Supernatural αφιέρωμα | 10+1 guest χαρακτήρες που λατρέψαμε

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Με 327 επεισόδια, το Supernatural, αν μη τι άλλο, έχει ένα εντυπωσιακό ρόστερ χαρακτήρων που πλαισίωσαν τους Winchesters αυτά τα 15 χρόνια! Castiel, Bobby, Crowley, Rowena, Jody, Kevin, Charlie, Benny, Ellen, Donatello, Eileen, Garth, Jack… Αλλά δεν είναι μόνο οι μακρόχρονοι χαρακτήρες αυτοί που μας τράβηξαν την προσοχή. Ένα από τα πράγματα για τα οποία λατρεύω το Supernatural είναι η δεξιοτεχνία των σεναριογράφων να δημιουργούν αξιομνημόνευτους χαρακτήρες, ακόμη κι αν είναι για λίγα επεισόδια. Έκανα μια λίστα με 10 (συν έναν μπόνους) χαρακτήρες που μπορεί να είδαμε λίγο, αλλά λατρέψαμε πολύ. Όλοι οι χαρακτήρες που θα δείτε παρακάτω έχουν εμφανιστεί σε 5 ή λιγότερα επεισόδια του Supernatural. Στα σχόλια παρακάτω περιμένω να μου πείτε και τους δικούς σας αγαπημένους (recurring) guests!

[10] Kaia Nieves

Αριθμός εμφανίσεων: 5*

“I’m a dreamwalker. It means when I sleep I see another world, this other dimension.” (13×10)

Ένας χαρακτήρας που γνωρίσαμε σε δυο διαφορετικές εκδοχές και ήταν εξίσου ενδιαφέρων και στις δυο. Μια πανίσχυρη ονειροβάτης, που κουβαλάει πολλά ψυχικά τραύματα, και προσπαθεί να βρει κάπου να ανήκει. Η ακύρωση του spin-off Wayward Sisters και το τέλος του Supernatural δεν άφησαν δυο από τους πιο πολλά υποσχόμενους χαρακτήρες της σειράς να αναπτυχθούν έτσι όπως τους άξιζε, ούτε τη Yadira Guevara-Prip να ξετυλίξει το ταλέντο της.

*Σημείωση: Η Kaia της πρωταρχικής Γης εμφανίστηκε σε 3 επεισόδια, ενώ η Kaia του Κακού Μέρους εμφανίστηκε σε 5.

[9] Frank Devereaux

Αριθμός εμφανίσεων: 3*

“You think it’s easy to see this deep into what’s real, and also be bi-polar with delusional ideation? There is no pill for my situation sweetie-pop, so yeah, best guess – the big mouths are onto me. Next question!” (7×11)

Σε μια σεζόν της οποίας ψάχνεις τα θετικά με το μικροσκόπιο, το χιούμορ που έφερε ο ιδιοσυγκρασιακός συνωμοσιολόγος του καρατερίστα Kevin McNally ήταν μια όαση. Δυστυχώς, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του ηθοποιού σήμαναν τον πρώιμο θάνατο του χαρακτήρα του, αλλά για να γεμίσουν το κενό που άφησε ο Frank, οι σεναριογράφοι δημιούργησαν την Charlie, οπότε κερδισμένοι βγήκαμε τελικά!

*Σημείωση: Εκτός από 3 κανονικές εμφανίσεις, ο χαρακτήρας έκανε και 3 φωνητικά cameo σε άλλα επεισόδια της 7ης σεζόν.

[8] Henry Winchester

Αριθμός εμφανίσεων: 3

“My father and his father before him were both Men of Letters, as John and you two should have been. We’re preceptors, beholders, chroniclers of all that which man does not understand. We share our findings with a few trusted hunters – the very elite. They do the rest.” (8×12)

Στα μέσα της 8ης σεζόν, το Supernatural έκανε μια διακριτική επανεκκίνηση, εισάγοντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα storylines της πρόσφατης ιστορίας του: τους Ανθρώπους των Γραμμάτων. Και το πρώτο μέλος αυτής της μυστηριώδους οργάνωσης που γνωρίζουμε δεν είναι άλλος από τον παππού Winchester αυτοπροσώπως! Ο Henry του Gil McKinney είναι τόσο διαφορετικός στη συμπεριφορά από τους υπόλοιπους Winchesters που έχουμε γνωρίσει, αλλά και τόσο ίδιος στην ψυχή τελικά…

[7] Jesse Turner

Αριθμός εμφανίσεων: 1

“What if I don’t want to fight?” (5×06)

Τον Jesse τον γνωρίσαμε πίσω σε μια εποχή για το Supernatural που η εισαγωγή ενός υβριδίου ανθρώπου-δαίμονα ήταν κάτι το αξιοπερίεργο. Ήταν ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα που έχουμε δει στην σειρά, αλλά δεν ήθελε να γίνει υποχείριο καμίας πλευράς στον πόλεμο Καλού/Κακού, οπότε φρόντισε να κρυφτεί τόσο καλά που δεν τον ξαναείδαμε ποτέ. Εγώ ήλπιζα μέχρι τέλους πάντως…

[6] Sarah Blake

Αριθμός εμφανίσεων: 2

“Look, I know losing somebody you love — it’s terrible. You shut yourself off. Believe me, I know. But when you shut out pain, you shut out everything else too.” (1×19)

Οι περισσότεροι που μνημονεύουν την Madison του Heart ως την πρώτη γυναίκα για την οποία ένοιωσε έλξη ο Sam μετά το θάνατο της Jessica, ξεχνούν μάλλον τη χημεία του με την Sarah του Provenance. Χαριτωμένη, έξυπνη, γλυκιά, ανοιχτόμυαλη. Θα μπορούσα άνετα να τη δω ως σύντροφο του Sam, αλλά μας τα χάλασε το “πουλί του θανάτου“, βλέπετε…

[5] Ash

Αριθμός εμφανίσεων: 5

“Well, hell then. Guess I need my pants.” (2×05)

Το Supernatural είναι 3 στα 3 σε ότι αφορά τους quirky χακεράδες-συμμάχους των Winchesters, και ο Ash ήταν ο πρώτος από αυτούς. Και το αστείο είναι ότι την πιο απολαυστική του εμφάνιση την έκανε μετά θάνατον ο χαρακτήρας, στο Dark Side of the Moon!

