η νέα Βασίλισσα της Κόλασης Rowena έχει διατάξει την παύση των δαιμονικών συμφωνιών. Παρόλα αυτά, τον βλέπουμε να έχει ντυθεί βοηθός Σερίφη και να οδηγεί αυτός την συλληφθείσα Sylvia μακριά. Αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: ή το προφανές, ότι είναι δαίμονας και θέλει να κάνει δαιμονικά πράγματα, οπότε παραβαίνει τους κανόνες της Rowena, ή ότι πραγματικά ήθελε να βοηθήσει στην επίλυση ενός ανθρώπινου εγκλήματος και να οδηγήσει ένα αμάξι, όπως είχε πει, εξάλλου, λίγο πιο πριν στον Castiel.


Αυτό το επεισόδιο μας δίνει μια σπάνια για τα δεδομένα του Supernatural υπόθεση, όπου ο κακός δεν είναι κάποιο υπερφυσικό πλάσμα, αλλά άνθρωπος.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Αυτό είναι το 15ο επεισόδιο της 15ης σεζόν, που συμπτωματικά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Οκτώβρη. Ήταν, επίσης, το πρώτο σκηνοθετικό credit του Matt Cohen για τηλεοπτική σειρά. Ο ηθοποιός, που γνωρίσαμε στο ρόλο του νεαρού John Winchester, έκανε πρόσφατα το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία Mama Bear.


Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου είχαν εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural, σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Ο Steve Bacic (Pastor Joe) είχε παίξει τον “Dr Sexy M.D.” στο εμβληματικό Changing Channels της 5ης σεζόν.
  • Η Nicole Muñoz (Sylvia) είχε παίξει τη Nora, το μικρό κοριτσάκι που δολοφονούνται οι γονείς του στο Everybody Loves a Clown της 2ης σεζόν.

Ο Alex Calvert ανάρτησε στο Instagram του μια φωτογραφία με συμπληρωμένη την αίτηση που έκανε ο Jack για να δουλέψει εθελοντικά στο πολιτιστικό κέντρο του Πάστορα Joe:

πηγές: 1/2

Κριτική επεισοδίου

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This