[4] Alastair

Αριθμός εμφανίσεων: 5

“When we win, when we bring on the apocalypse and burn this earth down, we’ll owe it all to you, Dean Winchester. Believe me, son, I wouldn’t lie about this. It’s kind of a religious sort of thing with me.” (4×16)

Έχουμε γνωρίσει πολλούς δαίμονες στο Supernatural, αλλά, του Crowley εξαιρουμένου, νομίζω ο Alastair είναι ο πιο αξιομνημόνευτος. Ειδικά η ενσάρκωση του Christopher Heyerdahl, που κατάφερε να κομπλάρει ακόμα και τον Jensen Ackles!

[3] Cain

Αριθμός εμφανίσεων: 2

“Abel wasn’t talking to God. He was talking to Lucifer. Lucifer was gonna make my brother into his pet, I couldn’t bear to watch him be corrupted, so I offered a deal — Abel’s soul in Heaven for my soul in Hell. Lucifer accepted… as long as I was the one who sent Abel to Heaven. So, I killed him. Became a soldier of Hell — a knight.” (9×11)

Με τόση βαριά μυθολογία γύρω από το όνομά του, νοιώθεις ότι ο Κάιν έκανε συχνές εμφανίσεις στη σειρά, κι όμως τον είδαμε σε μόλις 2 επεισόδια! To Supernatural έδωσε στον “πρώτο δολοφόνο” της Ιστορίας ένα ανατρεπτικό backstory που έκανε τον χαρακτήρα αυτό πιο πολυεπίπεδο από τον βιβλικό Κάιν, που ήταν απλά ένας μικρόψυχος ζηλιάρης.

[2] Belphegor

Αριθμός εμφανίσεων: 3

“Look, I’m not some crossroads demon. I’m not even one of those black-eyed goons who crawled his way up here to eat, you know, virgins and puppies and virgin puppies. Look, downstairs I punch a clock. A soul comes in, I torment it, it’s what I do.” (15×01)

Τσαχπίνης, θρασύς, πονηρός, ο Bel κατάφερε να γίνει ένας από τους αγαπημένους μου δαίμονες της σειράς, μέσα σε μόλις 3 επεισόδια. Ο Alexander Calvert έκανε εξαιρετική δουλειά ως το άκρο αντίθετο του Jack, σε αυτή τη σύντομη, αλλά άκρως αξιομνημόνευτη εμφάνιση στην τελευταία σεζόν.

[1] Death

Αριθμός εμφανίσεων: 5

“You have an inflated sense of your importance. To a thing like me, a thing like you, well… Think how you’d feel if a bacterium sat at your table and started to get snarky. This is one little planet in one tiny solar system in a galaxy that’s barely out of its diapers. I’m old, Dean. Very old. So I invite you to contemplate how insignificant I find you.” (5×21)

Ο πρώτος Καβαλάρης του Θανάτου ήταν ένας larger-than-life χαρακτήρας, μυστηριώδης και συναρπαστικός. Η εισαγωγή του στη σειρά ήταν ένα μικρό έπος και ο υπεύθυνος casting που συνταίριαξε στο ρόλο την υπέροχη αυτή φυσιογνωμία, που ακούει στο όνομα Julian Richings, αξίζει πολλά συγχαρητήρια!

[Τιμητική μνεία] Demon Dean

Αριθμός εμφανίσεων: 3

“You act like I want to be cured. Personally, I like the disease!” (10×03)

Δεν τον έβαλα στην επίσημη δεκάδα γιατί, θεωρητικά, δεν μιλάμε ακριβώς για ξεχωριστό χαρακτήρα. Ο “Deanmon” είναι μια παραλλαγή του Dean Winchester, χωρίς το βάρος των ευθυνών και των τύψεων, χωρίς τη στοργή και τη συμπόνοια, χωρίς το χιούμορ, χωρίς όλα αυτά που τον κάνουν τον Dean που ξέραμε τόσα χρόνια. Προσωπικά, δεν θα με χάλαγε να τον είχαμε, αν όχι σε ολόκληρη τη 10η σεζόν, έστω μέχρι το mid-season finale. Σίγουρα, πάντως, δεν μου έφτασαν 3 επεισόδια. Η σκηνή της πάλης με τον Cole στο Reichenbach θα είναι πάντα μια από τις πιο αγαπημένες μου στιγμές του Jensen Ackles!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 αδικημένοι χαρακτήρες (που άξιζαν μια καλύτερη μοίρα)

Υπαρκτά πρόσωπα που έγιναν χαρακτήρες της σειράς

Χαρακτήρες που έχουν ερμηνευτεί από πολλαπλούς ηθοποιούς

Χαρακτήρες που έχουν πάρει το όνομά τους από υπαρκτά πρόσωπα

Οι 10 πιο εκνευριστικοί χαρακτήρες του Supernatural

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα